Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7081316 Napisano: 23.02.2023 20:14:02 w Pomocy!!!!
natik999 napisał(a):

Mój paragon z zakupem  cukierków Wawela wytarł się właśnie na tej pozycji, jest ledwo czytelne a na zdjęciu już total masakra, a paragon jest świeżutki, co by było w przypadku wygranej? Jakiś duplikat ze sklepu? Oświadczenie? emotka

Ani duplikat ani oświadczenie nie przejdzie. Zrób zdjęcie na różnych ustawieniach aparatu i najlepiej na ciemnym tle i zobacz czy na którymś zdjęciu widać coś w miarę. Możesz też.sprobowac podkręcić kontrast w programie do edycji zdjęć. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7081314 Napisano: 23.02.2023 20:10:04 w Pomocy!!!!
agicho napisał(a):

[quote=agicho]

lasiglasty napisał(a):

agicho napisał(a):

Wczoraj wysłał.am zgłoszenie z konkurs żabki Magnum a dziś mail, że moje zgłoszenie odrzucone.Nie napisali jaki powód ani co.Zakyoi w żabce.co może być przyczyną??

A na pewno kupiłaś loda na patyku? Albo dodałaś za dużo zgłoszeń ze swojeg IP w regulaminie są ograniczenia. Jest jeszcze opcja, że za dużo znaków, bo jest ograniczenie do 300, ale formularz przepuszcza więcej.

To było pierwsze zgłoszenie (.
Tak lód na patyku .
Może numer paragonu im się nie podobaNie wiem ale załączam przecież zdjęcie paragonu. Pierwszy raz odrzucenie be podania przyczyny 
A paragon wygląda tak.zanzaczyalm który numer podalam

Usuń zdjęcie.

"• wpisaniu numeru Dowodu zakupu (gdy paragon stanowi Dowód zakupu należy podać numer wydruku a nie numer paragonu fiskalnego, przy czym numer wydruku znajduje się najczęściej w jego prawej górnej części na linii daty dokonania zakupu)," Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7081310 Napisano: 23.02.2023 20:07:39 w Pomocy!!!!
agicho napisał(a):

lasiglasty napisał(a):

agicho napisał(a):

Wczoraj wysłał.am zgłoszenie z konkurs żabki Magnum a dziś mail, że moje zgłoszenie odrzucone.Nie napisali jaki powód ani co.Zakyoi w żabce.co może być przyczyną??

A na pewno kupiłaś loda na patyku? Albo dodałaś za dużo zgłoszeń ze swojeg IP w regulaminie są ograniczenia. Jest jeszcze opcja, że za dużo znaków, bo jest ograniczenie do 300, ale formularz przepuszcza więcej.

To było pierwsze zgłoszenie (.
Tak lód na patyku .
Może numer paragonu im się nie podobaNie wiem ale załączam przecież zdjęcie paragonu. Pierwszy raz odrzucenie be podania przyczyny 
A paragon wygląda tak.zanzaczyalm który numer podalam

Praca Konkursowa powinno spełniać następujące warunki:a) nie może zawierać wulgaryzmów, treści obraźliwych, nawołujących do nienawiści lub nietolerancji na jakimkolwiek tle, propagujących przemoc, treści o charakterze erotycznym, natury politycznej, :treści sprzecznych z prawem lub przyjętymi za obowiązujące normami obyczajowymi lubmoralnymi
b) nie może naruszać praw osób trzecich, w tym w szczególności dóbr osobistych i praw autorskich,c) nie może przekraczać więcej niż 300 znaków (ze spacjami),d) nie może promować działań, marki czy produktów konkurencji firmy Zleceniodawcy.

Może użyłaś jakiejś nazwy własnej albo czyjegoś imienia i nazwiska? 

Edit. Ale ty piszesz o dorzuceniu zgłoszenia na kod czy odrzuceniu zgłoszenia w konkursie? Wklej no treść tego maila.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7081298 Napisano: 23.02.2023 19:38:50 w Pomocy!!!!
agicho napisał(a):

Bez poznania treści zgłoszenia możemy strzelać. Przeczytaj regulamin to może Ci coś zaświta, który punkt mogłaś złamać.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7081196 Napisano: 23.02.2023 13:41:46 w Pomocy!!!!
bajm napisał(a):

Pomocy!
Wygrałam w Karnawał Kinder i mam problem z wypełnieniem formularza emotka
Ciągle wyświetla mi się informacja "Wypełnij poprawnie wszystkie wymagane pola".
Wydaje mi się, że wszystko jest ok, puste jest tylko pole  z nr lokalu

Nie korzystaj z autouzupełniania. Wpisz wszystko ręcznie. Wyświetl w wątku >>
1 cb656 0

zielonaszpilka

#7081187 Napisano: 23.02.2023 12:42:08 w Połączenia nieodebrane
roksana2802 napisał(a):

Czy ktoś kojarzy ten numer: 126622246?

Grałaś o coś w RMF? Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7081017 Napisano: 22.02.2023 14:26:40 w moje dzisiejsze wygrane :)
Sratatata jest trzecia piniata  emotka  @13:28 dziś  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7080914 Napisano: 21.02.2023 21:10:25 w Podatkowo-konkursowe know how
O ile życie konkursowicza byłoby łatwiejsze skarbowo i nie tylko, gdyby agencje dawały nam zawsze wybór - nagroda albo ekwiwalent pieniężny emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7080705 Napisano: 20.02.2023 21:41:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

Z 17 lutego czeka,ktoś jeszcze na weryfikacje z Grześków? 

anialistopad napisał(a):

notta napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Z 17 lutego czeka,ktoś jeszcze na weryfikacje z Grześków? 

ja już z wczoraj mam na mailu

To ja nic nie mam . Widze 4 osoby są zweryfikowane na stronie z tego dnia i po 1 z 18 i 19 . Jak dobrze zrozumiałam to lista i e-mail praktycznie w jednym czasie się pojawia? 

Mają dwa dni robocze na weryfikację. Zgodnie z mailem o wyniku weryfikacji informują, więc powinnaś dostać jakiekolwiek info - albo o pozytywnej albo o negatywnej weryfikacji. Do jutra powinnaś dostać info. Posprawdzaj jeszcze inne foldery i spam, ale póki co mają jeszcze czas na zweryfikowanie zgłoszeń z 17.02. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7080695 Napisano: 20.02.2023 20:28:42 w Podatkowo-konkursowe know how
notta napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Edit. I oczywiście o ile nie spodziewasz się kontroli z US w najbliższym czasie emotka  Ja się spodziewam, więc pilnuję, żeby wszystko bylo ok emotka

spodziewasz się ze względu na obroty czy wcześniejsze kontrole?

Spodziewam się ze względu, że za chwilę będziemy robić odbiór domu, który wybudowaliśmy bez kredytu, emotka  Widzę, że Ty już zaprawiona w bojach kontrolnych emotka  udało się Wam wyjaśnić wszystko, tak żeby już się nie czepiali? Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7080644 Napisano: 20.02.2023 15:52:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
FBmagdalena17 napisał(a):

taak napisał(a):

Brał ktoś udział w konkursie Kuchni Gessler? To co tam się odwaliło… 😂

„Uwaga! Z przyczyn niezależnych od Realizatora Konkursu, wszystkie dalsze czynności związane z niniejszym konkursem zostały zawieszone (w tym wyłonienie laureatów).”

Ja brałam udział, nie wiem czy śmiać się czy płakać. 😂 Może nagrody się rozpłynęłyemotka

Zrób sobie screeny regulaminu i całego posta że zgłoszeniami póki jeszcze są emotka  ja nie brałam udziału, ale na bank po takim oświadczeniu szykowała bym się na spór z nimi, nawet sądowy, bo sobie jakieś jaja robią.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7080641 Napisano: 20.02.2023 15:05:22 w Podatkowo-konkursowe know how
zof83 napisał(a):

notta napisał(a):

zof83 napisał(a):

A może ktoś się orientuje jak wygląda sprzedaż wygranych kosmetyków, czy sprzętu AGD, których nie obejmuje zwolnienie podmiotowe z VAT - prowadząc np. działalność nierejestrowaną musimy się wtedy stać czynnymi płatnikami Vat, a sprzedając jako osoby fizyczne?

Mowisz o wygranych kosmetykach i sprzętach? Ja bym to potraktowała jako nie - działalność nierejestrowaną tylko sprzedaż rzeczy ruchomych z majątku własnego. Wtedy po 6 miesiacach od wygranej. Ale nie znam granicy. Kiedy taka działalność zaczyna się działalnoscia gospodarczą bo nikt w us moim nie jest w stanie mi wskazać, gdzie jest limit i jakiwgo przepisu się trzymać.

I jeszcze jedno dla mnie jest lekko zastanawiające, na jakich zasadach mamy ewentualnie udowodnić w US, że akurat wygraliśmy dany przedmiot - często jest tylko informacja SMS, a przy otrzymanych wygranych nie żadnego protokołu czy wydania nagrody? A nie oszukujmy się, jeśli wygramy np. zestawy kosmetyków, których akurat nie używamy to chcemy się tego jak najszybciej pozbyć, bo mają jakiś tam termin ważności nie czekając tych przysłowiowych 6 m-cy... Ach jak się wgłębić to więcej pytań, niż odp w tym naszym prawie... A czy ktoś się może orientuje, czy jest jakiś limit przychodu przy odpłatnym zbyciu rzeczy (nigdzie takowego nie znalazłam, ale...), czyli sprzedaży nagrody przed upływem pół roku, bo pomimo sprzedaży poniżej wartości regulaminowej, czyli straty trzeba to wykazać w rocznym Pit?

Tak, jeśli sprzedajesz coś, co masz krócej niż pół roku to powinnaś to wykazać w picie. Nawet jeśli że sprzedaży nie będziesz mieć dochodu, bo sprzedasz taniej niż wartość regulaminowa. Myślę, że trzeba że wszystkim mieć umiar. Jak kilka czy kilkanaście razy w roku sprzedasz coś wcześniej niż po 6 miesiącach i nie będą to zawrotne.kwoty to nikt pewnie się nie doczepi. Znaczenie na pewno ma skala jak i wartość tych transakcji. 

Edit. I oczywiście o ile nie spodziewasz się kontroli z US w najbliższym czasie emotka  Ja się spodziewam, więc pilnuję, żeby wszystko bylo ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7080639 Napisano: 20.02.2023 14:52:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

Grzeski informują o pozytywnej weryfikacji czy tylko na stronie w laureatach ?

Informują. Dostajesz.maile z formularzem do wypełnienia. Po wypełnieniu od razu masz maila z voucherem Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7080554 Napisano: 20.02.2023 01:10:26 w Podatkowo-konkursowe know how
notta napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Mi kiedyś pani w US, jak i kuzyn wtedy tam pracujący, powiedzieli, że jakby co, to na wszystkie wygrane rzeczy, nie tylko samochody, można powołać się na te interpretacje krążące po internecie (skoro kilku naczelników wydało takie interpretacje, wątpliwe by naczelnik US X wychylał się z czymś innym). Oczywiście wiadomo, że najlepiej zawsze mieć interpretację dla siebie, ale ja się w to nie bawię- przedstawiam w PIT stratę (sprzedaż wygranych poniżej wartości) i nikt tego nie weryfikował jak do tej pory. Myślę, że teraz jak portale mają przekazywać te informacje, to w US zobaczą „no ma coś wpisane w tym roku, to pewnie chodzi o tę sprzedaż z portalu” i nie będą weryfikować, bo szkoda tracić czas- lepiej przeznaczyć ten czas na kogoś, z kogo na pewno można ściągnąć karę.
Raz miałem kontrolę „z donosu sąsiada?”, że w jednym roku zakupiłem dwie nieruchomości. Moje dochody z PIT wskazywały, że tylko jedną mógłbym kupić, ale przedstawiłem dokumenty i dostałem „postępowanie umorzone jako bezprzedmiotowe”, wtedy np. dowiedziałem się, że te podatki odprowadzane przez organizatorów (tzn. informacje o nich) nie trafiają na nasze „konta” w US (nasze nipy, teraz pesele), tylko na konto US, więc z automatu nie widzą, że np. wygrałeś 300 000 zł. Nie gromadzą tak informacji, więc warto trzymać jakieś regulaminy, dowody przelewów, …, choć mi pani kontrolująca powiedziała, że gdybym tego nie miał, to sama po zdawkowych informacjach pisałaby do firm, agencji i by tam szukała. Pamiętam jak pokazała mi odpowiedź z Unilever (wtedy chyba organizatorami w większości były firmy, a agencje koordynatorami jedynie, więc informacje takie były przechowywane w księgowości tychże firm, a nie agencji), a oni jej listę wszystkich nagród z kilku lat…

u mnie było dokładnie tak samo. Pytałam o kwestie związane z odprowadzanym podatek że mogą sobie przecież zweryfikować po peselu wszystko. To oni dostają kasę zbiorczo bez wyszczególnienia co i za kogo.. (a szkoda!). U nas chodziło o podejrzenie prowadzenia działalności bez rejestracji, ale rozeszło się po kościach po przekazaniu stosu dokumentów konkursowych. 

Co do daty też nie mam pewności ale wychodzę z założenia że lepiej trzymać się dat z protokołu. 

p.s. tylko pozazdrościć sąsiadów emotka

Jeśli chodzi o daty to chodzi o datę otrzymania nagrody fizycznie. Wygraliśmy w styczniu, ale nagrodę otrzymaliśmy w lutym, więc bez wykazywania możemy sprzedać we wrześniu. Rzecz musi być w nwszym.posiqdaniu więcej niż 6 miesięcy  Wcześniej też można sprzedać, ale nawet jak sprzedamy taniej, czyli nie uzyskamy dochodu, to należy to wykazać w pit. 

A jeszcze z takich skarbowych ciekawostek to mało kto wie, że kupując coś od zwykłego Kowalskiego o wartości powyżej 1000 zł powinno się zapłacić podatek PCC emotka  np. telewizor, rower, telefon. Ten podatek, wbrew obiegowej opinii, nie dotyczy tylko zakupu aut. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7080312 Napisano: 17.02.2023 19:46:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
natik999 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

natik999 napisał(a):

Dzwonili do mnie z Radia Złote przeboje z wygraną z konkursu "Wymarzona randka"... nieodebrałam... ktoś wie co w takiej sytuacji? Wszystko przepadło...? emotka chodziłam z telefonem calutki dzień a tu na 5 minut straciłam go z oczu.... ech...

Polecam czytanie regulaminów. Dużo rozjaśniają

"Uczestnik musi śledzić Audycję z Finałem i odebrać telefon od prowadzącego Audycję w trakcie tej Audycji i odbyć z nim rozmowę. Jeżeli Uczestnik nie odbierze telefonu, o którym mowa w niniejszym ustępie, Zgłoszenie przepada, a prowadzący Audycję wykonuje połączenie na numer kolejnego Uczestnika wybranego według zasad określonych w ustępach powyżej"

Tak wiem, dlatego nosiłam tel. cały dzień przy sobie bo czułam, że dobre zgłoszenie poszło... myslałam, że może ktoś miał podobną sytuację i jakoś się jeszcze kontaktowali ponownie...

No niestety, w konkursach radiowych rzadko kiedy dają więcej niż jedną szansę. Czasami jest tak, że jak ktoś nie odbierze telefonu to dostaje jakaś nagrodę pocieszenia, a z główną dzwonią dalej, ale tu tego nie ma.  Wyświetl w wątku >>
1 natik999 0

zielonaszpilka

#7080295 Napisano: 17.02.2023 18:34:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
natik999 napisał(a):

Dzwonili do mnie z Radia Złote przeboje z wygraną z konkursu "Wymarzona randka"... nieodebrałam... ktoś wie co w takiej sytuacji? Wszystko przepadło...? emotka chodziłam z telefonem calutki dzień a tu na 5 minut straciłam go z oczu.... ech...

Polecam czytanie regulaminów. Dużo rozjaśniają

"Uczestnik musi śledzić Audycję z Finałem i odebrać telefon od prowadzącego Audycję w trakcie tej Audycji i odbyć z nim rozmowę. Jeżeli Uczestnik nie odbierze telefonu, o którym mowa w niniejszym ustępie, Zgłoszenie przepada, a prowadzący Audycję wykonuje połączenie na numer kolejnego Uczestnika wybranego według zasad określonych w ustępach powyżej" Wyświetl w wątku >>
1 natik999 0

zielonaszpilka

#7079930 Napisano: 15.02.2023 16:38:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

Majkii napisał(a):

No to wybierają codziennie  na to wychodzi.

Tylko, że jest 14 nagród, a 12 dni emotka  dziwne

To jakiś troll pewnie emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

zielonaszpilka

#7079906 Napisano: 15.02.2023 15:08:20 w WC - rozmowy o wszystkim
agakaz2 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Powie mi jak mam rozliczyć się wspólnie z mężem . Q tamtym roku bez problemu ,a w tym nie mogę dodać męża do siebie ,ani mąż mnie u siebie . Kwoty z przychodów nie wchodzą mi . Byłam w US i podała mi te kwoty i dalej lipa. Co mam moje i męża zsumować i dopiero wpisać ? Nie ogarniam tego w tym roku 

I uważaj jak przecinek w kwocie dajesz ja xle postawiłam i błąd 

Tak, na to też musisz uważać. Ja robiłam kopiuj wklej z pita z zeszłego roku z systemu i wkleiło się w takim formacie 99 999,99  (ze spacją i przecinkiem w takich miejscach) Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7079904 Napisano: 15.02.2023 15:02:55 w WC - rozmowy o wszystkim
anialistopad napisał(a):

Powie mi jak mam rozliczyć się wspólnie z mężem . Q tamtym roku bez problemu ,a w tym nie mogę dodać męża do siebie ,ani mąż mnie u siebie . Kwoty z przychodów nie wchodzą mi . Byłam w US i podała mi te kwoty i dalej lipa. Co mam moje i męża zsumować i dopiero wpisać ? Nie ogarniam tego w tym roku 

na e-pit wchodzisz i podajesz przychody męża za 2021 i 2022. Zwróć uwagę, żeby odpowiednie kwoty wpisywać w odpowiednie lata. Najpierw wpisujesz za 2021, dopiero niżej masz za 2022. Potem jeszcze musisz podać wysokość zwrotu za 2021 Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7079802 Napisano: 14.02.2023 21:47:49 w Wkurza mnie...
notta napisał(a):

joan napisał(a):

notta - dekada to dłuuugo. Domownicy muszą każdorazowo mieć się na baczności przy kontakcie z opakowaniem po jogurcie, sraytaśmie czy batoniku. Bo raz tytka zbędna, innym razem ło-panie-niezbędna (kod wewnątrz albo paragon źle opisany i lepiej opakowanie zachować). Zamęt w codzienności, że tak powiem. Po stronie osoby konkursującej jest zadbać o to, żeby wpadkom zapobiegać. Można np. nalepić na kubeczek Almette żółtą karteczkę z napisem "OPAKOWANIE KONKURSOWE - ZACHOWAĆ!"  emotka  

A jeśli lubisz eksperymentować, poczytaj książkę "Mindfulness w związku", tam zdaje się jest rozdział o nawykach / wyzwalaczach nawyków i możesz sobie opracować strategię na gary / podłogę / pranie. Natomiast o sprawy konkowe to może jednak niech dba konkowicz; dajmy żyć naszym TŻ, i tak mają z nami kosmiczne jazdy emotka

fachowe rady! Czyli sama muszę zmienić swoje postępowanie. Widocznie moja klątwa wiedzy mnie ogranicza i wydaje mi się że zostawianie opakowań jest logiczne (naturalne), ale widocznie tylko ja tak uważam  emotka

Jak już zgłosiłaś kod to znaczy, że opakowanie otwarte, a więc już nie powinno być w lodówce w zasięgu TŻ i kosza na śmieci;) przełóż parówy do pojemnika, a opakowanie do konkursowego segregatora;) Nie możemy zmienić innych, możemy zmienić swoje zachowanie;) Ale tak, dla mnie też fenomenem jest tunelowe widzenie facetów emotka   Wyświetl w wątku >>