Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#7073868 Napisano: 11.01.2023 20:13:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Cynamon28 napisał(a):

Wie ktoś czy w tym konkursie optima & lidl, koniecznie trzeba kupić tą arcy, czy można cardio ?

Jestem przekonana, że odpowiedź jest w regulaminie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7073837 Napisano: 11.01.2023 17:29:19 w SZUKAM....
mixik napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

mixik napisał(a):

Czy jeśli w loterii należy podać adres zamieszkania, to można podać faktyczny adres zamieszkania, który jest inny od adresu zameldowania? Pytam w kwestii ewentualnej wygranej i późniejszych ewentualnych problemów (czy to z Ogranizatorem, czy to ze Skarbówką).

tak

Dzięki, rozumiem, że miałaś podobną sytuację i nic złego się nie stało?

Twój adres jest wykorzystany tylko do wysyłki nagrody. Organizator rozlicza się że swoim US a nie twoim. Organizatorzy, którzy zbierają dane US zwycięzcy i tam się rozliczają popełniają błąd. Jeśli organizator będzie chciał się rozliczyć z twoim usi to poprosi cię o jego adres. Zameldowanie to czynność administracyjna, Nie ma żadnego znaczenia dla konkursów.  Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7073068 Napisano: 07.01.2023 19:12:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kalina590 napisał(a):

natik999 napisał(a):

Co jest wymaganym nr dowodu zakupu z paragonu w tym konkursie? Nr Wydruku w prawym górnym rogu? Bo na trzech przeglądarka mi się nic nie pokazuje pod pytajniczkiem emotka https://www.dobregoroku.pl/ z góry dziękuję

U mnie też nic nie pokazuje. Ja wpisuję zgodnie z regulaminem numer, który jest w prawym górnym rogu.

Za to w regulaminie wszystko ładnie pokazane emotka  Prawy górny numer Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7073067 Napisano: 07.01.2023 19:10:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

olekmarcin napisał(a):

Kolejna osoba, świeżo zarejestrowana i bez zapoznania z regulaminem. Konkursu nie było w bazie, więc nie podyskutujesz o nim.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7073017 Napisano: 07.01.2023 11:28:33 w Moje konkursowe początki...
visserarthur napisał(a):

to wygląda od kuchni emotka

Mniej więcej tak emotkahttps://www.youtu.../watch?v=mxG8T4aLLF8 (to nie moje)

To są zakupy w Saturnie. W Polsce były podobne, chyba w media ekspert i chłopak nieźle się obłowił, ale nie o te zakupy mi chodzi, bo w Polsce jest sporo informacji o nich a sam chłopak dał wywiad i opowiadał jakie były zasady i obostrzenia. Pytam ziółko o zakupy w Lidlu, bo jestem ciekawa jakie tam były zasady emotka  jednak w elektronicznym robi się zakupy inaczej niż w spożywczym.  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

zielonaszpilka

#7073000 Napisano: 07.01.2023 02:25:41 w Moje konkursowe początki...
ziolko napisał(a):

Dziś mija 17 lat, od kiedy jestem na forum. Szmat czasu... O forum dowiedziałam się od jednej konkursowiczki z Iławy i tak tu trafiłam. Nie pamiętam, czy to mój pierwszy nick, ale chyba tak.
W kwestii początków grania, to co wspominałam wcześniej, że były wygrane w lokalnym radiu, czyli jakieś 4-5 lat wcześniej od forum.
Zaczęłam radia słuchać, jak mi trochę zdrowie nawalało i nie znosiłam ciszy w domu, dlatego włączałam radio.
Wiadomo, różności tam leciały - aktualności, reklamy, konkursy... I kiedyś postanowiłam zadzwonić. Udało się, coś wygrałam, więc próbowałam dalej. Wtedy były telefony na tarczę emotka  i kręciłam namiętnie, ale  dobrym skutkiem emotka  

W kwestii wygranych zakupów - udało mi się emotka  Może nie z Chwili dla Ciebie (achh... jakie miałam plany, jakie produkty będę wkładać do wózka emotka  ), ale z Lidla jakieś 10 lat temu. Miałam 5 minut i wbrew pozorom nie jest to dużo emotka  
Zaszalałam za ok 2100 emotka  Do dziś mam fakturę emotka  

Opowiedz więcej o tych zakupach emotka  miałaś jakieś limity, zakazy? Sklep był zamknięty tylko dla Ciebie? Bardzo mnie ciekawi zawsze jak to wygląda od kuchni emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7072876 Napisano: 05.01.2023 20:51:50 w SZUKAM....
Paula131 napisał(a):

Jak widzę takie wpisy to jestem za wprowadzeniem jakiegoś okresu karencji na pisanie postów dla nowych emotka  pierwszy dzień na forum i już chwali się, że oszukuje i gra bez paragonu. Za każdy powielony w tym temacie komentarz należy się osobny karniak emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7072735 Napisano: 05.01.2023 12:34:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jest nowa pula nagród w aplikacji coca coli - bilety do kin kinads za 8 kodów, kody do steam na 40 zł za 10 kodów i player bez reklam na trzy miesiące za 15 kodów.

Edit. Zostały tylko playery Wyświetl w wątku >>
1 Majkii 0

zielonaszpilka

#7072639 Napisano: 04.01.2023 22:36:15 w Moje konkursowe początki...
Ale macie rewelacyjne historie i pamiątki! emotka emotka  Przy niektórych się uśmiałam emotka  Ekstra!

Jak przypominam sobie swoje początki to myślę, że miałam dużo szczęścia emotka  Zaczęłam w liceum od konkursu w gazecie "Dziewczyna". Był tam konkurs na zdjęcie paczki przyjaciółek. Pierwsze sto przesłanych zdjęć wygrywało zestaw kosmetyków dla wszystkich na zdjęciu, a główna nagroda była dla zdjęcia, które zebrało największą liczbę lajków. Sprawdziłam, że kupiłam gazetę w pierwszym dniu jej wydania, a że akurat miałam na kompie super zdjęcie z przyjaciółkami to szybko je wysłałam. Potem namawiałam je na wspólne zbieranie głosów, ale niespecjalnie mi pomogły emotka  Wygrałam zestaw kosmetyków dla naszej czwórki - całkiem wypasiony - lakiery i pianki Taft, chusteczki do demakijażu i kremy Olay, jakieś podpaski i wkładki itp. - wszystko razy cztery - dla każdej z nas, ale że byłam na nie obrażona, że nie pomogły mi przy zbieraniu głosów, to dostały tylko po kilka rzeczy emotka
Potem był konkurs Brauna. Zupełnie przypadkowo szczegółowo przeczytałam regulamin i okazało się, że konkurs miał kilka etapów, a wygrywały osoby, które odpowiedziały jako pierwsze na opublikowane pytanie. Siedziałam do północy i niecierpliwie odświeżałam stronę, a potem szybko wysłałam odpowiedzi na siebie, mamę, tatę i babcię emotka Ale się zdziwiłam jak zajęłam pierwsze cztery miejsca. Zastanawiałam się czy to w ogóle przejdzie, no bo przecież wszystko było na jeden adres zamieszkania, ale przeszło emotka  Rodzina nie wierzyła, że wygrałam. Dopiero jak listonosz dwa dni przed świętami przyniósł nam kilka paczek, a w nich golarkę elektryczną, blender, szczoteczkę elektryczną i suszarkę do włosów to uwierzyli. Niewierne Tomasze emotka
Pamiętam też konkurs LG, w którym do wygrania były telefony z klapką LG butterfly. Trzeba było wysłać znajomym stworzoną kartkę internetową z tym telefonem. Wybierało się mu skrzydła motyla i takie tam bzdurki, wpisywało adresy mailowe i rozsyłało znajomym. Wygrywał ten, kto będzie miał najwięcej znajomych, któzy otworzą link do kartki. Wiedziałam, że konkursy na głosy nie mają sensu, ale z ciekawości wysłałam takiego motyla do siebie. I okazało się, że ten mail miał bardzo zachęcają formę - tam było coś w stylu, że ktoś o Tobie pamięta i wysłał Ci motyla i jak chcesz go zobaczyć to kliknij tutaj. To były czasy, kiedy wysyłało się sobie kartki interaktywne pocztą mailową, nie było tyle oszustów i spamu, więc ludzie nie byli tak ostrożni, więc stwierdziłam, że mam szansę. Siedziałam całymi godzinami i wpisywałam wymyślone adresy mailowe emotka na zasadzie anna@wp.pl, anna@op.pl, anna@buziaczek.pl, anna1@wp,pl, anna1@op.pl, itd. Okazało się, że z tych wymyślonych maili mojego motyla otworzyło ponad 700 osób i wygrałam jeden z dwóch telefonów emotka  Był czadowy emotka  Ale do dzisiaj jestem zażenowana, że byłam taką spamerką emotka
Potem jeszcze był telefon z konkursu Polsatu. Co 15 minut rozdawali jeden, trzeba było się wbić w bramkę o pełnej godzinie, 15 po, 30 po i 45 minut po. Odrabiałam lekcje przy włączony telewizorze i się skusiłam. Trafiłam jednym smsem emotka  To była radość. Pamiętam, że na forum ludzie umawiali się, kto o której godzinie śle, żeby nie robić sobie konkurencji emotka  Analizowane były też zwrotki z dostarczenia smsa i wykorzystywano różne internetowe zegary. To były piękne czasy emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7072105 Napisano: 02.01.2023 22:33:34 w co chcielibyście wygrać?
W tym roku wygram:
pralkę i suszarkę
ekspres do kawy, najlepiej philips latte go
thermomixa
dwa telewizory 65 cali
roombę z pojemnikiem na brud i drugą roombę dla teściowej
odkurzacz dysona i mop hizero (nie wiem czy one są w konkursach, więc może być kasa na niego;)
kuchenkę albo voucher do sklepu agd dla babci
lodówkę dla mamy, więc taką nie za wysoką
laptopa też dla mamy
minimum 50 tysięcy w gotówce
samochód
wyjazd do SPA
i trochę voucherów do sklepów różnych emotka  
To chyba tyle. Dziękuję emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7072093 Napisano: 02.01.2023 20:38:30 w Pomocy!!!!
esstercia napisał(a):

Hej. Czy wiecie co zrobić w takiej sytuacji ? Gdzie można to zgłosić ?

Centrum handlowe korona we Wrocławiu zorganizowało konkurs na swoim profilu na fb. Z początku w komentarzu widniał regulamin jednak po zgłoszeniu moich uwag po ogłoszeniu wyników został usunięty. Zadaniem w konkursie wg posta konkursowego oraz według regulaminu była odpowiedz na pytanie konkursowe. Cyt regulamin „Odpowiedzieć na pytanie konkursowe i zamieścić ją razem ze zdjęciem”. W zasadach przyznawania nagród widnieje z kolei fragment o ocenie przez jury „wypowiedzi” pod katem merytorycznym, kreatywnym itp. Przeczytałam regulamin i zawarłam w komentarzu odpowiedz oraz zdjęcie. 30stego został umieszczony komentarz pod postem od autora postu i w nim ogłoszeni zwycięzcy. Dwie wygrane osoby nie dodały odpowiedzi w komentarzu a same zdjęcia. Natomiast jedna napisała cos ale nie była to odpowiedz na pytanie tylko życzenia świąteczne. Oczywiście zwróciłam uwagę na to ze konkurs został przeprowadzony nieprawidłowo i niezgodnie z regulaminem. Mój komentarz oraz komentarz ze zwycięzcami i z regulaminem zostały usunięte… pisałam do nich na priv ale oczywiście mnie zlewają. Wygrały jakies osoby po znajomosci po prostu i to nieregulaminowe odpowiedzi.  Moze  moglibyście mi podpowiedzieć co mogę z tym zrobić, albo może ktoś z Was może skomentować posta i upomnieć się w komentarzu o regulaminowe rozstrzygnięcie konkursu i wklejenie regulaminu? 

Olać, zapomnieć. Nic nie wskórasz, nigdzie tego nie zgłosisz, gra nie warta świeczki. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7071933 Napisano: 02.01.2023 12:39:39 w Nasze wygrane w minionym roku
Też się podsumuję emotka  Wyniki trochę gorsze niż w dwóch poprzednich latach, ale jestem bardzo zadowolona, bo grałam dużo mniej, więc porównując poświęcony na konkursy i zgłoszenia czas, to wynik chyba jest lepszy emotka  W tym roku byłam bardzo leniwa i wybredna konkursowo. Ktoś pytał o inwestowanie i stopę zwrotu z konkursów promocyjnych. No to cóż, u mnie zdecydowana większość konkursów na bardzo duży plus. Dodatkowo wszystkie produkty, które kupuję konkursowo dobrze wykorzystuję emotka  Albo korzystamy z nich sami albo rozdajemy w prezentach rodzinie albo wspieramy potrzebujących. Nic się nie marnuje emotka  W tym roku zachwyca mnie też to, że odczarowałam loterie. W tym roku zamierzam wygrać w nich coś dużego emotka
Najbardziej cieszy główna nagroda, w konkursie, którym w tym roku cieszył się dużym powodzeniem na forum - na bratnią duszę  Dobrze, że głównych w tym konkursie było kilka, bo i ja mam swoją    Na nową wiadomość w skrzynce na forum czekam z taką samą niecierpliwością jak na wyniki konkursu emotka  Ewuś emotka  I do tego oczywiście mnóstwo cudownych, ciepłych osób, z którymi udaje mi się w tym konkursowym zamieszaniu od czasu do czasu zamienić kilka miłych zdań emotka  Wiesiu emotka  Dominikoemotka Emilkoemotka Druga Ewuś emotka emotka
Poza tym bardzo cieszy wygrana gotówka - prawie 30 tys., w czym mocny udział miał grudzień miło zaskakując na koniec roku emotka  Bardzo cieszą też nagrody, dzięki którym przeprowadzka do nowego domku jest tuż tuż - sprzęt agd do kuchni czy armatura łazienkowa. W tym kwartale potrzebuję wygrać jeszcze parę rzeczy, ale to już historia na inny wątek emotka   Podsumowując: 70 nagród o wartości ponad 50 tysięcy emotka  W tym roku podwoje wynik emotka  A co! Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7071928 Napisano: 02.01.2023 12:30:53 w Dyskusje o wynikach konkursu
anaesth napisał(a):

Thermomix w konkursie majonezu Kieleckiego wygrała ta oto praca, gdyby ktoś był ciekawy...

https://www.faceb...644853120&type=3

emotka

Przynajmniej poszli po rozum do głowy, wyciągnęli wnioski z poprzednich konkursów i pomimo zezwolenia w komentarzu na filmik nie nagrodzili nieregulaminowych komentarzy emotka  Główne nagrody... no cóż.. emotka  Dla mnie jakość taka sama jak majonezu kieleckiego emotka  Są konkursy, w których wygrywają dobre prace i są konkursy, w których może wygrać każdy. Dlatego warto grać emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7071345 Napisano: 29.12.2022 19:34:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
katee14 napisał(a):

Nie da się tego skopiować ale napiszę.  ,,Protokół przejęcia nagrody w postaci zestawu...o łącznej wartości 179zł brutto oraz nagrody finansowej przeznaczonej na uregulowanie podatku od nagrody w wysokości 19,89 zł brutto. Łączna wartość nagrody 198,89 zł brutto.
I na samym dole już po oświadczeniu i podpisie jest jeszcze info. ,,Od nagrody Fundator konkursu pobiera od Laureata zaliczkę na podatek w wysokości 10% wysokości wygranej, czyli kwotę 11,11 na rzecz właściwego Urzędu podatkowego. Podstawa prawna z dnia 26 lipca 1991

Pewnie część protokołu skopiowali z jakiegoś poprzednio użytego wzoru i nie poprawili kwoty.  Wyświetl w wątku >>
1 katee14 0

zielonaszpilka

#7068754 Napisano: 16.12.2022 16:45:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adamo86 napisał(a):

anaesth napisał(a):

5) zmyślić pesel, albo zmienić 1 cyfrę swojego (byle nie przedostatnią, bo ona świadczy o płci właściciela emotka )

Zmyślić pesel nie jest tak łatwo emotka  jak sprawdzą sumę kontrolną, to później będzie prostowanie

Myślę, że nie sprawdzają emotka  A nawet jak się upomną o właściwy to przecież mogłeś się pomylić w jednej cyfrze emotka   Wyświetl w wątku >>
1 adamo86 0

zielonaszpilka

#7068749 Napisano: 16.12.2022 16:37:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anaesth napisał(a):

arabela79 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Heinz w C4  chcą dane " wraz z numerem PESEL niezbędnym do odprowadzenia podatku od wygranej w imieniu Laureata."
Co o tym sądzicie? Bon za stówę i produkty...

to samo co zawsze. Nie powinni zbierać tych danych. Oni jak organizator odprowadzają podatek w swoim imieniu w swoim US, a nie w imieniu laureatów. Możesz:
1) się z nimi bujać i dochodzić licząc na to, że zrozumieją i odstąpią od zbierania tych danych,
2) podać dane bez numeru pesel i mieć nadzieję, że mimo to wyślą nagrodę,
3) nie odsyłać żadnych danych i nie dostać nagrody
4) odesłać wszystkie dane, o które proszą.

Chyba wybiorę 2 punkt i niech się bujają.

5) zmyślić pesel, albo zmienić 1 cyfrę swojego (byle nie przedostatnią, bo ona świadczy o płci właściciela emotka )

Przedostatnia też może być byle się trzymać zasady wymiany parzystej na parzysta a nieparzystej na nieparzystą emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#7068718 Napisano: 16.12.2022 16:03:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
arabela79 napisał(a):

Heinz w C4  chcą dane " wraz z numerem PESEL niezbędnym do odprowadzenia podatku od wygranej w imieniu Laureata."
Co o tym sądzicie? Bon za stówę i produkty...

to samo co zawsze. Nie powinni zbierać tych danych. Oni jak organizator odprowadzają podatek w swoim imieniu w swoim US, a nie w imieniu laureatów. Możesz:
1) się z nimi bujać i dochodzić licząc na to, że zrozumieją i odstąpią od zbierania tych danych,
2) podać dane bez numeru pesel i mieć nadzieję, że mimo to wyślą nagrodę,
3) nie odsyłać żadnych danych i nie dostać nagrody
4) odesłać wszystkie dane, o które proszą. Wyświetl w wątku >>
1 arabela79 0

zielonaszpilka

#7068708 Napisano: 16.12.2022 15:54:03 w Czy informują/ informowali?
natkas napisał(a):

Czy informowali może z konkursu Eveline black weeks????

Informowali, maile dwa dni temu, lista laureatów na fb. Dzisiaj mieli informować ze świątecznego, ale na razie cisza. Wyświetl w wątku >>
1 natkas 0

zielonaszpilka

#7068426 Napisano: 15.12.2022 15:34:16 w Avanti
@gnieszk@ napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

edzia21 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

A idą dalej e-maile czy już koniec?

Jak jest lista...to już koniec

Ja dostałam maila już po opublikowaniu listy 

Ale pełnej listy czy tylko listy z iphonami? emotka  bo najpierw była lista z iphonami, dopiero później pojawia się lista ze stówkami. Wydaje mi się, że widziałam Twój wpis jeszcze zanim była pełna lista, ale może mi się wydaje emotka

Pełnej. Najpierw zobaczyłam dane na liście. Maila nie miałam, więc pomyślałam, że zbieżność danych. A dotarł później.
Informacja o opublikowaniu listy ze stówkami jest w wątku Avanti 13:49. Mój mail dotarł o 14:05. Wpis w MDW jest chwilę później.

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#7068410 Napisano: 15.12.2022 15:00:17 w Avanti
@gnieszk@ napisał(a):

edzia21 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

A idą dalej e-maile czy już koniec?

Jak jest lista...to już koniec

Ja dostałam maila już po opublikowaniu listy 

Ale pełnej listy czy tylko listy z iphonami? emotka  bo najpierw była lista z iphonami, dopiero później pojawia się lista ze stówkami. Wydaje mi się, że widziałam Twój wpis jeszcze zanim była pełna lista, ale może mi się wydaje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0