Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika zielonaszpilka

zielonaszpilka

#6782507 Napisano: 19.05.2021 22:15:41 w Wkurza mnie...
visserarthur napisał(a):

kermit napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Wkurzające, gdy ktoś wpisuje się w mdz, ale nie raczy wpisać w „Informują”. Powinien być karniak dla pierwszej osoby, która się pochwali, ale nie wpisze się w Informują!

Chyba żartujesz? To jakiś obowiązek czy co? Jeszcze parę takich komentarzy i już nikt się w MDW nie będzie wpisywał... Chyba oczywiste, że skoro ktoś wygrał to informowali? Chcesz wiedzieć jak i kiedy -zawsze możesz spróbować dopytać.

A pytanie w odpowiednich wątkach to też obowiązek, czy zakaz szukania paragonu na zakończony konkurs? To zasady, które mają wprowadzać jakiś porządek...

To są zasady, które są logiczne i są wpisane w regulamin. Masz pewne wątki, w których możesz pisać tylko na konkretne tematy. Chcesz o coś dopytać to masz pw albo inne wątki. Masz zakaz szukania paragonów na zakończony konkurs, bo to nieuczciwe. A Ty karniakami chcesz karać osoby, które nie wpiszą na forum jakiejś informacji, np. informacji o tym, że informują z jakiegoś konkursu. Widzisz w tym brak logiki? Może karniakami należy też karać osoby, które np. sprzedają nagrody w wątku Sprzedam, a które nie pochwaliły się nimi w MDW? W sumie to takie osoby to nawet może dwoma karniakami, bo ani się nie pochwaliły w MDW ani nie napisały w Informują? Tak samo pewnie trzeba by karać osoby, które pochwaliły się w wątku "Dziś dotarła nagroda z", ale też o tym wcześniej nie napisały w MDW. Pójdźmy dalej - po karniaku dla każdego, kto będzie na liście zwycięzców, a się nie pochwali a jest kojarzony z nicka na forum. Nie dziw się, że o rozwiązaniu konkursu z Biedronki Finisha forum dowiedziało się dopiero po 17, kiedy ja o tym napisałam, chociaż informowali już o godz. 14,30. Po prostu ludzie nie chcą się już chwalić, bo jak nie pretensje na pw, donosy do organizatorów, to żądanie karniaków na forum. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6782478 Napisano: 19.05.2021 20:05:09 w Wkurza mnie...
visserarthur napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

Tylko w tym konkretnym konkursie forma informowania jest oczywista, bo to był konkurs sms, a w regulaminie jest informacja, że również smsowo będą informować o wygranej emotka  Poza tym to Columbit to agencja, która powinna być znana staremu wyjadaczowi konkursowemu, który pewnie wie, że jak oni organizują konkurs sms to informacja o wygranej też jest smsem emotka  Ale już się poprawiłam, żeby nikogo nie wkurzać i odpowiednia informacja jest i postaram się na przyszłość, żeby była też w Informują emotka

Z Columbitem oczywiste to nie jest, bo np. rezerwę informują dzwoniąc, co według nich jest ok, mimo, że w regulaminie było „po otrzymanym sms”, także przytyk o „wyjadaczu konkursowym, który pewnie wie” nie ma tu zastosowania, bo co powinno być, a jest, to dwie różne sprawy (regulamin ma przestrzegać uczestnik, organizator nie), co wyjadacz konkursowy powinien przecież wiedzieć

Columbit w regulaminie ma zazwyczaj informacje, że osoby z listy rezerwowej "informuje telefonicznie". Faktycznie do tego jest informacja, że pewne punkty regulaminu obowiązują też laureatów rezerwowych i tutaj zawiera się punkt, który mówi o informowaniu smsem, ale w tej sytuacji nie chodzi im o to, że informują smsem, a o całą resztę tego punktu, tj. to, że trzeba spełnić takie same warunki, żeby otrzymać nagrodę, tj. wypełnić i odesłać formularz i paragon w ciągu 7 dni. Ale już kończę te wywody, żeby Cię bardziej nie wkurzać emotka  Od teraz albo będę wpisywać się też w Informują albo tak jak większość w ogóle przestanę się chwalić tą resztką nagród, którą się jeszcze chwalę emotka  

A w temacie wkurza mnie, ale nie dziwi, że coraz mniej osób się chwali wygranymi. Wyświetl w wątku >>
1 masza 0

zielonaszpilka

#6782471 Napisano: 19.05.2021 19:02:40 w Wkurza mnie...
visserarthur napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Wkurzające, gdy ktoś wpisuje się w mdz, ale nie raczy wpisać w „Informują”. Powinien być karniak dla pierwszej osoby, która się pochwali, ale nie wpisze się w Informują!

Pewnie piszesz o Finishu. Wybacz mi, nie wiedziałam, że jest obowiązek wpisywać się i tu i tu. Zazwyczaj wpisuję albo MDW albo informują, a że smsa o wygranej miałam już kilka godzin temu, a dostęp do forum dopiero teraz, to wpisałam się tylko w MDW. Ale obiecuję poprawę następnym razem emotka

nie wpisuje w informują bo po zmianie nie ogarniam i tyle

Ja akurat ogarniam, ale dla mnie nie ma to znaczenia czy o tym, że informują z jakiegoś konkursu dowiem się z MDW czy z wątku Informują, bo z oboma jestem na bieżąco, ale jeśli dla kogoś to ma znaczenie, to mogę wpisywać i tu i tu emotka  co by nerw oszczędzić niektórym emotka

Tak, teraz chodziło o Finish, ale to nie jest pierwszy przypadek. Nie ma obowiązku, ale po coś jest ten wątek i zrobione od jakiegoś czasu konkretne rubryki, aby informacja była konkretna. Jak dla mnie jest różnica, bo w mdw nikt raczej nie pisze np. jaka forma informowania.

Tylko w tym konkretnym konkursie forma informowania jest oczywista, bo to był konkurs sms, a w regulaminie jest informacja, że również smsowo będą informować o wygranej emotka  Poza tym to Columbit to agencja, która powinna być znana staremu wyjadaczowi konkursowemu, który pewnie wie, że jak oni organizują konkurs sms to informacja o wygranej też jest smsem emotka  Ale już się poprawiłam, żeby nikogo nie wkurzać i odpowiednia informacja jest i postaram się na przyszłość, żeby była też w Informują emotka Wyświetl w wątku >>
1 anaesth 0

zielonaszpilka

#6782468 Napisano: 19.05.2021 18:54:45 w Informują
Informują z Konkurs "Kuchnia od Finish w Biedronce"

Rodzaj powiadomienia: sms
Dodatkowe informacje:
godz. 14:30 - 2 nagroda Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6782465 Napisano: 19.05.2021 18:46:51 w Wkurza mnie...
agakaz2 napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Pewnie piszesz o Finishu. Wybacz mi, nie wiedziałam, że jest obowiązek wpisywać się i tu i tu. Zazwyczaj wpisuję albo MDW albo informują, a że smsa o wygranej miałam już kilka godzin temu, a dostęp do forum dopiero teraz, to wpisałam się tylko w MDW. Ale obiecuję poprawę następnym razem emotka

nie wpisuje w informują bo po zmianie nie ogarniam i tyle

Ja akurat ogarniam, ale dla mnie nie ma to znaczenia czy o tym, że informują z jakiegoś konkursu dowiem się z MDW czy z wątku Informują, bo z oboma jestem na bieżąco, ale jeśli dla kogoś to ma znaczenie, to mogę wpisywać i tu i tu emotka  co by nerw oszczędzić niektórym emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6782463 Napisano: 19.05.2021 18:39:30 w Wkurza mnie...
visserarthur napisał(a):

Pewnie piszesz o Finishu. Wybacz mi, nie wiedziałam, że jest obowiązek wpisywać się i tu i tu. Zazwyczaj wpisuję albo MDW albo informują, a że smsa o wygranej miałam już kilka godzin temu, a dostęp do forum dopiero teraz, to wpisałam się tylko w MDW. Ale obiecuję poprawę następnym razem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6782443 Napisano: 19.05.2021 17:24:37 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Sprzedam zmywarkę Bosch SMS2HTW54E z konkursu finish w Biedronce. Wysyłka od organizatora Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6782441 Napisano: 19.05.2021 17:23:20 w moje dzisiejsze wygrane :)
Deska zott i zmywarka finish biedronka emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6781626 Napisano: 15.05.2021 20:06:17 w SZUKAM....
mariolakal napisał(a):

Hej, szukam pomocy młej osóbki gdyż udało mi się wygrać 50 zł. z Auchana na syna, ale mam problem,  100 klosów dzieli mnie od nablższego sklepu... W związku z tym mam pytanie: czy ktoś z Was dysponuje wolnym adresem/tudzież danymi osobowymi i mógby mi odebrać przy jakiejś okazji ten bon/nie pali się w ogóle,,a następnie przsłać mi do domu?... Podałabym e-maila i numer telefonu w formularzu laureata, ale nie mam kogo podać, a odesłać muszę do dzisiaj, godz 21-ej. Nadmieniem jeszcze, że próbuję też grać na siebie bezskutecznie, ale w razie "W" potrzebowałabym dwie osoby... Apetyt roś nie w miar jedzenia...  emotka
Nadmieniam, że znajduję się w stanie pomiędzy dwoma operacjami, więc ewentualna wymiana na paragony w chwili obecnej jest niemożliwa, gdyż nie mogę chodzić do sklepów... emotka

Obawiam się, że nikt się nie zgłosi. Odebrać bony trzeba osobiście, więc ktoś musiałby poświęcić swoje dane, żeby odebrać bon dla Ciebie, a loteria jeszcze trwa, więc raczej jak ktoś ma "wolne dane" to raczej sam będzie próbował. Mariolu, podaj swoje dane i tyle. Bon można odebrać do połowy lipca, więc albo Ty albo syn może znajdziecie czas, żeby podjechać i przy okazji od razu zrobicie zakupy, bo skoro chcesz bon to rozumiem, że zamierzasz go wykorzystać prędzej czy później  emotka Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6781332 Napisano: 14.05.2021 11:30:26 w Czy informują/ informowali?
olilala2009 napisał(a):

katake napisał(a):

Kupiec Zafixuj się?

Też czekam.

Kupiec już infromował - 13 maja masz wpisy w MDW. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6781173 Napisano: 13.05.2021 17:14:17 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Dwa e-vouchery YES z konkursu Rafaello o wartości 300 zł każdy sprzedam po 250 zł każdy. Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6780314 Napisano: 10.05.2021 20:13:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cudaczek121 napisał(a):

Doladowalam kolezance konto t mobile za 30 zlotych. Czy może ona zagrac na swoje dane w konkursie, jeśli doladowanie puscilam ze swojego konta w banku?

Jeżeli zrobiłaś doładowanie po przez bank, stronę lub aplikację wymieniona w regulaminie, to tak, koleżanka może zagrać na ten numer i swoje dane.   Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6780097 Napisano: 09.05.2021 22:30:26 w WC - rozmowy o wszystkim
leilani1 napisał(a):

rare85 napisał(a):

A ja niezmiennie.. chciałabym "wygrać" patent na wygrywanie emotka
zwłaszcza u Smolara emotka

Mogę się podzielić swoim własnym patentem, dzięki któremu wygrałam cała furę rzeczy w opisówkach emotka (z samym tylko ubiegłym miesiącu trafiło mi się 35 nagród) emotka   Pisałam już tu kiedyś o nim: otóż pisząc tekst konkursowy, wplatam weń dużą ilość cytatów znanych osób tyczących się określonego tematu, po czym odnoszę się do rzeczonych cytatów, wyjaśniając jak moja własna opinia ma się do opinii owej sławnej osoby emotka Oto i tajemnica, dzięki której wygrywam w wielu konkursach (nie w Smolarze bo w tym nie biorę udziału - biorę udział praktycznie tylko w konkursach na Facebooku). Spróbuj tak właśnie pisać - powodzenia emotka Skoro mnie się udaje, to komuś innemu też powinno się udać emotka

To jest sposób, który może zadziałać tylko w konkursacg na fb i to też nie wszystkich. Niestety u Smolara, ani praktycznie żadnej agencji konkursowej organizującej dużą ilość konkursów promocyjnych to nie zadziała. Z prostego powodu - oni zazwyczaj dają ograniczenie do 160 lub maks. 300 znaków, rzadko kiedy jest miejsce na dłuższą wypowiedź, i po prostu nie ma szansy zmieścić tam cytatu plus jeszcze własnych przemyśleń na ten temat. Przy ilości zgłoszeń jakie te agencje dostają hasło musi być krótkie i chwytliwe, musi zwrócić w jakiś sposób uwagę komisji w setkach innych. Nikomu przy setkach zgłoszeń nie będzie się chciało czytać poematów emotka  Także sposób może i dobry, ale na określone konkursy na fb czy organizowane przez jakieś portale. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6780074 Napisano: 09.05.2021 19:12:37 w Auchan
monia0303 napisał(a):

Czy jest ograniczenie wygrania bonów 100 i 50 zł na osobę albo gospodarstwo bo nie mogę otworzyć Regulaminu.

Jedna osoba to jedno 100 zł i jedno 50 zł. Wyświetl w wątku >>
1 monia0303 0

zielonaszpilka

#6779937 Napisano: 08.05.2021 14:30:49 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
2 x vouchery do Yes z Rafaello o wartości 300 zł każdy - sprzedam po 250 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6779686 Napisano: 07.05.2021 12:37:27 w Smolar
magdalena-chili napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Czy te karty z Lidla są aktywne ? 

obstawiałabym, że ze względów bezpieczeństwa jeszcze nie są aktywne - może aktywują po odbiorze dzień lub dwa, spróbuję może napisać do Smolara... 

Nieaktywne, obstawiam ze aktywują po tym, jak dostaną z powrotem formularze odbioru nagrody. Nie ma co się spinać i ich maglować;) W weekend raczej zakupów nie zrobimy. Wystarczy sprawdzać stan karty na stronie Lidla.  Wyświetl w wątku >>
0 0

zielonaszpilka

#6779127 Napisano: 04.05.2021 20:40:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rufus napisał(a):

https://kibicujnaszym.pl/

Wiecej niz 4 browary na paragonie łapia sie na loterie czy musi byc dokladnie 4? emotka

Jasne, że może być więcej emotka Wyświetl w wątku >>
1 rufus 0

zielonaszpilka

#6779126 Napisano: 04.05.2021 20:38:44 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
memos napisał(a):

Czy wysyłali już karty z Lidla "Z eksperckim składem ciesz się ładem"?

nie Wyświetl w wątku >>
1 memos 0

zielonaszpilka

#6779100 Napisano: 04.05.2021 18:08:25 w WC - rozmowy o wszystkim
superloser napisał(a):

donia7 napisał(a):

superloser napisał(a):

Paragrafy  emotka
Faktem jest, ze tesciowa nie lubi synowej  emotka
Nie musisz sie zgadzac. Oni moga sie po sądach ciagac.
Zycia nikomu to nie wroci a jedynie kasa pojdzie na walke o znicz na grobie... 
A jak w tym zalosnym stresie doprowadzi tesciowa do zawalu, to pewnie bedzie jak wygrana  emotka

Zielonaszpilka
Jak stracisz wlasnego dzieciaka, to pozwolisz komus tobie obcemu, rzadzic sie na jego/jej grobie?

Masakra, nie przesadzasz? emotka  

Put yourself in someone else's shoes 

A nie rzucanie adwokatami i paragrafami... 
Skoro nie wiesz, co w glowie matki po stracie dziecka siedzi, to wyobraz sobie, ze to ty...

No ja sobie wyobraziłam po tym, jak mi to zasugerowałaś (bardzo taktowne swoją drogą - to też tylko o Tobie świadczy;) I dalej nie rozumiem postępowania matki, która usuwa kwiaty położone przez żonę jej dziecka. Żonę, którą jej syn sam sobie wybrał. Nie rozumiem usuwania zniczy zapalonych przez moje wnuki, a dzieci mojego tak ukochanego i opłakiwanego syna. Jego dzieci. Jak człowiek nie potrafi zachować się przyzwoicie, łamie prawo nie tylko zwyczajowe, a rozmowy nic nie dają i jest typem osoby jak Ty, to czasami warto sięgnąć po swoje prawa i możliwości jakie mamy. Sądy bardzo chętnie uczą takie osoby, jak należy się zachować. Wyświetl w wątku >>

zielonaszpilka

#6779097 Napisano: 04.05.2021 17:54:28 w WC - rozmowy o wszystkim
superloser napisał(a):

Paragrafy  emotka
Faktem jest, ze tesciowa nie lubi synowej  emotka
Nie musisz sie zgadzac. Oni moga sie po sądach ciagac.
Zycia nikomu to nie wroci a jedynie kasa pojdzie na walke o znicz na grobie... 
A jak w tym zalosnym stresie doprowadzi tesciowa do zawalu, to pewnie bedzie jak wygrana  emotka

Zielonaszpilka
Jak stracisz wlasnego dzieciaka, to pozwolisz komus tobie obcemu, rzadzic sie na jego/jej grobie?

Teściowa może sobie nie lubić kogo chce. Nie daje jej to praw do usuwania tych zniczy i wiązanek. Jeśli ktoś na grobie mojego ojca, mojego męża czy mojego dziecka będzie kładł wiązanki lub palił w ich intencji znicze to tylko mnie będzie to cieszyć. Że ktoś o nich myśli, ktoś pamięta, dla kogoś byli ważni. Nawet jeśli byłaby to nielubiana przeze mnie synowa, była narzeczona mojego męża czy ciotka, której nie lubię. Nie usunęłabym dopóki by nie zwiędły czy się nie wypaliły. Każdy ma prawo uważać mojego męża czy moje dziecko za osoby bliskie i opłakiwać ich śmierć. To, że jestem matką, żoną czy córką nie powoduje, że mam większe czy mniejsze prawo do ich opłakiwania. A nazywanie położenia wiązanki czy zapalenie znicza na czyimś grobie "rządzeniem się" jest absurdalne i pokazuje jak małostkową osobą jesteś. Wyświetl w wątku >>