Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18653
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
U mnie na wszystkie zgłoszenia z ostatniego etapu... zero potwierdzeń otrzymania
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Mam swoją teorię w temacie much (uwaga -> nie dotyczy owocówek!) Poobserwowałam cudze mieszkania w mieście i oto jedyna prawidłowość: muchy występują wyłącznie u mięsożerców
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
The best!
Co do owoców, to w sobotę kupiliśmy czereśnie na targu, a opisane były jako "czereśnie bez robaków". Najwidoczniej każdej kulce zrobili badanie USG
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
No nie wiem, bo aż korci, żeby odpowiedzieć "Sprzedaję, bo się okazało, że to kompletne badziewie, śmierdząca najtańszym plastikiem chińszczyzna i tandeta dla ludzi pozbawionych gustu, ale oczywiście zachęcam Panią do zakupu!"
Mnie takie durne pytania przypominają te ze sklepów.
Piekarnia. Przy kasie klientka pyta sprzedawczynię "A ten chleb żytni pełnoziarnisty to smaczny jest?" I jakiej odpowiedzi się spodziewa? Że ohydny?
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Kobiecina ma prawo do swojej opinii, tylko może jest mało subtelna w jej wyrażaniu
A NIEKTÓRZY rodzice małych dzieci (nawet Ci mocno zamożni!) jakoś nie wpadną na to, żeby niańkę zatrudnić, tylko oczekują, że się dziadkowie bezpłatnie wnuczętami zajmą. Powiedzenie "Czas to pieniądz" nie wzięło się znikąd. Upał jest, dziecko trzeba podnosić / przenosić (a kręgosłup już nie ten) i naprawdę rzadko która babcia jest okazem zdrowia, ale po co sobie głowę niańką zawracać - od czego są dziadkowie... Każda minuta czy godzina, gdy ktoś się z dobrego serca zajmuje cudzym dzieckiem, powinna być traktowana jak prezent, a nie oczywistość / obowiązek.
Mnie zaś wkurza, że ktoś w obrębie mojej rodziny dał się naciągnąć na "jakiś trzyletni abonament 80 zł / m-c za tablet i telefon". Tego się nie spodziewałam, ręce opadają
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Ale o którą Olszynę chodzi?
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Jeszcze ja
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Żaden problem, załóż drugie konto i będziesz widziała wszystkie wpisy konkursowe
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Polędwica Sopocka z Krainą Lodu... romantyzm nie z tej planety!
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Popieram powyższy wniosek!
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Autyzm ma tyle wspólnego z opisaną przeze mnie sytuacją, co kręgi w zbożu i rachunek różniczkowy; czyli NIC.
A jeśli w teatrze grają komedię, to też występuje owo zjawisko "powagi"?
Co do kin bezbarowych... rozczaruję Cię - byłam nie tak dawno w bardzo kameralnym kinie (40 foteli), jeszcze się seans nie zaczął, a już jakaś maDka Brajankowi chipsy otwiera. A były to jakieś najtańsze chipsy o smaku nowoorleańskiego gumbo ze składem: szumowiny rzeczne, truchła zeskrobane z autostrady, czosnek, konserwanty.
Oczywiście rozumiem, że w kinie oferującym w sprzedaży popcorn czy napoje ludzie będą jedli i pili. Zdumiewa mnie jednak to, że w momencie, gdy nazista podpala człowieka, ktoś sobie (niezgodnie z regulaminem kina!!!) wpiernicza słonecznik, jakby oglądał mecz piątoligowy Swornegacie kontra reszta świata. Mogę jednak jedynie tutaj wyrazić swoje przemyślenia, bo przecież nie będę robiła awantury na całe kino i przeszkadzała innym widzom (bo JA się staram tego nie robić). A widzów było sporo, gdyż film puszczano tylko raz dziennie.
Na zakończenie tylko powiem, że wybieram się obejrzeć dinozaury w Imaxie i można przy mnie spokojnie jeść i siorbać, jestem na to przygotowana psychicznie
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Tutaj ciekawa opcja - pomagają krok po kroku przejść na zieloną stronę talerza
Smaczne przepisy ma min. Jadłonomia: http://www.jadlonomia.com Polecam np. leczo.
Stron na FB nie znam, bo po prostu wrzucam w Googla zestaw słów typu cukinia suszone pomidory przepis wegetariański i mam w kilka sekund pomysł na danie. Z tym, że pichcę jedynie przepisy znanych blogerów oraz te, które tak wychodzą na zdjęciach, że aż ślinka cieknie
Czasopism jest wiele, ale sporo kosztują -> wystarczy jedna wizyta w Empiku, żeby mocno nadwyrężyć budżet. Wolę te pieniądze wydać na produkty spożywcze
Warto też wybrać się np. na jakieś targi typu Veganmania, żeby poznać nowe smaki i poszerzyć horyzonty.
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Kiedyś w tivi pokazano, jak sobie panowie policjanci nagrody przyznali, bo prewencja tak u nich potężna, że "przestępczość spada". A ona wcale nie spada, tylko ludzie zwątpili w służby mundurowe i nie chce im się na komendzie czasu tracić... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Jestem za
Podczas wczorajszych zakupów zauważyłam plakat z konkursem -> można dodać do bazy:
https://konkurspepsi.pl Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Jeśli roaming jest włączony, smsy dochodzą. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Visa:
- przelot Wawa Moskwa,
- 3 noclegi BB w moskiewskim hotelu,
- bilet na mecz Polska vs Senegal,
- transfery,
- napoje i przekąski,
- ok. 500 zł na karcie Viisa,
WYCENIŁA NA 32.025 zł ZA OSOBĘ.
McDonals's:
- przelot Wawa Moskwa,
- 3 noclegi BB w moskiewskim hotelu,
- bilet na mecz Polska vs Senegal,
- 1.000 pln w gotówce,
WYCENIŁ NA 10.000 PLN ZA OSOBĘ.
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Czasami zniżki są ukryte, sporo firm na dzień dobry daje -15%. A zawsze, kiedy coś drgnie z Twoim ubezpieczeniem, grozi Ci zwyżka
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zastanów się, czy jest sens taką pierdołę w ogóle zgłaszać z AC - czy to czasem nie przerywa Twojego okresu "bezszkodowości", skutkując w przyszłości zwiększeniem opłaty ubezpieczeniowej? Wyświetl w wątku >>