Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6492796 Napisano: 28.05.2018 10:43:52 w Auchan
79magda napisał(a):

Wow, język „pomocy kuchennych”, to już chyba o krok tylko od https://m.youtube.com/watch?v=yq5SdiBux7Q

"Poranny WF"? Chyba WTF... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6492503 Napisano: 26.05.2018 11:05:22 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

kuweta w kuchni? A myślałam, że dwie kuwety ulokowane w moim salonie to lekkie dziwactwo emotka

Widziałem w kilku domach takie rozwiązanie. Fakt, że mnie to lekko zniesmacza, nie znaczy absolutnie nic - to owi ludzie tak sobie wybrali i oni z tym żyją. Ja nie muszę, czasem tylko bywam tam gościem. Z reguły jednak w tej kuchni nie spożywam posiłków emotka
Na marginesie: w innym domu, gdy chciałem skorzystać z toalety, trafiłem tam akurat na kotkę w kuwecie, która na mój widok w drzwiach zareagowała identycznie jak człowiek, to znaczy zesztywniała, zjeżyła się, prychnęła ze złością: TERAZ MUSISZ?! PRZY TOBIE NIE ZROBIĘ! emotka i ostentacyjnie opuściła pomieszczenie otworem w kratce wentylacyjnej w drzwiach emotka

No ba, przecież liczy się komfort mieszkańców. Chodzi mi raczej o to, że - przykładowo u mnie - kuchnia to miejsce, gdzie brzęczy lodówka, buczy czajnik elektryczny, hałasuje zmywarka, pryska woda w zlewie, bulgocze zawartość garnków, podskakują pokrywki, krzątają się ludzie... czy to na pewno oaza spokoju i ciszy sprzyjająca opróżnianiu pęcherza? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6492496 Napisano: 26.05.2018 10:19:35 w Wkurza mnie...
kasiaj110 napisał(a):

wkurzam się , no może nie wkurzam się ale nie wiem jak nazwać tę/tę emocję  emotka - wchodzę sobie na srejsbóka a tam -dzień matki tu dzień matki tam, jakie to matki bohaterki nie płaczą, tego nie powiedzą dziecku, że srakie i owakie. Sama jestem matką ale jakoś   orderu za bohaterstwo nie zamierzam sobie przyznawać. Jestem matką bo tego chciałam i tyle! Kocham swoje dziecko najmocniej na świecie a ono kocha mnie ( ma 10 lat więc "jeszcze" mnie kocha emotka i jest  wstanie to słowo głośno wypowiedzieć ) . 
Nie podoba mi się wynoszenie roli matki na piedestał!!!! Wiem że bez madki nie ma Brajanka  ale by od razu każda madka świętą była? 

Jak dobrze, że są takie mamy emotka I przy okazji: wszystkiego najlepszego! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6492492 Napisano: 26.05.2018 10:14:15 w WC - rozmowy o wszystkim
79magda napisał(a):

(...) pozostawiam jedynie światu podjęcie decyzji odnośnie pomagania zwierzętom. Czy jeżeli ktoś tego nie robi, jest gorszym człowiekiem?!
oczywiscie nie mówię o wymownym odwracaniu wzroku, gdy ktoś zwierzę męczy, czy np. niezauważenie przywiązanego w lesie psa. Mówię o codzienności, w której nie ma miejsca na tworzenie kotom domu zastępczego, czy dorzucanie się do jakiejś zbiórki karmy... 

Myślę, że każdy z nas w którymś momencie życia natyka się na sytuację, gdzie może pomóc zwierzęciu - niezależnie od gatunku tegoż żyjątka. Nie ma spisu uczynków, które należy zaliczyć. Wszystko zależy od czasu i funduszy danej osoby. Pierwsze z brzegu przykłady:
1) mój facet miał kilka dni temu urodziny, zrobił zbiórkę na FB i uzbierano 1000 zł na cel prozwierzęcy. Ilość jego czasu poświęcona: 5 minut, ilość pieniędzy: nic.
2) dziś była u mnie wolontariuszka schroniskowa pomóc przy podaniu kocich tabletek. Nic za tę pomoc nie wzięła. Ilość jej czasu poświęconego: 10 minut, ilość pieniędzy: może ze 3 zł na benzynę.
3) moja koleżanka zgarnęła z ronda błąkającego się tam od kilku dni psa i odwiozła do schroniska. Ilość jej czasu poświęconego: 15 minut, ilość pieniędzy: może z 5 zł na benzynę.
Świat składa się z ogromnej liczby małych gestów. W czasach, gdzie dla kaprysu można zaśmiecić samochodem przestrzeń kosmiczną bardziej liczy się to, że w upalny dzień ktoś wystawił w ogródku miseczkę z wodą.

superloser - kuweta w kuchni? A myślałam, że dwie kuwety ulokowane w moim salonie to lekkie dziwactwo emotka Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6492486 Napisano: 26.05.2018 09:56:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ikropka napisał(a):

Nie mam dostępu do zapowiedzi i nie wiem czy było emotka

A jak wygląda kapsel od góry? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6492385 Napisano: 25.05.2018 17:53:23 w SZUKAM....
rosik93 napisał(a):

Jak uzyskać dokument księgowy lub inne potwierdzenie wartości sprzedanego telewizora na Allegro. Został uszkodzony podczas transportu a firma kurierska oczekuje takiego dokumentu potwierdzającego wartość uszkodzonego sprzętu. Nagroda wygrana w konkursie.

Małe szanse na dokument księgowy - w regulaminie konkursu podana jest pi razy drzwi wartość rynkowa nagrody, a nie cena z faktury. Dlatego rzadko który organizator daje kopię faktury: jak na dłoni byłoby widać różnice...

Z innej beczki: dziwne, że masz dostarczyć fakturę zakupową. Bo jeśli np. sprzedaję używane majtki za 100 zł, a kupiłam je rok temu w ekskluzywnym sklepie za 1000 zł, to ich wartość ile wynosi - 100 zł czy 1000 zł? Moim zdaniem liczy się cena tej ostatniej sprzedaży, a nie cena pierwotnego nabycia. W tym wypadku powinna więc wystarczyć dokumentacja Allegro z kwotą, za jaką sprzedałeś tv. Wyświetl w wątku >>
1 androm 0

joan

#6492310 Napisano: 25.05.2018 13:21:27 w Dziś w telewizji polecam film...
Jeśli ktoś ma dostęp do stacji CANAL+ Film: dziś o 22:25 wyemitują "Niemiłość". Wyświetl w wątku >>

joan

#6492254 Napisano: 25.05.2018 11:37:54 w Dziś cieszę się z.....
79magda napisał(a):

Cieszę się, że pożeracze laysów to niewychowane ćwoki i brudasy emotka wszystkie kody, które wbiłam, wpisałam z paczek znalezionych wzdłuż rowerowych tras. Dzięki czemu nie muszę nikogo bliskiego karmić tym szitem, by spełniać swój obywatelski obowiązek, czyli sprzątać planetę i wbijać kody emotka

Degustatorów piwnych wrzucam do tego samego worka. Ilość uzbieranych przeze mnie kapsli poraża, a wszystko odnalezione przypadkowo, bez celowych wycieczek w urodzajne kapslowo tereny. Oby nam szczęście dopisało emotka Wyświetl w wątku >>
1 79magda 0

joan

#6492007 Napisano: 24.05.2018 15:35:36 w Wkurza mnie...
moskala22 napisał(a):

LAY'S: Uczestnik może wygrać tylko jedną nagrodę dzienną danego stopniaoraz jedną nagrodę tygodnia podczas trwania Loterii.  - 22 maja ZBIGniew S. jest już 3 razy w nagrodzie dziennej

Już o tym pisano -> utraci nagrodę. Te listy laureatów są generowane komputerowo i bez ingerencji ludzkiej; Avanti oddzielnie przesyła info o przepadku nagrody. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6491975 Napisano: 24.05.2018 14:43:07 w Czy informują/ informowali?
... laureatów ostatniego etapu konkursu "Odkryj smak Azji i wygraj!"? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6491958 Napisano: 24.05.2018 14:08:38 w Auchan
mama2006 napisał(a):

joan napisał(a):

mama2006 napisał(a):

widzę że w Auchan Poczesna rządzi- główne nagrody  emotka

I co z tego. Gra to ma.

stwierdzam fakt. Wolno mi?

Wolno. Mi też wolno emotka Ale widzisz, Ty sobie przy tym nic nie myślałaś, po prostu wyraziłaś swoje emocje i stwierdziłaś fakt. Ale konkursowe doświadczenie podpowiada mi, że takie wpisy to woda na młyn dla niefajnych ludzi... Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

joan

#6491940 Napisano: 24.05.2018 13:38:56 w Auchan
Ronja napisał(a):

Moje miasto nie trafiło do tej pory żadnej wygranej, tego nie pamiętają najstarsi Górale emotka

Moje również nie - co mnie bardzo cieszy, bo kilku wymiataczy tu mieszka i jeszcze bym się musiała wk* czytając wpisy dotyczące mojego miasta, że niby "rządzi" emotka A tak mam nadzieję coś mugolsko ustrzelić w etapie trzecim emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6491934 Napisano: 24.05.2018 13:34:18 w Auchan
mama2006 napisał(a):

widzę że w Auchan Poczesna rządzi- główne nagrody  emotka

I co z tego. Gra to ma. Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

joan

#6491892 Napisano: 24.05.2018 12:36:11 w Auchan
nicoletta napisał(a):

A wie ktoś czy dowód osobisty trzeba okazać? A jeśli tak to jakie dane spisują z dowodu?

Co do aktualnej akcji, to nie wiem - w poprzednim konkursie trzeba było okazać dowód i spisali full danych. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6491854 Napisano: 24.05.2018 11:25:10 w Auchan
bandit napisał(a):

witam
czy trzeba przy odbiorze mieć paragon/paragony ?

Na forum pisano, że tak. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6491847 Napisano: 24.05.2018 11:20:13 w Auchan
nataszka napisał(a):

vazzz napisał(a):

Są już wyniki: https://www.konku...uchan.pl/#/zwyciezcy

widzę naszą forumowiczkę z podróżą marzeń gratki emotka

Ja również składam gratulacje -> ciekawe, czy już wie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6491512 Napisano: 22.05.2018 23:06:16 w Popraw sobie humor...
glena napisał(a):

Z życia konkursowicza...
Czytam Młodemu na dobranoc "Pamiętniki Tatusia Muminka". Jest loteria na urodzinach Króla Autokraty. Każdy kto znajdzie jajko z numerkiem dostaje jakąś nagrodę. Gryzilepek jednakże zeżarł swoje jajka-losy i Tatuś Muminka zastanawia się, co też stało się z nagrodami do nich przypisanymi. Czy może Król zachował je na następny raz?
A mnie w tym momencie przez głowę jak błyskawica przebiega jedno zdanie. Wiecie na pewno jakie.
Tak, oczywiście: "nagrody niewydane pozostają do dyspozycji Organizatora"  emotka
Tak więc chyba czas na jakiś konkursowy urlop...
Dobrej nocy!

A Włóczykij brał udział? A miał prawo? Czy jego stałym miejscem zamieszkania jest Dolina Muminków? I czy Paszczak wydał pozwolenie na loterię? Był w ogóle jakiś regulamin? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6491482 Napisano: 22.05.2018 21:40:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dwaburekoty napisał(a):

Proponuję wstrzymać się do zakończenia pierwszej tury. Mam w bagażniku 4 zgrzewki i nie zawaham się ich (z)użyć (a smuteczek będzie jak nic mi się nie uda trafić). A w ten sposób i wilk będzie syty i owca cała emotka

Spoko loko -> nawet tej wody nigdzie jeszcze nie namierzyłam + nie mogę dźwigać ciężarów typu zgrzewka wody + od jutra u mnie burze emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6491479 Napisano: 22.05.2018 21:31:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dwaburekoty napisał(a):

(...) Nie zachęcam do kupna tego produktu. Nawet więcej, zniechęcam przez okres trwania loterii .

Za późno - i tak ją kupię, jak tylko gdzieś dorwę, bo pierwsze wygrane spa wpadło mi właśnie z loterii wody mineralnej (kod pod nakrętką) emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6491470 Napisano: 22.05.2018 21:04:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
shineoff napisał(a):

1. Konkursy dodają ludzie do bazy zazwyczaj po wzięciu udziału. Te nie pojawiają się w bazie od razu. Nic dziwnego, że ktoś się chwali wygraną z momentu, gdy konkursu w bazie nie było.
2. Wpisy w MDW to moje ulubione wpisy emotka  Lubię się chwalić wygraną i uwielbiam patrzeć, że ktoś z forum coś utrafił - mam wtedy pewność, że konkurs był rzetelny, a nie wygrał jakiś podstawiony człowiek.Wy nie cieszycie się z sukcesów innych? emotka
3. Na Wizażu to nie mam pojęcia jak oni wybierają. Ja na serio z odpowiedziami się nie wysilałam, a dostałam do testów (póki co) 2 bardzo fajnie przedmioty - co ciekawe, dopiero w tym roku. Wcześniej w ogóle nie miałam tam szczęścia. Myślę, że wybierają spośród osób, które w pożądany sposób wypełnią ankietę.

1) Nie ci się chwalili, co konkursy w bazę wrzucili. A jednego w ogóle nigdzie nie było. Grunt to lans.

2) Na forum cieszę się z cudzych wygranych w konkursach, które można znaleźć na forum lub w bazie. To logiczne.

3) Na Wizażu nie gram, ale myślę, że cała dyskusja pokazała, dlaczego wątek MDW kuleje. Strach się wpisać, żeby komuś nie podpaść. Jeśli więc post o wygranej zamieści jedna osoba, reszta milczy - forum i tak poinformowane, że nagrody rozdano, po co się wychylać. Wyświetl w wątku >>