Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6494025 Napisano: 02.06.2018 17:50:56 w Wkurza mnie...

Niedawno byłam w kinie na filmie "Sobibór" - po drugiej stronie schodów jakaś kobieta wespół ze swoim kompanem wpied* słonecznik. Na ekranie Holokaust, a oni przez cały seans żarli słoniola. Powiem wprost: powstrzymywałam się, ale serio miałam ochotę im przyp*....

Wyświetl w wątku >>

joan

#6493531 Napisano: 31.05.2018 00:23:37 w WC - rozmowy o wszystkim
kumulacja napisał(a):

Dzisiaj dowiedziałam się, że mój brat chciałby przejść na dietę wegetariańską. Ale nie wie, jak się do tego zabrać emotka
Dlatego pytam Was, czy znacie jakieś ciekawe strony na facebooku i inne, dobre książki czy czasopisma.
Bo nie chciałabym, aby sobie zaszkodził. Pragnę, żeby był zdrowszy i się odmłodził.
Wierzę w Wasze cenne wiadomości.

Tutaj ciekawa opcja - pomagają krok po kroku przejść na zieloną stronę talerza emotka http://www.zostan...ostan-wege-na-30-dni

Smaczne przepisy ma min. Jadłonomia: http://www.jadlonomia.com Polecam np. leczo.

Stron na FB nie znam, bo po prostu wrzucam w Googla zestaw słów typu cukinia suszone pomidory przepis wegetariański i mam w kilka sekund pomysł na danie. Z tym, że pichcę jedynie przepisy znanych blogerów oraz te, które tak wychodzą na zdjęciach, że aż ślinka cieknie emotka

Czasopism jest wiele, ale sporo kosztują -> wystarczy jedna wizyta w Empiku, żeby mocno nadwyrężyć budżet. Wolę te pieniądze wydać na produkty spożywcze emotka Z książek ciekawe są obie części pt. "Jadłonomia" (dania wyrafinowane); albo jakakolwiek książka kucharska Beaty Pawlikowskiej (dania proste).

Warto też wybrać się np. na jakieś targi typu Veganmania, żeby poznać nowe smaki i poszerzyć horyzonty.

emotka Wyświetl w wątku >>
2 kumulacja, ace 0

joan

#6493437 Napisano: 30.05.2018 15:24:43 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

A wiesz... chyba przedefiniuję swoje wartości i jeszcze się przeproszę ze swoimi wcześniejszymi postanowieniami, by Policji unikać jak swołoczy, bo urzekła mnie ta argumentacja emotka emotka

Kiedyś w tivi pokazano, jak sobie panowie policjanci nagrody przyznali, bo prewencja tak u nich potężna, że "przestępczość spada". A ona wcale nie spada, tylko ludzie zwątpili w służby mundurowe i nie chce im się na komendzie czasu tracić... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6493350 Napisano: 30.05.2018 11:32:30 w Wkurza mnie...
jokan napisał(a):

wg nie szkoda czasu i zachodu...bylam na przesluchaniu o skradziony aparat, z godzine siedzialam, gadalam, zanim ten napisal...i nic z tego...tylko strata czasu....

Może i strata czasu, ale kiedyś sobie postanowiłam zgłaszać wszelkie zdarzenia, żeby policji zepsuć statystyki emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6493336 Napisano: 30.05.2018 10:53:00 w Auchan
nataszka napisał(a):

Ciekawe czy dziś będą wyniki etapu III?

Jestem za emotka

Podczas wczorajszych zakupów zauważyłam plakat z konkursem -> można dodać do bazy:

https://konkurspepsi.pl Wyświetl w wątku >>
1 vazzz 0

joan

#6493102 Napisano: 29.05.2018 13:27:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
katrin1 napisał(a):

Czy podczas waszych zagranicznych podróży docierały do was sms-y premium z info o wygranej normalnie? Chodzi mi o plusa i play emotka

Jeśli roaming jest włączony, smsy dochodzą. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6492914 Napisano: 28.05.2018 16:27:59 w Visa Konkursy
Tak w ramach ciekawostki, po porównaniu obu promocji z naszej bazy konkursowej...

Visa:
- przelot Wawa Moskwa,
- 3 noclegi BB w moskiewskim hotelu,
- bilet na mecz Polska vs Senegal,
- transfery,
- napoje i przekąski,
- ok. 500 zł na karcie Viisa,
WYCENIŁA NA 32.025 zł ZA OSOBĘ.

McDonals's:
- przelot Wawa Moskwa,
- 3 noclegi BB w moskiewskim hotelu,
- bilet na mecz Polska vs Senegal,
- 1.000 pln w gotówce,
WYCENIŁ NA 10.000 PLN ZA OSOBĘ.

emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6492805 Napisano: 28.05.2018 10:56:49 w WC - rozmowy o wszystkim
ace napisał(a):

no już za późno, bo wczoraj byłam tak spanikowana, że zgłosiłam. Kobitka przyjęła wszystko, a dopiero później pojawiły się mi w głowie pytania. Zniżek nie tracę, bo jeszcze nie mam, a samochód ubezpieczony od końca stycznia, więc cała bezszkodowość moja to 4 miesiące emotka

Czasami zniżki są ukryte, sporo firm na dzień dobry daje -15%. A zawsze, kiedy coś drgnie z Twoim ubezpieczeniem, grozi Ci zwyżka emotka Nie wiem, co teraz, bo nie byłam w takiej sytuacji - jeśli będzie Ci się chciało, opisz proszę potem na forum, co i jak się wydarzy; może tym samym udzielisz wskazówek komuś innemu w potrzebie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6492799 Napisano: 28.05.2018 10:48:29 w WC - rozmowy o wszystkim
ace napisał(a):

Powiedzcie mi, czy jak pojadę do serwisu w sprawie założenia kołpaków to oni wymieniają wszystkie czy tylko jeden (ew. 2 jeśli drugi będzie uszkodzony) czy cały zestaw? Bo w sprzedaży widzę tylko całe komplety (pomijając olx i allego na których pewnie w 95% pochodzą z kradzieży). A pytam bo ukradli mi jeden kołpak, a drugi odczepili, a mam ubezpieczenie ac. Ale rozumiem, że jeśli koszt wymiany będzie niższy niż podana kwota w ubezpieczeniu (u mnie to chyba 300zł) to i tak pokryję wymianę z własnej kasy? I jak to działa? Jeśli wymiana będzie kosztowała więcej niż 300zł to oni zwrócą mi całą kwotę czy tylko tą różnicę powyżej 300zł? Wiem, że najłatwiej by było zadzwonić i się zapytać, ale dodzwonienie się na infolinię (do odpowiedniej osoby) graniczy z cudem. Po pracy zahaczę o jakiś oddział to może mi powiedzą, ale ja od wczoraj mam zszargane nerwy i chciałabym wiedzieć już emotka

Zastanów się, czy jest sens taką pierdołę w ogóle zgłaszać z AC - czy to czasem nie przerywa Twojego okresu "bezszkodowości", skutkując w przyszłości zwiększeniem opłaty ubezpieczeniowej? Wyświetl w wątku >>
1 silvia8 0

joan

#6492796 Napisano: 28.05.2018 10:43:52 w Auchan
79magda napisał(a):

Wow, język „pomocy kuchennych”, to już chyba o krok tylko od https://m.youtube.com/watch?v=yq5SdiBux7Q

"Poranny WF"? Chyba WTF... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6492503 Napisano: 26.05.2018 11:05:22 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

kuweta w kuchni? A myślałam, że dwie kuwety ulokowane w moim salonie to lekkie dziwactwo emotka

Widziałem w kilku domach takie rozwiązanie. Fakt, że mnie to lekko zniesmacza, nie znaczy absolutnie nic - to owi ludzie tak sobie wybrali i oni z tym żyją. Ja nie muszę, czasem tylko bywam tam gościem. Z reguły jednak w tej kuchni nie spożywam posiłków emotka
Na marginesie: w innym domu, gdy chciałem skorzystać z toalety, trafiłem tam akurat na kotkę w kuwecie, która na mój widok w drzwiach zareagowała identycznie jak człowiek, to znaczy zesztywniała, zjeżyła się, prychnęła ze złością: TERAZ MUSISZ?! PRZY TOBIE NIE ZROBIĘ! emotka i ostentacyjnie opuściła pomieszczenie otworem w kratce wentylacyjnej w drzwiach emotka

No ba, przecież liczy się komfort mieszkańców. Chodzi mi raczej o to, że - przykładowo u mnie - kuchnia to miejsce, gdzie brzęczy lodówka, buczy czajnik elektryczny, hałasuje zmywarka, pryska woda w zlewie, bulgocze zawartość garnków, podskakują pokrywki, krzątają się ludzie... czy to na pewno oaza spokoju i ciszy sprzyjająca opróżnianiu pęcherza? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6492496 Napisano: 26.05.2018 10:19:35 w Wkurza mnie...
kasiaj110 napisał(a):

wkurzam się , no może nie wkurzam się ale nie wiem jak nazwać tę/tę emocję  emotka - wchodzę sobie na srejsbóka a tam -dzień matki tu dzień matki tam, jakie to matki bohaterki nie płaczą, tego nie powiedzą dziecku, że srakie i owakie. Sama jestem matką ale jakoś   orderu za bohaterstwo nie zamierzam sobie przyznawać. Jestem matką bo tego chciałam i tyle! Kocham swoje dziecko najmocniej na świecie a ono kocha mnie ( ma 10 lat więc "jeszcze" mnie kocha emotka i jest  wstanie to słowo głośno wypowiedzieć ) . 
Nie podoba mi się wynoszenie roli matki na piedestał!!!! Wiem że bez madki nie ma Brajanka  ale by od razu każda madka świętą była? 

Jak dobrze, że są takie mamy emotka I przy okazji: wszystkiego najlepszego! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6492492 Napisano: 26.05.2018 10:14:15 w WC - rozmowy o wszystkim
79magda napisał(a):

(...) pozostawiam jedynie światu podjęcie decyzji odnośnie pomagania zwierzętom. Czy jeżeli ktoś tego nie robi, jest gorszym człowiekiem?!
oczywiscie nie mówię o wymownym odwracaniu wzroku, gdy ktoś zwierzę męczy, czy np. niezauważenie przywiązanego w lesie psa. Mówię o codzienności, w której nie ma miejsca na tworzenie kotom domu zastępczego, czy dorzucanie się do jakiejś zbiórki karmy... 

Myślę, że każdy z nas w którymś momencie życia natyka się na sytuację, gdzie może pomóc zwierzęciu - niezależnie od gatunku tegoż żyjątka. Nie ma spisu uczynków, które należy zaliczyć. Wszystko zależy od czasu i funduszy danej osoby. Pierwsze z brzegu przykłady:
1) mój facet miał kilka dni temu urodziny, zrobił zbiórkę na FB i uzbierano 1000 zł na cel prozwierzęcy. Ilość jego czasu poświęcona: 5 minut, ilość pieniędzy: nic.
2) dziś była u mnie wolontariuszka schroniskowa pomóc przy podaniu kocich tabletek. Nic za tę pomoc nie wzięła. Ilość jej czasu poświęconego: 10 minut, ilość pieniędzy: może ze 3 zł na benzynę.
3) moja koleżanka zgarnęła z ronda błąkającego się tam od kilku dni psa i odwiozła do schroniska. Ilość jej czasu poświęconego: 15 minut, ilość pieniędzy: może z 5 zł na benzynę.
Świat składa się z ogromnej liczby małych gestów. W czasach, gdzie dla kaprysu można zaśmiecić samochodem przestrzeń kosmiczną bardziej liczy się to, że w upalny dzień ktoś wystawił w ogródku miseczkę z wodą.

superloser - kuweta w kuchni? A myślałam, że dwie kuwety ulokowane w moim salonie to lekkie dziwactwo emotka Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6492486 Napisano: 26.05.2018 09:56:06 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ikropka napisał(a):

Nie mam dostępu do zapowiedzi i nie wiem czy było emotka

A jak wygląda kapsel od góry? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6492385 Napisano: 25.05.2018 17:53:23 w SZUKAM....
rosik93 napisał(a):

Jak uzyskać dokument księgowy lub inne potwierdzenie wartości sprzedanego telewizora na Allegro. Został uszkodzony podczas transportu a firma kurierska oczekuje takiego dokumentu potwierdzającego wartość uszkodzonego sprzętu. Nagroda wygrana w konkursie.

Małe szanse na dokument księgowy - w regulaminie konkursu podana jest pi razy drzwi wartość rynkowa nagrody, a nie cena z faktury. Dlatego rzadko który organizator daje kopię faktury: jak na dłoni byłoby widać różnice...

Z innej beczki: dziwne, że masz dostarczyć fakturę zakupową. Bo jeśli np. sprzedaję używane majtki za 100 zł, a kupiłam je rok temu w ekskluzywnym sklepie za 1000 zł, to ich wartość ile wynosi - 100 zł czy 1000 zł? Moim zdaniem liczy się cena tej ostatniej sprzedaży, a nie cena pierwotnego nabycia. W tym wypadku powinna więc wystarczyć dokumentacja Allegro z kwotą, za jaką sprzedałeś tv. Wyświetl w wątku >>
1 androm 0

joan

#6492310 Napisano: 25.05.2018 13:21:27 w Dziś w telewizji polecam film...
Jeśli ktoś ma dostęp do stacji CANAL+ Film: dziś o 22:25 wyemitują "Niemiłość". Wyświetl w wątku >>

joan

#6492254 Napisano: 25.05.2018 11:37:54 w Dziś cieszę się z.....
79magda napisał(a):

Cieszę się, że pożeracze laysów to niewychowane ćwoki i brudasy emotka wszystkie kody, które wbiłam, wpisałam z paczek znalezionych wzdłuż rowerowych tras. Dzięki czemu nie muszę nikogo bliskiego karmić tym szitem, by spełniać swój obywatelski obowiązek, czyli sprzątać planetę i wbijać kody emotka

Degustatorów piwnych wrzucam do tego samego worka. Ilość uzbieranych przeze mnie kapsli poraża, a wszystko odnalezione przypadkowo, bez celowych wycieczek w urodzajne kapslowo tereny. Oby nam szczęście dopisało emotka Wyświetl w wątku >>
1 79magda 0

joan

#6492007 Napisano: 24.05.2018 15:35:36 w Wkurza mnie...
moskala22 napisał(a):

LAY'S: Uczestnik może wygrać tylko jedną nagrodę dzienną danego stopniaoraz jedną nagrodę tygodnia podczas trwania Loterii.  - 22 maja ZBIGniew S. jest już 3 razy w nagrodzie dziennej

Już o tym pisano -> utraci nagrodę. Te listy laureatów są generowane komputerowo i bez ingerencji ludzkiej; Avanti oddzielnie przesyła info o przepadku nagrody. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6491975 Napisano: 24.05.2018 14:43:07 w Czy informują/ informowali?
... laureatów ostatniego etapu konkursu "Odkryj smak Azji i wygraj!"? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6491958 Napisano: 24.05.2018 14:08:38 w Auchan
mama2006 napisał(a):

joan napisał(a):

mama2006 napisał(a):

widzę że w Auchan Poczesna rządzi- główne nagrody  emotka

I co z tego. Gra to ma.

stwierdzam fakt. Wolno mi?

Wolno. Mi też wolno emotka Ale widzisz, Ty sobie przy tym nic nie myślałaś, po prostu wyraziłaś swoje emocje i stwierdziłaś fakt. Ale konkursowe doświadczenie podpowiada mi, że takie wpisy to woda na młyn dla niefajnych ludzi... Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0