Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6483436 Napisano: 20.04.2018 11:39:57 w Wkurza mnie...
atyde25 napisał(a):

Co za dzień stoi człowiek spokojnie na poczcie wpada gość on ma tylko 3 listy i wypełnione druki.Jak mówisz nie przepuścisz  bo masz tylko 1 list i wysłanie go zajmie minutę lub mniej.To wielki foch i mi w twarz powiedział,że kiedyś mnie też spotka takie coś i mnie nikt nie przepuści:)Jak żyję ponad 40 lat nikt mnie nigdy nie przepuścił.A potem mnie staruszka wyzwała od baby Jagi.Matko to przecież komplement.

Olaboga, to na pewno był słynny Wróżbita Maciej! I on wie, że Ciebie "też spotka takie coś" emotka

Mnie to trochę dziwi, gdyż przed godziną 15. ludzie nader uprzejmi są - mnie przeważnie przepuszczają, bo stoję w kolejce np. z jedną cukinią albo jednym produktem konkursowym. Dopiero po 15. wstępują w nich zastępy demonów emotka

A co do Baby Jagi... emotka https://www.youtu.../watch?v=uKbuFYd468w Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6483428 Napisano: 20.04.2018 11:16:35 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Wkurza mnie, podobno PARODIA, ukazana w  produkcji TWARZ... 

Promocja dla GOLASÓW!!!  emotka    emotka  to jest kraj, rok 2017... 

Bardzo zagadkowy wpis - nie kumam, chociaż film widziałam emotka Wyświetl w wątku >>
1 madllen 0

joan

#6483041 Napisano: 19.04.2018 09:46:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kreatia napisał(a):

wyobrażasz sobie mieć zwycięski kapsel po zakończeniu promocji? emotka  

Na szczęście nawet bym o tym nie wiedziała. Grzecznie kolekcjonuję cudzasy z nadzieją, że padnie na taki kapsel jakaś megawygrana, o której to będziemy rozmawiać przy stole podczas każdych świąt rodzinnych (aż do końca świata i jeden dzień dłużej) emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6483036 Napisano: 19.04.2018 09:41:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Vivacia napisał(a):

Czy ktokolwiek wygrał cokolwiek w tej  edycji Desperadosa? Żyłam w przekonaniu, że to loteria bramkowa, a dopiero wczoraj po kilku wpisanych kodach (mam teraz psa, spacery owocują kapslami emotka ) przeczytałam w regulaminie, że to nie bramki, tylko z góry ustalone zwycięskie kody... czyli pewnie jak wygrana w totka, bo równie dobrze te zwycięskie mogą sobie jeszcze stać w magazynach albo wszystkie być np. w woj. śląskim emotka

Najgłupsza loteria ever emotka

Ale pomysł z woj. śląskim niegupi emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6482995 Napisano: 19.04.2018 08:31:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Zapowiedziałam kiedyś, że jeśli kupię fajny cedzak... założę go na głowę, cyknę zdjęcie i zgłoszę je do konkursu. Uprzedzam więc, że pani z galerii konkursowej Netto to nie ja emotka

PS: A galeria zacna wielce emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6482961 Napisano: 18.04.2018 22:02:22 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Znajoma zawsze wydawała 200zl na NIC, jak jechała z dzieciakami na zakupy, kino, spacer w Łazienkach albo Wilanowie. Teraz tego nie robi, bo szkoda kasy na samo paliwo oraz czasu, by na spacer ponad 50km jechac.
Obecnie odkładają te "200zl na NIC",  na wakacje w Chorwacji.
To kasa, której sklepy oraz gastronomia NIE odrobi w tygodniu. Bo takie rodziny, w tygodniu maja prac-szkola-dom.

Teraz kina będą zwalniac, bo w niedziele maja 10% spadek zysku... korzystaj z CC Unlimited, bo moze zamkna Twój oddział... takie czasy.

Ale to jej wybór, czy wydać 200 zł na nic w sobotę, czy uzbierać na Chorwację. Mnie też się Chorwacja wydaje atrakcyjniejsza.

Nie odrobią tego, bo ludzie te pieniądze zwyczajnie przepuszczali, bez pomyślunku żadnego. Nie wydawano kasy na potrzeby, tylko na zachcianki.

W Katowicach są dwa kina CC, chodzę do obydwu. Jednego na pewno w kontekście wolnych niedziel nie zamkną, bo nie mieści się w CH, tylko jest niezależnym podmiotem. Szczerze mówiąc, to miałam nadzieję, że Polacy skierują się do kin, skoro nie ma szans na "rozrywkę CH"; ale nie wiem, czy tak jest, nie mam jak tego sprawdzić. Aż mam ochotę zapytać mojego sąsiada, ojca szóstki dzieci, jak to wszystko widzi. Ale nie ma jak zagadać... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6482954 Napisano: 18.04.2018 21:25:57 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

I deser kremowy to zdrowy? Przykro, kiedy nazywasz ludzi ze wsi oraz miasteczek "patologicznym zyskiem". 
Generalnie, by był wyzysk tych co te rurki w niedziele sprzedają... ale pewnie rodzin nie maja. To OK. Niech Komuna wraca. Dla tych równych i tych równiejszych.
Przepraszam, nie ma zachwytu deserem ze śmietaną  w lesie. 

Jakoś nie widuję w galerii handlowej tłumów "ludzi ze wsi oraz miasteczek", a bywam tam często z racji odwiedzin w CC (Unlimited). Może w Twoich okolicach społeczeństwo inaczej spędza czas w CH? U mnie jest tak, jak opisałam powyżej. I to są moje jedyne doświadczenia.

PS: Nie wiem, skąd w ludziach taki obłęd w kierunku wolnych niedziel, jakby pracujące soboty przestały istnieć (że o zakupach online nie wspomnę) - to już dla mnie absolutnie niewytłumaczalne emotka

PS2: Śmietany nie jadam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6482845 Napisano: 18.04.2018 13:06:25 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

(...) To "łażenie" w niedziele, takie bez pośpiechu, to był ZYSK, którego nie da sie odrobić w tygodniu. Spontaniczne-impulsywne zakupy nie sprawdzają sie w stresie, gdy po pracy gnasz po food, tuż przed zamknięciem.(...)

I takie łażenie bez celu, włóczenie się między butikami, żarcie byle g* w kolorowym papierku z markowym napisem i cenie nieadekwatnej do jakości produktu... to właśnie niedzielna patologia. Więc ów zysk był "patologiczny". Piszę to z logicznego punktu widzenia; bez zerkania, kto stoi u władzy (czyt.: żre z koryta).

Gdyby restauracja X była naprawdę zajebiaszcza i tak miałaby klientów. Akurat niedawno wieczorową porą w niedzielę zachciało nam się deseru, ale okoliczne sklepy były oczywiście zamknięte. Poszliśmy do Parku Śląskiego: srylion ludzi i kolejki po rurki z kremem czy gofry, jak za komuny. Ruszyliśmy więc z buta do restauracji w lesie, daleko od głównej drogi, do miejsca, o którym większość parkowych spacerowiczów nawet nie wie. Tam się przeważnie nikt pieszo nie fatyguje, ino autem podjeżdża. I co? Mieli taki ruch, że z deserów zostały im tylko lody, żadnych ciast już nie oferowali. Dobrze, że chociaż się załapaliśmy na stolik... Wyświetl w wątku >>

joan

#6482513 Napisano: 17.04.2018 13:09:00 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

Hm... szukasz sobie sama barier emotka tak to widzę. Starczy dobra linijka z podziałką milimetrową i dobry charakter w nogach, ale jak tam sobie chcesz.

Już śmigam emotka Po prostu obcięłam wszystko, co się dało. I działa. A w weekend się zastanowię, która karta pozostanie tam na stałe. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6482477 Napisano: 17.04.2018 12:25:57 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

Agatko, nawet w domowych warunkach bez problemu nozyczkami, dlatego tak mnie zaintrygował ten kategoryczny dopisek, że się nie da podobno. Ciekawość mnie wprost zżera, ale oczywiście autorka wpisu woli się wrukwiać, niż odpowiedzieć emotka

Bez paniki, prysznic brałam, bo zimno mi się zrobiło po tym, jak rano usiadłam przed komputerem "tylko na chwilkę" emotka

Nie da się bez ryzyka, bo to bilet w jedną stronę emotka Nie posiadam też drukarki, co znacznie utrudnia sprawę prawidłowo wyskalowanego wydruku. Sprawdziłam wszystkie karty SIM w moim domu = zero "nano" emotka No nic, raz się żyje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6482450 Napisano: 17.04.2018 11:25:39 w Pomocy!!!!
malenka napisał(a):

W Plusie płaciłam za wymianę chyba 20 zł, a w Play zapłacisz 5 zł, albo nic (zależy co tam system pokaże).

Mnie właśnie najbardziej na Plusie zależy. I Heyah, chociaż to wyjątkowe dziady, bo tam ni uja nie można normalnie ważności konta przedłużyć, tylko trzeba doładowanie za min. 50 zł kopsnąć, żeby mieć starter aktywny "aż" przez 3 m-ce. TO jest właśnie pech, gdy się ma numer od lat i nie chce zmieniać, bo to by oznaczało zbyt wiele zamieszania...

@gnieszk@ napisał(a):

Ja miałam taką starą kartę, z której rzeczywiście wyłamać się nie dało ale w komisie tel. pan mi wyciął za 5 zł ( miał taką powiedzmy "maszynkę do tego) W Play- u wymiana na kartę mikro była wtedy za darmo, ale numer musiał być zarejestrowany (było to jeszcze zanim stało się to obowiązkowe) Nie wiem jak jest teraz

Najwygodniej byłoby chyba przenieść wszystkie numery do Play, a potem poprosić o wymianę kart SIM emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6482441 Napisano: 17.04.2018 11:17:16 w Pomocy!!!!
agakaz2 napisał(a):

Tak 25zł chyba mąż płacił

Noż rukwa mać, nie będę im przecież zostawiała miliona monet za te wszystkie karty emotka Muszę wymyślić sposób, jak to obejść. W końcu to nie moja wina, że ich karta nie jest dostosowana do obecnie obowiązujących standardów w telefonach emotka Rozumiem: wydanie duplikatu przy zagubieniu itp., ale no bez przesady, żeby mnie kasować za chęć pozostania u danego operatora emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6482434 Napisano: 17.04.2018 11:07:40 w Pomocy!!!!
Czy ktoś z Was wymieniał ostatnio w salonie operatora kartę SIM tradycyjnej wielkości na jej mniejszy odpowiednik?

Mam od wielu lat startery (na kartę, nie w abonamencie) w sieciach Heyah, Plus i Play. I co ja pacze -> żaden nie wejdzie do smartfona emotka Musiałabym pójść do salonów i wymienić karty SIM na mniejsze wersje. W sieci znalazłam info, że taka usługa kosztuje ok. 30 zł za kartę. Czyli jak zwykle: stały klient dostaje po d*, bo gdybym teraz kupiła dowolny starter w kiosku, nic by mnie to nie kosztowało, a jako przywiązany do firmy klient mam ponosić opłatę za wymianę karty...

Ktoś podpowie, jak to w praktyce wygląda?

PS: Nie da się wykroić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6482380 Napisano: 17.04.2018 07:09:34 w Dyskusje o wynikach konkursu
xpac napisał(a):

Dawno temu ja też zaufałem pewnej komisji konkursowej, wtedy dałbym sobie za nią rękę uciąć. I wiesz, co... I bym teraz, k..a, nie miał ręki.... emotka

Uwielbiam ten film, humor w nim jest wielce beztroski i zupełnie niepoprawny politycznie emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6482378 Napisano: 17.04.2018 06:47:46 w Dyskusje o wynikach konkursu
xpac napisał(a):

bruce napisał(a):

https://www.e-kon...ni.html#.WtUSVExuIdU
Brawa! - super zwycięskie zgłoszenie! emotka

I oczywiście zdjęcia i filmy mogą być ale nie muszą , wszystkie zgłoszenia ( i te bez filmów i zdjęć ) tak samo były brane pod uwagę emotka

I bez zdjęć, i bez filmów, i bez dzieci... Każdy miał szansę! emotka Ale to było do przewidzenia, można więc było zaoszczędzić czas i nie brać udziału w tym konku (co też zrobiłam) emotka Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

joan

#6482131 Napisano: 16.04.2018 10:06:27 w Pomocy!!!!
malenka napisał(a):

ace Popatrz jak wygląda zwrot towaru w każdym sklepie czy to internetowym, czy stacjonarnym. Kupujący oddaje towar i wtedy sklep oddaje kasę jeśli towar jest w stanie nienaruszonym. Moim zdaniem facet ewidentnie coś kręci. Być może miecz faktycznie był już rozpakowany i używany. Jeżeli najpierw oddasz mu kasę, to nie masz gwarancji w jakim stanie ten miecz do Ciebie dotrze. Jest też trzecie wyjście z tej sytuacji. Powiedz mu żeby odesłał Ci miecz "za pobraniem". Rozpakujesz paczkę przy kurierze i jeśli wszystko będzie ok to zapłacisz. A jeżeli nie, to niech miecz wraca do kupującego.

Taki scenariusz nie istnieje, żaden kurier się na to nie zgodzi + firmy kurierskie nawet za opłatą nie oferują takiej opcji. Wyświetl w wątku >>
2 mia, nkba 0

joan

#6482123 Napisano: 16.04.2018 09:44:04 w Dziś cieszę się z.....
bruce napisał(a):

Leje, jak z cebra, od wczesnego ranka jest wyjątkowo ciepło, dookoła kwitnie wszystko, co tylko o tej porze może emotka , wszędzie zielono, świeżo, pachnąco - rany, jak mnie cieszy co roku taka prawdziwa, mokra, prawdziwie polska wiosenka!  emotka emotka

... i jeszcze ptaków cała masa za oknem deszczowe prowadzi rozmowy - mogę ich słuchać bez końca emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6481868 Napisano: 14.04.2018 10:37:00 w Wkurza mnie...
FBilona napisał(a):

Nie jestem w ciąży, nie mam małych dzieci, większe w świecie lub chętne na nagrody, a nie na współpracę, kot wredny i nie chce pozować, psa brak, starość kiepsko się sprzedaje co mi zostaje?

Tylko pozowanie z kartką informującą, że "Nigdy jeszcze nic nie wygrałam!" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6481777 Napisano: 13.04.2018 18:26:01 w SZUKAM....
bruce napisał(a):

Szukam, co wozi In Post z Goldensubmarine teraz? 

Coś z konków/testów nivea? Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6481629 Napisano: 13.04.2018 10:50:59 w Lay's
Ciekawe, czy w nowej loterii będzie również będzie można wybrać, o co się gra. Bo jeśli nie, to kicha... Wyświetl w wątku >>