Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6476555 Napisano: 23.03.2018 19:52:06 w Wkurza mnie...
defed napisał(a):

Wkurza mnie, że pasta do zębów, która jest przecież bezpieczna w tubce z tworzywa sztucznego, jest dodatkowo pakowana w kartonik. Ulubiony krem do twarzy (w szklanym słoiczku) poza kartonikiem ma jeszcze zewnętrzną folię. Po co to komu?  emotka  I tak jest z co drugą zakupioną/otrzymaną rzeczą: zanim użyję pierwszy raz, to już naprodukuję worek śmieci. Co ja się śmieci nasegreguję i nawynoszę!  emotka I jeszcze, żeby to miało sens - ale jak widzę karton po mleku w niebieskim pojemniku na papier to mi ręce opadają emotka A im większy odsetek nieposegregowanych śmieci, tym opłaty za wywóz wyższe. Jeden za wszystkich-wszyscy za jednego. Wkurza mnie zbiorowa odpowiedzialność emotka  Dziękuje za uwagę. Miałam ochotę oczyścić myśli na koniec tygodnia. Miłego weekendu emotka

W Carrefourze jest dosyć spory wybór past do zębów bez kartonika, leżą pod szczoteczkami. Polecam Ziajkę dla dzieci, bo tania i bez fluoru (niestety słabo się pieni). Mnóstwo produktów mogłoby mieć mniej lub zero opakowań emotka

Mnie nieco irytuje, że ludzie wrzucają worki do pojemnika na odpady biodegradowalne. One idą potem min. do profesjonalnych kompostowni, więc niezbyt fajne jest mieszanie plastiku z bio - a zamknięte w workach resztki gniją i pleśnieją, zaś nie o to chodzi w kompostowaniu.

BTW -> zainteresuj się Zero Waste, powinno Ci się spodobać emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6476530 Napisano: 23.03.2018 19:14:34 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
edzia21 napisał(a):

A gdzie tutaj jest napisane, że maverick wysłał 150 zgłoszeń? emotka
Bardziej logiczną opcją jest: 150 nagród DO ZDOBYCIA, a u niego 0. 

Aha, nie znam konkursu - myślałam, że ktoś na maksa zakupów zrobił + ślęczał nad zgłoszeniami emotka
Ba, liczba nagród "150" to naprawdę malutko. Sprzątając konkursowe segregatory trafiłam na konek bodajże duetu Akon/Syoss, gdzie codziennie rozdawali 1000 zestawów kosmetyków. I tam nie wygrać, to ewentualnie byłby pech emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6476524 Napisano: 23.03.2018 19:02:32 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
maverick napisał(a):

(...) Tchibo - Maverick
               150 - 0
Dziękuję, dobranoc emotka

150 paragonów po min. 15 zł każdy = min. 2250 zł wydane na konkurs z zerowym efektem.
Też bym się wkurzyła. A może nawet nie, bo gdyby mnie było stać na takie "plecki", chyba stołowałabym się w restauracji z ośmiorniczkami. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6476278 Napisano: 23.03.2018 11:54:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wszystkie ich nagrody są mocno naciągane. Zwłaszcza te marzenia z kreatywnego. Pewnie nawet 1/3 budżetu nie zjedzą. Najważniejsze, że plakaty ładnie wyglądają i jest duża liczba nagród. A sponsor i tak ma zawsze w nosie, co się dzieje z nagrodami i z konkursem. I potem wyrastają takie kwiatki, że milion nagród po 10 zł, jedna nagroda na osobę, brak rezerwy, nieodebrana nagroda jest do dyspozycji organizatora i większość kasy zostaje w ich kieszeni. Rzucą jakąś jedną lepszą nagrodę, żeby ludzie dla nie rezygnowali z dyszek i kupowali produkty promocyjne. Wtedy wszystko się zgadza. Sprzedaż rośnie, a nagród nikt nie chce.

KONKURS -> No ba! Tak drogiego wynajęcia kampera, to chyba jeszcze nikt nie wymyślił emotka

LOTERIA -> Podejrzewam, że te książeczki Kinder nie zostały jeszcze nawet wydrukowane, więc koszt dla sponsora = zero emotka Fakt, że przyznają po kilkanaście nagród na ten sam numer, a potem nie chcą wydać wszystkich... dla mnie to jawne oszustwo. Bo inna sprawa, gdyby ktoś słał zgłoszenia z kilku starterów, lecz skoro organizator przyznaje nagrody tylko po to, żeby nie musieć ich wydać = chamstwo. Wyświetl w wątku >>

joan

#6476266 Napisano: 23.03.2018 11:25:54 w Albedo Marketing
Mysia napisał(a):

Nic jeszcze nie posłałam na Kamis, mam paragony ale tylko z nazwą przyprawy brak słowa Kamis.. czy Albedo przyjmuje takie paragony?  Dawno nic u nich nie wygrałam, a nie kojarzę żebym miała źle opisane paragony na ich konkursy.

W tej sprawie dzwoniła dziś moja teściowa - kazałam jej odpuścić, bo paragon z byle sklepu osiedlowego i pewnie nie byłby się jak wybronić przy aucie. Zakup na tyle tani, że można jeden paragon odżałować. Wyświetl w wątku >>

joan

#6476265 Napisano: 23.03.2018 11:23:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lager napisał(a):

Nie wiem co głupsze. Zmarnowanie niespełna 200tys zł przez Kinder na poradniki czy przez Cheetos i ich nową loterię z pulą nagród prawie 500 tys zł na naklejki emotka

Będziemy się wspólnie zastanawiać emotka

Przy czym Kinder już to sobie dobrze obmyślił - wbrew regulaminowi przyznał jednej osobie po kilkanaście książek, każdy może jednak otrzymać max 1 szt. Zatem własnymi działaniami Kinder sprawił, że jego wydatki się zmniejszają, bo oto w/w kilkunastu książek nie będą musieli wydać, a co za tym idzie: zaoszczędzą sporo na kosztach wysyłki, W dodatku książeczka jest tak tandetna, że większość laureatów nie odeśle paragonów... tadam! kolejna oszczędność. Następnym razem Kinder ogłosi światu, że przeznacza milion złotych na nagrody, przy czym będzie to 500.000 książeczek po 2 zł. I tych książeczek oczywiście też nie będą wysyłali. Miszcze zua emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6475597 Napisano: 22.03.2018 09:40:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
luko922 napisał(a):

https://www.faceb...os/1741402882588179/

Organizujemy sobie konkurs na Góralkach - każdy mile widziany, KONKURSOWICZE również, prawda że jesteśmy miłą agencją? emotka
Polecam wziąć udział emotka   

Mam nadzieję, że weźmiecie pod uwagę jedynie wypowiedzi osób, których profil spełnia regulamin Facebooka, szczególnie w kontekście:
"Użytkownicy serwisu Facebook podają swoje prawdziwe imiona i nazwiska oraz dane. (...) Zabronione jest podawanie fałszywych danych osobowych na Facebooku"

Proszę zatem: żadnych laureatów typu Aga Agusia Aaa czy Pitek Wu emotka Uważam, że jeśli komuś regulamin fejsa nie pasuje, nie musi tam posiadać konta, a już szczególnie... brać udziału w jakichkolwiek konkursach emotka

pionas - dotyczy to również Twojego konka z koniczynką emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6475536 Napisano: 21.03.2018 22:57:31 w Smolar
Monika11 napisał(a):

Dostaliście potwierdzenia na @ z rezerwy o weryfikacji paragonu ? (Loteria urodzinowa Kaufland) Zawsze przychodziły szybko ... a teraz cisza.

Nic emotka Wyświetl w wątku >>
1 Monika11 0

joan

#6475444 Napisano: 21.03.2018 19:19:21 w WC - rozmowy o wszystkim
koper napisał(a):

(...) edit:  I raczej nie uczą tam rzucania przez lewe ramię emotka  tylko bardziej, jak uwolnić się z duszenia, czy jakiegoś chwytu i ogólnie jak reagować w sytuacjach stresowych. 

Jeśli się zdecyduję wziąć udział (bo trochę daleko ode mnie) i mnie zapiszą (bo decyduje kolejność zgłoszeń, a do jutra nie mam jak swojego wydrukować), opiszę na forum swoje wrażenia po ukończeniu tego kursu emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6475435 Napisano: 21.03.2018 18:56:49 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

Po prostu idź na to szkolenie, inaczej się nie przekonasz. Nie ma co się zastanawiać. Z marszu.
No chyba, że to chodzi o koszty... emotka

Nie chodzi o koszty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475433 Napisano: 21.03.2018 18:55:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

Napisałam kolejne pytanie haha

Sęk w tym, że Wasza korespondencja obowiązuje jedynie Ciebie - i to tylko, jeśli się na pozaregulaminowe ustalenia zgodzisz. Żaden inny uczestnik loterii nie jest zobligowany Cię znać, dyskutować z Tobą o promocji itp. Wyświetl w wątku >>
2 atka7, nkba 0

joan

#6475427 Napisano: 21.03.2018 18:51:42 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 - z kolei ja kojarzę, że napastnikowi trzeba przyfasolić czołem w nos, a problemy z oddychaniem skutecznie go unieszkodliwią, albowiem czoło jest twarde, zaś nos jest miękki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475423 Napisano: 21.03.2018 18:43:28 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

No bez jaj. Idź. Siła nie jest taka ważna, liczy się technika, której być może nie znasz. To coś takiego, jak know-how w rodzaju "jak za pomocą dźwigni podnieść jednym palcem ciężar większy ode mnie" albo "jak wykorzystać impet przeciwnika przeciwko niemu samemu".

Na razie moja wiedza ogranicza się do obejrzenia w latach 90. sporej ilości filmów na VHS, dot. branży "sztuki walki". I w sumie potrafię też zasadzić komuś palec w oko emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6475421 Napisano: 21.03.2018 18:40:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

Regulamin jest źle sformułowany mnie tak odpisał organizator że trzeba mieć paragon i kod

Niech im ktoś wprost odpisze "A uj mie to obchodzi!" emotka

Regulamin loterii to nie jest wiersz Szymborskiej, żeby się czegoś trzeba było domyślać albo cokolwiek interpretować... Wyświetl w wątku >>

joan

#6475416 Napisano: 21.03.2018 18:34:44 w WC - rozmowy o wszystkim
Czy któraś z forumowych pań brała udział w kursie samoobrony dla kobiet?

Zastanawiam się, czy warto poświęcić na to czas. Trochę mnie zniechęcają stwierdzenia organizatora, że po kursie uczestniczki zaobserwują też "podniesienie ogólnej sprawności fizycznej" itp. Niby chodzę, joguję, nieco pływam, ale nie chcę blokować miejsca komuś sprawniejszemu ode mnie. Komuś, dla kogo przerzucenie napastnika przez lewe ramię to w sumie żadna trudność emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475411 Napisano: 21.03.2018 18:23:17 w SZUKAM....
sylzab2294 napisał(a):

szukam czy ktoś jeszcze czeka na somat z biedry?

Czekam(y) na 2 zestawy. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475357 Napisano: 21.03.2018 16:36:08 w Paragony na trwające konkursy
magie1982 napisał(a):

Magnum w Żabce, jeśli u kogoś są w normalnej cenie, u mnie 17 zł

W promocji biorą udział tylko lody Magnum w kubku, a one są w gazetce po 14,99 zł - taniej nie znajdziesz lodów na ten konek, więc chyba nie opłaca się kupować paragonu. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475241 Napisano: 21.03.2018 12:24:03 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas - dostałam. I Ty również powinieneś teraz otrzymać powiadomienie o niniejszym wpisie (z podlinkowaniem bez małpy) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475233 Napisano: 21.03.2018 12:13:07 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

Podlinkowało mnie, ale nie dostałem powiadomienia emotka

A jak "od zarania dziejów" robię emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475226 Napisano: 21.03.2018 12:03:42 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Nie bardzo wiem, o czym dyskusja się toczy, ale niniejszym kopiując-podlinkowuję-Pionasa-bez-żadnej-małpy. Tadam: pionas 

Wyskoczyło Ci powiadomienie? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0