Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6475205 Napisano: 21.03.2018 11:30:21 w Dziś cieszę się z.....
cb656 napisał(a):

Pierwszy dzień wiosny, pojawiają się pierwsze kotki... (jeszcze nie na wierzbach, bo za zimno - na razie w domu) emotka

Widzę, że w te mroźne dni kolega próbuje (skutecznie!) ocieplić wizerunek emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6475143 Napisano: 21.03.2018 10:11:05 w Gdzie najtaniej kupić produkt konkursowy?
jokan napisał(a):

(...) gdzie kupic najtaniej kamisa? w inter widzialam po 1,69 zł chyba najtaniej

Jeśli chodzi o loterię -> bodajże 0,89 zł kosztuje saszetka sosu do sałatek Kamis w C4. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6474940 Napisano: 20.03.2018 17:56:27 w Wkurza mnie...
justfine napisał(a):

joan napisał(a):

Tak sobie chrupię i chrupię konkowe Pringles Original i coraz bardziej mnie wargi pieką, ale chrupię dalej... aż w lustro patrzę: spuchły mi usta emotka

Miałam ten sam efekt! Ale tylko przy pierwszej tubce - przy drugiej organizm już się dostosował emotka

Ciekawe, czy będziemy w nocy świecić oczami (w sensie fluorescencyjnym) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6474902 Napisano: 20.03.2018 16:40:57 w Wkurza mnie...
Tak sobie chrupię i chrupię konkowe Pringles Original i coraz bardziej mnie wargi pieką, ale chrupię dalej... aż w lustro patrzę: spuchły mi usta emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6474502 Napisano: 19.03.2018 14:58:37 w SZUKAM....
mkrzysiek napisał(a):

Szukam gdzie w Lidlu jest coca cola?
Byłem w trzech sklepach i tylko 2l.

Wersja konkursowa stoi między butelkami z winem emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6474436 Napisano: 19.03.2018 13:03:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cudaczek121 napisał(a):

Czy jest ktoś, kto w ogóle wygrał w loterii Jana Niezbędnego? Puściłam przed chwilą 1 zgłoszenie, bo kupiłam pojemnik Janka za 13 zł i 19 groszy w Piotrze i Pawle, ale niestety pudło,ech.A może zna ktoś z Was wie, gdzie mogę dostać jeszcze taniej te produkty na loterię?

A to nie jest czasem kolejna promocja atrakcyjna jedynie dla paragonowych drukarzy a'la Paczka sprzątaczka? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6473930 Napisano: 16.03.2018 22:32:00 w Wkurza mnie...
mama2006 napisał(a):

znajoma właścicielka sklepiku, matka dzieciom, musiała dziś stanąć za ladą sklepu zamiast spędzić czas z rodziną.Bezdzietne studentki, które dorabiały u niej w niedzielę i prosiły się o pracę musiała odprawić. Gdzie tu logika?
A swoją drogą strasznie mnie wkurza,że państwo chce decydować za obywateli, nawet w takich sprawach jak zakupy.O innych nie wspomnę.

Czy to Twoje słowa, czy kogoś cytowałaś? Bo widzę, że zaczynają żyć swoim życiem na FB emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6473757 Napisano: 16.03.2018 13:56:53 w Kaufland konkursy
estrelitta napisał(a):

Te rezerwy to z którego etapu?

Dokładnie to nie wiem, ale u mnie za luty.
W sumie do tej loterii zgłosiłam 3 paragony -> 2 w styczniu i 1 w lutym emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6473651 Napisano: 16.03.2018 10:50:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atka79 napisał(a):

Eureka! Olśniło mnie jak prawdopodobnie działa Loyalty Point.
Połączyłam sobie kilka faktów:
- korekk nie wygrała na żaden z fikcyjnych paragonów (a zgłosiła ich 500)
- kkbt pisze, że już kiedyś nagrody z ich loterii sprzedawano zanim je rozlosowano
- Loyalty Point nie przesłało mi skanu jakiegokolwiek wygranego paragonu
- Loyalty Point w odpowiedzi na reklamacje nie podało mi ile nagród faktycznie wydano

No i w mojej ocenie wygląda to tak:
- oni sami wprowadzają sobie fikcyjne numery paragonów (a firmie SC Johnson chwalą się potem jak dużo mają zgłoszeń)
- potem "losują" wyłącznie te swoje numerki
- nie odbierają nagród, bo przecież nie mają paragonu (dlatego nie przesłali mi ich skanów)
- nagrody (zgodnie z regulaminem) pozostają do dyspozycji organizatora (dlatego nie odpisali mi ile nagród wydali, bo wtedy wyszłoby, że w rzeczywistości wydali jakieś nieliczne nagrody, a większość nagród pozostała u nich)

Ja wcześniej sugerowałam się trochę tą Waszą teorią o drukarzach paragonów, ale chyba powyższe rozwiązanie zagadki jest równie prawdopodobne. Jak myślicie?

Jedna teoria nie wyklucza drugiej. NORMALNA agencja podejmuje akcje widząc jakieś nieścisłości, tymczasem LP brnie dalej w to bagno. Dwolny regulamin konkursu czy loterii zwykle zawiera zapis o tym, że organizator ma prawo podjąć pewne kroki w przypadku podejrzenia próby oszustwa, obejścia systemu itp. A u LP przez tyle lat nic się nie dzieje, chociaż ewidentnie ktoś tu kogoś robi w uja -> oni oficjalnie problemu nie widzą. I teraz: albo nie chcą widzieć oszustów, albo sami nimi są.

Jedynym rozwiązaniem jest załatwić to raz, a dobrze. Tej sprawy się nie da zamieść pod dywan. Statystyki wbijają w fotel. Wyświetl w wątku >>

joan

#6473536 Napisano: 15.03.2018 21:52:44 w SZUKAM....
Agnes napisał(a):

nie wiecie co wozi jakaś dziwna firma GEIS????

Zwykle coś dużego w stylu: pralka, zmywarka. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6473476 Napisano: 15.03.2018 18:44:05 w SZUKAM....
kammaro napisał(a):

Szukam osoby, której chwilowo się nudzi i zechciałaby udzielić porady prawnej. Chodzi o prawo spadkowe,  a dokładniej o dziedziczenie daleszej rodziny, gdy najbliższa się zrzeka spadku (na 100% z powodu długów)
edit
Czy jest możliwość darmowego zrzeczenia się spadku? Kuzyn zrzekał się u notariusza, ale za to trzeba płacić ;/

Poczytaj w sieci o "odrzuceniu spadku".

Moim zdaniem powinnaś zostać oficjalnie poinformowana o zaistnieniu sytuacji spadkowej, a domniemywam, że każda taka informacja zawiera termin i opcję odwołania lub podjęcia innych działań.

Zdaje się, że inna zasada jest przy dziedziczeniu testamentowym, a inna przy braku testamentu!

Zanim podejmiesz jakieś kroki warto sprawdzić, czy Twoje odrzucenie spadku nie przeniesie go "niżej", czyli na Twoja córkę. Najlepiej skonsultować się z prawnikiem spadkowym. Bo pewnie taniej wyjdzie udać się do prawnika całą rodziną i spisać wszystko za jednym zamachem. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6473365 Napisano: 15.03.2018 14:23:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slonko365 napisał(a):

(...) PS. Czy ja dobrze rozumiem, że koleżanka odebrała kotom karmę którą lubiły, żeby zrobić na złość niedobremu producentowi, bo napisał w regulaminie niepoprawną politycznie prawdę? Hmm...  emotka

Być może, ALE ponieważ w mojej konkursowej karierze nie spotkałam się ani razu z konkursem, w który zamieszana byłaby naprawdę dobrej jakości karma... wyszło to kotom na zdrowie emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6473342 Napisano: 15.03.2018 13:28:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
azaflora napisał(a):

joan - najlepsze dwa cytaty z ich odpowiedzi:
" Sami znamy kociaki, które zostały pokrzywdzone przez los i wiemy, że są to wciąż radosne, szczęśliwe zwierzaki, ponieważ właściciel o nie DBA. Tak jak napisaliśmy na początku, proszę czuć się swobodnie we wzięciu udziału w naszym konkursie.
Warto pokazać, że wszystkie koty mogą być szczęśliwe"
emotka

Wiadomo - kup produkt, wysil się przy zdjęciu, prześlij zgłoszenie (ale i tak nie wybierzemy Twojej pracy). Opiekun nawet zapomina czasami o różnych "niedoskonałościach" swojego kota, a tu taka postawa... eh. Wyświetl w wątku >>

joan

#6473327 Napisano: 15.03.2018 12:57:13 w SZUKAM....
nkba napisał(a):

Bzdury gadają emotka Boszzz, ile to człowiek musi się wystać i nagadać w większości przypadków gdy chce zrealizować wygrany bon emotka

Racja -> mnie kiedyś w ITM powiedzieli, że realizują tylko te bony, które sami uprzednio wydali i mają wpisane w kajecik. A moje to są jakieś "obce" i "z niewiadomego źródła" emotka

nkba napisał(a):

Dobrze, ze nie grałam o Żabkowe bo tam chyba cyrk najwiekszy emotka

Żabka jest o tyle gorsza, że kasjerki często przypadkowo dezaktywują kody, więc później bony okazują się nieaktywne. I oczywiście to sklepy własnościowe, gdzie kasjerka = właścicielka, więc nawet nie ma się komu poskarżyć na to, że są problemy emotka Wyświetl w wątku >>
2 nkba, brucee 0

joan

#6473319 Napisano: 15.03.2018 12:33:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
azaflora napisał(a):

(...) Mnie parę lat temu wkurzył organizator cyklicznych konkursów foto z popularną karmą dla kotów /teraz też trwa, widzę reklamę w polecanych/. W regulaminie mieli zapis:
"e) Organizator zastrzega sobie prawo wykluczenia Uczestnika w zakresiekorzystania z aplikacji opisanej w punkcie niniejszym, jeśli przesłane zdjęcie... nie spełnia wymogów estetycznych i promocyjnych, w szczególności nie ukazuje przejawów zdrowia kota (takich jak blask w oczach, lśniąca sierść, energia), czy wręcz wskazuje na to, że kot jest chory, upośledzony lub niepełnosprawny"
Długo się zastanawiali, wreszcie odpisali, przeprosili i ten zapis usunęli z regulaminu.
Na znak protestu, już więcej tej karmy nie kupiłam, ani nie ubiegałam się o "darmochę" do testów. Najgorzej było z kotami, bo się wydzierały, protestowały aż wreszcie zaakceptowały inną, bardziej wartościową karmę.

No tak, bo przecież w dzisiejszym świecie jednostka musi być idealna pod każdym możliwym względem emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6473265 Napisano: 15.03.2018 11:30:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
darog napisał(a):

Pytanie:
czy jest jakiś konkurs-musze kupić kilka żarówek..

Może poszukaj w Kauflandzie? Mają tam "mydło & powidło", więc żarówki też powinieneś znaleźć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6473103 Napisano: 14.03.2018 19:41:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cleo25 napisał(a):

Śmiać się, czy płakać ? Nowy konkurs w Kauflandzie. Kup za 100zł, do wygrania JEDNA nagroda - bon na 1000zł. 
https://www.e-kon...i7.html#.Wqln5WfTk0M

Bida z nędzą... Wyświetl w wątku >>

joan

#6473093 Napisano: 14.03.2018 19:10:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nkba napisał(a):

A podajecie w formularzu pesel i nr DO?

Nie gram tam, niemniej... jak mi powiedział kiedyś kurier "Niech Pani wpisze byle co!" emotka PESEL ok, ale oni nie mają prawa żądać ani przechowywać nr DO, bo im nie jest absolutnie do niczego potrzebny.

Sami sobie dołek kopią; byłam dziś w Lidlu świadkiem megaawantury, bo działały dwie kasy, a pewien babsztyl darł ryja, żeby zawołać kolejną kasjerkę. W końcu przyszła kierowniczka i usiadła za kasą. Dodam, że kolejki nie były długie. Jak taka laureatka się trafi w tym konkursie, to przynajmniej organizator zobaczy, co może oznaczać beztroskie wyłudzanie danych osobowych. I tego im nawet życzę emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6472999 Napisano: 14.03.2018 15:08:05 w GFK
Kosmetyki +117, zaznaczyłam wg powyższej sugestii, czyli:
hiper/supermarket i drogeria sieciowa
drogeria sieciowa
zakupy co 2 tygodnie
Timotei i Elseve i H&S
Elseve

emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6472872 Napisano: 14.03.2018 12:18:55 w Wkurza mnie...
marta_1234 napisał(a):

Czytałam oba przed wzięciem udziału i później pisząc  wiadomości do organizatorów, takiego zapisu nie było tu i tu. Pisząc do nich miałam głownie na celu pokazanie  postaw niektórych uczestników. Zwróciłam też im uwagę na taki proceder. Podsumowując nie mamy wpływu na to co jest w regulaminach, a potem wychodzą  takie "kwiatki". Było mineło, trzeba się z tym pogodzic,ze są takie  osoby. Nawet już  nie mam siły myśleć o tej sprawie  emotka

I wszystko jasne emotka

Rozumiem Twój ból, ale to tak, jakby pisać do Albedo w sprawie ich badziewnych, bezparagonowych konków dla oszustów i dekli* twierdząc, że "to nieuczciwe" oraz "mnie to wkurza". Wygodniej włożyć rękę w maszynkę do mięsa.

* dekiel: przykładowo osoba X grająca bez paragonu, która oferuje sprzedaż(!) wygranego zestawu plastrów (wart. 21 zł), gdzie zakupy promo wyniosły potencjalnego kupującego ok. 15 zł, a osoba X otrzymać pragnie 5 zł. Tacy k* samotni geniusze w konkursach, że pińć złociszy odpuścić nie potrafią, czapki z głów emotka Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0