Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6472859 Napisano: 14.03.2018 11:55:48 w Wkurza mnie...
marta_1234 napisał(a):

Pisałam do dwóch organizatorów, ze jedna osoba zamieściła u jednych i u drugich to samo zdjęcie, uznając,ze to nieuczciwe wobec innych uczestników (...)

marta_1234 napisał(a):

(...) Regulaminy wg odpowiedzi organizatorów nie mają zapisów o "unikalności" prac. Co tym bardziej mnie wkurza, bo powinien być taki zapis (...)

Czy Twoja opinia ma oparcie w regulaminach tych konkretnych konkursów? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6472021 Napisano: 11.03.2018 22:42:32 w SZUKAM....
mariolakal napisał(a):

Szukam pomocy: jak wysłać zdjęcie z komputera /zapisane w galerii, pobrane, odebrane e-mailem/ na stary telefon NOKIA /klawiszowy/ ?  emotka

O ile telefon ma możliwość robienia zdjęć / odpowiednie programy graficzne, możesz połączyć go z kompem za pomocą kabla albo bluetooth i przenieść fotkę. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6471916 Napisano: 11.03.2018 13:28:21 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Ale zobaczcie, jak się polepszą relacje międzyludzkie. Już nie będzie w niedzielę latania do lewiatana po cukier, bo się skończył. Chcesz słodką herbatę? Otwierasz drzwi, idziesz do tych z naprzeciwka, dzwonisz dzwonkiem i stojąc z pustą szklanką prosisz sąsiadeczkę kochaną o poratowanie.  emotka

O tym też miałam napisać i jeszcze wspomnieć, że soboty nadal są pracujące + zakupy można zrobić również w internecie emotka

My w tym roku coś przesuwaliśmy (bodajże zmywarkę) i nagle okazało się, że nie mamy w domu ziemniaka do podłożenia przy wysuwaniu. Nie pomyślałam o Tesco, tylko posłałam chłopa "pożyczyć" kartofla od sąsiadki emotka

Tylko czekam, aż się polskie społeczeństwo dowie, że firmy np. w Niemczech tak układają STANDARDOWO grafiki, żeby w piątek pracować max do 12:00 lub 14:00. I uj ich obchodzi, że komuś mogłoby to nie pasować, oni się dostosowywać nie będą i już. W Polsce spotkałam się z tendencjami wręcz odwrotnymi:
- kilkanaście lat temu kazano mi zostawać godzinę dłużej w pracy, bo może jakiś kontrahent zadzwonić, to głupio, żeby nikt telefonu nie odebrał. W końcu trzeba się dostosować! Pomyślałam, że skoro współpracujemy z hutami czy kopalniami, to może od razu mi wrzucą 24h w biurze, żebym się do tychże podmiotów "dostosowała"? I w tym momencie się pożegnaliśmy, podciągając to pod "zmianę warunków pracy i płacy".
- inna firma współpracuje min. z Niemcami czy Japonią i oczywiście w tamtych krajach nasze dni wolne są robocze (np. majówka), zatem ktoś musi bakać w firmie, żeby klient naszym panem był i uj z rodziną czy wyjazdem, ja sobie odpoczywałam, a inni gnili za biurkiem, bo w końcu się trzeba dostosować.
Jakoś nie zauważyłam, żeby się do Polaków dostosował ktokolwiek emotka A w Niemczech od tych krótszych piątków gospodarka się nie zawaliła. Wyświetl w wątku >>
2 stamp2, masza 0

joan

#6471840 Napisano: 11.03.2018 00:25:02 w Wkurza mnie...
cherry_coke napisał(a):

Dlatego, że jeśli na rynku na daną usługę jest popyt to ktoś z tego korzysta. Zwykłe prawa rynku. Jeżeli nie zrobi tego jedna osoba/firma to zrobi to inna. Tesco otwarte 24h zlokalizowane w dużych miastach ma w nocy mnóstwo klientów. A w okolicach świąt kolejki jak za dnia w weekend. 

W mojej prywatnej opinii to zachowania ocierające się o patologię. A patologię wszelkiego rodzaju należy zniszczyć emotka

Co do Tesco, to chyba jednak nie mają aż tak zayebiście, skoro - mimo upływu lat - żadna inna sieć nie poszła w ich ślady emotka Nie znam też nikogo, kto choć raz zrobiłby zakupy nocą w Tesco (za dnia to i owszem). Mogłabym nawet zechcieć tę sprzedaż naocznie zbadać, ale pewnie przy okazji wędrowałabym między półkami sycząc do klientów "Zmień frayerze swoje życie, bo chyba coś w nim nawala, skoroś tutaj o trzeciej nad ranem..." emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6471825 Napisano: 10.03.2018 23:39:56 w Wkurza mnie...
ziolko - za dobrze ludziom jest emotka Jak mawiali ci, co przeżyli wojnę: "Obyś nie musiał chleba po śmietnikach szukać." emotka

My kupiliśmy dziś aż jedną cebulę (do zupy), a chleba tyle, co na każdy weekend emotka

Natomiast w temacie: ciekawą rzecz usłyszałam w tivi, że tzw. spontaniczne zakupy w galeriach handlowych napędzane były przez dzieci, które ludzie ze sobą do CH zabierali, żeby sobie pochodzić i zabić czas. Teraz będzie trzeba robić zakupy w sposób bardziej przemyślany, więc może się okazać, że sprzedaż spadnie... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6471820 Napisano: 10.03.2018 23:12:13 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

(...) niedziela była dla mnie dniem zakupów. Od poniedziałku do soboty nie mam czasu wyrwać się do sklepu. (...)

Dla mnie to żaden argument, już to słyszałam, gdy kilka lat temu Tesco upadło na głowę i postanowiło przerobić swoje markety na 24h - a wszystko niby dla tych klientów, co nie mają czasu się wyrwać. Nie rozumiem, dlaczego pracownicy w handlu mieliby dostosowywać swój tryb dnia do "dziwnego" trybu dnia marketowych klientów?

Niebieska_Laguna napisał(a):

(...) Dla niektórych praca w weekendy w sklepach jest jedyną opcją, np. dla studentów. (...)

Studia nie są w Polsce obowiązkowe, a wręcz najczęściej - oprócz zawodów wysokiej specjalizacji - studia są całkowicie zbędne. Ja natomiast studiowałam dziennie i pracowałam wieczorami... Wyświetl w wątku >>

joan

#6471768 Napisano: 10.03.2018 18:30:27 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

W kwestii wolnych niedziel - mam mieszane uczucia. 
Z jednej strony ludziom przyda się wolne, bo niektórzy chcieliby spędzić czas z rodziną albo chociaż iść do kościoła i odpocząć.
Z drugiej... wiele osób przez to straci pracę albo będzie miało o wiele mniej kasy. Rozmawiałam z jedną znajomą i ona powiedziała, ze jej znajoma studentka straciła przez to pracę, bo pracowała w weekendy i pracodawca stwierdził, że tyle osób nie potrzebuje.(...)

Moja mama spotkała w tym tygodniu znajomą, która niedawno złożyła wypowiedzenie umowy - ze względu na pogarszające się warunki pracy. I opowiedziała mojej mamie, że ostatniego dnia jedna z jej koleżanek rzuciła hasłem w stylu "Mój boże, coraz mniej klientów w naszym markecie, coraz więcej Ukraińców zatrudniają, jak nam zamkną sklep, to co my będziemy robić?!" To jest jakiś syndrom a'la niewolniczy, że się człowiek pracujący w Katowicach tak boi jakichkolwiek zmian.

Inna sprawa -> byłam kilkanaście lat temu na miesięcznym stypendium w Niemczech, w niedzielę czynne mieli jedynie sklepiki na dworcu PKP oraz kebaby. I jakoś nikt od tego nie umarł emotka

Mój tata był górnikiem - pracował w niedziele. Teraz jest zatrudniony w instytucji kulturalnej i również niedziele ma robocze. Mama pracowała min. w markecie, oczywiście niedziele też. I wiecie, co? Jako dorosły człowiek pierd* dostawałam, kiedy się miałam z nimi spotkać. Bo raz temu nie pasuje, raz tamtemu nie pasuje, najlepiej to w ogóle może środa między godziną 9 a 14. Rozumiem, że nowy porządek nie obejmuje wszystkich zawodów, ale to krok w stronę normalności. Na pewno trochę to potrwa, jednak moim zdaniem - warto. Wyświetl w wątku >>

joan

#6471388 Napisano: 09.03.2018 11:13:28 w Wkurza mnie...
ivanotta napisał(a):

A mnie wkurza to:
https://www.e-kon...ge.html#.WqIiRnTdjqA

Konkurs promocyjny dodany do social media . Przypadek?
Wkurza mnie że przegapiłam

Mam podejrzenia, skąd ten błąd. Podczas dodawania konkursu przypisuje mu się kategorię poprzez kliknięcie w którąś z pustych kuleczek. A potem człowiek dopisuje kolejne dane, nie zauważając!!! że kliknięcie myszką gdziekolwiek po prawej stronie od tych pustych kuleczek (np. żeby odruchowo przesunąć stronę w dół), powoduje przeniesienie pierwotnego zaznaczenia kuleczki na inną. Zapewne więc ktoś wklepywał ten konkurs jako promocyjny, ale później kliknął i przeskoczyła mu kuleczka zaznaczenia. Nie zauważył...

pionas - da się to jakoś zmienić? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6471287 Napisano: 08.03.2018 22:36:31 w Wkurza mnie...
Halszka napisał(a):

Może warto by było wtedy też takie pisemko do wglądu / podobnej treści puścić do agencji reklamowej obsługującej konkurs?
Jak mają problem z opisem, niech dzwonią do sklepu z paragonu. W końcu oryginał to oryginał, prawda? (chyba?) LOL

Ja kiedyś stwierdziłam, że w razie problemu zadzwonię do agencji i podam telefon pracownikowi sklepu - niech wzajemnie się na siebie wydzierają emotka Ale jeszcze się nie znalazłam w takiej sytuacji, jakoś się udaje - szczególnie, że ze wszystkim latam na czytnik emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6471282 Napisano: 08.03.2018 22:32:17 w Dziś w telewizji polecam film...
"Toksyczne ubrania" -> 23:00 / FokusTV emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6471218 Napisano: 08.03.2018 19:36:05 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Ale czy potem można tam jeszcze w ogóle zrobić jakiekolwiek zakupy bez obawy o własne życie? emotka emotka

Myślę, że tak. Najlepiej dostać metkę lokalnej dziwaczki i wariatki, wtedy przymykają na człowieka oko emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6471214 Napisano: 08.03.2018 19:15:04 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

Wkurza mnie, że jeden organizator (obecnie, a jest ich wielu) w razie niedokładnego opisu produktu na paragonie życzy sobie na  odwrocie pieczątkę sklepu z podpisem, że to jest produkt X, a nie Y. Ja mu piszę, że nie zawsze w sklepach chcą cokolwiek stemplować (może się boją??), więc super by było, gdyby można było do paragonu dołączyć wieczko, kod kreskowy albo opakowanie. Ale NIE!!! MUSI być pieczątka! a dziś jedna babka w hipermarkecie nie chciała nic stemplować "bo ona nie ma obowiązku i nic nie musi".
Odeszłam od POKu wkurzona na nią i na organizatora.
Przecież logiczne, że jak coś kupuję to mam opakowanie również  emotka

Jest na to sposób - wystarczy poprosić o rozmowę z jej przełożonym. A następnie (ewentualnie) z przełożonym przełożonego. I tak dalej, aż się pracownicy skończą. Albo sprawa się rozwiąże na Twoją korzyść (w końcu któryś z przełożonych stwierdzi pod nosem "Noż k* mać, do czego Wy mnie wołacie jełopy, podstemplujcie i d* nie zawracajcie!") albo składasz pisemną skargę zarówno w sklepie (przeważnie sklepy mają do tego oddzielną książkę, a pracownicy boją się jakichkolwiek wpisów na swój temat), jak i bezpośrednio do firmy / na FB. Oczywiście spisujesz wszystkie dane osobowe osób, które zebrały się w Twojej sprawie.

PS: Uwaga! Nie zadziała w sieciach franczyzowych typu Żabka, Fresh i małych sklepikach prywatnych właścicieli. Wyświetl w wątku >>

joan

#6471177 Napisano: 08.03.2018 17:39:38 w Dziś cieszę się z.....
Pojechałam do parku wodnego; oczywiście wyruszyłam przy okazji na konkursowe zakupy i znalazłam pieronem długi paragon na ponad 50 produktów emotka Przeszłam obok niego 2x, ale w końcu nie wytrzymałam i podniosłam go, bo przecież nie muszą się śmieci walać wokół marketu, skoro mogę taki oto świstek na spokojnie przeanalizować (prawie dwa tygodnie tam leżał i jakoś żadna ekipa sprzątająca się nim nie zajęła). Na paragonie wytropiłam produkty konkursowe i zamierzam zamienić tenże śmieć na samochód. Oto moje marzenie w kontekście Dnia Kobiet emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6470278 Napisano: 06.03.2018 13:09:13 w SZUKAM....
calliope napisał(a):

kalka napisał(a):

Czy ktoś jest może zorientowany, gdzie obecnie jest promocja cenowa zwykłego masła? (Może Biedronka, Lidl, Tesco, Leclerc...?)

Od czwartku w Lidlu masło ekstra Koło 2,99 zł/200 g

Ledwo co była dokładnie taka "promocja", nawet w radiu ją reklamowali - z samego rana poszłam do sklepu, a tam ZERO produktów. Przy lodówkach kolejka, sporo starszych, zagubionych osób, które pewnie myślały, że tanie masło tam na pewno jest, tylko one go nie dostrzegają. I tak się gapiły na te półki, skanując powoli produkt po produkcie... no uj mnie strzelił, wyszłam bez kupowania czegokolwiek i masło w promocji kupiłam w Auchan.

BTW -> gdy jest promocja np. w Carrefourze czy Biedronce, towaru jest mnóstwo. Tylko Lidl każdorazowo daje d*. Wyświetl w wątku >>
2 benasia, kalka 0

joan

#6470272 Napisano: 06.03.2018 13:01:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asantesana napisał(a):

kreatia napisał(a):

asantesana poka walizkę emotka

Nie ma jak, sprzętu do obfocenia chwilowo brak emotka

A możesz podać wymiary tak pi razy oko? I czy jest jakieś logo producenta/marki? emotka Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

joan

#6470257 Napisano: 06.03.2018 12:38:43 w SZUKAM....
kreatia napisał(a):

Zdarzyła się Wam prośba od Kupującego np. telefon o sporządzenie umowy kupna-sprzedaży? Co może z nią zrobić?

Może się tylko zabezpiecza, na wypadek gdyby się później okazało, że telefon był np. kradziony? Inna sprawa, że w tym wypadku powstaje dokumentacja, która zobowiązuje Cię do zapłaty podatku (a może nawet dwóch). Możesz się zgodzić zaznaczając, że cena wzrasta o kwotę, jaką będziesz musiała zapłacić do urzędu emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6470216 Napisano: 06.03.2018 11:57:53 w Smolar
andii napisał(a):

Sprawdzał już ktoś SURFa  na stronie emotka  SMOLARA 

Owszem. I wyskoczył mi ten sam komunikat, co zawsze emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6469343 Napisano: 03.03.2018 12:44:51 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

mnie dziś naszła taka refleksja właśnie... a jeszcze kilka tygodniu temu (w tym roku) już z przyzwyczajenia zaznaczyłem na ankietach do 25 lat i dziś na spokojnie robię i myślę że mam 27 emotka  Kurczę.... co będzie po 30 emotka   

Będziesz ubolewał, że jeszcze tylko dekada do kryzysu wieku średniego emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6469294 Napisano: 03.03.2018 10:45:08 w WC - rozmowy o wszystkim
asia575 napisał(a):

Akurat konto puste na kartę ale pytanie teraz czy może nie będzie mi pobierało jak doładuję.

Będzie.

Inna sprawa, że może ten ktoś użył Twojego numeru do rejestracji na stronie np. z por* dzie* - skoro starter jest zarejestrowany na Ciebie, możesz mieć w przyszłości problemy. Wyświetl w wątku >>
1 slonko365 0

joan

#6469292 Napisano: 03.03.2018 10:40:27 w WC - rozmowy o wszystkim
asia575 napisał(a):

Taka sytuacja......
Wczoraj telefon z zastrzeżonego numeru pan uprzejmie przeprasza ale przez pomyłkę resetując sobie hasło do FB podał mój numer telefonu ponieważ ma identyczny tylko inna ostatnia cyfra i jeśli dostałam sms to żeby mu ten kod podać.Rzeczywiście podczas rozmowy kod przyszedł . Pan bardzo przepraszał za kłopot i machinalnie podałam ten kod.
Jednak po chwili mnie coś zastanowiło,że może to jakie przekręty i zadzwoniłam na ten numer niby pomylony.A tam facet zdziwiony,że nic nie dzwonił i o żaden kod nie prosił emotka
Miał ktoś taką sytuację ,o co tym oszustom chodzi emotka

Sprawdź saldo w banku. Być może włamano Ci się na konto, a do przelewu bank wymaga podania hasła z smsa.

BTW - jeśli Twój starter nie jest podpięty np. do konta bankowego i możesz się go pozbyć, wyrzuć od razu. Subskrypcja płatnych serwisów może Ci ściągnąć pieniądze ze startera, jak tylko doładujesz saldo.

Tak czy siak: próbowano Cię okraść. I nie wiadomo, z jakim skutkiem. Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0