Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6475427 Napisano: 21.03.2018 18:51:42 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 - z kolei ja kojarzę, że napastnikowi trzeba przyfasolić czołem w nos, a problemy z oddychaniem skutecznie go unieszkodliwią, albowiem czoło jest twarde, zaś nos jest miękki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475423 Napisano: 21.03.2018 18:43:28 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

No bez jaj. Idź. Siła nie jest taka ważna, liczy się technika, której być może nie znasz. To coś takiego, jak know-how w rodzaju "jak za pomocą dźwigni podnieść jednym palcem ciężar większy ode mnie" albo "jak wykorzystać impet przeciwnika przeciwko niemu samemu".

Na razie moja wiedza ogranicza się do obejrzenia w latach 90. sporej ilości filmów na VHS, dot. branży "sztuki walki". I w sumie potrafię też zasadzić komuś palec w oko emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6475421 Napisano: 21.03.2018 18:40:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

Regulamin jest źle sformułowany mnie tak odpisał organizator że trzeba mieć paragon i kod

Niech im ktoś wprost odpisze "A uj mie to obchodzi!" emotka

Regulamin loterii to nie jest wiersz Szymborskiej, żeby się czegoś trzeba było domyślać albo cokolwiek interpretować... Wyświetl w wątku >>

joan

#6475416 Napisano: 21.03.2018 18:34:44 w WC - rozmowy o wszystkim
Czy któraś z forumowych pań brała udział w kursie samoobrony dla kobiet?

Zastanawiam się, czy warto poświęcić na to czas. Trochę mnie zniechęcają stwierdzenia organizatora, że po kursie uczestniczki zaobserwują też "podniesienie ogólnej sprawności fizycznej" itp. Niby chodzę, joguję, nieco pływam, ale nie chcę blokować miejsca komuś sprawniejszemu ode mnie. Komuś, dla kogo przerzucenie napastnika przez lewe ramię to w sumie żadna trudność emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475411 Napisano: 21.03.2018 18:23:17 w SZUKAM....
sylzab2294 napisał(a):

szukam czy ktoś jeszcze czeka na somat z biedry?

Czekam(y) na 2 zestawy. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475357 Napisano: 21.03.2018 16:36:08 w Paragony na trwające konkursy
magie1982 napisał(a):

Magnum w Żabce, jeśli u kogoś są w normalnej cenie, u mnie 17 zł

W promocji biorą udział tylko lody Magnum w kubku, a one są w gazetce po 14,99 zł - taniej nie znajdziesz lodów na ten konek, więc chyba nie opłaca się kupować paragonu. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475241 Napisano: 21.03.2018 12:24:03 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas - dostałam. I Ty również powinieneś teraz otrzymać powiadomienie o niniejszym wpisie (z podlinkowaniem bez małpy) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475233 Napisano: 21.03.2018 12:13:07 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

Podlinkowało mnie, ale nie dostałem powiadomienia emotka

A jak "od zarania dziejów" robię emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475226 Napisano: 21.03.2018 12:03:42 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
Nie bardzo wiem, o czym dyskusja się toczy, ale niniejszym kopiując-podlinkowuję-Pionasa-bez-żadnej-małpy. Tadam: pionas 

Wyskoczyło Ci powiadomienie? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6475205 Napisano: 21.03.2018 11:30:21 w Dziś cieszę się z.....
cb656 napisał(a):

Pierwszy dzień wiosny, pojawiają się pierwsze kotki... (jeszcze nie na wierzbach, bo za zimno - na razie w domu) emotka

Widzę, że w te mroźne dni kolega próbuje (skutecznie!) ocieplić wizerunek emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6475143 Napisano: 21.03.2018 10:11:05 w Gdzie najtaniej kupić produkt konkursowy?
jokan napisał(a):

(...) gdzie kupic najtaniej kamisa? w inter widzialam po 1,69 zł chyba najtaniej

Jeśli chodzi o loterię -> bodajże 0,89 zł kosztuje saszetka sosu do sałatek Kamis w C4. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6474940 Napisano: 20.03.2018 17:56:27 w Wkurza mnie...
justfine napisał(a):

joan napisał(a):

Tak sobie chrupię i chrupię konkowe Pringles Original i coraz bardziej mnie wargi pieką, ale chrupię dalej... aż w lustro patrzę: spuchły mi usta emotka

Miałam ten sam efekt! Ale tylko przy pierwszej tubce - przy drugiej organizm już się dostosował emotka

Ciekawe, czy będziemy w nocy świecić oczami (w sensie fluorescencyjnym) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6474902 Napisano: 20.03.2018 16:40:57 w Wkurza mnie...
Tak sobie chrupię i chrupię konkowe Pringles Original i coraz bardziej mnie wargi pieką, ale chrupię dalej... aż w lustro patrzę: spuchły mi usta emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6474502 Napisano: 19.03.2018 14:58:37 w SZUKAM....
mkrzysiek napisał(a):

Szukam gdzie w Lidlu jest coca cola?
Byłem w trzech sklepach i tylko 2l.

Wersja konkursowa stoi między butelkami z winem emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6474436 Napisano: 19.03.2018 13:03:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cudaczek121 napisał(a):

Czy jest ktoś, kto w ogóle wygrał w loterii Jana Niezbędnego? Puściłam przed chwilą 1 zgłoszenie, bo kupiłam pojemnik Janka za 13 zł i 19 groszy w Piotrze i Pawle, ale niestety pudło,ech.A może zna ktoś z Was wie, gdzie mogę dostać jeszcze taniej te produkty na loterię?

A to nie jest czasem kolejna promocja atrakcyjna jedynie dla paragonowych drukarzy a'la Paczka sprzątaczka? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6473930 Napisano: 16.03.2018 22:32:00 w Wkurza mnie...
mama2006 napisał(a):

znajoma właścicielka sklepiku, matka dzieciom, musiała dziś stanąć za ladą sklepu zamiast spędzić czas z rodziną.Bezdzietne studentki, które dorabiały u niej w niedzielę i prosiły się o pracę musiała odprawić. Gdzie tu logika?
A swoją drogą strasznie mnie wkurza,że państwo chce decydować za obywateli, nawet w takich sprawach jak zakupy.O innych nie wspomnę.

Czy to Twoje słowa, czy kogoś cytowałaś? Bo widzę, że zaczynają żyć swoim życiem na FB emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6473757 Napisano: 16.03.2018 13:56:53 w Kaufland konkursy
estrelitta napisał(a):

Te rezerwy to z którego etapu?

Dokładnie to nie wiem, ale u mnie za luty.
W sumie do tej loterii zgłosiłam 3 paragony -> 2 w styczniu i 1 w lutym emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6473651 Napisano: 16.03.2018 10:50:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atka79 napisał(a):

Eureka! Olśniło mnie jak prawdopodobnie działa Loyalty Point.
Połączyłam sobie kilka faktów:
- korekk nie wygrała na żaden z fikcyjnych paragonów (a zgłosiła ich 500)
- kkbt pisze, że już kiedyś nagrody z ich loterii sprzedawano zanim je rozlosowano
- Loyalty Point nie przesłało mi skanu jakiegokolwiek wygranego paragonu
- Loyalty Point w odpowiedzi na reklamacje nie podało mi ile nagród faktycznie wydano

No i w mojej ocenie wygląda to tak:
- oni sami wprowadzają sobie fikcyjne numery paragonów (a firmie SC Johnson chwalą się potem jak dużo mają zgłoszeń)
- potem "losują" wyłącznie te swoje numerki
- nie odbierają nagród, bo przecież nie mają paragonu (dlatego nie przesłali mi ich skanów)
- nagrody (zgodnie z regulaminem) pozostają do dyspozycji organizatora (dlatego nie odpisali mi ile nagród wydali, bo wtedy wyszłoby, że w rzeczywistości wydali jakieś nieliczne nagrody, a większość nagród pozostała u nich)

Ja wcześniej sugerowałam się trochę tą Waszą teorią o drukarzach paragonów, ale chyba powyższe rozwiązanie zagadki jest równie prawdopodobne. Jak myślicie?

Jedna teoria nie wyklucza drugiej. NORMALNA agencja podejmuje akcje widząc jakieś nieścisłości, tymczasem LP brnie dalej w to bagno. Dwolny regulamin konkursu czy loterii zwykle zawiera zapis o tym, że organizator ma prawo podjąć pewne kroki w przypadku podejrzenia próby oszustwa, obejścia systemu itp. A u LP przez tyle lat nic się nie dzieje, chociaż ewidentnie ktoś tu kogoś robi w uja -> oni oficjalnie problemu nie widzą. I teraz: albo nie chcą widzieć oszustów, albo sami nimi są.

Jedynym rozwiązaniem jest załatwić to raz, a dobrze. Tej sprawy się nie da zamieść pod dywan. Statystyki wbijają w fotel. Wyświetl w wątku >>

joan

#6473536 Napisano: 15.03.2018 21:52:44 w SZUKAM....
Agnes napisał(a):

nie wiecie co wozi jakaś dziwna firma GEIS????

Zwykle coś dużego w stylu: pralka, zmywarka. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6473476 Napisano: 15.03.2018 18:44:05 w SZUKAM....
kammaro napisał(a):

Szukam osoby, której chwilowo się nudzi i zechciałaby udzielić porady prawnej. Chodzi o prawo spadkowe,  a dokładniej o dziedziczenie daleszej rodziny, gdy najbliższa się zrzeka spadku (na 100% z powodu długów)
edit
Czy jest możliwość darmowego zrzeczenia się spadku? Kuzyn zrzekał się u notariusza, ale za to trzeba płacić ;/

Poczytaj w sieci o "odrzuceniu spadku".

Moim zdaniem powinnaś zostać oficjalnie poinformowana o zaistnieniu sytuacji spadkowej, a domniemywam, że każda taka informacja zawiera termin i opcję odwołania lub podjęcia innych działań.

Zdaje się, że inna zasada jest przy dziedziczeniu testamentowym, a inna przy braku testamentu!

Zanim podejmiesz jakieś kroki warto sprawdzić, czy Twoje odrzucenie spadku nie przeniesie go "niżej", czyli na Twoja córkę. Najlepiej skonsultować się z prawnikiem spadkowym. Bo pewnie taniej wyjdzie udać się do prawnika całą rodziną i spisać wszystko za jednym zamachem. Wyświetl w wątku >>
0 0