Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6461068 Napisano: 08.02.2018 10:57:52 w Wkurza mnie...
maria1980 napisał(a):

Wkurza mnie moja 15letnia córka . Notorycznie podbiera mi kosmetyki  emotka  kupiłam sobie apteczkę na kluczyk ,żeby nie miała do nich dostępu i co dziś widzę wchodząc do łazienki , wyłamała zamek  emotka  jakoś przeżyłam to ,że potrzebuje pomalować rzęsy , brwi czy ukryć „niewidoczne dla mnie” mankamenty cery . Dostaje kasę na kosmetyki (bo kiedyś przyłapałam ja na kupowaniu pudru w chińskim markecie ) - ale standardowo wtedy budzi sie w niej jednak dziecko i woli kupić sobie słodycze i inne cenzuray niż porządne kosmetyki ...No po co jak stara ma tyle kosmetyków . Złoje jej dziś skore emotka to jej te „niewidoczne pryszcze „ spadną  emotka  

O kurcze! Wyłamała zamek? Oj sprzedałabym jej tablecik, żeby sobie odkupić kosmetyki + nową apteczkę emotka Ale ja to ogólnie podobno jestem "gorsza-niż-gestapo" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6461049 Napisano: 08.02.2018 10:48:26 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

ok to zadbam o to by przynajmniej wyciskarka dotarła cała i zdrowa.
Ale DPD w ogóle ma opcję "ostrożnie" w sprzedaży?

Sprawdź w zakładce "Instrukcja pakowania" https://www.dpd.c...k-przygotowac-paczke albo dopytaj na infolinii. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6461016 Napisano: 08.02.2018 10:33:08 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

czyli już nie parzyć na to, że koleś nie zapłacił za przesyłkę "wrażliwą" tylko normalną? To ja powinnam na nim wymóc taki rodzaj wysyłki? człowiek uczy się całe życie... No nic jak będzie naciskał to najwyżej jakoś się z nim dogadam.

Dzięki za info. Przerzucę się teraz na olx (szczególnie że na alledrogo skończył mi się darmowy styczeń)

Nie wiem, co dokładnie było w ogłoszeniu - jeśli tylko info typu "wysyłka kurierem: 25 zł", to Ty jesteś odpowiedzialna za to, w jaki sposób wysłałaś przesyłkę. Kupujący domniemywa, że opłata dotyczy prawidłowo dobranej usługi wysyłkowej, nie musi wnikać w szczegóły emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6461006 Napisano: 08.02.2018 10:28:04 w Pomocy!!!!
cherry_coke napisał(a):

(...) Dodatkowo poczta ma opcję sprawdzenia zawartości paczki przy odbiorze.

O właśnie, to chyba najistotniejsze! Tylko poczta daje możliwość takiego sprawdzenia, odbiorca oficjalnie podpisuje protokół, że sprawdził zawartość emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6461000 Napisano: 08.02.2018 10:22:01 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

no tak, ale wysyłkę z filiżankami ubezpieczyłam na 100zł (zamawiałam kuriera przez sendit - tam nie widziałam opcji do wykupienia pt. "ostrożnie"). Ale rozumiem, że firma kurierska nic nie zrobi bez protokołu szkody?
Czyli nie powinnam w takim razie olewać sprawy?

Wyciskarkę już niby mam list przewozowy - ubezpieczyłam ją na 1000zł. Powinno wystarczyć? Da się dokupić jeszcze opcję "ostrożnie w punkcie pickup"?

Może i ubezpieczyłaś, ale NORMALNY towar; tymczasem w paczce był towar WRAŻLIWY. Na pewno bez protokołu i zdjęć palcem nie kiwną. Moim zdaniem -> Twoja wina. Ale zrobisz, jak uważasz, niczego nie sugeruję ani nie naciskam emotka

W kwestii wyciskarki: nie wiem, czy się da dokupić. Jeszcze raz podkreślam, że ubezpieczenie obejmuje standardowy towar, a jeśli się okaże, że przewożony był inny... i tak nic nie zrekompensują.

Nieco w temacie, czyli odpowiadając na Twoje zapytanie - najlepiej sprzedawać przez Olx z odbiorem osobistym. Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

joan

#6460981 Napisano: 08.02.2018 10:11:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slonko365 napisał(a):

od 19.02 do 29.04
loteria - kup dowolny produkt  DUCK, PRONTO, MRMUSCLE
www.rodzinnaloteria.pl (jeszcze nie działa)

codzienne 1x bon euro rtv agd 1500 zł, 10x zestaw produktów

Obudzili się znowu, farfocle jedne! emotka Może niech sobie oszczędzą tej szopki z wbijaniem zgłoszeń przez stronę i od razu wyślą nagrody do drukarzy i oszustów?! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6460977 Napisano: 08.02.2018 10:08:59 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

Dzięki dziewczyny emotka Wiedziałam, że mogę na Was liczyć emotka Tak też zrobię, oleję.

A sprzedawałam przez Alledrogo (nie wiem czy to ma znaczenie). A co do oznaczenia "ostrożnie" to przyznam, że nawet nie wiedziałam, że taka istnieje (w sensie specjalny rodzaj przesyłki dla "ostrożnie"). Myślałam, że wszystkie przesyłki są (tzn powinny) być traktowane delikatnie. Na pudełku były naklejki z napisem szkło (w tym co przyszły do mnie). Ale rozumiem, że to nic nie da.
Teraz mam do wysyłki wyciskarkę wartą 1000zeta i się boję by ona nie uległa uszkodzeniu...

Hmm, za właściwe przygotowanie towaru do wysyłki odpowiada nadawca - trochę tutaj zawaliłaś, bo dostałaś towar w opcji "ostrożnie / szkło", ale sama go przekazałaś dalej, jako zwykłą paczkę. Trochę tak, jakbyś otrzymała lodówkę w opcji "ostrożnie / góra / dół", a puściłabyś to dalej ignorując te zapisy.

Firma kurierska / poczta nie wnika, jakie cudze naklejki są na opakowaniu - jeśli się nie wykupi opcji "ostrożnie / szkło", nie ma szans na odszkodowanie.

Co do wyciskarki, wykup odpowiednie ubezpieczenie albo opcję wysyłkową "delikatnie / szkło" i oczywiście koniecznie podaj wartość zawartości na liście przewozowym. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6460953 Napisano: 08.02.2018 09:42:13 w Pomocy!!!!
ace napisał(a):

Powiedzcie co mam zrobić jak koleś/babka któremu sprzedałam zestaw do kawy z Lavazzy pisze mi że jeden spodek został rozbity i chce zwrócić towar bądź bym zwróciła mu 1/4 kwoty (1 spodek to 1/8 całości)... Miał ktoś kiedyś takie przejścia? Oczywiście protokołu szkody z kurierem nie spisał... Ja przed wysyłką sprawdziłam każdy element i był cały...

A dopłacił za opcję "ostrożnie"? Jeśli nie -> olać sprawę. Jeśli zapłacił, musi przejść całą procedurę reklamacyjną z udziałem firmy kurierskiej, min. spisać protokół, porobić zdjęcia itp. Do czasu rozpatrzenia procedury reklamacyjnej przez firmę kurierską -> olać sprawę.

Swego czasu zajmowałam się min. drogimi kabinami prysznicowymi, reklamacji o rozbicie ich w drobny pył podczas transportu było sporo, ale w 100% spraw wywalczyłam kasę od firmy kurierskiej. Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6460507 Napisano: 06.02.2018 21:07:19 w Lay's
lolzek napisał(a):

Ja mam małe pytanko do kogoś kto wygrał Unlimited w konkursie filmowym: gdzie znajdę datę ważności tej karty? Na samej karcie i jej pudełku nie ma, jest napisane że 2 miesiące od zakupu karty  emotka

Już o tym pisano na forum, liczy się data z protokołu - bodajże 30.04.2018. Na bank nie żadne 2 m-ce, bo ja rejestrowałam karty już po upływie tego terminu emotka Wyświetl w wątku >>
1 lolzek 0

joan

#6460408 Napisano: 06.02.2018 15:57:45 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

Wkurza mnie zima. Ja chce lato i plus 30 stopni .slonce taka pogode uwielbiam a nie takie zimno. I zastanawiam sie jeszcze po cholere ludziom te termosy z milki w ilosciach xxx? 

I ja tęsknię za ciepłem - teraz siedzę w domu przy zamkniętych oknach i kisnę, jak warzywo w puszce emotka

A co do termosów: powody mogą być różne. Na pewno zdarza się też syndrom postkomunistyczny, czyli "cokolwiek dają, to bierem" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6460335 Napisano: 06.02.2018 12:56:29 w Lay's
defed napisał(a):

I u mnie, dostałam odp. że: Uprzejmie informujemy, iż zgłoszenie zostało zarejestrowane 05-02-18 16:22 (choć słałam o 17:22)

Dziwne, że akurat o równą godzinę się pomylili - może mają nieprzestawiony zegar "gdzieś-tam"? emotka Wyświetl w wątku >>
1 defed 0

joan

#6460314 Napisano: 06.02.2018 12:12:51 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

Nie chodzi o to, by wpływać na sprzedaż, ale o to, by wpływać na rodzaj nagród.

Najwyraźniej nie dostrzegłaś prześmiewczego charakteru mojego wpisu.
Wersja dla słabszych: guzik możecie wpłynąć na decyzje Organizatorów i tyle emotka

Że co? Że niby JA nie dam rady? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6460312 Napisano: 06.02.2018 12:09:13 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

(...) to i tak sprzedaż by wzrosła. Dlaczego? Bo rzesza niezrzeszonych mugoli emotka jest tak duża, że to forum stanowi jedynie kroplę w oceanie rynku. emotka

Nie chodzi o to, by wpływać na sprzedaż, ale o to, by wpływać na rodzaj nagród. Wg mnie chiński szajs to żadna "nagroda". Potrafię oddzielić włąsne poglądy od faktu, że sponsor chce promować swoje produkty: może spokojnie rozdawać ich zestawy w konkursach, nie będę protestować. Może to nieeko, ale przynajmniej logiczne. Natomiast azjatycka produkcja wszelakich gadżetów, a potem zasyfianie tym polskiej ziemi... no tu już mam owego gula emotka Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

joan

#6459461 Napisano: 04.02.2018 00:39:11 w Podejrzany fanpage na FB organizujący konkurs
jokan napisał(a):

czy ktos cos wie o tej akcji? rozdaja 9 kg proszku, trzeba im podac dane na priv oraz oplacic przesylke pobraniowa w kwocie 28 zł, sciema czy zbieranie danych, jak myslicie?

https://www.facebook.com/drcoro/

Oglądam sporo niemieckiej tivi, a reklamy tego ich cudownego produktu jakoś nigdy nie widziałam.

Na swojej oficjalnej stronie internetowej podają jedynie mejl i komórkę do kontaktu. Zero adresu, NIPu czy chociaż pełnej nazwy firmy. Trzeba się tego doszukiwać w specyfikacji produktu.

Błędy w wyrazie "Waschpulver" - i to na ich oficjalnej stronie.

Słowa "Jesteśmy dynamicznie rozwijającą się firmą" oznaczają w dzisiejszym świecie: szukamy frayerów.

Nawet za darmo bym takiego czegoś nie chciała, bałabym się użyć emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6459261 Napisano: 02.02.2018 23:15:30 w Visa Konkursy
lenora napisał(a):

Pisałam do nich, bo myślałam, że może moja czapka gdzieś zaginęła emotka  i uzyskałam następującą odpowiedź: 
"Nagrody będą dystrybuowane w terminie około miesiąca od zakończenia konkursu oraz pełnej weryfikacji wszystkich Laureatów oraz Laureatów Rezerwowych. Aktualnie twa proces weryfikacji Laureatów Rezerwowych."
Zatem cierpliwości... emotka

Zatem to czapka na następny sezon zimowy emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6459249 Napisano: 02.02.2018 22:22:14 w Dziś cieszę się z.....
glena napisał(a):

Ja mam Wągrowską, Johnson nie czytałam, ale też się nie spinam, bo źle się czuję w rygorach, nawet szlachetnych - staram się jak mogę ale bez biczowania za odstępstwa. Tu jest fajny tekst (zresztą cały blog jest super) na ten temat, jeśli by ktoś był zainteresowany liźnięciem tematu http://szafasztyw...-moje-podejscie.html

Z kolei ja zaczęłam od kupna książki Johnson, bo pozycji Wągrowskiej nie było na rynku, kiedy się zainteresowałam tematem ZW. Teraz czekam, aż trafi do biblioteki i będę ją mogła wypożyczyć emotka

Co do biczowania - również tego nie uznaję, ani względem siebie, ani względem innych emotka Polecam grupy ZW na FB; co prawda dosyć często trafiają się tam oszołomy, ale ludzie podrzucają linki do ciekawych filmów emotka Wyświetl w wątku >>
1 glena 0

joan

#6459233 Napisano: 02.02.2018 21:33:04 w Dziś cieszę się z.....
glena napisał(a):

trendy lunch bulgur pęczak soczewica też jest super i do tego teraz promo poniżej 5zł - tylko niestety w osobnych saszetkach więc raczej nie dla less/zero waste 

Bea sugeruje w swojej książce, żeby się nie spinać i podejść do ZW na spokojnie - z mojej strony to wygląda tak, że w konkursach ZW sobie czasami odpuszczam, jeśli inaczej się nie da. A w każdej innej dziedzinie staram się podwójnie. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6459167 Napisano: 02.02.2018 19:53:43 w Dziś cieszę się z.....
joasiunia napisał(a):

Cieszę się, że pomiędzy milionem konkursów ze słodyczami, napojami gazowanymi, alkoholami, chipsami zdarzają się też konkursy z taką na przykład zdrową kaszą (Melvit) emotka Ponieważ oboje z mężem wyznajemy zasadę "co nakupujemy na konkursy, to się zje/zużyje" - konkurs z kaszą wydaje się być dla nas zbawienny  emotka O, taka myśl mnie naszła.

Również mnie to cieszy -> polecam bulgur emotka Wyświetl w wątku >>
1 joasiunia 0

joan

#6459098 Napisano: 02.02.2018 16:48:58 w Wkurza mnie...
jkkp napisał(a):

jestem optymistą, mało co mnie  denerwuje, ale dziś ciśnienie mi się podniosło emotka
Jak można wysyłać nagrody (angielskie) Konsola PS4 z Milki  przyszła a kablem angielskim, ja się pytam, czy ja mieszkam w Anglii i mam takie kontakty w ścianach emotka

Nie wiem, kto to organizował, ale pewnie bym do nich napisała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6458977 Napisano: 02.02.2018 12:42:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koniczynka123 napisał(a):

Ja właśnie nie mogę odszukać konkursu z baz,y w którym do wygrania było auto, jakiś DX czy coś w tym stylu. Też był zapis, że przez rok nie można usuwać reklam z tego auta. Może ktoś pamięta co to za konkurs(na hasło), mieli informować chyba końcem stycznia.

Coś kojarzę emotka A nie chodziło o jakiś plebiscyt, gdzie auto do wygrania miało być oklejone + laureat powinien uiścić migusiem 20.000 zł podatku? Wyświetl w wątku >>
0 0