Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6442192 Napisano: 14.12.2017 16:45:37 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Z tym "Adamem" to mnie w takim razie uspokoiłeś. emotka  A co do telefonów, które oni mają OBOWIĄZEK wykonać, ale nie mają na nie ochoty, to wnerwia mnie takie zachowanie strasznie. emotka

Kurier dzwoni przed przybyciem, jeśli została opłacona taka usługa. W innym przypadku dzwoni, że stoi przed domem i nikogo nie ma. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6442173 Napisano: 14.12.2017 16:16:22 w Dyskusje o wynikach konkursu
paula27 napisał(a):

Nie wiem jak można w taki sposób generalizowac. Kobiety w ciąży były nawet jak nie bylo 500+ i zawsze beda. Nie popieram 500+, ale nie każda para decyduje się powiększyć rodzinę ze względu na jakieś głupie 500 zł, które normalnym rodzinom zresztą na pierwsze dziecko nie przysługuje....

Zgadzam się, bo na moje decyzje również 500+ wpływu nie ma. Natomiast nie generalizuję, tylko obserwuję i stąd mój wpis emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6442167 Napisano: 14.12.2017 16:05:41 w Dyskusje o wynikach konkursu
joasiunia napisał(a):

(...) Już nie wiadomo, co dawać: (...) kartki z palcami/innymi częściami ciała (...)

Zależy, czy wstrzelisz się w fetysz jury emotka

shineoff napisał(a):

Najwięcej jest dzieci. I widzę, że nie jest to tylko trend w Tmobile, ale i w wielu innych konkursach. Najbardziej się wściekłam jak był konkurs, gdzie trzeba było wrzucić zdjęcie swoich zwierzaków i oczywiście wygralo zdjęcie dziecka w pielusze z kotem gdzieś w tle emotka  

To efekt pośredni pińset pluz -> wszędzie kobiety w ciąży (u organizatorów również), więc musisz słać zgłoszenia z dziećmi i o dzieciach, a może hormony przydzielą Ci nagrodę emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6442144 Napisano: 14.12.2017 15:28:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
infatne napisał(a):

Widział ktoś może jakiś konkurs z proszkami ? tz w którym trzeba kupic proszki. Poszukuję i nic nie mogę znaleźć 

Jeśli chodzi o proszek do prania, to nie ma nic oprócz ITM, ale jeśli możesz kupić płyn do prania, jest taki konek:
https://www.e-kon...co.html#.WjKJwdLiaW8 Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6442143 Napisano: 14.12.2017 15:26:21 w SZUKAM....
olunka napisał(a):

szukam tanich ale dobrych środków do sprzatania takich co nie uczulają, może ktoś ma doświadczenie, chodzi o to zeby nie używac rękawiczek i nie podraznic rąk

A co konkretnie chcesz zastąpić, jakie marki/produkty? Bo generalnie jadę na occie i sodzie oczyszczonej (oprócz wc) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441874 Napisano: 14.12.2017 10:11:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zaczytana-pola napisał(a):

Czegoś tu nie rozumiem. Skoro nagrodą jest doładowanie telefonu pre-paid kwotą 30 PLN bez zastrzeżenia, że to tylko do wykorzystania na rozmowy i SMS-y w sieci Orange lub, że nie można wykorzystać na SMS-y Premium, to chyba coś tu jest nie tak emotka

Co za buractwo emotka Może nie uwierzycie, ale nie mam NIKOGO w rodzinie ani wśród znajomych, kto miałby telefon w sieci Orange emotka Powinnam więc pisać i dzwonić do obcych ludzi - rukwa mać, normalnie "nagroda roku" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6441719 Napisano: 13.12.2017 20:17:04 w Wkurza mnie...
myszorka92 napisał(a):

wkurza mnie mąż! mówiłam mu o konkursie... poszedł do sklepu, kupił produkty.. A paragon gdzie? w sklepie! emotka Gada graj, graj może coś wygrasz... i co ?! wraca bez potrzebnego paragonu  emotka

A mój miał kupić JEDNĄ rzecz: bioziemniaki. Zamiast nich do domu przyniósł pestycydowe o nazwie "mączyste", które to niby świetnie nadają się na pyzy, knedle i cepeliny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441685 Napisano: 13.12.2017 19:28:10 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka oszczędna i szkoda mi pieniędzy nawet na potrzebne rzeczy... Od dawna marzy mi się blender z prawdziwego zdarzenia. I znalazłam fajną okazję, przeceniony na 999 zł, plus dostałabym za niego 25% zwrotu, czyli wyszedłby jakieś 750 zł... Taki akurat na moje potrzeby do robienie maseł orzechowych, sorbetów i koktajli. Ale oczywiście szkoda mi kasy. Już miałam zamawiać, ale zaraz sobie pomyślałam, a czy potrzebuję tego? A czy to rozsądne? A może dalej męczyć się ze starym blenderem? W końcu orzechy mogę zjeść w całości, sorbet wymęczyć ręcznym blenderem, koktajl zrobić w starym kielichowym (co z tego, że co jakiś czas wszystko się z niego wylewa  emotka  i jak chcę dorzucić mrożoną truskawkę, to muszę poczekać aż się rozmrozi). I ostatecznie pożałowałam sobie tego blendera, bo przecież kasę trzeba na czarną godzinę odkładać. Nie wiem, czy to jeszcze rozsądek czy już przesadne chomikowanie oszczędności. 

To tzw. Zespół napięcia przedkonkursowego -> dopóki nie ogłoszą konkursu na ten blender, nie kupisz go. Normalka emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6441680 Napisano: 13.12.2017 19:26:36 w Wkurza mnie...
mkrzysiek napisał(a):

Wkurza mnie że specjalnie pojechałem do abc po coca cole a na paragonie:  Seler 3,60zł emotka

Jako mężczyzna zawsze możesz zrobić awanturę o anulowanie paragonu i wystawienie prawidłowego, bo "Żona by mnie zabiła!!!" emotka Wyświetl w wątku >>
1 justfine 0

joan

#6441599 Napisano: 13.12.2017 17:01:37 w Dyskusje o wynikach konkursu
freyja88 napisał(a):

Jak myślicie, czy przy wysyłaniu odwołania napisać im o rzeczniku Praw konsumenta, oraz o ew.pozwie zbiorowym z uwagi na wiekszą ilość osób poszkodowanych?

Ja bym najpierw poszła do rzecznika, pogadać o sprawie. Można też zadzwonić - moja mama w ubiegłym tygodniu konsultowała się telefonicznie z rzecznikiem warszawskim (w sprawie nie-konkursowej). Wyświetl w wątku >>
1 freyja88 0

joan

#6441533 Napisano: 13.12.2017 15:27:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magisterek napisał(a):

KONKURS WAKACJE Z ORANGE!

Koleżankę poinformowano, że wygrała Samsunga S8 a na liście laureatów ma Samsunga J3, napisała reklamację i taką odpowiedź dostała.

Ja się pytam jak ONI nagradzali ludzi! Na bieżąco czytali i dzwonili! NA CHYBIŁ TRAFIŁ? LOSOWANKO? Zresztą poczytajcie sami! Pogrubiłem potwierdzające to fakty. I jeszcze na koniec ta rekompensata... śmiech! (...)

Wejdź do wątku "Dyskusje o wynikach konkursu" emotka Wyświetl w wątku >>
1 freyja88 0

joan

#6441453 Napisano: 13.12.2017 13:27:57 w Dyskusje o wynikach konkursu
lager napisał(a):

Ale żeby nagrać rozmowę to druga osoba chyba musi wyrazić na to zgodę? Zawsze przynajmniej ktoś pyta czy wyraża Pan/Pani zgodę na nagrywanie rozmowy, jeśli nie, to się rozłącza

Owszem, musi wyrazić zgodę. W cywilizowanej rzeczywistości. Ale organizator tego konka wydaje się być mało cywilizowany, zatem można pokusić się o dostosowanie do jego poziomu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441439 Napisano: 13.12.2017 13:16:20 w Dyskusje o wynikach konkursu
cherry_coke napisał(a):

Internet jak zawsze pomocny - polecam aplikację do nagrywania rozmów. emotka

Moje telefony nie wiedzą, że istnieje coś takiego, jak "aplikacja" emotka Ale żaden problem, bo odbiorę jednym, a nagram na drugi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441432 Napisano: 13.12.2017 13:10:29 w Dyskusje o wynikach konkursu
cherry_coke napisał(a):

(...) I zastanawiam się co w przyszłości zrobić żeby uniknąć takiej sytuacji...

Ci sami "geniusze" organizowali (nierozstrzygnięty jeszcze) konkurs Jesienna mobilizacja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441424 Napisano: 13.12.2017 13:03:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mary18 napisał(a):

Mam takie pytanie do was , czy podczas wygranej prosili waskiedykolwiek o wasz pesel i dane urzedu skarbowego ?i czy podawaliście te dane ? bo nie wiem czy lepiej jestpodac czy lepiej zrezygnowac z nagrody ?

Te wymagania są ok, możesz podać. PESEL potwierdza wiek + identyfikuje osobę fizyczną w Polsce, a dane US to żadna tajemnica emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441368 Napisano: 13.12.2017 12:06:13 w Dyskusje o wynikach konkursu
bethan napisał(a):

Ale właśnie odpowiedź babeczki wskazuje, że nie było przypisanej nagrody. Słabe to bardzo, współczuję, bo sytuacja mocno niefajna i pewnie nie do odkręcenia emotka

Owa babka tak SUGERUJE - bo niby jak by to miało w praktyce wyglądać? Równie dobrze nasza koleżanka mogłaby dostać 30 złociszy w doładowaniu zamiast telefonu, bo "nie było przypisanej nagrody" emotka Gdyby nagrody nie były od początku przyporządkowane do konkretnych zgłoszeń, a wszyscy laureaci zmieleni w jednym worze do obdzwonienia, cała lista laureatów byłaby spier*, prawie każdy dostałby coś innego, niż mu powiedziano w rozmowie telefonicznej emotka

Organizator jest przyrzekającym nagrodę.
Umowa ustna ma taką samą wartość prawną, jak pisemna.
Jeśli jednak rozmowy nie były nagrywane, to po sprawie.
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441352 Napisano: 13.12.2017 11:55:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
freyja88 - jeśli rozmowa nie była nagrywana, niczego nie udowodnisz emotka

Z ich wypowiedzi wynika, że "w przypadku braku możliwości kontaktu z uczestnikiem konkursu, traci on możliwość wydania nagrody na rzecz innego uczestnika", ale w Twoim przypadku nie miało to miejsca, bo udało im się z Tobą skontaktować. A skoro tak, to pierwotnie przyznana Twojemu zgłoszeniu nagroda nie może zostać przekazana innemu uczestnikowi.

Jeszcze raz podkreślam -> aby do Ciebie zadzwonić, do Twojego zgłoszenia musiano uprzednio przypisać konkretną nagrodę, którą mogłabyś utracić jedynie w przypadku braku kontaktu (albo działań sprzecznych z regulaminem).

Najlepiej, żeby wszyscy poszkodowani walczyli ramię w ramię, tak więcej zdziałacie. Powodzenia emotka Wyświetl w wątku >>
1 freyja88 0

joan

#6441323 Napisano: 13.12.2017 11:29:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
erykcholeryk napisał(a):

ok. 17.20 wygrało zgłoszenie chłopaka dotyczące książki. Twierdził że wiedział, że jego dziewczynie podoba się pewna unikatowa książka. Książkę tą postanowił zdobyć na aukcji. Mówił, że był tylko jeden egzemplarz i żeby go zdobyć musiał przelicytować cenę wywoławczą pięciokrotnie. Wg historii jeszcze tylko jedna osoba podbijała cenę i na koniec okazała się nią być dziewczyna tego chłopaka. (...)

A tak w ogóle... ciekawe, czy laureat chociaż własnymi słowami napisał treść zgłoszenia czy też zerżnął 1:1, bo to ewidentnie historia z YAFUDa emotka Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

joan

#6441305 Napisano: 13.12.2017 11:01:36 w Wkurza mnie...
gonika napisał(a):

Dla zainteresowanych voucher do CC z Dobrego Cydru, otrzymałam odpowiedź agencji:
"voucher obejmuje tylko filmy 2D. Wyższa cena biletu spowodowana jest
możliwością wykorzystania biletu we wszystkich kinach sieci Cinema City
na terenie całej Polski."

Bezczelne brednie. Najdroższe opłaty są w Warszawie w weekendy, ale nawet tam cena za bilet to 34 zł.

Jaka to agencja? Zaraz sobie zapiszę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6441169 Napisano: 12.12.2017 23:45:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
erykcholeryk napisał(a):

(...) Ciekawe, jakich trzech szczęśliwców poznamy jutro emotka  Ja stawiam na Grażynę co kupiła mandolinę, poznała na koncercie chłopaczynę i powiększyła rodzinę emotka  (...)

Ta pani zapewne już niejeden konkurs wymiotła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0