Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6414504 Napisano: 10.10.2017 16:14:05 w WC - rozmowy o wszystkim
isiulka napisał(a):

Wiem, że mamy tu specjalistki od kuchni więc czy  ktoś może mi podpowiedzieć... jeśli chce dodać parmezan do pizzy do mam go dodać przed pieczeniem czy po upieczeniu przed podaniem ? emotka  

Jeśli chodzi o posypanie serem, to zwykle dodaje się go tuż przed końcem obróbki termicznej dania, żeby się stopił, ale nie przypalił. Wyświetl w wątku >>
1 isiulka 0

joan

#6414465 Napisano: 10.10.2017 15:38:06 w Smolar
Claudia77 napisał(a):

4 mieli wybierać i 7 dni na powiadomienie, więc w sumie do jutra, ale mogliby się zlitować...

Na ich stronie w zakładce "Wyniki" można już sprawdzić, czy się wygrało w konku Magnum. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6414345 Napisano: 10.10.2017 12:49:46 w Smolar
Claudia77 napisał(a):

coś się obijają z tym konkiem, kurcze niech już dadzą znać, przynajmniej przestanę się łudzić w końcu...

Ale dlaczego "się obijają"? Mają jeszcze czas emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6414244 Napisano: 10.10.2017 10:36:38 w Dyskusje o wynikach konkursu
joasiunia napisał(a):

Dziewczęta, lepiej nie konturujcie tej retoryki, bo to się źle skończy emotka

Obejrzałam wszystkie odcinki "Ally McBeal" - nie boję się! emotka Wyświetl w wątku >>
3 nkba, toka, mayteq 0

joan

#6414226 Napisano: 10.10.2017 10:13:30 w Dyskusje o wynikach konkursu
ziolko napisał(a):

joan Pewno chodzi im o to, żeby zastraszyć uczestnika konkursu i nie wyjaśniać sprawy. Tak to zrozumiałam, bo innego wytłumaczenia nie widzę. 

Możliwe, ale gimnazjalistów się można ewentualnie bać w ciemnej alejce po zmroku emotka Chyba im trochę nie wyszło emotka Wyświetl w wątku >>
1 slonko365 0

joan

#6414216 Napisano: 10.10.2017 10:05:22 w Dyskusje o wynikach konkursu
rat napisał(a):

Odnośnie Pumy i ich nagradzania zdjęć bez produktu, bądź produktu Adidas... taką mam odpowiedź i jeszcze straszą  emotka 1.      Nasza Firma zrealizowała konkurs zgodnie z regulaminem , proszę przeczytać go ponownie tym razem ze zrozumieniem a potem samemu zadać sobie pytanie czy ma Pani racje ?wydaje się ze jednak nie .2.      Zwycięzców w konkursie wybierali przedstawiciele Puma Polska , nigdy żadna agencja nie wybiera ich sama – proszę zapoznać się z procesami rynkowymi i wtedy3.      Prosimy napisać reklamacje , podpisać się pod nią i wtedy Formalnie ją rozpatrzymy. O ile będzie zasadna (patrz punkt1. ) Pani zarzutu wpływają na dobre imię naszej spółki jeżeli będzie Pani konturował tę retorykę ( pomimo braku znajomości procesu , nie zrozumienia zapisów regulaminu ),wystąpimy jako spółką na drogę prawną o stosowne zadośćuczynienie . Pozostajemy z poważaniem RITF team 

Niezależnie od sprawy -> wypowiedź pracownika Ritf to bełkot pierwsza klasa, masa błędów interpunkcyjnych i ortograficznych, jakieś niepoważne zwroty typu "proszę zapoznać się z procesami rynkowymi" (że niby co?????) i cóż niby oznacza wyrażenie "konturować tę retorykę"? Zwolniłabym emotka A przynajmniej odsunęłabym od komputera i zakazałabym jakiegokolwiek oficjalnego wypowiadania się w imieniu firmy. Przekładanie segregatorów w archiwum... to jest to.

PS: To się nadaje na fejsbukowy profil Miodka. Wstyd. Wyświetl w wątku >>

joan

#6414111 Napisano: 09.10.2017 22:07:59 w Dyskusje o wynikach konkursu
justfine napisał(a):

A propos tego, kto płacił (czy też zapłaci) - w jednym z odwiedzonych przeze mnie salonów była mowa o tym, że przyślą jakieś dokumenty do zapłacenia podatku. Z tym, że tablet jest przecież wart mniej niż 760 zł, więc chyba podatek go nie dotyczy?

O ile internet nie został w międzyczasie uznany za "medium" to każdy konkurs spoza trio gazeta + radio + tivi podlega opodatkowaniu. Dlatego czasami do nagród za kilkadziesiąt złotych organizator dodaje kwotę przeznaczoną na pokrycie podatku.

Ciekawe, czy laureaci Forda na weekend również będą musieli zapłacić podatek od nagrody emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6414017 Napisano: 09.10.2017 18:48:12 w Czy informują/ informowali?
... rezerwa z Raffaello? Na liście brakuje czterech laureatów nagrody drugiego stopnia (aparat) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6413841 Napisano: 09.10.2017 14:50:09 w Lay's
superloser napisał(a):

Ale każdy wygra, bo aż 600 do rozdania emotka (...)

Kiedyś w konku Smolara rozdawali bodajże 6000 zestawów kapsułek Persil i... nie wygrałam emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6413563 Napisano: 08.10.2017 22:38:46 w Lay's
superloser napisał(a):

joan napisał(a):

Fajne filmy na liście VOD.

PS: Jestem ciekawa, czy ktoś pośle tytuł filmu dot. smaku "Pikantna kiełbaska" emotka

Dzieki za tipa emotka  

Tylko uważaj, żeby Ci czasem nie wyszły wykluczone z udziału w konkursie "treści obsceniczne" emotka Wyświetl w wątku >>
1 monkakk 0

joan

#6413552 Napisano: 08.10.2017 22:03:42 w Lay's
Fajne filmy na liście VOD.

PS: Jestem ciekawa, czy ktoś pośle tytuł filmu dot. smaku "Pikantna kiełbaska" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6413408 Napisano: 08.10.2017 15:49:10 w Dyskusje o wynikach konkursu
W moim salonie Forda co chwilę słyszałam, że odbędzie się LOSOWANIE nagród. Aha, no cóż - pewnie już zgadliście, że jakoś mnie do tableta nie wylosowali. Za to potem dzwonili i do mnie i do mojego faceta z "nagrodą" użyczenia samochodu, której przyjęcia każde z nas odmówiło.

Jedyne plusy z tej akcji dla mnie:
- skomplikował nam się dzień i nie mieliśmy czasu na śniadanie, więc przynajmniej coś przelotem zjedliśmy w salonie samochodowym,
- obejrzawszy nowego Fiestę i jego cenę utwierdziliśmy się w przekonaniu, że nasze auto jest najzelepsiejsze. Wyświetl w wątku >>

joan

#6413363 Napisano: 08.10.2017 13:17:09 w Dyskusje o wynikach konkursu
poprostuanette napisał(a):

My mielismy z pełnym bakiem samochód i moglismy oddac samochód bez paliwa (tak tylko żeby dojechał do toyoty). Pojechalismy do Zakopca i parkowalismy pod pensjonatem... nie na żadnym parkingu emotka

W umowach, które widziałam, zawsze nakazywano pozostawianie samochodu na parkingach strzeżonych. A czy ktoś tak robił? Tego nie sprawdzałam, za to miałby ciekawą "przygodę", gdyby ten samochód skradziono sprzed budki z kebabem emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6413359 Napisano: 08.10.2017 12:55:21 w Dyskusje o wynikach konkursu
bruce napisał(a):

emotka  Ludzki ... człowiek ten organizator! emotka emotka

Liczą się zapisy w UMOWIE użyczenia samochodu, a nie to, co mówi pracownik. Kilka razy taką umowę obejrzałam - śmiech na sali, np. kazali pozostawiać auto jedynie na parkingach strzeżonych (czyli nie odwiedzisz cioci na wsi ani nie zrobisz zakupów), nikt inny nie mógł go prowadzić (odpada opcja wyjazdu nad morze czy w góry, bo jednak człowiek zmęczony i niekoniecznie chce rypać za kierownicą w obie strony), oddać trzeba samochód z takim samym stanem paliwa (a może moje auto pali mniej i nie mam ochoty przepłacać za tę samą trasę?), a wszelkie usterki wyceniano wg stawek typu "oddasz Pan nam 2000 zł za uszkodzone lusterko". Jak to się mówi: zysk jak w pysk! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6412946 Napisano: 06.10.2017 20:10:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Prad napisał(a):

Pytałam pana o osobę odpowiedzialną za konkurs z Syoss i usłyszałam "eee aktualnie jest na zwolnieniu" wiec moze jednak ktoś ja "porządnie opierniczył" emotka Czy ktos wysyłał do Albedo w jednej kopercie oświadczenia 2 osób na 2 różne konkursy ?

A może chodziło o "już został zwolniony"? emotka Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6412945 Napisano: 06.10.2017 20:09:15 w WC - rozmowy o wszystkim
pini napisał(a):

Esemesy poszły przed odkryciem pomyłki (to był ostatni wieczór konkursu, kiedy odsprzedawałam paragony). Po tym jak to się okazało padły te słowa, o których piszesz, tamlin poprosiła tylko o zwrot poniesionych kosztów (paragony i smsy), i tyle. Co Twoim zdaniem powinnam teraz zrobić, jak mam się bardziej skruszyć skoro przeprosiny to za mało? Nie, nie chciałabym się znaleźć w podobnej sytuacji. 

Nie wiem, co mogłabyś zrobić, nie jestem zaangażowana w sprawę. Chodzi mi tylko o to, że ktoś stracił sporą kwotę i ma prawo się wściekać. A ja po Twoich wyjaśnieniach mam wrażenie, że tłumaczysz się a'la "miałam za dużo na głowie, zbyt wiele wzięłam zleceń i nie ogarnęłam tego, oj pomyłki się mogą przydarzyć każdemu, no heloł to nie było przecież celowe".

Szkoda, że to się w ogóle wydarzyło, niestety nie mogę zaoferować nic poza przytulakiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6412933 Napisano: 06.10.2017 19:45:39 w WC - rozmowy o wszystkim
pini - każdy ma swoją wersję rzeczywistości, ale pytanie brzmi: czy kupujący wiedział o Twojej pomyłce przed wysłaniem zgłoszeń, czyli czy był w stanie samodzielnie dowiedzieć się ze zdjęć paragonów, że się pomyliłaś? Bo wtedy zwyczajnie mogłoby paść kilka niemiłych słów, oddałabyś pieniądze, a kupujący nie puściłby smsów. Tymczasem chyba było tak, że wysyłając zgłoszenia nie miał Twoich (nieprawidłowych) paragonów przed oczami, prawda? I w tym momencie Ty przejęłaś odpowiedzialność za wszystko, co stało się później.

Podsumowując: czy z Twojej winy ktoś stracił nagrody o wartości 2000 zł? Czy chciałabyś znaleźć się w podobnej sytuacji? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6412537 Napisano: 06.10.2017 09:53:59 w SZUKAM....
petarda napisał(a):

Była jakaś loteria z orange za doładowanie konta przez internet? 

Był konkurs:

https://www.e-kon...ge.html#.Wdc2iI9-qW8 Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6412448 Napisano: 05.10.2017 22:23:00 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

U mnie też wietrzysko potworne, aż huczy za oknem, niczym w "Wichrowych Wzgórzach" emotka , zimno w domu niesamowicie, nie wiadomo, gdzie się ogrzać. A to przecież jest dopiero początek października. emotka emotka  Szkoda, że lato u nas zawsze jest takie krótkie. emotka

U mnie we wnętrzach ciepło, bo od jakiegoś czasu już regularnie ogrzewam mieszkanie - żeby kotełce było ciepło (WCALE nie chodzi o mnie, hehe) emotka

Natomiast pogoda nawet fajna: wiatr mocny, ale przyjemny, coś a'la halny; gdybym miała dom z tarasem, zaliczałabym teraz czilałt na leżaku emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6412345 Napisano: 05.10.2017 20:01:48 w WC - rozmowy o wszystkim
Niebieska_Laguna napisał(a):

Czy tylko mnie wiatr prądu pozbawił?

Zaczęłam pisać odpowiedź na Twojego posta:

"Masz wieczór unplugged emotka

U mnie na razie spokój, a w razie problemów zalegnę beztrosko z kotem w łóżku i luzik emotka Gorzej rano, bo bym się irytowała, że nie mam jak podgrzać krop
"

kiedy to doznałam olśnienia: O ŻESZ W MORDĘ, ZAPOMNIAŁAM KUPIĆ KROPLÓWEK!

I pobiegłam szybko w sam środek prologu wichury, sprint pierwsza klasa, oddech zgubiony jakieś 100 m od domu, ale zdążyłam (otwarte mieli tylko do 20!) i już jestem z powrotem. Ledwo dychom emotka Wyświetl w wątku >>