Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6412286 Napisano: 05.10.2017 18:24:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
isiulka napisał(a):

(...) Przy okazji napisz do wawela, niech ukaża tych wszytskich ludzi, którzy wstawiają zdjęcie tego samego dziecka jako 5 różnych autorów- z różnymi nazwiskami- taka patchworkowa rodzinka. Liczyli na cukierki ale nie z nami te numery!  emotka

Może nie wiadomo, kto jest ojcem? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6412108 Napisano: 05.10.2017 13:30:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cherry_coke napisał(a):

Szczegółem jest fakt, że Syoss był konkursem kreatywnym, a nie loterią. Rozumiem, że jako najbardziej kreatywne wybrali odpowiedzi, których nie było... 

"Mowa jest srebrem, a milczenie złotem" - po prostu czasem człowiek lepiej wychodzi na tym, że się nie odzywa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6412101 Napisano: 05.10.2017 13:23:35 w Intermarche
mahuska napisał(a):

o ile Ci babon dane poda, już też nie raz się wykłócałam  emotka

A tam kasjerki nie mają przypiętej karteczki z imieniem? Zresztą: identyfikator kasjerki powinien zostać wydrukowany na paragonie. Swój numer pracownika na żądanie klienta powinna podać, to żadna tajemnica.

Ewentualnie w skardze można napisać: "pracownica o niesympatycznej aparycji, rudych włosach i ze znaczną nadwagą, która odmówiła podania mi swojego imienia - proszę zidentyfikować ją samodzielnie" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6412089 Napisano: 05.10.2017 13:13:17 w Intermarche
carissma napisał(a):

W najbliższym dla mnie Brico zawsze robią problemy. Raz mi się udało wykorzystać bon a potem już nigdy więcej. Zawsze słyszę, że do centrali się nie da dodzwonić i oni mnie telefonicznie poinformują. Szkoda dla mnie czasu i paliwa, żeby jeździć w te i wewte. Mimo, że na bonie jest zapis, to twierdzą, że nie oni bon wydali i kropka. Beznadziejna sprawa z nimi.

Można zastosować tradycyjną metodę: spisać dane pracownika Brico oraz datę i godzinę pojawienia się w sklepie. Zostawić swój nr telefonu i dać im 2 dni na wyjaśnienie sprawy. Zapowiedzieć, że:
- jeśli nie zadzwonią w ciągu tych 2 dni, złożymy skargę do centrali na obsługę tego sklepu (a w szczególności na pracownika, którego dane spisaliśmy),
- jeśli w przyszłości kiedykolwiek dojdzie do podobnej sytuacji, od razu złożymy skargę do centrali, bo to ich obowiązek być poinformowanym i po pierwszym takim przypadku kierownictwo powinno poinformować wszystkich pracowników o procedurze postępowania.

Lata wstecz przestałam być miła emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6411998 Napisano: 05.10.2017 11:14:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gosia16 napisał(a):

Ja nie roszczę sobie prawa do nagrody,tylko zastanawia mnie ,co mój mąż zamierzał tam wysłać w zgłoszeniu,że tak zachwyciło agencję. emotka

Dokładnie, mnie chodzi o to, że zamiast przeprosić, piszą jakieś bzdury i chętnie bym się dowiedziała, jak daleko są w stanie zabrnąć w tych kłamstwach, czy np. przyślą nagrodę komuś, kto w ogóle nie brał udziału - tylko po to, żeby zamieść sprawę pod dywan. Uratowało ich to, że w zgłoszeniu podawało się numer paragonu emotka

Miła26 napisał(a):

pierwszy raz spotykam się z czymś takim

To chyba nie śledzisz wątku "Smolar" emotka Z tym że oni przynajmniej od razu piszą o tajemniczej epidemii "błędu systemowego" oraz informują, że jednak laureatem nie jesteś. A Albedo twierdzi, że jesteś, ale jeśli paragonu nie przedstawisz, nagrody nie otrzymasz. Wyświetl w wątku >>
1 mixik 0

joan

#6411981 Napisano: 05.10.2017 11:01:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgol napisał(a):

Ale jeśli zgłoszenie nie istnieje, to numer paragonu może być dowolny, bo jak może się nie zgadzać, z czym:):)

Niby tak, ale znając życie... cokolwiek się odeśle... stwierdzą, że to nie o ten numer paragonu im chodziło, a jak powszechnie wiadomo: oni nigdy nikomu nie podają, o który numer paragonu chodzi emotka

Ciekawe, czy zrobili w bambuko jakiegoś mugola i ów człek właśnie dzwoni do nich z wiązanką - a nie jest to wiązanka kwiatów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6411965 Napisano: 05.10.2017 10:47:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gosia16 napisał(a):

Szanowni Państwo, Z przykrością informujemy, że w związku z zaistniałą pomyłką i przesłaną do Państwa informacją o wygranej nagrodzie w promocji „Dziękujemy, że jesteście z nami” w sklepach sieci Kaufland, nagrody nie mogą zostać wydane jeśli nie posiadają Państwo paragonu potwierdzającego zakupu produktów promocyjnych marki Syoss w sklepach Kaufland  .                         Mąż ma paragon potwierdzający zakup ,ale nie swój ,bo nie brał tam udziału i co w tym momencie,ma wysłać obojętnie jaki ,nawet jak nie brał udziału,bo nie bardzo rozumiem to tłumaczenie emotka

Tam chyba w zgłoszeniu podawało się nr paragonu, więc kiepska sprawa.

Z drugiej strony: bardzo mało profesjonalne ze strony Albedo, nie widzę przeprosin za ewidentną niekompetencję, tylko żenującą próbę przeniesienia odpowiedzialności na laureata -> "my wszystko zrobiliśmy dobrze, ale jeśli Pani nie ma paragonu to cóż, nagrody nie będzie, wszystko zależy więc od tego, czy Pani sobie wyczaruje nieistniejący paragon do nieistniejącego zgłoszenia". No heloł emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6411301 Napisano: 04.10.2017 11:48:52 w WC - rozmowy o wszystkim
@@gnieszk@ napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Czy może ktoś mi powiedzieć czy ta cała Śniadaniowa to jadalna jest? emotka  

Jadalna emotka , taka jak inna Rama, Roslinne itd. Można też użyć do pieczenia ciasta zamiast margaryny w kostce. Skład właściwie ten sam tylko konsystencja inna.

Właśnie chciałam napisać, że margaryna to czyste zło, ale w sumie... może 1x na półrocze jest konkurs/loteria z dobrym produktem w roli głównej - wychodzi na to, że najlepiej w nic nie grać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6411257 Napisano: 04.10.2017 11:03:22 w Dyskusje o loteriach
kammaro napisał(a):

Ale macie fantazje! Nie wysilajcie sie, wszystkie PP rozdane. Na szczescie niedaleko mam Dom Dziecka. Napisalam tylko, ze mnie to wkurza. Nikogo nie chce przekonywac.
A teraz wkurzam sie jeszcze bardziej, bo nie mam pewnosci, czy system im dobrze dzialal.
P.S.
Nikogo nie zatrudniam emotka

Powodzenia! emotka Wyświetl w wątku >>
1 shell 0

joan

#6411100 Napisano: 03.10.2017 23:55:24 w Pomocy!!!!
pioge7 napisał(a):

Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim jak przebialkowanie u psa? Chodzi o to że u mojej suczki pojawiły się małe krostki na ciele. Weterynarz mowi ze to z jedzenia za dużo białka i zmienić jedzenie. Na necie czytam że jedni weterynarze mówią że jest coś takiego a inni że nie ma czegoś takiego jak przbiałkowanie. Pies nie chce jeść nic innego jak wlasnie kości ugotowane w rosole. Karmy typu chappi pedigree odpadają. Takie na wagę też ... zje raz a potem już nie. 
Nie wiem co robić. Bidulka się drapie i drapie emotka  miał ktoś tak ze swoimi pupilami emotka  

Chappi i Pedigree to - wg mnie - niefajne marki.

Spróbuj kupić coś lepszego np. w sieci, Zooplus ma darmową dostawę już od 79 zł (możesz zrobić zamówienie z kimś, wtedy łatwiej osiągniesz tę kwotę). I taką lepsiejszą puszkę rozrobić z ciepłą wodą, może tego typu "rosołek" jej podpasuje?

Kości gotowane w rosole... hmmm... może to i dobre, ale generalnie każda monodieta jest szkodliwa i nie powinna być stosowana, o ile nie jest to konieczne ze względu na stan zdrowia pacjenta. Niezależnie od tego, czy to całe przebiałkowanie występuje, czy nie, warto poszerzyć dietę. Moi znajomi dają psom puszki (lub mięsko) zmieszane z ugotowanym ryżem + ugotowanymi warzywami typu buraki. I nie wychodzi to drogo. Wyświetl w wątku >>

joan

#6411056 Napisano: 03.10.2017 21:36:51 w Lay's
rebelmen napisał(a):

Eeeeee tam wolalbym cos bardziej praktycznego.....

Akurat ta nagroda jest bardzo praktyczna, bardzo na czasie i bardzo eko, dla mnie bomba. Gdybym tylko potrafiła coś wygrać u Lidki, na pewno bym spróbowała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6410693 Napisano: 03.10.2017 11:17:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jackk76 napisał(a):

Kochani, nie wiem jak się przyznać.... ale będzie rezerwa z Nestle Kaufland "Na którą Toyotę masz ochotę" - moja niestety odjechała...Mam nadzieję, że przyjedzie do kogoś z Was.

Paragon nie przeszedł weryfikacji, bo płatki Nestle Cornflakes nie brały udziału. Byłem zły, że na majonez z Winiar był rabat i wyszło mniej niż 20 zł przy kasie, to się wróciłem i spontanicznie chwyciłem płatki, bo te najbardziej kojarzą mi się z NESTLE. Nie wiem czy palnąć sobie w łeb samemu, czy poczekać aż zrobi to żona  emotka

Bardzo mi przykro, naprawdę emotka Wyświetl w wątku >>
1 yolka123 0

joan

#6410356 Napisano: 02.10.2017 15:16:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
superloser napisał(a):

Sorry joan, ale zdjecia są z ludzmi o ludziach... BEZ WYCINANIA.
Jak wytniesz Rodzine z Jarocina to zostaną Ci kartony.
- jak mamę z 3 dzieci - to masz sklep zabawkowy,
- jak Dzieciaków z ojcem - to zostanie Ci samochód.

Życie z chorym dzieckiem jest wystarczającym obciążeniem, fizycznym oraz psychicznym. ŻYJ I POZWÓL żyć innym, bez oceniania, bez WYCINANIA.
Bo wytniesz "bohaterów z peronu", a zostanie Ci opustoszały dworzec,  gdzie już nawet pociąg nie dojedzie.

I OSOBIŚCIE uważam- bez WYCINANIA, to autor tego zdjecia powinien dostać GŁÓWNĄ.
Niech Dziecko zobaczy Kraków, bo pewnie siedzi w 4 ścianach. Szacunek dla Rodzica, za odwagę - bo widać Polska to jednak zaścianek. 

Po prostu uważam, że oprócz konkursów fotograficznych są jeszcze konkursy smsowe, aktualne... emotka
Najwidoczniej niepełnosprawność osoby na zdjęciu przesłania ludziom możliwość obiektywnej oceny tej fotki.
Koniec tematu emotka Wyświetl w wątku >>
1 obiekcja 0

joan

#6410339 Napisano: 02.10.2017 14:52:14 w Pomocy!!!!
pakowa napisał(a):

PROMOCJA KINDER BUENOod paru dni próbuje zalogować kod z opakowania na różnych przeglądarkach/komputerach i za każdym razem wyskakuje mi "BŁĄD WYPEŁNIJ POPRAWNIE WSZYSTKIE WYMAGANE POLA" co zrobić? macie jakieś pomysły co robię nie tak ?

Przewiń dół formularza i zaznacz wszystkie 4 zgody. Wyświetl w wątku >>
1 pakowa 0

joan

#6410330 Napisano: 02.10.2017 14:34:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ewikewikk napisał(a):

Bez obrazy ale czym się ta fotka różni od fotek zdrowych dzieci? Tak jak rodzice zdrowych dzieci zarabiają na ich wizerunku tak samo próbują rodzice chorej dziewczyny. Jeśli oni nie widzą w tym nic niestosownego to chyba i my chcąc nie chcąc musimy przyjąć ich punkt widzenia - taką mamy rodzinę, takie mamy wspólne momenty...

No właśnie niczym się nie różni, dlatego dyskutować można jedynie o fotce, nie zaś o osobie na niej umieszczonej.

Gdyby ktoś posłał na konkurs słabe zdjęcie zdrowego dziecka i zgarnął nagrodę, to by dopiero była dyskusje... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6410329 Napisano: 02.10.2017 14:33:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
stellasz napisał(a):

mama pytanko czy od 1000 z almette samodzielnie należy zapłacić podatek, czy to za mała kwota i nie ma podatku? ktoś wie?

Poczytaj np. tutaj:
http://ksiegowosc...i-rozliczac-PIT.html Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6410321 Napisano: 02.10.2017 14:26:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zof83 napisał(a):

A jak to ocenić ???!!!
http://www.miesza.../photos/min/3426.jpg
http://www.miesza.../photos/min/3409.jpg

Jak ocenić? Wystarczy zakryć rysy twarzy i ocenić tę fotografię tak, jak każde inne zdjęcie o podobnej jakości, kompozycji, zamyśle itp. Pierwsza fotka byłaby ok; przy odrobinie chęci można było naprawdę dużo z niej wycisnąć (ale tego nie zrobiono!) Druga pospolita. Niestety, nie nagrodziłabym żadnej. Ale może zgarnie nagrodę, wszak żyjemy w czasach ekstremalnej poprawności politycznej emotka

Co do niepełnosprawności... kiedy się z kimś obcuje na co dzień, nie myśli się o tej osobie, jak o kimś z niepełnosprawnością emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6410246 Napisano: 02.10.2017 12:23:17 w Lay's
bruce napisał(a):

Kurka wodna, a ta loteria z grami i wewnętrznymi kodami do wpisywania to się zakończyła?! emotka emotka  Głowę bym sobie dała uciąć, że trwać miała do któregoś-tam października. emotka  

I trwała do października. A konkretnie do pierwszego emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6410205 Napisano: 02.10.2017 11:28:39 w SZUKAM....
pioge7 napisał(a):

ma ktoś z was kije do nordic walking? Ostatnimi czasy zacząłem dużo po górach chodzić i zastanawia mnie fakt czy one naprawdę działają.
Ludzie co idą z kijkami podobno  mniej się męczą i jest im łatwiej pokonywać takie trasy. CZy to prawda? Lepiej jest ? Macie jakieś zdanie na ten temat ?

Chodzę z kijkami od lat, zaczęłam jeszcze za czasów, kiedy tacy jak ja byli wyśmiewani i w kółko słyszałam hasła typu "Kaj żeś stracioła narty, hehe?" emotka

Należy zauważyć, że kijki w góry (trekkingowe) a kije NW to jednak nie to samo i inaczej się z nimi chodzi. Opiszę aspekt górski, bo na NW się nie znam.

Kijki trekkingowe (nie mylić z narciarskimi czy NW) mają wyprofilowaną na palce rączkę i nie posiadają (przeważnie, bo ja mam model jakby mix) systemu mocowania na dłoni. Poza tym składają się w 2 miejscach, co jest istotne, jeśli chce się je na jakiś czas przypiąć do plecaka. To w sumie cała różnica emotka

Czy się mniej męczę? Oczywiście! Przy podchodzeniu kijki pomagają zachować prawidłowa postawę ciała i wykrzesać power z rąk. Przy schodzeniu bardzo mocno odciążają kolana i zapobiegają kontuzjom. Są idealne na trasy, gdzie precyzyjnie i z zachowaniem równowagi trzeba przeskoczyć przez duże kałuże czy strumienie. Oczywiście kijki niezbędne są jesienią / zimą / wczesną wiosną na zacienionych szlakach, bo majówka w górach zwykle oznacza lód.

Zabieram kije na każdą wycieczkę, mam w domu kilka par emotka

PS: Dodatkowo chodzenie z kijami angażuje mięśnie całego ciała, więc w niewysokiej temperaturze znika obawa, że będzie Ci zimno w ręce czy dłonie. Ja zwykle nawet kurtki nie noszę, tylko odzież termo i kamizelkę z polaru emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6410185 Napisano: 02.10.2017 11:12:35 w Wkurza mnie...
asia670 napisał(a):

wkurza mnie bezkarność firm organizujących spotkania pokazowe vel wciskanie zbytecznego towaru starszym ludziom emotka moi rodzice /71 i 75/ poszli w piatek na takowe/ zarzekali się,ze nic nie kupia,ida tylko posłuchac.../ i dzisiaj sie dowiedziałam,ze nakupili zbytecznego towaru za 7000 zł/sic!!!!!!!!!/ na raty 10x 700,bo bez odsetek.A były to cudowne gary za 3500-okazja,bo rabat z 6900,odkurzacz pioracy, myjacy okna i czyszczący fugi za jedyne 2000, mata masujaca i jakies rekawy masujace za 1300 i noze z powłoka ceramiczną za 200 zl-w internecie znalazłam po kolei: za 500 ,700,150,50,23 zł,do tego "prezenty"-kamerka samochodowa,2 poduszki wełniane,skorobaczka do jarzyn i wkretarka akumulatorowa,mało tego- maja uzbierane 3700 punktów i koniecznie MUSZA byc na kolejnym spotkaniu,bo za jedyne 200 zł dostana sokownik i prezent za 1 zł-takich par było podobno kilka-jestem przerazona,zadne argumenty do nich nie docierają!Mieliście moze podobne sytuacje z Waszymi bliskimi?I jak sobie poradziliście?

Bardzo Ci współczuję, teraz wszystko spada na Ciebie... emotka

Jak pisała Ziolko, najlepiej pogadać z rzecznikiem, z pewnością miał niejedna taką sprawę. Poza tym w necie możesz poszukać podobnych przypadków odnośnie konkretnej firmy.

Niestety, ludzi możesz przestrzegać, a oni myślą sobie "phi, jesteśmy bystrzaki, nas nie naciągną". Tymczasem nad tymi oszukańczymi procedurami sprzedażowymi siedziało gremium ludzi od manipulacji emotka

Nie wiem, jaki masz układ z rodzicami, ale angażuj ich teraz we wszystko - niech własnoręcznie tworzą wszystkie pisma, niech pojadą z Tobą do rzecznika, niech czytają na głos opisy podobnych sytuacji z neta. Bo niestety, ale osobom starszym się wydaje, żeśmy cudotwórcami i w sekundę odkręcimy popełnione przez nich błędy. Niektórym "pomaga" jedynie płacenie tych rat, inaczej w ogóle nie widzą problemu.

PS: Mojej mamie 100x mówiłam, że jeśli dzwoni ktokolwiek spoza rodziny, ma nie odbierać telefonu. Grochem o ścianę. Bo pogadać sobie można i w ogóle jakaż to atrakcja taka prezentacja. A jest tylko jeden sposób na tych oszustów: krótkie i treściwe "spierd*".

PS2: Moja mama sama odkręcała różne dziwaczne umowy w stylu "Tele2" i kosztowało ją to tyle zachodu, że jednak coś zaklikało i teraz już nie podnosi z uśmiechem słuchawki, czekając na "okazję".

Trzymam kciuki za Waszą sprawę! Możesz ją potem krótko opisać na forum, na pewno się komuś przyda emotka Wyświetl w wątku >>