Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6382954 Napisano: 26.07.2017 12:30:08 w Pomocy!!!!
pablo75 napisał(a):

W tych kauflandowych to chyba tak mają w regulaminie z tym numerem systemowym by ludzie się mylili,choć również wyraznie mają napisane ze można tez numer paragonu wysłać a ten numer to praktycznie zawsze jest kolo daty.Dwa razy mi odmówili nagrody przez to  emotka

Ale gdzie znalazłeś informację, że "również wyraznie mają napisane ze można tez numer paragonu wysłać"? Bo kojarzę jedynie, że należy wysłać numer systemowy ALBO numer transakcji, w zależności od tego, który znajduje się na paragonie. Przy ostatnim konkursie Tqg nawet była dostępna w sklepach specjalna ulotka z instrukcją, co to jest kod pocztowy i numer paragonu emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6382616 Napisano: 25.07.2017 12:46:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
giulietta napisał(a):

jeszcze się nie zaczęła, a już znam wyniki  emotka   chorzów, częstochowa.... https://www.e-kon...ze.html#.WXcWyfmLSpo

To jest LOTERIA, więc na pewno wyniki będą inne od prognozowanych przez Ciebie emotka

PS: Kwota paragonu powinna się okazać zaporowa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6382140 Napisano: 24.07.2017 11:33:59 w Wkurza mnie...
cherry_coke napisał(a):

To i ja swoją historię dorzucę... mój Towarzysz Życia w dzieciństwie znalazł na Mazurach węża, jak myślał - zaskrońca. A że odważny był to postanowił się z wężem pobawić, niestety wąż nie był skory do zabawy i udziobał go trzy razy. Przemiły zaskroniec okazał się żmiją zygzakowatą, która przystosowała się do otoczenia i zygzaka nie miała. TŻ ledwo uszedł z życiem i oczom swoim więcej nie ufa. Wygląda czy nie wygląda, lepiej z wężami nie ryzykować. Jedno jest pewne, ogórków na pewno nie zje.  emotka  

Ta historia mogłaby dotyczyć również np. psa emotka Wąż dziobnął w samoobronie, bo nie miał ochoty być dręczony. Jestem po stronie tamtego węża, to była obrona konieczna emotka  

azaflora - niestety, tacy właśnie tępogłowi ludzie wyrzucają zwierzęta poza ich naturalnym środowiskiem, tym samym skazując je na rychłą śmierć emotka Ale durna moda nie przemija, np. w Leopardusie egzotyczna papuga siedzi osowiała w małej klatce i to jest k* normalne wg społeczeństwa. I tak ją mijam po kilka razy w tygodniu, ale co ja mogę zrobić? emotka Wyświetl w wątku >>
2 nkba, onmyown 0

joan

#6382104 Napisano: 24.07.2017 10:46:19 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Węże emotka  leży ta gadzina  u mnie w ogródku w ogórkach, które chciałam dzisiaj pozrywać  emotka . A czego, jak czego, ale węży nienawidzę. (...)

Z kolei ja węże uwielbiam, to jedne z moich ulubionych zwierząt - dlatego na samą myśl, że ktoś trzyma je pojmane między cztery kawałki szkła i żarówkę... oj straszne obrazy ludzkich cierpień się rodzą w mojej głowie emotka

Może się jednak zaprzyjaźnicie? emotka To raczej nie wąż, tylko stworek wężopodobny, który nieśmiało łapie promienie słoneczne w Twoim ogrodzie emotka

PS: Ewentualnie możesz go polać bardzo zimną wodą, powinien zwiać. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6381867 Napisano: 22.07.2017 22:59:13 w Albedo Marketing
cayenne napisał(a):

Mam maile z informacją o przedłużeniu ważności voucherów od Agencji MUG, ale według regulaminu konkursu faktycznie termin reklamacji upływał 30.09.2016 czyli i tak dużo wcześniej niż miały być ważne nawet pierwotnie do 31.12.2016

Ale Ty nie zgłaszasz reklamacji odnośnie konkursu - Ty informujesz, że dokonano kradzieży / oszustwa. I albo zaangażowane strony same dojdą do tego, co się wydarzyło, albo zgłosisz policji podejrzenie popełnienia przestępstwa. Możesz im wyznaczyć termin, np. 7 dni od daty przesłania Twojego mejla / pisma. Ale najlepiej, jeśli pismo sporządzi rzecznik - wtedy wezmą Cię na poważnie.

PS: O czarnym pijarze nie wspomnę emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6381864 Napisano: 22.07.2017 22:46:15 w Albedo Marketing
cayenne napisał(a):

Martwię się na ile poważnie policja podejdzie do tematu.Do tego każdy z voucherów wygrałem na innego znajomego czy członka rodziny więc tutaj troche zachodu, ale dla zasady za takie potraktowanie zgłoszę chociaż na kilka, żeby wszystkich nie ciągać po policji i sądach oraz w poniedziałek zadzwonię do rzecznika praw konsumenta.
Wydaje mi się, że jeśli przedłużali termin ważności voucherów to tak samo termin na składanie reklamacji musiał zostać odpowiednio przedłużony.

Zależy, co masz na piśmie. Najlepiej najpierw udać się do rzecznika, osobiście. Potem przesłać skan pisma sporządzonego z rzecznikiem na mejla sponsora / Yasumi / organizatora (tu również oryginał). Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6381861 Napisano: 22.07.2017 22:32:01 w Albedo Marketing
cayenne napisał(a):

Tylko sprawa skomplikowana będzie bo osoba która je ukradła na pewno nie podawała prawdziwego nazwiska.Zakładała sobie konto online na stronie Yasumi wpisywała kod kuponu i otrzymywała voucher w pdf który wykorzystawała w salonie Yasumi ( tam przy wykorzystaniu nie sprawdzają dowodów i nie są one imienne ). 

Gość z Yasumi też podejrzany, ponieważ na moje pytanie dlaczego podali mi taką informacje dopiero po 2 miesiacach jak już vouchery zostały wykorzystane, tłumaczył się, że nie wzieli mojego zgłoszenia na poważnie poważnie ktoś kiedyś już od nich próbował wyłudzić vouchery, a sam je wykorzystał i myśleli, że teraz jest podobnie. A na moją sugestię, że ktoś z Yasumi lub agencji je ukradł wręcz się oburzył, że u nich w firmie jest to na pewno nie możliwe i pracownicy otrzymują takie za darmo ile chcą...

Tobie mogą wciskać kity, jakie chcą, ale sama wizja, że musieliby złożyć fałszywe zeznania przed policją powinna ruszyć sprawę.

Inna kwestia: czy te vouchery wygrałeś na siebie? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6381855 Napisano: 22.07.2017 22:00:13 w Albedo Marketing
cayenne napisał(a):

(...) Myślicie, że warto uderzyć do rzecznika praw konsumenta ?

Warto, niech napisze pismo z ładną pieczątką. Możesz również wspomnieć, że zgłosisz sprawę na policję i zażądasz od Yasumi podania imion i nazwisk osób, które z bonów skorzystały. Ofkoz możesz również napisać do sponsora / głównej marki, jak sprawa wygląda. Wyświetl w wątku >>

joan

#6381780 Napisano: 22.07.2017 12:56:40 w Dyskusje o loteriach
kermit napisał(a):

Jak mam rozumieć komunikat na stronie Nestle - loteria?"Sprawdzaj co tydzień czy wygrałeś! Jeśli zostałeś wylosowany, masz szansę na nagrodę główną."
Główne chyba miały być losowane ze wszystkich zgłoszeń?

Dziwne, powinni ewentualnie napisać "Sprawdzaj co tydzień czy wygrałeś! Nawet, jeśli już zostałeś wylosowany, masz szansę na nagrodę główną." Wyświetl w wątku >>
1 donia7 0

joan

#6381617 Napisano: 21.07.2017 16:42:30 w Przedszkolaki i przedszkola :)
agniehaha89 napisał(a):

Jaką grę planszową polecacie 4-latkowi? Syn się wciągnął ostatnio w duszki i ciągle chce w to grać. Chciałabym mu jednak kupić jakieś jeszcze gry. Możecie coś polecić ? Może Monopoly junior? Poradzi sobie?

Z tym Monopoly junior to bym uważała, grałam w nią w grudniu 2016 z córką szwagra (lat 6) i miałam wrażenie, że jest jednak trochę za mała na to. Nie pamiętam dokładnie kontekstu, ale wrażenie pozostało. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6381616 Napisano: 21.07.2017 16:39:27 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Nikt - mejl anonimowy emotka  Już mi nie odpisali po zwróceniu uwagi o tej dacie.

Tak czy siak: warto domagać się od nich pisemnego opisu aktualnego stanu rzeczy, bo potem minie okres na składanie reklamacji i po ptokach. Powinni Cię przeprosić, ale kto by tego naiwnie oczekiwał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6381556 Napisano: 21.07.2017 14:33:53 w Wkurza mnie...
ace napisał(a):

(...) No i chyba dziś nie przestanę się tu wpisywać. Odesłałam paragon mejlem i dostałam odpowiedź, że zakup dokonany po zgłoszeniu. Data na paragonie 7 czerwiec, a oni twierdzą, że to 6 lipiec... 2017-06-07...

IQ Marketing emotka

jeśli masz, wyślij im  inny paragon z tego sklepu, obojętnie z jakimi produktami, ale z datą typu: 2017-06-30 i niech Ci powiedzą jak się nazywa trzydziesty miesiąc w roku w ich świecie?

Jeśli to paragon z Kaufa, mogę poratować podobnym, tzn. z tajemniczego dnia 2017-06-25 emotka Wyświetl w wątku >>
1 ace 0

joan

#6381531 Napisano: 21.07.2017 14:07:48 w SZUKAM....
pioge7 napisał(a):

jak wyłączyć te badziewiaste smsy od wróżek, anonse towarzyskie i ustawianie grania na czekanie emotka 5 telefonów konkursowych i na kazdy po 3-4 wiadomości dziennie (przeważnie orange, ale i w plusie)... już nei wiem co robić, robię to co piszą na necie a dalej nic emotka

To dlatego, że często wzięcie udziału w jakimkolwiek konkursie ponownie powoduje umieszczenie Twojego numeru w "bazie na sprzedaż", więc dzisiaj się wypiszesz, a jutro znów Cię dopiszą na listę... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6381515 Napisano: 21.07.2017 13:49:31 w Wkurza mnie...

(...) No i chyba dziś nie przestanę się tu wpisywać. Odesłałam paragon mejlem i dostałam odpowiedź, że zakup dokonany po zgłoszeniu. Data na paragonie 7 czerwiec, a oni twierdzą, że to 6 lipiec... 2017-06-07...

IQ Marketing emotka

BTW, dzisiaj zerknęłam w potwierdzenie wzięcia udziału w promocji - takie, co się automatycznie wygenerowało po dodaniu zgłoszenia w loterii IQ Marketing "Klasyki trzymają się razem". I wyobraź sobie, że oni stosują ten sam sposób podawania daty, który jednocześnie jest dla nich niezrozumiały i nieczytelny na Twoim paragonie emotka No geniusze, nie ma co emotka

PS: W przyszłości polecam każdemu uczestnikowi promocji organizowanych przez IQ Marketing zapisywanie na komputerze w pdfie owych potwierdzeń. Tak na wszelki wypadek emotka Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6381384 Napisano: 21.07.2017 07:07:44 w Wkurza mnie...
A mnie w tej aktualnej polityce polskiej przeraża coś innego - może dlatego, że nie popieram ani dżumy, ani cholery. Otóż: za bajtla oglądałam "997" i zawsze dziwiły mnie przypadki, gdzie np. sąsiad sąsiada spontanicznie nożem ugodził, bo się o jakąś pierdołę pokłócili i konflikt eskalował ponad bezpieczny poziom. Bo czy emocje mogą człowieka aż tak zaślepić? Najwyraźniej, zaczęło się więc w polityce intensywne naganianie jednych Polaków na drugich. I Polacy na to idą, karmią się tym syfem, pozwalają sobą manipulować, jakby tego im właśnie w życiu brakowało - tych emocji, tej buzującej w żyłach krwi, tego sensu wstawania wcześnie rano i walki o cokolwiek z kimkolwiek.

Piszę o tym w kontekście postów, jakie widzę codziennie na FB u znajomych (albo ich znajomych albo nawet całkiem obcych ludzi). Z pewnością część z nich nawet nie rozumie niuansów, jakie wiążą się z poszczególnymi "kontrowersyjnymi tematami". Ale nerwowo spijają te litery & obrazy umoczone w pseudopatriotyźmie, bo warto się przecież poczuć częścią wspólnoty i pohejtować to czy owo. Już niejeden polityk, co go później skazano za brodnie przeciwko ludzkości, działał w ten sam sposób: wmawiał rodakom, że istnieje jakiś wróg, więc trzeba się zorganizować i walczyć o tę jedną prawdę najprawdziwszą, a wystraszeni obywatele całkowicie się wodzowi podporządkowywali. Podziel, aby połączyć w strachu, a potem zagarnij całą władzę -> oto i prosta zasada polityki.

Jeśli oglądam programy informacyjne w tv, to zawsze x2, czyli najpierw TVN, później TVP, a one opowiadają mi o dwóch różnych krajach zwanych Polską. Ale poziom moich emocji jest stale na poziomie zero, więc nie zamartwiam się, nie obawiam nibymajdanu i nie chodzę z nożem w kieszeni. W rozmowie ze znajomymi mogę co najwyżej skomentować konkretną decyzję władzy albo konkretną wypowiedź polityka opozycji, ale nie mówię opluwając z przejęcia podbródek, żem fanką biegunki lub fanką zatwardzenia. Wszystko to jedno g*. Wyświetl w wątku >>

joan

#6381221 Napisano: 20.07.2017 15:43:14 w SZUKAM....
edzia21 napisał(a):

nie mam pojęcia...ale zawsze coś przychodziło, teraz nie dostałam nic. Dziwne  emotka

A to Streamline? W Hebe nie grałam, ale w konku Knorra Smak dopisuje po odesłaniu danych również żadne zwrotki nie przychodziły. Wyświetl w wątku >>
1 edzia21 0

joan

#6381220 Napisano: 20.07.2017 15:41:07 w Polecam
kalka napisał(a):

Polecam Wam film, który właśnie wchodzi na ekrany kin: "Kedi - sekretne życie kotów". Rewelacyjny dokument, świetne zdjęcia! emotka  Polecam nie tylko kociarzom emotka  

Widziałam zwiastun i nie mogę się doczekać wizyty w kinie emotka Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

joan

#6381206 Napisano: 20.07.2017 15:19:00 w Wkurza mnie...

IQ Marketing emotka

Nie daj się zbyć i od razu pisz do sponsora wraz ze zdjęciem paragonu, IQM kojarzą mi się raczej negatywnie, jako "specjaliści od niewydanych nagród" emotka Wyświetl w wątku >>
2 jokan, mia 0

joan

#6381135 Napisano: 20.07.2017 12:42:42 w Wkurza mnie...

Vouchery z Kauflandu jednak okazały się imienne emotka  A tak liczyłam, że sobie budżet podreperuję, bo to mi bardziej teraz potrzebne niż wożenie się po hotelach emotka  

Zawsze są imienne. Natomiast dla Kaufa wszystko się musi zgadzać w papierach, więc jeśli dostaną od realizatora fakturę pro forma bez danych laureata, to spoko. Ale jeśli realizator gdzieś wspomni np. "nocleg dla Janiny Bernowskiej i Edmunda Grencika", a takich laureatów na liście Kaufa nie ma, Kauf tej faktury nie przyjmie i wyjazd się nie odbędzie. Tutaj wiele zależy od realizatora, w ciemno nie odkupiłabym takiego vouchera. Niestety, fakt angażowania Kaufa i realizatora mocno komplikuje te ich nagrody. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6381067 Napisano: 20.07.2017 10:53:02 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna - wiadomo, że najlepiej polecieć ciągiem:
- "Wejznę udział!"
- "Akceptuję regulamin."
- "Już wysłałam zgłoszenie."
- "Mój synek Kłętin niemoże sie doczekać aż wygram to serum do rzęs oto jego zdjęcie jak jest pierwszy raz sam na nocniku i niepłacze."

Nie zaszkodzi też włożenie kartonu na głowę - wszak co nie jest zabronione... emotka

Jest to jakaś taktyka, ale jednak wg mnie: taktyka robienia z siebie głupka emotka

PS: Ciekawe, czy np. w smsach do Smolara ludzie też piszą "Akceptuję regulamin" albo "Super konkurs" albo "Biorę udział, fajna akcja" emotka Wyświetl w wątku >>