Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Ale gdzie znalazłeś informację, że "również wyraznie mają napisane ze można tez numer paragonu wysłać"? Bo kojarzę jedynie, że należy wysłać numer systemowy ALBO numer transakcji, w zależności od tego, który znajduje się na paragonie. Przy ostatnim konkursie Tqg nawet była dostępna w sklepach specjalna ulotka z instrukcją, co to jest kod pocztowy i numer paragonu
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
To jest LOTERIA, więc na pewno wyniki będą inne od prognozowanych przez Ciebie
PS: Kwota paragonu powinna się okazać zaporowa
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Ta historia mogłaby dotyczyć również np. psa
azaflora - niestety, tacy właśnie tępogłowi ludzie wyrzucają zwierzęta poza ich naturalnym środowiskiem, tym samym skazując je na rychłą śmierć
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Z kolei ja węże uwielbiam, to jedne z moich ulubionych zwierząt - dlatego na samą myśl, że ktoś trzyma je pojmane między cztery kawałki szkła i żarówkę... oj straszne obrazy ludzkich cierpień się rodzą w mojej głowie
Może się jednak zaprzyjaźnicie?
PS: Ewentualnie możesz go polać bardzo zimną wodą, powinien zwiać. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Ale Ty nie zgłaszasz reklamacji odnośnie konkursu - Ty informujesz, że dokonano kradzieży / oszustwa. I albo zaangażowane strony same dojdą do tego, co się wydarzyło, albo zgłosisz policji podejrzenie popełnienia przestępstwa. Możesz im wyznaczyć termin, np. 7 dni od daty przesłania Twojego mejla / pisma. Ale najlepiej, jeśli pismo sporządzi rzecznik - wtedy wezmą Cię na poważnie.
PS: O czarnym pijarze nie wspomnę
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zależy, co masz na piśmie. Najlepiej najpierw udać się do rzecznika, osobiście. Potem przesłać skan pisma sporządzonego z rzecznikiem na mejla sponsora / Yasumi / organizatora (tu również oryginał). Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Tobie mogą wciskać kity, jakie chcą, ale sama wizja, że musieliby złożyć fałszywe zeznania przed policją powinna ruszyć sprawę.
Inna kwestia: czy te vouchery wygrałeś na siebie? Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Warto, niech napisze pismo z ładną pieczątką. Możesz również wspomnieć, że zgłosisz sprawę na policję i zażądasz od Yasumi podania imion i nazwisk osób, które z bonów skorzystały. Ofkoz możesz również napisać do sponsora / głównej marki, jak sprawa wygląda. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Dziwne, powinni ewentualnie napisać "Sprawdzaj co tydzień czy wygrałeś! Nawet, jeśli już zostałeś wylosowany, masz szansę na nagrodę główną." Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Z tym Monopoly junior to bym uważała, grałam w nią w grudniu 2016 z córką szwagra (lat 6) i miałam wrażenie, że jest jednak trochę za mała na to. Nie pamiętam dokładnie kontekstu, ale wrażenie pozostało. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Tak czy siak: warto domagać się od nich pisemnego opisu aktualnego stanu rzeczy, bo potem minie okres na składanie reklamacji i po ptokach. Powinni Cię przeprosić, ale kto by tego naiwnie oczekiwał
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Jeśli to paragon z Kaufa, mogę poratować podobnym, tzn. z tajemniczego dnia 2017-06-25
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
To dlatego, że często wzięcie udziału w jakimkolwiek konkursie ponownie powoduje umieszczenie Twojego numeru w "bazie na sprzedaż", więc dzisiaj się wypiszesz, a jutro znów Cię dopiszą na listę... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
BTW, dzisiaj zerknęłam w potwierdzenie wzięcia udziału w promocji - takie, co się automatycznie wygenerowało po dodaniu zgłoszenia w loterii IQ Marketing "Klasyki trzymają się razem". I wyobraź sobie, że oni stosują ten sam sposób podawania daty, który jednocześnie jest dla nich niezrozumiały i nieczytelny na Twoim paragonie
PS: W przyszłości polecam każdemu uczestnikowi promocji organizowanych przez IQ Marketing zapisywanie na komputerze w pdfie owych potwierdzeń. Tak na wszelki wypadek
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Piszę o tym w kontekście postów, jakie widzę codziennie na FB u znajomych (albo ich znajomych albo nawet całkiem obcych ludzi). Z pewnością część z nich nawet nie rozumie niuansów, jakie wiążą się z poszczególnymi "kontrowersyjnymi tematami". Ale nerwowo spijają te litery & obrazy umoczone w pseudopatriotyźmie, bo warto się przecież poczuć częścią wspólnoty i pohejtować to czy owo. Już niejeden polityk, co go później skazano za brodnie przeciwko ludzkości, działał w ten sam sposób: wmawiał rodakom, że istnieje jakiś wróg, więc trzeba się zorganizować i walczyć o tę jedną prawdę najprawdziwszą, a wystraszeni obywatele całkowicie się wodzowi podporządkowywali. Podziel, aby połączyć w strachu, a potem zagarnij całą władzę -> oto i prosta zasada polityki.
Jeśli oglądam programy informacyjne w tv, to zawsze x2, czyli najpierw TVN, później TVP, a one opowiadają mi o dwóch różnych krajach zwanych Polską. Ale poziom moich emocji jest stale na poziomie zero, więc nie zamartwiam się, nie obawiam nibymajdanu i nie chodzę z nożem w kieszeni. W rozmowie ze znajomymi mogę co najwyżej skomentować konkretną decyzję władzy albo konkretną wypowiedź polityka opozycji, ale nie mówię opluwając z przejęcia podbródek, żem fanką biegunki lub fanką zatwardzenia. Wszystko to jedno g*. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
A to Streamline? W Hebe nie grałam, ale w konku Knorra Smak dopisuje po odesłaniu danych również żadne zwrotki nie przychodziły. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Widziałam zwiastun i nie mogę się doczekać wizyty w kinie
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nie daj się zbyć i od razu pisz do sponsora wraz ze zdjęciem paragonu, IQM kojarzą mi się raczej negatywnie, jako "specjaliści od niewydanych nagród"
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zawsze są imienne. Natomiast dla Kaufa wszystko się musi zgadzać w papierach, więc jeśli dostaną od realizatora fakturę pro forma bez danych laureata, to spoko. Ale jeśli realizator gdzieś wspomni np. "nocleg dla Janiny Bernowskiej i Edmunda Grencika", a takich laureatów na liście Kaufa nie ma, Kauf tej faktury nie przyjmie i wyjazd się nie odbędzie. Tutaj wiele zależy od realizatora, w ciemno nie odkupiłabym takiego vouchera. Niestety, fakt angażowania Kaufa i realizatora mocno komplikuje te ich nagrody. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
- "Wejznę udział!"
- "Akceptuję regulamin."
- "Już wysłałam zgłoszenie."
- "Mój synek Kłętin niemoże sie doczekać aż wygram to serum do rzęs oto jego zdjęcie jak jest pierwszy raz sam na nocniku i niepłacze."
Nie zaszkodzi też włożenie kartonu na głowę - wszak co nie jest zabronione...
Jest to jakaś taktyka, ale jednak wg mnie: taktyka robienia z siebie głupka
PS: Ciekawe, czy np. w smsach do Smolara ludzie też piszą "Akceptuję regulamin" albo "Super konkurs" albo "Biorę udział, fajna akcja"