Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6374650 Napisano: 30.06.2017 23:47:47 w Kaufland konkursy
Masza86 napisał(a):

czy wszyscy dostali maile z informacja o wygranej ?? Na liście mąż jest maila brak emotka kto jest nadawca ?? emotka

Najlepiej napisz do nich na FB albo zadzwoń na numer podany na stronie konkursowej - ale chyba przez weekend niczego się nie dowiesz.

Nadawcą jest automat typu "no-reply".

Trzymam kciuki! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6374596 Napisano: 30.06.2017 21:41:49 w Dyskusje o wynikach konkursu
mattadore napisał(a):

Ciekawe kiedy ta wersja pojawi się w konkursie Hellena...

Radzę zachować czujność do ostatniej sekundy konkursu emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, mdepfs 0

joan

#6374572 Napisano: 30.06.2017 20:47:17 w Dyskusje o wynikach konkursu
kinzao napisał(a):

Mam gdzieś czy Pan Maklowicz poczuje sie urażony. To moja opinia - ten facet to oszust. 

To nie żaden Makłowicz, to jakiś przysłowiowy "przeciętny Kowalski" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

joan

#6373948 Napisano: 29.06.2017 16:15:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monisss napisał(a):

maz stwierdzil,ze nisko upadłam bo zbieram te kapsle pod sklepem emotka ale kocham Was emotka za to ze nie jestem sama

Niech się wstydzi ten, co kapsel wyrzucił poza pojemnik na śmieci, a nie ten, co kapsel podniósł emotka

asantesana napisał(a):

Czekajcie czekajcie, to jakie te kapsle się zbiera?  emotka  heineken, żywiec i co jeszcze?

Wszyssstko z kodami emotka (np. Coca-Cola, Heineken, Lech, Żywiec, Desperados i Carlsberg) Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6373885 Napisano: 29.06.2017 14:46:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

no ale z daleka nie bede widziec czy jest kod czy nie....wiec jesli kapsel bedzie lezal strona z logo do mnie, to warto wiedziec czy sie schylac po niego emotka

Z daleka widać emotka A jeśli Ci się trafi bez kodu albo z kodem niewyraźnym, wyrzucasz kapsel do najbliższego śmietnika i masz +100 punktów szacunu na dzielni za sprzątanie świata emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6373877 Napisano: 29.06.2017 14:26:08 w Dziś cieszę się z.....
cudaczek121 napisał(a):

Kiedyś oglądałam reportaż na temat tego, że biedne dzieci z Afryki czy też z innych biedniejszych regionów świata ciężko pracują wydobywając krzem potrzebny do konstrukcji telefonów komórkowych.Czy to znaczy,że mam przestać używać komórki, bo przez to krzywdzę inne dzieci emotka Podczas produkcji ubrań dla firm odzieżowych do produkcji ubrań na pewnym etapie produkcji też ponoć wykorzystuje się dzieci-współczuję im bardzo,że są wykorzystywane między innymi dla mojej własnej wygody,ale czy to oznacza,że mam chodzić nago po ulicy, bo kogoś krzywdzę emotka Nie przestanę także jeść mięsa, bo to oznacza,że przyczyniam się do śmierci i cierpienia zwierząt.Nie przestanę chodzić do zoo tylko dlatego,że tam zwierzaki trzymane są pod przymusem i w pewnym sensie swoją wizytą przyczyniam się do ich krzywdy.Świata nie zbawię,ale szanuję to,że ktoś ma inne poglądy.Gdybym miała się zastanawiać w swoim życiu, ile ludzi czy zwierząt poczuje się dotkniętych poprzez moje postępowanie, to sama bym musiała chyba pożegnać się z życiem już dawno temu.

Podpowiedzi emotka
1) Nie musisz rezygnować z telefonu komórkowego, ale ostatnio widziałam reportaż z info, że teraz przeciętny użytkownik wymienia telefon co 8 miesięcy. Można więc wymieniać rzadziej, a niedziałające telefony oddawać w sposób kontrolowany (zamiast wyrzucać do śmieci) - wtedy odzyskuje się z nich część surowców. Np. ilość odzyskiwanego ze sprzętów złota to aktualnie ok. 7% w skali produkcji całego złota na świecie. A złoto jest zasobem nieodnawialnym.
2) Możesz kupować ubrania ze znaczkiem Fair trade itp. I olać przymus kupowania nowych ciuchów. Jesteś ładna sama z siebie (widziałam, hihi).
3) Może kiedyś przestaniesz jeść mięso, a może nie. Nigdy nie mów nigdy. Póki dobrze gotujesz, nikt nie ma prawa komentować zawartości Twojego talerza.
4) A co jest fajnego w chodzeniu do zoo? Nie masz dzieci, więc pytam - bo może odpowiedź będzie nieoczywista.

Ogólna refleksja: świat nie potrzebuje zbawienia ze strony Wielkich Bohaterów. Ale świat upadnie, jeśli nikt nie zechce być małym bohaterem dnia codziennego. Bo może łatwiej 1x zrobić coś wielkiego, niż 365 dobrych uczynków na rok. Wyświetl w wątku >>

joan

#6373252 Napisano: 28.06.2017 13:48:28 w Wkurza mnie...
southlander napisał(a):

Bilet. Nie można takiego sprzedać jedynie w przypadku gdy ustala się cenę wyższą niż ta wpisana na bilecie. "Za darmo" więc nigdy nie będzie ceną wyższą.

Pewnie podejrzewano, że za Twoim "za darmo" kryje się cena wyższa, niż wynikałoby z biletu. Może są przeczuleni na tym punkcie, bo mieli wiele takich spraw. Ale szkoda, że tak trudno uwierzyć, iż jeden człowiek drugiemu człowiekowi chce coś podarować, co za czasy. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6373028 Napisano: 28.06.2017 09:22:37 w WC - rozmowy o wszystkim
Niebieska_Laguna napisał(a):

Czy ktoś podróżuje pociągami InterCity?Czy tam jest bezpiecznie na nocnych kursach? Bo mnie znajoma nastraszyła, że w nocy grasują tam bandyci, a obsługa się zamyka w swoim wagonie i nic ją nie obchodzi.

Plus (wiem, ze to głupie emotka ), ale czy tam są jakieś bagażniki na walizki, itp? Czy bierze się je do przedziału ze sobą? Pierwszy raz jadę pociągiem z bagażem i się nie orientuję, a trochę mi głupio z takim czymś dzwonić na infolinię, może ktoś bardziej obyty wie emotka

Hihi, ta znajoma chyba wiedzę o świecie czerpie z filmów sajynsfykszyn emotka

Ważne, żeby się mądrze spakować. Cenne przedmioty typu portfel do saszetki pod bluzkę. Nie do każdego wc da się wejść z walizką, więc w przypadku solowej i długiej wyprawy walizka nie powinna zawierać nic wartościowego, jeżeli będzie zostawiana w bez nadzoru. Nie obwieszaj się biżuterią i nie paraduj z ajfonem w ręce. To chyba wszystko.

Pociągi są extra, uwielbiam je. Miłej podróży emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, kalka 0

joan

#6372850 Napisano: 27.06.2017 19:56:44 w Albedo Marketing
ongis napisał(a):

Genialne jeszcze trochę a ten wątek trafi do działu "popraw sobie humor" albo "jak wyłudzić od Loczeq info jak grać aby wygrać"

emotka

To rodzaj sabotażu: byle coś pisać i byle dużo tego było, aby Albedo dostało pomieszania zmysłów od czytania tych postów i było zawsze pięć kroków za konkursowiczami emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6372657 Napisano: 27.06.2017 14:33:42 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

Wkurzają mnie pieprzone wróżki.... odezwały się 3 telefony konkursowe na raz... już myślałem że kaufland bo na nie ostatnio grałem i że są 3 bony a tu wróżka o jakimś cudowńym dniu pisze... emotka

Spoko, to może być - w kontekście Kauflanda - dobra wróżba emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6372627 Napisano: 27.06.2017 14:04:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
irysek napisał(a):

Chciałam zgłosić się do konkursu Kaufland The World Games (...)

Spróbuj nie zaznaczać tego pola, może przejdzie. Chyba tylko Wizaż / Polki itp. żądają bezwarunkowo tego rodzaju zgód.

Tak czy siak: Kauf od dłuższego czasu organizuje konki, a do nikogo nie dzwonią, nie wysyłają smsów + z mailingu można się wypisać. Jakby co. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6372621 Napisano: 27.06.2017 13:54:35 w Albedo Marketing
loczeq napisał(a):

Ale w większości przypadków (czy to w loteriach czy konkursach) dla organizatora nie liczy się "nagradzanie konsumentów" tylko ważne są "koszta" i "darmowa reklama".

Spoko, przecież ja nie mogę komuś narzucać, co dla niego ma być ważne w życiu. Każdy ma prawo do swoich, osobistych priorytetów. Ale wobec tego może niech o tym poinformują konsumentów w regulaminach i na ulotkach akcji promocyjnych - to będzie przynajmniej fair emotka Wyświetl w wątku >>
1 matys 0

joan

#6372610 Napisano: 27.06.2017 13:46:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nataszka napisał(a):

Kaufland budżet do jutra ma czas na info?

Do 29.06. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6372607 Napisano: 27.06.2017 13:45:50 w Albedo Marketing
loczeq napisał(a):

A to konkursy mnie w ogóle nie interesują i raczej tu nie masz problemu, że ktoś idzie na ilość a nie jakość. Ile jedna osoba jest w stanie wysłać sensowych zgłoszeń powiedzmy na konkurs fotograficzny? 10, 50?

Problem w tym, że co innego ogarnąć 1000 zgłoszeń eseemesowych w konkursie promocyjnym, a co innego ogarnąć 10000, gdzie ta ostatnia liczba wzięła się tylko z nadprodukcji zgłoszeń w stosunku do ilości zakupionego towaru. I dlatego coraz trudniej normalnie wygrać, bo któryż organizator będzie czytał te wszystkie wypociny? Nie trzeba wcale wysyłać esemesów sensownych, wystarczy liczyć, że się zostanie wylosowanym w konkursie i gitara. A bełkotu każdy jest w stanie naprodukować naprawdę sporo emotka

Mam wrażenie, że nie tyle zrobiło się tłoczno, co jakość graczy spadła. Ale wierzę w lepsze jutro emotka Bo co mi pozostało emotka Wyświetl w wątku >>
1 matys 0

joan

#6372590 Napisano: 27.06.2017 13:35:30 w Albedo Marketing
loczeq napisał(a):

W jakiej loterii Albedo nie podawało się numeru paragonu? Bo ja sobie takiej nie przypominam?

Jeśli to pytanie do mnie - chodzi o konkursy, nie o loterie. Mamy więc na rynku dwóch głównych graczy:
- smolarowe loterie z tym ich wyciąganiem zdublowanych ścinków z kartonów,
- albedowe konkursy bez podawania numeru paragonu w zgłoszeniu.
Krótko podsumowUjąc: uj, upa i kamieni upa. Wyświetl w wątku >>
1 mia 0

joan

#6372581 Napisano: 27.06.2017 13:28:21 w Wkurza mnie...
tosca napisał(a):

Ja odpuściłam sobie branie udziału w konkursach na wizażu, bo tak, jak i Ty zauważyłam, że niezależnie od tego, czy nagród w puli jest trzy, trzydzieści, czy nawet trzysta ( tu mam na myśli testy kosmetyków ), na liście zawsze pojawiają się jedne i te same osoby. Nie żebym zazdrościła, ale uważam, że osoby wybierające zwycięzców, powinny czasem dać szansę też innym. Do tej pory zamieszczałam na portalu sporo recenzji kosmetyków, ale stwierdziłam, że chyba jednak nie ma to sensu, skoro i tak nigdy nie jest mi dane znaleźć się w gronie szczęśliwych testerek.

Nie ma czegoś takiego, jak "dawanie szansy innym". Szansą jest fakt, że ci "inni" mogą wziąć udział w konkursie.

Natomiast co do tego, że w kółko te same osoby znajdują się na listach laureatów: widocznie odkryły, co trzeba zrobić, żeby wygrać. I nie chodzi nawet o treść zgłoszeń, raczej należałoby szukać innego nołhał. Wyświetl w wątku >>

joan

#6372572 Napisano: 27.06.2017 13:24:31 w Albedo Marketing
loczeq napisał(a):

Nawet jeśli się da wysłać to rękę dam sobie uciąć, że takie zgłoszenia pójdą do ostrzału (chodź agencje teoretycznie tego robić nie mogą, teoretycznie przy zapisach większośc loterii uczestnicy np. nie mogą odsprzedawać zakupionego towaru a jednak to robią emotka ). Ale życzę powodzenia temu, kto myśli, że taki sposobem cokolwiek wygra.

Już wielokrotnie agencje pisały, że nie mogą usunąć zgłoszenia z loterii, bo nie wolno im ingerować w pulę zgłoszeń. Czy to prawda - nie mam pojęcia.

Z drugiej strony: niby dlaczego moje zgłoszenie miałoby zniknąć? Bo jakiś Zenek wcześniej wysłał ten sam numer dowodu zakupu? A co mnie obchodzi jakiś Zenek... Od razu w formularzu powinno się podawać godzinę zakupu i tyle.

PS: A Albedo ma i tak na wszystko wy*, bo u nich nawet numeru paragonu się nie podaje - i potem jadą na popularności, że takie tłumy zgłoszeń dostali, że klienci zachwyceni & ogólnie szał w statystykach. Coś jak laska, co ma na FB 1001 fikcyjnych znajomych i twierdzi, że jest trendsetterką popularną i kofcianą emotka Wyświetl w wątku >>
1 ziolko 0

joan

#6372559 Napisano: 27.06.2017 13:15:45 w Albedo Marketing
loczeq napisał(a):

(...) pokaż mi chodź jedną loterię na którą idzie wysłać zduplikowany paragon (ja takiej nie znalazłem a te czasy dawno odeszły w niepamięć)

To wątek o Albedo, ale mnie akurat motyw skojarzył się ze Smolarem i tymi ich formularzami internetowymi. Jak tylko będzie okazja... przetestuję, czy rzeczywiście się nie da emotka Wyświetl w wątku >>
1 monisss 0

joan

#6372353 Napisano: 27.06.2017 06:46:17 w Wkurza mnie...
Mnie to przypomina dyskusję o tym, że pasy na jezdni nie mogą mieć zestawu kolorów biel + czerwień, bo to... deptanie symboli narodowych emotka Wielu jest czułych i urażonych w tej naszej Polsce... Wyświetl w wątku >>
0 0