Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6371428 Napisano: 24.06.2017 12:41:57 w WC - rozmowy o wszystkim
Mysia napisał(a):

A ja myślę że to może być "stary" forumowicz, który nie chce żebyś znała jego dane i stąd nowe konto emotka ale też bym prosiła o pieniążki za przesyłkę wcześniej i z głowy emotka

Zgadzam się całkowicie emotka

Z innej beczki: co to jest taki plastikowy śmieć, niby jakiś gadżet do kręcenia w palcach czy coś... fingercośtam... czy to ma jakieś zastosowanie, czy po prostu rzeczywiście tylko plastikowy śmieć? Bo widzę, że ludzie graja o niego na FB i dziwny lans się pojawia emotka Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

joan

#6371356 Napisano: 23.06.2017 23:45:40 w WC - rozmowy o wszystkim
ewikewikk napisał(a):

Nie zapominajmy, że ten pan emeryturę miał w wieku 40 -42 lat, a ponad 2 tysiące to sporo kasy. (...)

Nie znasz siem, ja żem widziała w tivi już kilka razy ludzi twierdzących, że za dwa tysiące emerytury nie da się wyżyć emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6371255 Napisano: 23.06.2017 20:16:54 w Wkurza mnie...
bethan napisał(a):

joan napisał(a):

SAMODZIELNIE mają znaleźć nową osobę do pracy. No bez jaj

emotka  Szok.p.s - Piekarnia bez jaj to nie bardzo emotka

A obok jest druga piekarnia i również personel poszukiwany emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6371252 Napisano: 23.06.2017 20:10:44 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

A mi tak jakoś smutno, bo dziś jak byłam u siebie na poczcie, to pani tam pracująca powiedziała mi,że zmuszona jest się pożegnać ze mną i z innymi klientami tej poczty, których polubiła, gdyż musi od jakiegoś czasu sama pracować, bo szefostwo odmawia zatrudnienia drugiej osoby, a zresztą nikt tam nie chce pracować za psie pieniądze.Rozumiem jej decyzję, w końcu każdy człowiek uczciwie pracujący zasługuje na godne traktowanie i godziwe wynagrodzenie.

emotka

W mojej okolicy wszędzie brakuje personelu. Ostatnio słyszałam rozmowę dwóch pracownic piekarni - szef powiedział im, że jeśli chcą iść w tym roku na urlop... SAMODZIELNIE mają znaleźć nową osobę do pracy. No bez jaj emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6370943 Napisano: 23.06.2017 09:31:40 w Popraw sobie humor...
mattadore napisał(a):

Czy wszyscy co nabijali się z Pani Kartonowej też dostali karniaki ??  emotka emotka

Nie, bo lista kandydatów jest tak długa, że jeszcze ze 3 dni zajmie jej robienie tego spisu emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6370931 Napisano: 23.06.2017 09:05:56 w Wkurza mnie...
pionas napisał(a):

Obraźliwe komentarze to fragment.Nie wiem czy autor ma tutaj konto bo dostałem oficjalne pismo na maila stąd reakcja.
Autor zdjęć uważa iż nie używał żadnych programów do obróbki zdjęć i ma na to dowody, jeśli takie otrzymam i będę w stanie ocenić że faktycznie był w stanie wykonać dwa zdjęcia z różnymi produktami na którym będą te same osoby w tych samych pozycjach to będzie więcej karniaków...

Wkurza mnie pogoda za oknem ;/

Po pierwsze: nie obraziłam autora, bo nie odniosłam się do żadnego konkretnego zdjęcia, a tylko opisałam tendencję w konkursach. I ona nie dotyczyła w ogóle kwestii obróbki zdjęć. Czy teraz każdy uczestnik konkursów fotograficznych może zawnioskować dla mnie o karniaka? Czyżby się szykowała blokada konta?

Po drugie: cytat numer dwa to nie słowa moje, a innej forumowiczki, nie mają ze mną nic wspólnego. Proszę sprawdzić.

Wkurza mnie, że Pionas musi się zajmować takimi "urażonymi zgłoszeniami" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6370883 Napisano: 22.06.2017 23:33:01 w Wkurza mnie...
ivanotta napisał(a):

coś czuje, że mogę wygrać nagrodę w Twoim konkursie dlatego szybko sięgam po https://languagetool.org/pl/ 
A teraz tak serio, o jakie zdjecie toczy się dyskusja? Jeśli ktoś się boi karniaka to proszę o PW  emotka

Nie mam Twoich wpisów na czarnej liście, ale kandydatów kilku się znajdzie emotka

Co do zdjęcia, to nie pamiętam - pisałam ogólnie o tendencji w konkursach fotograficznych. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6370873 Napisano: 22.06.2017 23:20:03 w Wkurza mnie...
bethan napisał(a):

joan napisał(a):

Punkt karny dla mnie za to...

Właśnie miałam napisać, że interesująco się zrobiło w wątku "Punkty karne". Nie wiem, co napisać, żeby ktoś się nie poczuł urażony emotka

Również nie wiem, najlepiej chyba nic w żadnym kontekście. Czekam na następne skargi urażonych, albowiem ledwo co:
- loczeq został oskarżony o zaśmiecanie forum,
- matys otrzymał zarzut bycia szpionem albedo,
- pioge7 zamiast wsparcia dostał kąśliwe uwagi na temat spalania plastiku na grillu...

BTW: błędy interpunkcyjne urażają moje uczucia patriotyczne względem języka ojczystego. Uwaga, będę nominować delikwentów do nagrody... karnej! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6370854 Napisano: 22.06.2017 22:36:00 w Wkurza mnie...
Punkt karny dla mnie za to, że "autor zdjęć uważa iż został urażony tą wypowiedzią" - co za czasy, że jakiś forumowicz skarży się na mnie do Pionasa, zamiast napisać mi wprost albo na PW, co mu się nie podoba. Nie myślałam, że tego dożyję, serio.

Przynajmniej miej odwagę podać swojego nicka, wrażliwy autorze zdjęć emotka

PS: Napisałabym jeszcze coś, ale obawiam się karniaka emotka

pionas, proszę o pełne info, do którego zdjęcia odnosi się mój cytat. Bo pisałam ogólnie, że widzę "tendencję".
A wypowiedź o trupach w ogóle nie jest moja. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6370491 Napisano: 22.06.2017 10:03:19 w Albedo Marketing
kumulacja napisał(a):

Albedo Marketing poprzez konkurs SCHAUMA "Zimowe szaleństwo" zasłużyło na brak zaufania.
Brak listy zwycięzców doprowadził właśnie do tego braku na ich podejrzanym agencyjnym szlaku.

Ale przecież laureaci / znajomi laureatów z tego konkursu są na naszym forum, pamiętam wpisy. Konkurs miał nagród niewiele, a większość agencji nie publikuje list laureatów.

Nie lubię ich za konkursy, gdzie nie podaję się numeru paragonu w zgłoszeniu - wstyd, że jeszcze takie typu akcje w ogóle są organizowane. W końcu z założenia ich odbiorcami / beneficjentami powinni być klienci, a nie: oszuści emotka Wyświetl w wątku >>
2 nkba, kalka 0

joan

#6369943 Napisano: 20.06.2017 20:40:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

ktoś z was pomaga tworzyć konkursowe wpisy na konkursy? czy trzeba sobie radzić samemu

kiedyś ktoś bezinteresownie podał mi rymowanke na konkurs i dzięki niemu wygrałam. tak pytam

Bezinteresownie podaję rymowankę na konkurs tym, co mi bezinteresownie przelewają część swojej pensji. Jestem za tym, żeby bezinteresowni wspierali bezinteresownych emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6369859 Napisano: 20.06.2017 15:02:55 w Wkurza mnie...
astronautka napisał(a):

wielokrotnie w konkursach na fejsie zgłaszam to jako nagrodzenie niezgodne z regulaminem i co? organizator wyjaśnia, że po to prosi o podanie później danych by móc wysłać nagrodę czyli mają mnie gdzieś!

Najprościej zgłosić fejsbukowi - jako konto fałszywe.

Konto, które w momencie zgłoszenia nie spełnia wymagań formalnych, nie powinno być w ogóle brane pod uwagę w konkursach. Wyświetl w wątku >>
1 dorothy 0

joan

#6369501 Napisano: 19.06.2017 17:58:07 w Wkurza mnie...
moniazr napisał(a):

Ja mam uraz do okularów od czasów szkolnych. Teraz noszę soczewki kontaktowe i jestem bardzo zadowolona. Są wygodne, można w nich pływać, nie uciskają w nos, szkiełka się nie brudzą. Poza tym od kilku lat używam kolorowych soczewek i mam piękny kolor oczu, co miesiąc inny, raz błękitne jak niebo, jak soczystą zieleń. Polecam soczewki każdemu kto nie cierpi okularów i nie ma przeciwwskazań zdrowotnych.

W szkole podstawowej jeszcze nie nosiłam okularów, wzrok zepsuli całej mojej klasie w liceum tymi tablicami na ścieralne pisaki emotka Również jestem bardzo zadowolona z soczewek - przy okularach ciągle mi się powiększała wada wzroku, eh. I mogę nosić takie okulary przeciwsłoneczne, jak lubię emotka Wyświetl w wątku >>
1 moniazr 0

joan

#6369330 Napisano: 19.06.2017 13:08:13 w Smolar
defed napisał(a):

Dostałam odpowiedź na maila z zapytaniem o nagrodę z konkursu „CO MÓWI TYMBARK”:
"Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości , w tym tygodniu powinny do wjechać nagrody od TYMBARK" (pisownia oryginalna) emotka

Od da w na w jadomo  ,  jak klepać z głoszenia do Smolara emotka Olłejs nie tu z inkowo emotka Wyświetl w wątku >>
4 mia, defed, mirai, nkba 0

joan

#6369268 Napisano: 19.06.2017 10:57:31 w Dziś cieszę się z.....
pioge7 napisał(a):

Trzymam kciuki. Ja w lipcu kiedyś: emotka  a jazda... 26 h i dalej do du*y

Będzie coraz lepiej, wszak praktyka czyni mistrza emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

joan

#6369223 Napisano: 19.06.2017 09:46:12 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

To zależy od CZŁOWIEKA, a nie od firmy kurierskiej. (...)

Nie zgadzam się.

Info od GLS:

Info od DPD:

Info od DHL:

A FedEx żadnych godzin nie potrafi ustalić i każe siedzieć w domu przez cały dzień, więc to jednak nie zależy od człowieka, tylko od polityki firmy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6368945 Napisano: 17.06.2017 17:40:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
giulietta napisał(a):

tego to jeszcze nie grali  emotka   emotka pierwsze, co mi przyszło na myśl to kto zezwolił na taką loterię (w reg. OGŁOSZENIE WYNIKÓW KONKURSU  emotkahttps://planetako.../regulamin-konkursu/  ooO nawet w linku regulamin konkursu  emotka  

Ciekawe, czy mają zezwolenie na przeprowadzenie loterii, bo pewnie nawet nie wiedzą, że jest potrzebne. A potem ktoś wygra konia, dopadnie go urząd i będzie musiał zapłacić karę w postaci wartości nagrody emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6368615 Napisano: 16.06.2017 12:39:58 w WC - rozmowy o wszystkim
defed napisał(a):

joan napisał(a):

Czy da się robić zakupy w Zalando BEZ angażowania FedEx? Na dole strony Zalando jest logo DHL, ale niby dotyczy tylko przesyłek ekspresowych, a moja była standardowa (nie wiem, od czego to zależy)

Fedex jest darmowy, DHL (przesyłka ekspresowa) kosztuje aż 49 zł  emotka
Śmiało wysyłaj kuriera Fedex na mój adres - mam bardzo miłego Pana, lubię jak do mnie przyjeżdża emotka

Dzięki za info.

Oby ciuchy pasowały, bo nie wyobrażam sobie użerania się z FedExem przy okazji zwrotów emotka

Mnie najbardziej wkurza fakt, że jakoś inne firmy kurierskie od razu informują, że kurier będzie np. w godzinach 10:00 - 14:00, a nawet pozwalają na przekierowania / zmiany dat itp. A FedEx w gierkowskim systemie myślenia pozostał: kurier ma 8h godzin na dostawę i jak będzie, to będzie. Nawet domator nie da rady im dogodzić emotka Wyświetl w wątku >>
1 defed 0

joan

#6368585 Napisano: 16.06.2017 12:02:42 w WC - rozmowy o wszystkim
Czy robiąc zakupy w Zalando można samodzielnie wybrać firmę kurierską?

Po raz pierwszy założyłam zamówienie, a nie pamiętam, czy miałam jakąkolwiek możliwość wyboru.

W życiu nie spotkałam tak nienormalnej firmy kurierskiej, jak Fedex - a prawie 10 lat pracowałam w spedycji emotka
Pierwszego dnia kurier przyjechał o innych godzinach, niż deklarował. Przesyłki nikomu nie zostawił i zwrócił ją do oddziału. W mejlu kazali mi spędzić kolejne 2 dni w domu.
Drugiego dnia (dziś) przesyłka w ogóle nie została wydane żadnemu kurierowi - ot tak. Ale w domu mam siedzieć, bo przecież nikt nie raczy mnie poinformować, muszę sama wydzwaniać, gdzie się da.
Trzeci dzień wypada w poniedziałek i nie wiadomo, co będzie; ale mogę przecież wywalić pieniądze na taksówkę i odebrać przesyłkę z jakiegoś ich buraczanego oddziału.

Czy da się robić zakupy w Zalando BEZ angażowania FedEx? Na dole strony Zalando jest logo DHL, ale niby dotyczy tylko przesyłek ekspresowych, a moja była standardowa (nie wiem, od czego to zależy) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6368582 Napisano: 16.06.2017 11:38:32 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Dwa noclegi emotka Uważam, że to dobra cena za taki standard. Samodzielne mieszkanie w nowym, strzeżonym apartamentowcu. Dwa pokoje, łazienka, kuchnia - wszystko elegancko wykończone, dobrze wyposażone. Bardzo przytulnie. I na pewno wygodniej niż w hotelu, gdzie do dyspozycji jest tylko jeden pokój, a dwa noclegi dla dwóch osób to grubo ponad 200 złotych.  Nie sądzę, żeby to był luksus. Jak dla mnie normalne godne warunki. Nie szaleję z jakimiś apartamentami hotelowymi z jacuzzi i sauną, które kosztują 700 zł za dobę emotka Ale teściowa uważa, że najlepiej wynająć jakiś pokój robotniczy i dzielić łazienkę z innymi gośćmi emotka Ale to niestety nie dla mnie, cenię sobie komfort. 

Aaa, to całkiem normalna cena, nawet zeszliście poniżej 200 zł, a nie zawsze łatwo znaleźć taką ofertę.

Nawet pokój w cenie za 50 zł/osoba wyjdzie drożej od apartamentu, bo nie możliwości nic upichcić samodzielnie i trzeba jeść/pić w knajpach. I zawsze to jedzenie wyjdzie więcej, niż nocleg emotka

Hotele to w ogóle porażka w porównaniu z apartamentami emotka Wyświetl w wątku >>
1 darog 0