Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6368562 Napisano: 16.06.2017 11:02:47 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Teściowa mnie wkurza emotka Stwierdziła, że zgrywamy bogaczy, bo na dwu dniowy wyjazd do innego miasta dla dwóch osób wynajęłam mieszkanie za 360 złotych (42m zwane hucznie apartamentem). To naprawdę tak dużo na wielkie miasto oblegane przez turystów i to jeszcze teraz w sezonie letnim? Inne kwatery miały nieporównywalnie niższy standard, a tańsze tylko kilkadziesiąt złotych. To ja już wolałam to dopłacić i spędzić ten czas komfortowo, a nie w jakiejś norze podrzędnej...

A ile to noclegów? Dwa czy jeden?

Fajne apartamenty do 4. osób kosztują w okolicach OD 200 zł/noc - wiem, bo siedzę w temacie i zawsze to ja organizuję wyjazdy dla ekipy. Przy czym dla mnie również przede wszystkim liczy się standard, a przy 4. osobach apartament wychodzi taniej, niż zwykły pokój z łazienką, więc każdemu polecam takie właśnie rozwiązanie. Poza tym dostęp do zmywarki, własna kuchnia i lodówka... zawsze pichcimy żarcie samodzielnie, wegejedzenie kosztuje grosze, a jesteśmy niezależni od lokalnych knajpek emotka

PS: Twoja teściowa pewnie nie rozumie, że popularne miasto + sezon letni + dwie osoby oznacza droższy nocleg od standardowego emotka Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

joan

#6368020 Napisano: 14.06.2017 19:07:49 w PLAGIATY
cb656 napisał(a):

...rodzi się pytanie, czy po tym durszlaku zostawisz stopkę w obecnej wersji "To CO wygrałeś, jest bez znaczenia. Liczy się tylko JAK." czy zmieni się na przykład na "Liczy się tylko WYGRANA. Albo się jest SKUTECZNĄ, albo po co grać?" emotka

Stopka musi pozostać bez zmian - żebym pamiętała emotka

Natomiast akcji z durszlakiem nie wykluczam, bo jestem starsza od tych wszystkich przebierańców, a jak wiadomo... na starość ludziom odbija emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6367962 Napisano: 14.06.2017 17:30:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
cherry_coke napisał(a):

Czy w Kaufie z bonów nadal wydają resztę? 

W moim nie, ale są sklepy, gdzie wydają (chociaż podobno już nie mogą). Wyświetl w wątku >>

joan

#6367935 Napisano: 14.06.2017 16:33:32 w Smolar
loteryjny napisał(a):

wystarczy, ze Smolar zechciałby wszystkie wysłane paragony np 100 sztuk a nie tylko 1 zwycieski i juz byloby takim trudniej. Ale widac po co sie trudzic.

Wystarczy dodać w formularzu pola "data zakupu" i "godzina zakupu", a przy polu z numerem paragonu wyraźnie wskazać (i również w regulaminie!), że chodzi o numer naprzeciwko daty. Ale potwierdzam, tyle lat na rynku, a po co się trudzić... emotka Wyświetl w wątku >>
1 matys 0

joan

#6367592 Napisano: 13.06.2017 23:44:50 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

Poszukaj z tyłu, czy nie ma jakiegoś otworka z napisem RESET. Długopis powinien pomóc. Albo zapałka.

Ok, dziękuję za podpowiedź, sprawdzę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6367569 Napisano: 13.06.2017 22:27:53 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

emotka Teraz to już kompletna magia dla mnie. emotka  Gdybyś napisała: "Jak żyć bez Bruce'a?!", to bym w mig pojęła... emotka emotka
Co do samej usterki... A faktycznie niezaalita zazwyczaj i wspomniana poprzednio metoda nie pomaga?

Niestety, nie sprawdziła się, ale mogę jeszcze zastosować prastarą metodę pierdyknięcia pięścią w obudowę emotka Niemniej na razie się powstrzymam, odłączyłam sprzęt od prądu, może czary pomogą emotka Całkiem niedawno naprawiłam zepsuty odkurzacz robiąc mu taką jakby "rehabilitację", hehe; teraz działa, ale obchodzę się z nim bardzo delikatnie.

PS: To bohaterowie moich ulubionych seriali, z których dwa podobają mi się TYLKO w wersji niemieckojęzycznej. Z polskim lektorem nie śmieszą i są drętwe emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6367565 Napisano: 13.06.2017 22:17:53 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

emotka Pomogłabym, ale nie wiem nawet, o co kamam, lecz tu na forum jest sporo znawców przedmiotu, może wpisz zapytanie w topie "Pomocy!!!".

Też nie wiem, o co kaman. Patrzę, a na dekoderze godzina "04:20" (być może w nocy o tej godzinie wystąpiło jakieś zwarcie?) Próbowałam dekoder włączyć pilotem i przyciskiem na obudowie - nic. Zrobiłam włącz/wyłącz na wtyczce, zdechł na dobre. Kurczaki, jak żyć bez Szeldona, Horejszjo i Czarliego? emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, mysia 0

joan

#6367549 Napisano: 13.06.2017 21:41:04 w Wkurza mnie...
...że nie wszystko da się naprawić metodą włącz-wyłącz. Taki na przykład dekoder tv sat. Szczególnie trzynastego emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6367398 Napisano: 13.06.2017 14:55:34 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Mysia napisał(a):

kiedy ja wygram nowego laptopa emotka emotka

Nie chcę Cię załamywać, ale forum głosi... że statystycznie biorąc: dzień po tym, jak kupisz go w sklepie emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6367347 Napisano: 13.06.2017 12:25:42 w Wkurza mnie...
koniczynka123 napisał(a):

U nas jest zapis, że nie można wrzucać wilgotnych odpadów do koszów z segregacją więc każdą rzecz po umyciu(przy okazji mycia naczyń) susze w suszarce jak inne naczynia. No i ogólnie g.... z tego bo jak jadę z firmowymi śmieciami na wysypisko i widzę co ludzie wyrzucają to zastanawiam się po co marnuje wodę jak miastowi mają w d.... segregacje.
A odnośnie kompostownika to niewiele rzeczy, jedynie owoce,warzywa (najlepiej żeby nie były zgniłe) i fusy z herbaty i kawy można wyrzucać! A już na pewno nie zepsute sery i wędliny.

Lepiej być do przodu, niż nadrabiać zaległości. Na 100% ludzie obecnie mający w poważaniu segregację i ekozagadnienia będą wkrótce zmuszeni mocno przestawić swoje życie (i to nie będzie łatwa zmiana).

Dla wegeludzi kompostownik to zbawienie emotka

Tak naprawdę jedyne rozwiązanie to Zero Waste albo chociaż jakieś "less waste" -> tego ostatniego się trzymam, bo na ZW jestem za cienka. Wyświetl w wątku >>

joan

#6367320 Napisano: 13.06.2017 11:32:12 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

U nas z racji tego że wieś to nie ma takich "baniaków" na odpady. Każdy sam u siebie. A śmierdzi wiadomo... kupi się ser biały opakowany w ten papierek taki to tego się nie da umyć i resztki sera... albo kiełbasa pakowana próżniowo tak samo ciężko domyć taki worek po niej. Niby się myje szkło czy plastik po jogurtach ale np. Po margarynie trochę nie zawsze wychodzi. A jak to siedzi tyle czasu to może zaśmierdnąć. Szkoda że się ekipa zmieniła nam od tego roku, co zbierają tak jak zbierają. Wcześniej brali co tydzien i jakoś nie było zapachów a jak coś juz siedzi któryś tydzien to ma prawo... 

Chyba najprostsze rozwiązanie to przez cały dzień wrzucać takie opakowania do wiadra i pod wieczór zalać wszystko ciepłą wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń (albo sody oczyszczonej?) Rano wodę wylać, a wymoczone śmieci sru do worka. Ale to już zależy, czy Wam się będzie chciało. Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

joan

#6367308 Napisano: 13.06.2017 11:07:07 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

No ale kompostownik to chodzi o ro na trawę, liście itp? Jeśli tak to coś takiego mamy. 
Bardziej chodzi o plastik szkło itp... niby wrzuca się umyte do worka ale tak czy siak dalej jedzie z tego a do kompostowniki takiego się chyba nie wkłada... 

Tak, dokładnie o taki mi chodziło, można tam również składować odpadki kuchenne, ale nie wszystkie (warto poczytać w necie, chyba min. nabiału i mięsa nie wolno).

Co do plastiku/szkła - tu akurat nie wiem, co mogłoby pomóc, bo u nas jest tak:
- w okolicy mam 4 wysepki złożone z kolorowych baniaków na poszczególne odpady, może z nich korzystać każdy, czasami zdarza mi się tam podejść np. po generalnych porządkach, gdy ilość śmieci jest spora,
- w piwnicy mamy różnokolorowe worki, każdy na inny rodzaj śmieci. Po te śmieci przyjeżdża co 2 tygodnie ciężarówka. Ino że one wcale nie śmierdzą (plastik/metal, szkło, papier). Musiałbyś się przyjrzeć pierwszemu lepszemu workowi i obadać, czemu pojawiają się zapachy. Najwyżej po prostu wszystko płuczcie przed włożeniem do worka. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6367282 Napisano: 13.06.2017 10:28:32 w Carrefour konkursy
privatedo napisał(a):

Joan, tu nie chodzi o zarobek, a "przepranie" pieniedzy.
O wykreowanie jak najwiekszych fikcyjnych kosztow, ktore ida pod stolem do kieszeni zarzadu.
Nie mowie, ze tak jest wszedzie ale w duzej ilosci przypadkow.

To na pewno, ale jest część nagród typu bony/vouchery, które organizator mógłby spokojnie wymienić na pijondze 1:1 emotka Ostatnio chyba Lay's coś podobnego miało, nie wiem czy dobrze kojarzę - albo wyjazd do USA albo kasiorka emotka Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

joan

#6367278 Napisano: 13.06.2017 10:23:37 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

(...) U nas tez się segreguje z automatu.. sam wynoszę worki wiec wiem... tylko tyle źle że strasznie śmierdzą a wyworzą nam je w drugi i czwarty poniedziałek miesiąca wiec nieraz jesteśmy ze śmieciami 3 tygodnie i wtedy jest ich lekko mówiąc mnóstwo...  

A nie dacie rady założyć kompostownika? Jest dużo porad w sieci, gdybym miała dom, na pewno bym przerobiła ten temat. Ale nawet nie mam balkonu, więc o czym tu w ogóle mówić. Niemniej kompostownik = fajna sprawa, chociaż nie wszystko można do niego wrzucać. Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

joan

#6367184 Napisano: 12.06.2017 23:41:31 w Carrefour konkursy
privatedo napisał(a):

Przy kasie, nie mozna zawyzyc wartosci... 50 zl bedzie zawsze 50 zl a nie 150 zl emotka

Ok, ale za to więcej osób weźmie udział, to jeszcze lepiej na tym organizator/sponsor wyjdzie. Inna sprawa, że kwestie ekologiczne mocno mnie wnerwiają w kontekście tych wszystkich przesyłek - kartony, plastiki, folia bąbelkowa... po co to komu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6367175 Napisano: 12.06.2017 23:05:57 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Co do palenia, to nie ma dwóch zdań, jasne! Co do segregowanych odpadów... Właśnie przed momentem wynosiłam pokaźne wory (dużo, naprawdę) i dotąd zrozumieć nie umiem (choć już robię to enty raz) po kiego licha segregowane odpady każą nam pchać do jednego wora, mieszając w nim plastiki, papiery i metale?! emotka

To u Ciebie nie ma oddzielnych worków / baniaków zbiorczych osobno na każdy z tych odpadów?

BTW dziwny ten kraj, od jakiegoś czasu huczy w necie, że megazmiany mają być w kontekście śmieci, a tymczasem u mnie nic się nie zmieni, bo jakoś tak jesteśmy fest do przodu i już od dawna mamy to, co trzeba emotka

zezowaty_kot - nie każda gmina czy nawet dzielnica ma podpisaną umowę o segregacji, np. spółdzielnia, do której należą moi rodzice... gromadzi tylko śmieci mieszane. Jeden wielki syf emotka Ale oczywiście nie palą śmieci, chociaż dużo im brakuje do tego, żebym była zadowolona. Ale im nie wchodzę na głowę, natomiast kropla drąży skałę emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6367143 Napisano: 12.06.2017 22:05:47 w Carrefour konkursy
bruce napisał(a):

emotka  Jedynym mankamentem jest to, że nagród nam proponowanych organizatorzy (lub sponsorzy) mają na zbyciu do czorta, forsy - nie... emotka  Aż mi ślinka pociekła na myśl o tej kasie, że sobie chyba zmienię stopkę na moją tradycyjną... emotka

To niech rozdają te wszystkie kosmetyki i nudle, dopłacając dodatkowo za wysyłkę. ALE całą resztę nagród niech sobie darują emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6367139 Napisano: 12.06.2017 21:54:13 w Carrefour konkursy
bruce napisał(a):

emotka  Przyznam Ci się szczerze, że ja ma takie marzenie ostatnio niemal przy każdym konkursie... emotka

No bo paczaj:
a) czemu to korzystne dla organizatora?
- zero szukania przedmiotów na nagrody, kupowania ich i przechowywania,
- zero pakowania i nadawania kilkuset przesyłek miesięcznie, drukowania nalepek adresowych,
- zero reklamacji, że nagroda dotarła połamana albo nie taka, jak obiecano w regulaminie,
- zero papierologii (faktury zakupowe, protokoły otrzymania nagród itp.)
b) czemu to korzystne dla laureata?
- zero czatowania na kuriera,
- zero szukania nagród po sąsiadach,
- zero składania reklamacji na to, że nagroda dotarła połamana albo nie taka, jak obiecano w regulaminie,
- zero dopominania się o protokoły albo podbitą gwarancję,
- możliwość przeznaczenia wygranej sumy na dowolny cel.

Gdyby była opcja wyboru "kasa albo nagroda" na pewno częściej brałabym udział w akcjach promocyjnych emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

joan

#6367131 Napisano: 12.06.2017 21:30:42 w Carrefour konkursy
bruce napisał(a):

Widzę, że owe dziwaczne "pufy" z nowego konkursu Lay's, czyli "plażowe łóżka dmuchane" stają się coraz popularniejsze: w
"Zapowiedziach" jest już info - będą do wygrania w C4. emotka

Widziałam to plastikowe g* i mam tylko jedno marzenie: żeby laureat każdego konkursu/loterii miał prawo wybrać, czy woli otrzymać nagrodę, czy jej równowartość przelewem emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6366792 Napisano: 12.06.2017 10:27:14 w Kaufland konkursy
W każdym razie mnie i tak się zakupy opłaciły, bo znalazłam w wózku piękny paragon na samochód, pal licho tę resztę z bonów emotka Wyświetl w wątku >>