Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6348240 Napisano: 20.04.2017 13:30:58 w Albedo Marketing
visserarthur napisał(a):

Dla mnie sprawa jest jasna: mieli przeprowadzkę i pogubili te listy. Większych zastrzeżeń do nich nie mam, rezerwy do większych nagród są.

To nie dotyczy tylko starych akcji, niestety. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6348237 Napisano: 20.04.2017 13:20:41 w Albedo Marketing
andziulka21 napisał(a):

Chyba się cieszę,że ostatnio nic u nich nie wygrałam..
Mogę tylko zasugerować, żeby wysyłać im paragony poleconym za pisemnym potwierdzeniem odbioru. Przynajmniej później ma się w ręku podpis odbierającego emotka

Na to jest stara śpiewka pt. "W tej kopercie nic nie było" emotka

Trzeba na poczcie film aparatem nagrać - żeby było widać, który paragon się wkłada do koperty, zakleja ją, oddaje w okienku i jaki kwitek z numerem pan z poczty wydaje.

Nikt nie jest bezbłędny, ale Albedo bardzo nieroztropnie postąpiło min. wmawiając klientom swoich zleceniodawców, że nie wysłali korespondencji (chociaż śledzenie przesyłek PP mówi wyraźnie, że listy dotarły). I jeszcze każą pisać reklamację za prawie 10 zł. Ciekawe, na co? Na bajzel u Albedo? emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6348167 Napisano: 20.04.2017 12:19:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aerdna napisał(a):

(...) oni sobie poradzą. I będą najpierw czytać i rozdzielać, potem ponownie czytać i wybierać emotka (...)

Mogli prefiksy rozróżnić, a tak będą musieli czytać prace i zgadywać, co ktoś miał na myli pisząc "Henkel dodaj do ulubionych" Tyle stracić! emotka Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

joan

#6348001 Napisano: 19.04.2017 23:03:47 w Wkurza mnie...
Kicia chora.

Joan chora.

Zamiecie śnieżne.

Puściłam film na cedea - admin usunął go z serwera ok. 15 minut przed tym, jak miałam zakończyć oglądanie.

W necie ogrom ofert noclegowych bez cennika; czy oni naprawdę myślą, że wykonam 50 telefonów tylko po to, by łaskawie poznać cenę?

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6347862 Napisano: 19.04.2017 15:31:55 w Wkurza mnie...
ludzka_istota napisał(a):

Wkurza mnie, że jest mi zimno i boli mnie wszystko emotka

Witaj w klubie ludzi z gorączką emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6347733 Napisano: 19.04.2017 11:40:29 w Lay's
Mejl od Avanti o wysyłce wełnianego komina - w sam raz na "wiosenną" pogodę emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6347500 Napisano: 18.04.2017 16:09:01 w Wkurza mnie...
Zmartwię Was: u mnie od dawna wszędzie taki spam, nawet się tego nie da pozbyć, bo np. podmioty powiązane są między sobą, czyli weźmiesz udział w konkursie radia X, a zaczniesz dostawać eski z czterech rozgłośni radiowych, do tego od ich gazet (lub czasopism) - można to oczywiście pojedynczo wyłączyć pisząc jakieś wymyślne prośby, ale w międzyczasie znów gdzieś nieświadomie u nich zagrasz... ja już się poddałam emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6347483 Napisano: 18.04.2017 15:30:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ktototaki napisał(a):

Jestem na liście zwycięzców kopca kreta a @ brak,dostał już ktoś mailą z 15.04 ?

Sprawdź po numerze zgłoszenia, czy to na pewno Ty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6346836 Napisano: 14.04.2017 22:05:06 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Patelnia od Oleju Wielkopolskiego, rozmiar dziecięcy emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6346791 Napisano: 14.04.2017 20:57:19 w Dyskusje o wynikach konkursu
dorothy napisał(a):

a to dla mnie coś nowego: nie ma rezerwy w regulaminie a w rzeczywistości bywa  emotka

Wydaje mi się, że lepiej wygląda w papierach rezerwa, której nie powinno być, niż w 60% pusta lista laureatów. W zeszłym roku zdarzyło się to kilkakrotnie, dlatego zapamiętałam. Ale co do zasady: liczą się zapisy z regulaminu. Wyświetl w wątku >>

joan

#6346783 Napisano: 14.04.2017 20:46:07 w Dyskusje o wynikach konkursu
dorothy napisał(a):

czy w C4 bywają rezerwy? dokładnie chodzi mi o konkurs Odśwież swój styl na wiosnę!
w regulaminie znalazłam tylko taki zapis: W wypadku, gdy Zwycięzca nie poda prawidłowych danych niezbędnych do wydania Nagród, Organizator zastrzega sobie możliwość wyboru innego Uczestnika Konkursu, któremu przyznana zostanie Nagroda, stosownie do postanowień Regulaminu albo nieprzyznania tej Nagrody w ogóle, w całości lub w części.

To nie zależy od marketu, ani nawet od agencji, tylko od zapisów w danym regulaminie.
Aczkolwiek nawet w przypadku promocji, gdzie rezerwa nie jest przewidziana, informują czasami z rezerwy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6346469 Napisano: 14.04.2017 11:29:50 w Pomocy!!!!
agniehaha89 napisał(a):

Moim zdaniem istotne jest również to, czy ona powiadomiła go, że wyśle ten paragon za pobraniem, a z tego co napisał asper01 to tak. Jeśli zgodziłeś się na to pisząc np. "no dobra niech Ci będzie zapłacę tylko wyśłij ten paragon" to może zgodziłeś się również na nowe warunki umowy. 

To akurat nie jest chyba istotne, bo kupujący został szantażem zmuszony do uiszczenia dodatkowej opłaty. I to opłaty bezpodstawnej, gdyż pierwotnie nieprzewidzianej i niewynikającej z żadnych logicznych przesłanek. Zatem "nowe warunki umowy" mają charakter bezprawny. Wyświetl w wątku >>

joan

#6346453 Napisano: 14.04.2017 11:11:56 w Pomocy!!!!
asper01 napisał(a):

Dostałem, inaczej bym nie ryzykował o tym pisać...
Wysłała mi za pobraniem 500 zł!

Widzę tutaj dwie sprawy:
A) umowa jest zgodnym oświadczeniem woli dwóch stron. Powinna Ci wysłać paragon zgodnie z umową, a tego nie zrobiła. To podlega pod Kodeks Cywilny.
B) szantaż, który zastosowała, jest natomiast sprawą chyba większej wagi i podlega pod Kodeks Karny:
"Art. 191. § 1. Kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3."
Kodeks Karny nie zawiera dolnej ani górnej granicy szantażu emotka

Moim zdaniem możesz do niej oficjalnie napisać, że uprzejmie prosisz o zwrot zapłaconej kwoty 500 zł, w przeciwnym razie złożysz zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa w prokuraturze. Wyświetl w wątku >>

joan

#6346436 Napisano: 14.04.2017 11:02:24 w Pomocy!!!!
asper01 napisał(a):

1. Nie miałem wyboru, szantażowała mnie, że albo ja i ona, albo nikt - paragon wysłała za pobraniem do mnie.
2. Zapłaciłem jej normalnie za zakupiony paragon, a ewentualna wysyłka miała być za dopłatą za wysyłkę po wygranej.
3. Oczywiście, że zapłaciłem jej za paragon.
4. Dysponuję...

A dostałeś już ten paragon? Czy dopiero "idzie"? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6346430 Napisano: 14.04.2017 10:58:29 w Pomocy!!!!
asper01 napisał(a):

A może ktoś ma pomysł/sprawdzony sposób jak dalej poprowadzić  sytuację? Wkleję to, co pisałem w Nie polecam...

ewciatek – okaz uczciwości i prawości (bo tak ją, podobno, wychowali rodzice!)… do czasu kiedy nie dowie się co wygrałeś… A jak się dowie, to
napisze Ci tak: „Widzę że nie zależy Ci na nagrodzie. Paragony trzeba
odbierać zaraz po zakupie. 5% dla mnie albo nic dla nikogo” i WYŁUDZI
kasę szantażem. Ciągle myślę, co mam z tym dalej zrobić (dlatego nie
chcę na razie ujawniać jej danych), bo chodzi o 500 zł! No ale tak to
jest z ludzką zazdrością…

Hmmm, odpowiedz na kilka pytań:
1) Czy zapłaciłeś jej już te 500 zł?
2) Jaką kwotę sprzedaży paragonu ustaliliście pierwotnie? Jakie był pozostałe warunki zakupu?
3) Czy zapłaciłeś jej tę pierwotnie ustaloną kwotę za paragon?
4) Czy dysponujesz jej danymi osobowymi i adresowymi? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6346218 Napisano: 13.04.2017 19:03:38 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Kupiłam lawendową świeczkę zapachową, która nie pachnie emotka emotka

Z Glade? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6345945 Napisano: 13.04.2017 11:38:56 w Lay's
trebor1 napisał(a):

nic nie będę edytował, bo rzeczywistość niewiele odbiega od zamierzonego żartu emotka

Ależ jak to? Myślałam, że pocałunek księżniczki Cię odczarował! emotka Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6345830 Napisano: 13.04.2017 00:04:04 w Lay's
trebor1 napisał(a):

andzi18 napisał(a):

Czy od kogoś Avanti chciało ksero dowodu wysłane listem poleconym? emotka

ode mnie chce

W miejsce zdjęcia wklej szalonego żabola, niech mają trochę frajdy emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6345781 Napisano: 12.04.2017 21:39:27 w Kaufland konkursy
Claudia77 napisał(a):

jak myślicie czy kaufland da mi kopię paragonu, synek mi zalał i nie widać nr systemowego Help!!!!

Mogą Ci wydać paragon zastępczy, ale żeby go wydrukować, musisz znać właśnie nr systemowy z tego zalanego.

Inna sprawa - nie każdy organizator uzna Ci ten paragon zastępczy i wyda nagrodę. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6345252 Napisano: 11.04.2017 22:03:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malutka456 napisał(a):

moze ktos podeslac wyniki z garniera na @? nie potrafie otworzyc pliku ;/

Jeśli się jeszcze nikt nie zgłosił, zapodaj mejla na PW emotka Wyświetl w wątku >>
1 niunia-k 0