Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6339665 Napisano: 29.03.2017 15:08:23 w Wkurza mnie...
- Patrz, tutaj jest jakiś konkurs w gazetce Leclerca.
- Wiem, mamo. Ale konkurs drogi, a poza tym wygrałam już podobny odkurzacz Philipsa i kolejny nie jest mi potrzebny.

Tak było wczoraj. A dzisiaj się okazało, że szczotka w odkurzaczu nie kręci się, więc maszyna zamiast odkurzać popycha kocią sierść po mieszkaniu emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6339544 Napisano: 29.03.2017 11:13:17 w SZUKAM....
dolly napisał(a):

A to Ona przychodzi tam sprzątać czy oceniać umiejętność sprzątania pracodawcy?  emotka

Myślę, że tu chodzi bardziej o to, iż ta dziewczyna przychodzi uprzątnąć standardowy poziom bałaganu, czyli taki co się w domu wytworzy przy normalnym trybie życia. Poodkurzać trzeba, gary włożyć/wyjąć ze zmywarki, blaty przetrzeć, podłogi umyć, pościel zmienić, łazienkę odkazić itp. Tego się osoba sprzątająca spodziewa i nawet nie skomentuje, bo w domu przecież też tak robi. A tutaj ktoś na bezczela tydzień żył w syfie i smrodzie, bo "przyjdzie pani sprzątaczka" i "przecież ja płacę za sprzątanie!" Gdyby dziewczyna zachorowała i przełożyła wizytę o tydzień, ten babsztyl jeszcze 7 dni by w chlewie żył emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6339529 Napisano: 29.03.2017 10:51:54 w SZUKAM....
pablo75 napisał(a):

Urlop jest udzielany na wniosek pracownika więc pracodawca nie przymusi pracownika by go wziął.Reguła jest wypłacanie ekwiwalentu za urlop niewykorzystany.

Nie zgadzam się z Twoją opinią emotka
Oczywiście pracodawca może umówić się z pracownikiem na różne rozwiązania, np. częściowe wykorzystanie urlopu. Ale decyzja pracownika pt. "Urlopu nie wezmę, bo mi zbyteczny teraz, wypłaćcie mi kasę!" jest niedopuszczalna.

Najlepiej, jeśli constanza zadzwoni do PIP, a potem napisze nam, co jej powiedzieli. Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

joan

#6339521 Napisano: 29.03.2017 10:39:06 w SZUKAM....
constanza napisał(a):

dzięki emotka   a jesli to ja skladam wymowienie z 2tygodniowym okresem wypowiedzenia to musze wykorzystac urlop tak?Nie ma wtedy opcji ekwiwalentu?pierwszy raz sie zwalniam z pracy wiec... emotka

Poczytaj w necie, ale mnie się wydaje, że w kontekście wypowiedzenia umowy o pracę to pracodawca decyduje, czy Cię wyśle na urlop czy nie, bo pracownik nie może zrzec się prawa do urlopu albo odmówić jego wykorzystania. Oczywiście jeśli pozostało Ci np. 21 dni urlopu, a tylko 10 dni pracy, pracodawca może zdecydować, że wyśle Cię na 10 dni na urlop, a pozostałe 11 Ci wypłaci. Ale to wyjątkowo nie pracownik decyduje. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6339496 Napisano: 29.03.2017 10:12:51 w SZUKAM....
anialistopad napisał(a):

Czy jest teraz jakiś konkurs na kawę i kapsułki do zmywania?

Zaraz się zacznie Kaufik / Fairy / Tqg. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6339409 Napisano: 28.03.2017 23:00:42 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

joan napisał(a):

Buldożek wycesarkowany z matki / podgrzewane podłogi / Purina One -> coś tu bardzo nie pasuje emotka

Wycesarkowany z matki- Asiu nie bardzo rozumiem. Kiciuna21- co do "bąków", to faktycznie ten pies ciągle pierdzi,fuuj

Poczytaj, jak się rodzą wszystkie buldożki.
Albo w sumie: nie czytaj, bo to tylko moje uprzedzenia (tak naprawdę) na widok człowieka z buldożkiem. Niby wiem, że może adoptował psiaka z jakiejś fundacji... i chyba jedynie dlatego nikogo z siekierą nie gonię emotka

Ale karma jakoś mi do ekskluzywnego zestawu nie pasuje, wszak Purinę produkuje Nestle - co tu dużo mówić, oni są "specjalistami" od wszystkiego. I tutaj znów wychodzą moje uprzedzenia, bo cóż może zaoferować zwierzęciu firma, która ludzi karmi zupkami w proszku Winiary czy batonami Lion? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6339401 Napisano: 28.03.2017 22:46:41 w Wkurza mnie...
Buldożek wycesarkowany z matki / podgrzewane podłogi / Purina One -> coś tu bardzo nie pasuje emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6339284 Napisano: 28.03.2017 19:17:21 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurzył mnie dziś... buldog francuski mojej siostry płci żeńskiej, którą to suczką opiekuję się podczas nieobecności rodziny.Godzina 4.30 - słyszę uporczywe szczekanie pieska, w końcu budzę się, bo jestem sama w domu myślę,że może to jakiś złodziej się dobija albo się coś pali.Na szczęście okazało się,że sunia chciała koniecznie akurat o tej porze wyjść na dwór mimo że wieczorem była na spacerze emotka Niezłą sobie wymyśliła porę, dobrze,że nie mieszkam w bloku, to mogłam uchylić drzwi na ogród i ją wypuścić emotka

Spotkałam się z czymś takim u dorosłego psa, ale to akurat wina opiekunów emotka Bo:
- pies lat 10, niekastrowany, więc rwie się do suczek przed świtem,
- oni z nim po raz ostatni wychodzą ok. 18. Aha. No to niech ktoś spróbuje nie sikać np. od 18 do 7 rano... Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0

joan

#6339227 Napisano: 28.03.2017 17:13:58 w SZUKAM....
cb656 napisał(a):

joan napisał(a):

Lepiej zachomikować gary pod stołem i poczekać na nowy konkurs Fairy w Kaufie, lada dzień się rozpocznie emotka

Nieumyte?! emotka
I kto to mówi... Ostatnio protestowałaś na temat śmierdzących, psujących się resztek żywności w nieumytych opakowaniach po akcji "zwróć do sklepu, jeśli nie smakowało, oddamy pieniądze". A teraz taka zmiana frontu. WHY?! emotka

Akcja w Lidlu to fakt.
Moja sugestia to żart.
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6339087 Napisano: 28.03.2017 12:49:45 w Kaufland konkursy

joan

#6339084 Napisano: 28.03.2017 12:42:42 w SZUKAM....
maribog napisał(a):

Poszukiwany kupon z Pur do Rossmanna emotka   jakby komuś był zbędny emotka

Lepiej zachomikować gary pod stołem i poczekać na nowy konkurs Fairy w Kaufie, lada dzień się rozpocznie emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6339082 Napisano: 28.03.2017 12:40:05 w Kaufland konkursy
pioge7 napisał(a):

Laureatami w takim wypadku powinni być tylko męczyźni emotka   emotka  chyba że któraś też walczy emotka  

Walczę z cudzym emotka

daigee  - ten konkurs weekendowy też całkiem fajny. Chociaż ciut mnie zabolało, bo ledwo co wydałam w Kaufie 240 zł nie kupując nic konkursowego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6338985 Napisano: 28.03.2017 10:33:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dorothy napisał(a):

Czy Velvet C4 to inny konkurs niż ogólnopolski? Nie potrafię rozgryzc.

Każdy KONKURS będzie inny, bo ogólnopolska jest LOTERIA emotka Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

joan

#6338945 Napisano: 28.03.2017 09:17:20 w Czy informują/ informowali?
magalan83 napisał(a):

Smak dopisuje Knorr czy informowali z piątku lub soboty?

Oni informują raz na tydzień za cały tydzień poprzedni, teraz pójdzie info w środę/czwartek. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6338676 Napisano: 27.03.2017 13:28:09 w Lay's
aurorcia napisał(a):

Wy tu gadu gadu a wyników brak! emotka

A Ty jeszcze nie masz bana na nasze forum? Ponoć po ostatnim lejsowym wyznaniu mąż Cię nie puścił na spotkanie konkursowiczów emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6338675 Napisano: 27.03.2017 13:26:40 w Połączenia nieodebrane
Gdyby ktoś szukał info - dziś z zastrzeżonego dzwoniła franca z Curlux, ale od razu ją spłukałam w toalecie.

(po tylu latach dorwali mój numer, no nie wierzę!) Wyświetl w wątku >>
2 kalka, andii 0

joan

#6338671 Napisano: 27.03.2017 13:23:29 w Lay's
luko922 napisał(a):

Ej, Błaszczykowski w reklamie mówi, że kibice wygrywają piersi...  a wcale nie ma takich nagród...   emotka

Nieuczciwe praktyki lejsów wobec kranczipsów - wiadomo, że na hasło "piersi" mężczyznom wyłączyło się myślenie i polecieli do sklepu lejsy kupić, nieładnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6338666 Napisano: 27.03.2017 13:19:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
glena napisał(a):

2. Darmowy bilet jest na konkretny film - jak do tej pory nie było innych do wyboru, niż te o których piszesz. Natomiast Bilet 2D 1+1 jest na dowolny film 2D do 14.05.2017r., z wyjątkiem każdej środy. 

Dziękuję, tak właśnie myślałam, czyli opcja 1+1 jest nawet lepsza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6338550 Napisano: 27.03.2017 10:16:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Szukam odpowiedzi na pytania dot. konka Cinema-City:
1) O której pojawia się pula biletów? (ludzie serwują sprzeczne info)
2) Czy bilety rozdawane są tylko na filmy "Piękna i bestia" oraz "Wszystko albo nic"? (żaden z nich mnie nie interesuje)

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6338220 Napisano: 25.03.2017 22:39:26 w Zjazd e-konkursowiczów
bc14 napisał(a):

ja juz Wam zazdroszcze baterii naladowanych checia zdobywania nagrod;) nastepny zjazd za pol roku?

Nie za pół roku -> nieformalnie się umówiłyśmy, że spotkamy się świętować, gdy tylko któraś z nas wygra samochód (albo mniejszą nagrodę, czyli: auto, hihi). Pół roku to za dużo czekania i wypadłoby w wakacje, postaramy się więc nieco skrócić termin emotka

PS: Dziękuję za mile spędzony czas, dziewuszki! emotka Wyświetl w wątku >>