Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6323416 Napisano: 18.02.2017 22:59:29 w Auchan
stokrotka238 napisał(a):

(...) Coś tam chciałam mu odpalić (...) grałam na niego bo chciałam mieć większą szansę na wygraną...
(...) W końcu oni i tak by nie zagrali, a ja poświęcam czas, czasem pieniądze, żeby coś fajnego stworzyć! A to że chce mieć więcej szans, to chyba nic złego...Znajomym z moich nagród i tak zwykle im coś skapnie...

Zastanów się, bo trochę niefajna karma się z tego tworzy.

Zagrałaś na kogoś, żeby mieć większe szanse? Nic nowego w konkursach.

Uważasz, że "poświęcasz czas i czasem pieniądze"? Twoja decyzja, no eloł.

Znajomym "zwykle coś skapnie"? Oj nie chciałabym być Twoją znajomą emotka

Ale nie przejmuj się tak, są większe problemy w życiu, jutro będzie lepszy dzień (a w poniedziałek to już na pewno) emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6323033 Napisano: 17.02.2017 13:33:14 w Dziś cieszę się z.....
constanza napisał(a):

(...) piszcie co chcecie ale chyba 99% osób cieszy się, że dziś jest własnie piątek emotka

Wiadomo, że człowiek się cieszy emotka Mnie irytuje tylko powtarzalność tej słitaśności piąteczek, piątunio - przecież co tydzień wypada piątek i poniedziałek, to tak jakby się cieszyć co godzinę, że jest pełna, a minutę później smucić, że już "nierówna" emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6323030 Napisano: 17.02.2017 13:28:07 w WC - rozmowy o wszystkim
paula9891 napisał(a):

marzena2210 napisał(a):

czy ktos jest po kursie dwuletnim z rachunkowosci- księgowości? macie prace po nim?

(...) Jeżeli chodzi o księgowość (w której sama pracuję), to uważam, że nie są potrzebne studia, żeby w niej pracować, ale to niestety tylko moje zdanie, a firmy w tych czasach bardzo często studiów wymagają. Sama ukończyłam finanse i rachunkowość i uważam, że niewiele z nich wyniosłam. Z tego co słyszałam, na kursach, czy w szkole (technikum ekonomiczne) nauczysz się wiedzy praktycznej, na studiach większy nacisk kładą na teoretyczną.

Potwierdzam - znam sporo księgowych, studia im na nic nie były potrzebne, może poza dniem, kiedy odbyły rozmowy o pracę. Niektóre z nich zrobiły podyplomówki, ale chyba w ramach hobby jeno i dla tytułu emotka

Dwuletni kurs... bardzo długi. Nieźle wygląda w papierach, ale czy coś daje? Każda firma ma inny profil działalności + program księgowy, czasami nawet świetnej księgowej trudno zmienić pracę, bo każda księgowa specjalizuje się w swojej mikrodziałce i o innej nie ma pojęcia. Znam też księgowe z kilkunastoletnim stażem, dla których podstawy Worda czy Excella to ciemna magia, znają jedynie swój program księgowy i kilka podstawowych słówek do rozkminiania zagranicznych faktur. Tyle to można się nauczyć w tydzień z internetów.

Na pewno warto księgowość rozumieć, nie nudzić się wklepywaniem cyferek i umieć odnaleźć się w gąszczu przepisów. Ale pracę można w tej branży chyba dostać tylko na 2 sposoby: po znajomości albo dzięki wypaśnemu CV, a w/w kurs nie zapewnia ani jednego, ani drugiego. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6322983 Napisano: 17.02.2017 11:42:36 w Dziś cieszę się z.....
Co tydzień jednakowe wariactwo spowija całego fejsa: najpierw idiotyczne "Piąteczek, piątunio...", a potem "O nie, znowu poniedziałek!" -> te same mało oryginalne teksty powtarzane do znudzenia. Fioła można dostać. Dlatego cieszę się, że dzisiaj jest Dzień Kota, a nie żaden durny piąteczek, piątunio emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6322935 Napisano: 17.02.2017 10:10:07 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
mariolakal napisał(a):

W lutym pustki, ale mam nadzieję, że jakaś AGENCJA zauważy, że za tydzień mam urodziny i obdaruje mnie jakimś wypasionym prezentem /nie mylić z rozbitym kubkiem/...  emotka

Może za chwilkę wpadnie Ci nagroda, piątek to jeden z preferowanych przez agencje dni w kwestii informowania laureatów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6322934 Napisano: 17.02.2017 10:08:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mkrzysiek napisał(a):

Stojak jest super ładnie wygląda emotka

A weź mnie nie drażnij! emotka Domyślam się, że piękny, w domu mam przypraw od groma, wszystkie w słoiczkach. Ale o niebo lepiej wyglądałyby w takich pięknych stojakach emotka Wyświetl w wątku >>
1 donia7 0

joan

#6322927 Napisano: 17.02.2017 10:02:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mkrzysiek napisał(a):

Już są wyniki na stronie
Coś mało tych standów na 2500 nagród emotka

Zauważ, że jest dopisek przy Kamisie "Trwa weryfikacja pozostałych laureatów".

Mogliby mi przyznać taki stojak, bo waham się, czy nie kupić, ale ciągle gdzieś w głębi duszy nadzieja na ten kamisowy się buja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6322727 Napisano: 16.02.2017 17:53:29 w Popraw sobie humor...
maryam napisał(a):

https://www.faceb.../barabule.ro/videos/
emotka 3 film, nie umiem inaczej..

Mój faworyt emotka Szczególnie rozbroił mnie hasłem "Czy to wąż?!" Aha, wąż w zimowym futrze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6322155 Napisano: 15.02.2017 13:07:24 w Czy informują/ informowali?
magalan83 napisał(a):

Czy informowali Konkurs dla członków klubu Natura? 

Znaczy się: z konkursu Moda na biały uśmiech?

Raczej nie, mają czas do 20.02.2017. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6322095 Napisano: 15.02.2017 11:20:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
niunia-k napisał(a):

Jak to jest z konkursem knorr na te rymy ??? Czy wysyłają maila za każdy dzień na bieżąco ?

Nie, raz w tygodniu za cały poprzedni tydzień, ostatnio puścili mejle bodajże w czwartek. Wyświetl w wątku >>
1 paula9891 0

joan

#6321943 Napisano: 14.02.2017 21:21:08 w Wkurza mnie...
79magda - próbuję naprawiać świat, bo tylko to może być celem naszej egzystencji na nim, inaczej będzie po ptokach emotka Ale w żadnym wypadku nie obejmuje to nakłaniania kogokolwiek do jedzenia / niejedzenia mięsa, nikogo nigdy nie przekonywałam, ani w rodzinie, ani wśród znajomych. W pracy też nie było rozmów na ten temat. No, może poza przypadkami, gdy mój kolega przynosił tak śmierdzące trupem kanapki, że go zawsze pytałam, z której autostrady tę bajlagę zeskrobywał emotka Ale to była taka nasza gra i żarciki, nic poważnego.

Mam nadzieję, że przestanę Ci przypominać tę koleżankę emotka Wyświetl w wątku >>
1 79magda 0

joan

#6321930 Napisano: 14.02.2017 20:45:12 w Auchan
ace napisał(a):

Mój ma (a raczej miał bo pooddawałam znajomym) trzy drapaki i też z żadnego nie korzysta. Bo do drapania najlepsza jest kanapa emotka

Drapaki pionowe trzeba przytwierdzić np. stawiając na ich podstawie ciężki przedmiot / wypełniony książkami karton. U mnie i drapaki i kanapa i tapety i drewniane szafki... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6321913 Napisano: 14.02.2017 20:17:56 w Wkurza mnie...
Obejrzyj sobie "Earthlings" to pogadamy o dorobku ludzkości emotka

Nie muszę sobie niczego podkładać pod zdjęcie mięsa, fakty mówią same za siebie.

Moim zdaniem głowa powinna leżeć obok, a najlepiej żeby - jak w niektórych krajach - za nogi było powieszone zwierzę, z którego krew się leje, wtedy każdy mógłby sobie wybrać świeżuteńkie & ciepłe jeszcze organy na obiadek. Jak to kiedyś powiedział ktoś mądry: gdyby rzeźnie miały szklane ściany, nie byłoby tej rozmowy.

Aktualnie w Polsce chyba tylko ryby z głową sprzedają. Bo chodzi o to, żeby się nikomu nic z niczym nie kojarzyło. Na tym właśnie polega uprzedmiotowienie istoty żywej: na zmianie wizerunku i nazewnictwa. Mamy więc:
- mięso zamiast trupa,
- cynaderkę zamiast nerki,
- golonkę zamiast nogi odciętej na wysokości stawu,
- kaszankę zamiast wędliny z krwi itp.
do tego tajemnicze zaklęcia: szponder, antrykot, rostbef, polędwiczki, pręga, ligawa i boczek.

I przyznaję się bez bicia - nie lubię gazetek marketowych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6321899 Napisano: 14.02.2017 19:39:21 w Wkurza mnie...
Nie wiem, nad czym tu się rozczulać. Być może chodzi o poczucie estetyki. A może nie lubię fotek truposzy. Lub może po prostu uważam, że jeśli w życiu nie trzeba być ujem, to może warto z bycia nim zrezygnować.

W kontekście owego "od zawsze" polecam w ciemno film "Earthlings" ("Ziemianie") - ułatwia zrozumienie, co jest nie tak ze współczesnym światem.

A polecam w ciemno, bo sama widziałam tylko fragmenty i zwiastuny. Chociaż nowy nie jest, to ja nie czuję się na tyle dobrze fizycznie, by go obejrzeć bez permanentnego zamykania oczu. Jest pewien poziom okrucieństwa, patologii oraz psychopatii, którego nie da się zaakceptować. Zaś co się zobaczy, to się już nigdy nie odwidzi. I musiałabym być w ekstra formie zdrowotnej, by się zdecydować na kąpiel w pomyjach ludzkości... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6321882 Napisano: 14.02.2017 19:00:17 w Allegro.pl - bez linków
Monika11 - a kupowałaś u osoby prywatnej czy w firmie? Bo chyba obowiązują inne przepisy prawne.

Gostek niepoważny, niech Ci zwróci kasę, a sprzęt może na Allegro wystawić ponownie - już jako "po naprawie" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6321879 Napisano: 14.02.2017 18:55:12 w Kaufland konkursy
Monika11 napisał(a):

W gazetce pisze -że jest to weekend dla dwóch osób

Gazetki jeszcze nie mam, zmylił mnie tytuł -> Zadbaj o siebie emotka Wyświetl w wątku >>
1 Monika11 0

joan

#6321860 Napisano: 14.02.2017 18:05:02 w Auchan
stokrotka238 napisał(a):

Czy w formularzu, który wypelnia sie w boku podaje sie pesel?

Tak. Wyświetl w wątku >>

joan

#6321857 Napisano: 14.02.2017 18:03:17 w Kaufland konkursy
termitek99 napisał(a):

Ale to może być np. 1 noc, ze śniadaniem itp... I takie weekendy bywają...

Bym się nie zdziwiła emotka

I do tego: wyjazd jednoosobowy w takie miejsce Polski, żeby każdy miał daleko emotka Wyświetl w wątku >>
1 kalka 0

joan

#6321855 Napisano: 14.02.2017 18:00:26 w Wkurza mnie...
cb656 - prawie miałbyś rację, ale małe kurczaczki po podwórku nie chodzą, bo od razu po ich wykluciu w fabrykach jest przeprowadzana selekcja na kury i kurczaczki. Kurczaczki natychmiast lecą taśmą na przemiał, skoro jajek nie zniosą i nie opłaca się ich trzymać. Żeby jednak nie stracić szmalcu i zarobić na denatach, z tych kurczaczków robi się min. produkty typu "Wątróbka z kurcząt". Mnie to nieco przypomina film "Życie jest piękne" i kwestie mydeł/guzików.

A w temacie: sąsiad znów zalał nam łazienkę, woda leciała ciurkiem, więc mam dzisiaj prawdziwe walą tynki emotka

Wyświetl w wątku >>

joan

#6321773 Napisano: 14.02.2017 13:45:12 w Kaufland konkursy
Mnie ciekawi, co tak naprawdę będzie nagrodą emotka

Z ubiegania się o Wenecję zrezygnowałam - min. dlatego, że obadałam takie weekendowe wyjazdy w różnych biurach podróży: wyżywienie BB, wyloty tylko z Wawy, a obowiązkowa dopłata na miejscu do ręki przewodnika ok. 130 EUR/osoba (czyli w sumie 1120 zł za parę!) Nie moja bajka.

Sto razy SPA... oby się nie okazało, że to zbyt piękne, by mogło być prawdziwe emotka Nie napalam się (jeszcze) emotka Wyświetl w wątku >>
2 monisss, andii 0