Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zastanów się, bo trochę niefajna karma się z tego tworzy.
Zagrałaś na kogoś, żeby mieć większe szanse? Nic nowego w konkursach.
Uważasz, że "poświęcasz czas i czasem pieniądze"? Twoja decyzja, no eloł.
Znajomym "zwykle coś skapnie"? Oj nie chciałabym być Twoją znajomą
Ale nie przejmuj się tak, są większe problemy w życiu, jutro będzie lepszy dzień (a w poniedziałek to już na pewno)
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wiadomo, że człowiek się cieszy
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Potwierdzam - znam sporo księgowych, studia im na nic nie były potrzebne, może poza dniem, kiedy odbyły rozmowy o pracę. Niektóre z nich zrobiły podyplomówki, ale chyba w ramach hobby jeno i dla tytułu
Dwuletni kurs... bardzo długi. Nieźle wygląda w papierach, ale czy coś daje? Każda firma ma inny profil działalności + program księgowy, czasami nawet świetnej księgowej trudno zmienić pracę, bo każda księgowa specjalizuje się w swojej mikrodziałce i o innej nie ma pojęcia. Znam też księgowe z kilkunastoletnim stażem, dla których podstawy Worda czy Excella to ciemna magia, znają jedynie swój program księgowy i kilka podstawowych słówek do rozkminiania zagranicznych faktur. Tyle to można się nauczyć w tydzień z internetów.
Na pewno warto księgowość rozumieć, nie nudzić się wklepywaniem cyferek i umieć odnaleźć się w gąszczu przepisów. Ale pracę można w tej branży chyba dostać tylko na 2 sposoby: po znajomości albo dzięki wypaśnemu CV, a w/w kurs nie zapewnia ani jednego, ani drugiego. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Może za chwilkę wpadnie Ci nagroda, piątek to jeden z preferowanych przez agencje dni w kwestii informowania laureatów
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
A weź mnie nie drażnij!
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zauważ, że jest dopisek przy Kamisie "Trwa weryfikacja pozostałych laureatów".
Mogliby mi przyznać taki stojak, bo waham się, czy nie kupić, ale ciągle gdzieś w głębi duszy nadzieja na ten kamisowy się buja
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Mój faworyt
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Znaczy się: z konkursu Moda na biały uśmiech?
Raczej nie, mają czas do 20.02.2017. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nie, raz w tygodniu za cały poprzedni tydzień, ostatnio puścili mejle bodajże w czwartek. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Mam nadzieję, że przestanę Ci przypominać tę koleżankę
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Drapaki pionowe trzeba przytwierdzić np. stawiając na ich podstawie ciężki przedmiot / wypełniony książkami karton. U mnie i drapaki i kanapa i tapety i drewniane szafki...
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nie muszę sobie niczego podkładać pod zdjęcie mięsa, fakty mówią same za siebie.
Moim zdaniem głowa powinna leżeć obok, a najlepiej żeby - jak w niektórych krajach - za nogi było powieszone zwierzę, z którego krew się leje, wtedy każdy mógłby sobie wybrać świeżuteńkie & ciepłe jeszcze organy na obiadek. Jak to kiedyś powiedział ktoś mądry: gdyby rzeźnie miały szklane ściany, nie byłoby tej rozmowy.
Aktualnie w Polsce chyba tylko ryby z głową sprzedają. Bo chodzi o to, żeby się nikomu nic z niczym nie kojarzyło. Na tym właśnie polega uprzedmiotowienie istoty żywej: na zmianie wizerunku i nazewnictwa. Mamy więc:
- mięso zamiast trupa,
- cynaderkę zamiast nerki,
- golonkę zamiast nogi odciętej na wysokości stawu,
- kaszankę zamiast wędliny z krwi itp.
do tego tajemnicze zaklęcia: szponder, antrykot, rostbef, polędwiczki, pręga, ligawa i boczek.
I przyznaję się bez bicia - nie lubię gazetek marketowych
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
W kontekście owego "od zawsze" polecam w ciemno film "Earthlings" ("Ziemianie") - ułatwia zrozumienie, co jest nie tak ze współczesnym światem.
A polecam w ciemno, bo sama widziałam tylko fragmenty i zwiastuny. Chociaż nowy nie jest, to ja nie czuję się na tyle dobrze fizycznie, by go obejrzeć bez permanentnego zamykania oczu. Jest pewien poziom okrucieństwa, patologii oraz psychopatii, którego nie da się zaakceptować. Zaś co się zobaczy, to się już nigdy nie odwidzi. I musiałabym być w ekstra formie zdrowotnej, by się zdecydować na kąpiel w pomyjach ludzkości... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Gostek niepoważny, niech Ci zwróci kasę, a sprzęt może na Allegro wystawić ponownie - już jako "po naprawie"
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Gazetki jeszcze nie mam, zmylił mnie tytuł -> Zadbaj o siebie
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Tak. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Bym się nie zdziwiła
I do tego: wyjazd jednoosobowy w takie miejsce Polski, żeby każdy miał daleko
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
A w temacie: sąsiad znów zalał nam łazienkę, woda leciała ciurkiem, więc mam dzisiaj prawdziwe walą tynki
Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Z ubiegania się o Wenecję zrezygnowałam - min. dlatego, że obadałam takie weekendowe wyjazdy w różnych biurach podróży: wyżywienie BB, wyloty tylko z Wawy, a obowiązkowa dopłata na miejscu do ręki przewodnika ok. 130 EUR/osoba (czyli w sumie 1120 zł za parę!) Nie moja bajka.
Sto razy SPA... oby się nie okazało, że to zbyt piękne, by mogło być prawdziwe
Wypowiedź była edytowana 1 raz.