Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6321759 Napisano: 14.02.2017 13:17:17 w Wkurza mnie...
Po co ja przeglądałam ohydną gazetkę biedrową "Francja", no po co...

Na stronie 37 zdjęcie zwierzaka obdartego ze skóry, z odciętymi łapkami, rozpłatanym brzuchem i pozbawionego głowy. Adnotacja: "Świeży królik Kraina Mięsa". Aha, no gorszy bon appetit, niż po obejrzeniu sryliona fotek Anetty z olejem wielkopolskim w tle.

Omal nie zwróciłam śniadania, jego mać! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6321485 Napisano: 13.02.2017 14:42:50 w SZUKAM....
krseta napisał(a):

szukam pomocy;) czy jeżeli polecenie w konkursie brzmi "w 20 słowach odpowiedz... " to zaimki w,i,a również powinienem wliczać w wymaganą ilość słów? dzięki;)

To przyimek oraz spójniki emotka

Ale każda jednostka wyrazowa liczona jest oddzielnie. Najlepiej napisz konkursowy tekst w edytorze typu Word albo Google Docs, a potem sprawdź, jak policzy ilość słów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6321106 Napisano: 11.02.2017 13:34:55 w Kaufland konkursy
Pamiętajcie, że dziś się zaczyna, a jutro kończy: walentynkowy konkurs Kauflandzia! emotka

Powodzenia, trzymam za Was kciuki emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6320802 Napisano: 10.02.2017 13:01:25 w Wkurza mnie...
onagra napisał(a):

Wkurza mnie niekompetencja ludzi pracujących w mojej spółdzielni mieszkaniowej złożyłam skargę na studentki z góry, które już drugi rok zatruwają życie mojej rodzinie, a oni nic z tym nie robią. Sami sprawdzili i właścicielka nie zgłosiła faktu, że wynajmuje to mieszkanie i że liczba osób zwiększyła się do 5 osób, mając takie dowody ciągle nic nie robią. Co ja biedna mam począć emotka

Ciekawe, czy odprowadza podatek od dochodu z wynajmowania mieszkania emotka

Hmmm, a nie ma jakiegoś regulaminu, który obowiązywałby członków spółdzielni? Np. dotyczącego podnajmowania mieszkań albo ogólnych zasad porządkowych? Są przewidziane kary finansowe za łamanie regulaminu?

Niczego nie zawieszajcie + wszystko musicie mieć na piśmie. Nie muszą to być elaboraty, możecie składać krótkie notatki, byle była data i wszelkie dane. Oczywiście na kopiach powinna Wam się podbijać spółdzielnia, że korespondencja dotarła. Dodatkowo zasugeruj pisemnie, żeby spółdzielnia uzyskała pełne dane osób przebywających stale pod podanym adresem.

Nie daj się zastraszyć, że te c* miały kontrole policji w poprzednim miejscu i się nie boją - w końcu z jakiegoś powodu już tam nie mieszkają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6320711 Napisano: 10.02.2017 10:47:31 w Pomocy!!!!
lb napisał(a):

Lou nawet nie chciała słyszeć o obniżeniu ceny a co dopiero o zwrocie pieniędzy, proponuje tylko naprawę ale odsyła dalej odklejony haft więc reklamacja nic nie daje. Panie z Lou nawet nie przeprosiły że ta sukienka się odkleja, są raczej bardzo pewne siebie i aroganckie.
Teraz ta sukienka jest przeceniona.

Najlepiej napisać pismo razem z rzecznikiem, działa np. w Urzędach Miasta, a nawet ma dyżury w niektórych marketach. Sama pieczątka jego biura potrafi czynić cuda.

Co do obsługi w butiku - niektóre sklepy mają ZAKAZ przyjmowania reklamacji, serio. Bo tak wymyśliła kierowniczka chcąc mieć idealny porządek w papierach. Może więc panie obsługujące Twoją sprawę mają związane ręce i liczą, że się poddasz. Ale działaj dalej, najlepiej w porozumieniu z rzecznikiem właśnie. Wyświetl w wątku >>
1 ziolko 0

joan

#6320677 Napisano: 10.02.2017 09:53:00 w Pomocy!!!!
ultrixx napisał(a):

Czy ktoś ostatnio reklamował brak możliwości wysyłania smsów premium na nowych starterach nju? Po jakim czasie nju się z tym uporał?
Może ktoś już ma sprawdzony sposób na aktywację tych smsów? Doładowałam konto na co najmniej 10 pln, wykonałam połączenie, zresetowałam telefon i dalej nie hula emotka

A nie jest to jakiś dziwny starter z blokadą rodzicielską? Orange chyba właśnie takie ma. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6320676 Napisano: 10.02.2017 09:52:10 w Wkurza mnie...
79magda napisał(a):

Noo, czasem tylko zaglądam innym do koszyków, głośno domagam się kwaśnych żelków i grzebię w śmieciach, wyciągając paragony, ale to podobno robiłam od zawsze emotka

Dopóki nie wynosisz batoników w rękawach płaszcza, a złapana na gorącym uczynku nie krzyczysz "To mie sieł należy!!!", wszystko w porządku emotka Wyświetl w wątku >>
1 ewikewikk 0

joan

#6320670 Napisano: 10.02.2017 09:41:05 w Wkurza mnie...
bc14 napisał(a):

jestem masochistka i robilam bez znieczulenia i choc ani raz niewzdryglam z bolu to chyba mojego lekarza  przeroslo plombowanie bez znieczulenia , ciagle dopytywal czy boli ja mowilam.ze jest ok ale on chyba sie bal.... czekam do poniedziałku

Etam od razu masochistka, również naprawiam zęby bez znieczulenia - szkoda, że nie ma za to rabatu emotka

Zawsze się można umówić: "To gdy zaboli, złapię Pana za krocze!" emotka Tylko wtedy na bank będzie bolało emotka

79magda napisał(a):

Moja Droga, to jeszcze nic - mam wrażenie, że dopiero co szukałam dla siebie w drogerii specyfików na pryszcze, tymczasem teraz zaczynam zmierzać powoli (bardzo, BARDZO powoli) ku półce 40+ emotka i to dopiero jest wkurzające emotka

Nie ma źle, skoro jeszcze widzisz półkę i swobodnie dosięgasz do tubek... emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6320660 Napisano: 10.02.2017 09:24:01 w Wkurza mnie...
79magda napisał(a):

(...) Mam 11-letnią córkę, nie uważam Jej za głupią, wiele rozmów przeprowadzam zupełnie serio, na spokojnie, odpowiadając na najdziwniejsze nawet pytania tak, jak tylko potrafię. (...)

Coś tu się nie zgadza, przecież Twoja córeczka to małe dziecię z przedszkola, ledwo co pytałaś na forum o urodzinowe prezenty dla jej rówieśników (kilkulatków)... no może nie godzinę temu ani nie wczoraj... ale przecież... toć ledwo co! emotka Wyświetl w wątku >>
1 79magda 0

joan

#6320656 Napisano: 10.02.2017 09:12:36 w Wkurza mnie...
bc14 napisał(a):

czy mozliwe.ze po  plombowaniu zeba moze on bolec? ( juz dwa dni po wizycie)
wczesniej nie bolalo, poszlam kontrolnie do dentysty a teraz caly czas go czuje...
jeszcze wspomniany dentysta mial na koszulce napis " Trust me, I'm denstist"

wkurzam sie bo cenil sie za usluge emotka i boli

A wcześniej miałaś podobną sytuację? Może to jakaś nadwrażliwość zębów?

U mnie dentysta tak działa, że po powrocie do domu człowiek nawet nie wie, co i gdzie dokładnie miał robione emotka Ostrzegłam Mojego i - chociaż był w tym samym gabinecie, ale leczył go kto inny - kazał sobie wszystko na kartce zapisać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6320608 Napisano: 09.02.2017 23:24:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ziolko - hehe, widząc analfabetów tu & ówdzie... wysyłam czasem zgłoszenia z umyślnie popełnionymi błędami, niechaj ten czy inny organizator dalej sobie wmawia, że nie nagradza konkursowiczów -> powodzenia! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6320391 Napisano: 09.02.2017 12:42:30 w Wkurza mnie...
W tematyce "nagradzamy, co się wylosuje": Rmf uparcie nagradza zbyt długie zgłoszenia, sami się proszą o strzał z liścia... emotka Wyświetl w wątku >>
2 ziolko, andii 0

joan

#6320386 Napisano: 09.02.2017 12:37:14 w Wkurza mnie...
hogata1179 - powiem tak: coś bajzel mają, bo w poprzednim etapie (z nożami) chyba nie było ani jednego takiego przypadku, a teraz codziennie ktoś pisze o problemach z młynkiem emotka

Nawet nie wiem, czy potrzebna jest oficjalna reklamacja, ona zwykle dotyczy kwestii niejasnych, a skoro macie czarno na białym, że Albedo list odebrało... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6320368 Napisano: 09.02.2017 11:54:25 w Wkurza mnie...
scrabble - dziady pierońskie i tyle.

Kiedyś miałam podobną akcję, należało napisać pracę na max 3 zdania, ale wygrała epopeja. Dlaczego? Wyjaśnienie organizatora było mniej więcej takie: Bo to psze pałstwa nie egzamin gimnazjalny, żeby ktoś zdania liczył, przestańcie sie czepiać, nie umicie przegrywać emotka Wyświetl w wątku >>
1 paula9891 0

joan

#6320294 Napisano: 09.02.2017 08:56:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mn112 napisał(a):

Kurier Siódemka dostarczał. Wysyłał Murator. Ciekawe, czy komuś kurier dostarczył Indianina w całości...Kurczę sponsor się wykazał, ładne nagrody ufundował a kurierzy je poniszczyli. Kalendarze były zapakowane w firmowy karton z uchwytem (jak np. laptopy), w środku była cienka, piankowa wkładka...No ale jak firmy kurierskie ćpają paczkami po chodnikach, to o uszkodzenie nietrudno. 

A mnie to wygląda na winę osoby, co zapakowała te kalendarze, a nie na winę kurierów. Gdyby kalendarze były odpowiednio zapakowane i z oznaczeniami "ostrożnie"/"delikatne", na pewno dotarłyby w całości. Czy takie oznaczenia umieszczono na opakowaniach?

Moim zdaniem d* dał pracownik Muratora. Na bank Stegu przysłał te kalendarze do biura Muratora w jednej wielkiej paczce - to chyba logiczne. Tam pozbawiony wyobraźni pracownik Muratora rozdzielił nagrody i wysłał je byle jak, byle tanio, niech się gawiedź cieszy, że w ogóle coś wygrała. A teraz chcą laureatom wcisnąć jakieś resztki z magazynu i ukręcić łeb sprawie, żenła. Wyświetl w wątku >>

joan

#6320233 Napisano: 08.02.2017 21:56:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
marta_1234 napisał(a):

Mam nadzieję, ze piszę w odpowiednim wątku...
Do wszystkich osób z Indianinem w częściach!
Dostałam odpowiedź na maila, a w którym opisałam to co się stało.
Oto moim zdaniem najbardziej interesujący nas fragment: 
Niestety nie jesteśmy w stanie zrekompensować Pani tej straty dostarczając taką samą nagrodę, ponieważ jej ilość była określona i przekazana nam przez sponsora  - firmę Stegu.
Mamy nadzieję, że zechce Pani w ramach przeprosin przyjąć płytę CD oraz praktyczny gadżet.

A kto był nadawcą Waszej przesyłki? Znaczy się: na naklejce? Bo chyba trzeba mu publicznie obsmarować d*.
Co za idioci, żeby nie umieć odpowiednio opakować rzeźby, no szok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6320191 Napisano: 08.02.2017 19:59:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
monisss napisał(a):

Ale tam brak w ogole slow niekiedy emotka  

Ee, jest poezyja niskich lotów, tylko trzeba nie na zdjęcie patrzeć, a na całe zgłoszenie. Np. zadanie brzmi "Opisz smak Twojej wymarzonej Nutelli", a panna wyjeżdża z badaniem piersi i liszajami u dziadka. Bo tak jej się rymowało i w ogóle brawa za oryginalne zgłoszenie! emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6320190 Napisano: 08.02.2017 19:57:37 w Auchan
@@gnieszk@ napisał(a):

Tylko pozazdrościć. Ja robię wyprawę w sobotę. A tak przy okazji orientuje się ktoś czy mam szanse kupić tam drapak dla kota? emotka

Nie wiem, też się nad tym zastanawiałam. Jeśli Ci się uda nabyć drapak, daj znać.
Drapaki najczęściej kupuję za bezcen via Olx od ludzi twierdzących, że ich kot absolutnie nie chce się tym bawić emotka Ostatnio późną nocą odbierałam drapak, babka fest zdziwiona, ponoć sześć osób w kolejce czekało, czy go odbiorę emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6320185 Napisano: 08.02.2017 19:48:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
poprostuanette napisał(a):

Czyli nagradzajmy chorych biednych i niedoleznych bo nie maja tego co inni....

Chorych psychicznie, ubogich w słownictwo i niedołężnych konkursowo emotka

Mnie najbardziej szokuje zawsze część literacka, czyli rymy prosto z internetowego słownika, nie ma w tym sensu żadnego emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6320130 Napisano: 08.02.2017 17:32:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kajeczka napisał(a):

koniakowskie stringi podejdą ?  emotka  

Dziergaj, dziergaj, spróbować nie zaszkodzi, w końcu kto by nie poleciał na stringi! emotka Wyświetl w wątku >>
1 kajeczka 0