Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Hihi, ja również
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Racja - spojrzałam na konek Smolara z Lipton/Kasia
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nie. Mają czas do 05.01.2017. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Po pierwsze: nie i nie
Po drugie: nie przeczytałaś dokładnie moich wpisów. Nie porównujmy kredytu / inwestycji mieszkaniowej z leczeniem kompleksów wobec ciotki / sąsiada / koleżanki
ziolko - wydaje mi się, że przeważnie jest tak, jak piszesz. Tylko nie mam styczności z nadzianymi ludźmi, więc znam te sprawy tylko z tivi. Ale gdy mi mama opowiedziała, co się na wsi dzieje... a wszyscy tacy bogobojni, tylko jakoś przykazania "Czcij ojca swego i matkę swoją" nie pamiętają. Gdyby mi to opowiedział ktoś inny -> pomyślałabym, że zmyśla, że to niemożliwe, że przesadza
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
No np. dziwi mnie, że:
- gdy są mistrzostwa świata w piłce nożnej, to od razu trzeba nowy telewizor kupić (na kredyt) -> bo reklamują, że tanio i przecież sąsiad też kupił nowy.
- na wczasy trzeba pojechać "koniecznie tam, gdzie Irka, ale do jakiegoś lepszego hotelu i w środku sezonu" (na kredyt) -> bo Irka niefajna jest i niech jej będzie przykro.
- wesele musi być z dorożką i koniecznie na trzycyfrową liczbę gości (na kredyt) -> bo panna młoda zawsze marzyła o tym, żeby... jej mąż przez X lat pracował na 2 etaty (ona zresztą też, historia prawdziwa).
- kuzynka z Niemiec ma wpaść na 2 dni, więc od razu trzeba meble ogrodowe kupić (na kredyt) -> bo przecież "muszę pokazać, że nam też się powodzi, a te meble nasze to takie rupiecie".
Nie mam bogatej rodziny, ale nie mam też żadnego kredytu. Za to od lat mam konkursy (które - wbrew pozorom - znacznie redukują konsumpcjonizm) plus jestem uparta do granic możliwości
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Spokojnego początku roku życzę
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Najważniejsze, żebyście z mężem byli tego samego zdania i nie dali się zmanipulować
Dom pod hipotekę bez wkładu własnego... że też mnie to do głowy nie przyszło
BTW, u mnie w pracy ludzie brali pożyczki pracownicze i co jakiś czas ktoś żyrantów szukał. Ja pinkolę, wszyscy mieli kasy więcej ode mnie (nas to nawet na żaden samochód nie było stać!), no ale skoro można pożyczyć na prawie zerowy procent, to czemu nie
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Najlepiej ubrany jeno w ten komin
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
W Biedrze nowe Laysy wystawiono na Sylwestra - bo promocję mili (druga sztuka -50%), wyłożono je do specjalnych stendów, pewnie teraz są schowane w magazynie. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wszak nie od dziś wiadomo, że spotkać kominiarza = dobry znak
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
W pełni się zgadzam!
Takich kominów mam pełno, dają je prawie na każdych zawodach, to również popularny gadżet w konkursach. Inna sprawa, że ten komin reklamuje Lays - wg mnie nadawałby się na nagrodę tylko i wyłącznie, gdyby widniała na nim jakaś fajna grafika typu szczęka rekina czy psia mordka
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Własnie przez tego kolesia wystąpił wyżej wspomniany "błąd serwera"
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Sama nie wiem, może zagrać w tych Laysach, mam nowy fryz, niech się na coś przyda (i tak mnie nikt nie rozpozna)
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Cholibka, za stary się człowiek robi na te konkursy
Drugi ipeen u Lidki
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Przede wszystkim był to dla mnie emocjonalnie męczący rok. Nagradzano prace niegodne uwagi typu babon w kartonie, w każdym tygodniu któraś z agencji musiała epicko dać ciała ze względu na istotne błędy w regulaminach. Tumiwisizm, olewactwo i chaos na porządku dziennym. Do tego jakoś tak pechowo brałam udział w akcjach, gdzie np. wyłoniono jedynie 30% laureatów z przewidzianej ich liczby albo zmieniono regulamin w trakcie trwania konkursu (wiwat pekape). O losowaniach w konkursach nie wspomnę.
Przeglądając listę ustrzelonych przeze mnie nagród widzę, że królowały bony oraz karty podarunkowe & prepaid, co cieszy mnie bardzo i zawsze. W sumie nagród mocno ponad setka, więc wyliczę tylko te jakoś wyjątkowo dla mnie ważne
- 2x karta do SuperPharm -> obie otrzymane w prezencie od miłych osób z forum, kiedy jeszcze wątek paragoniasty miał się całkiem dobrze, a ja nie byłam ani krztynkę milsza, niż obecnie; a jednak ktoś po prostu podarował mi 150 złociszy. Czyż to nie jest piękna wygrana?
- weekend w Żegiestowie -> szok w trampkach, poprosiłam o wegetariańskie obiady i dostawaliśmy takie frykasy, że dosłownie niebo w gębie. Przy okazji pozdrawiam innych laureatów tego konkursu, w szczególności 29renatę.
- zestaw narzędzi Stanley -> od razu podarowałam go tacie, cieszył się jak dzieciak z klocków Lego, wkrótce potem przyszedł i naprawił mi kurek, krany i szafkę.
- rower trekingowy -> wygrałam już wcześniej kilka rowerów, ale żaden nie był moim wymarzonym, dopiero w 2016 udało mi się zdobyć rower fajnisty i teraz mogę do Parku Śląskiego udać się w duecie (Mój biegnie, ja jadę jednośladem).
- pralka -> jedna z tych rzeczy, które "na razie działa, to nie wymieniamy, może kiedyś wygram". No i wreszcie po tylu latach grania piękna, nowa praleczka stanęła w mojej łazience.
- noże / garnki -> niektórzy wiedzą, że mniej więcej raz w tygodniu zjawia się bliska memu sercu koleżanka i razem pichcimy. Stąd też niesamowita radość z nowych gadżetów w kuchni.
- konsola -> najbardziej niespodziewana nagroda ubiegłego roku, cud nad cudami. My wykosiliśmy premię, Lidia wykosiła nas i nie liczyłam na happy end.
Jestem graczem który raczej nie potrzebuje pomocy w konkursach, ktoś może więc spytać, po co w ogóle tutaj zaglądam. Otóż: zwykle potrzebuję pomocy okołokonkursowej / porady w innych dziedzinach
Dziękuję forumowiczom ze śląskich okolic za sympatyczne spotkanie w Gliwicach. Mam nadzieję, że zobaczymy się ponownie, nie tylko na listach laureatów
Wszystkim forumowiczom bez wyjątku życzę obfitego w nagrody i pozytywne przeżycia roku 2017
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Żadnego pożytku z tej karty nie ma, a spamują non stop. Większość klientów i tak przegląda gazetki, po uja te esemesy