Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#7314889 Napisano: 19.11.2025 12:49:34 w Konkursy firm tytoniowych
estrelitta napisał(a):

Nadal cisza?

U mnie cisza podwójna:
1) nie dzwonią,
2) nie znalazłam nic nowego.

W razie zmiany, dam znać emotka
Po prostu nie ma o czym pisać, to też nic nie piszę w temacie fajkowym emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#7314552 Napisano: 18.11.2025 11:45:47 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ktosiek1 napisał(a):

No właśnie. Ja to pisałam już Albedo. I że mają wszelkie narzędzia by zweryfikować unikalność paragonu. A oni uparcie, że to zgodne z ich regulaminem. Ale teraz pytanie czy ten zapis w regulaminie jest prawidłowy skoro od razu wiadomo, że to nie ten sam paragon bo data inna, więc wpisywanie info o wykluczeniu to tylko pójście na łatwiznę i zła wola agencji. Ja kupiłam tylko 3 paragony i od razu pierwszy byl dubel. Tak, trzeba pisać do Coca-Coli, niech wiedzą, że agencja robi fuszerkę.

Myślę, że poruszasz tutaj ważną kwestię, którą kojarzę, jako klauzule abuzywne. Kto nie zna tego terminu, temu polecam zajrzeć np.: https://uokik.gov...iedozwolone-klauzule

To nie jest tak, że organizator może wszystko wg swojego uznania wpisać do regulaminu konkursu i włala! zapis ten ma moc prawną i (z)obowiązuje wszystkich zainteresowanych. Regulamin loterii Coca-Cola mówi wyraźnie, że "3.13. Jeden Dowód zakupu może zostać zgłoszony do Loterii tylko raz (...)" I to jest zgodne z tzw. zasadami współżycia społecznego. A oto, co jest niezgodne z zasadami współżycia społecznego, godzi w prawa konsumenta i negatywnie wpływa na postrzeganie Albedo oraz Coca-Coli:
1) brak profesjonalizmu w tworzeniu formularza konkursowego - pomimo możliwości technicznych, Albedo nie dołożyło staranności przy tworzeniu formularza, który odrzuca różne dowody zakupu, ale posiadające ten sam numer zakupu. Weźmy pod uwagę, że w innych promocjach narzędzia AI sczytują całą treść paragonu, a Albedo nawet ścieżki data-numer-sklep nie potrafi w formularzu zawrzeć i obarcza klienta odpowiedzialnością za swoje zaniechania.
2) świadome działanie na szkodę konsumenta - do przewidzenia było to, że organizując promocję w jednej tylko, ogólnopolskiej sieci sklepów, numery dowodów zakupu będą się powtarzać. Albedo zupełnie to zignorowało, a teraz ignoruje informacje od konsumentów = uczestników loterii.
3) występowanie z pozycji siły - błędne przekonanie Albedo, że co nakapali w regulaminie, to rzecz święta. Otóż: nie. Konsument po dokonaniu prawidłowego zakupu ma jednokrotne prawo wziąć udział w loterii z danym dowodem zakupu. I Albedo zobowiązane jest zagwarantować realizację tego prawa; odsyłanie do punktu regulaminu, bo się dało d*... szkoda gadać. Wyświetl w wątku >>

joan

#7314091 Napisano: 16.11.2025 13:11:26 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asiaaa85 napisał(a):

A Coca cola może być w zwykłej etykiecie ,nie musi być świąteczna ?

Tak wynika z mojej praktyki - wbiłam tylko kilka kodów, bo mi się walały zakrętki po mieszkaniu. I wszystkie się naliczyły, jako śnieżynki do nowej promocji, bez względu na "świąteczność" etykiety. Wyświetl w wątku >>
1 asiaaa85 0

joan

#7314083 Napisano: 16.11.2025 11:58:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Kogut997 napisał(a):

Ok, czyli trochę pokpiłem sprawę… Nic, człowiek uczy się całe życie.Bardzo dziękuję za odpowiedź emotka

Trudno powiedzieć, bo teraz masz mieć niby kody, ALE DODATKOWO również paragon za zakup napojów z tymi kodami od konkretnej daty, czyli posiadanie uprzednio zakupionych kodów samo w sobie nic nie daje. Wyświetl w wątku >>
1 uzuri 0

joan

#7314019 Napisano: 15.11.2025 23:48:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
emi napisał(a):

Czy znalazł ktoś w Biedronce jakieś mniejsze Fairy niż to za 85 zł

A o który konek chodzi? Bo na everydayme masz listę produktów konkursowych i jest tylko jeden produkt Fairy akceptowany:

U mnie w żadnej Biedrze nie ma tego jednego, jedynego produktu emotka Oczywiście w apce twierdzą, że jest - to niech se go z psem tropiącym po sklepach szukają. Zostały mi w paczce już tylko 2 tabletki do zmywarki... emotka Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

joan

#7313713 Napisano: 14.11.2025 16:20:08 w WC - rozmowy o wszystkim
lasiglasty napisał(a):

Prawdopodobnie chodzi o to drugie, choć kto wie, może i opcja numer jeden wchodzi w grę  emotka

Czy to słownik slangu miejskiego? Uwielbiałam go kiedyś, mieliśmy niezły ubaw w pracy emotka Wyświetl w wątku >>
2 mia, kalka 0

joan

#7313691 Napisano: 14.11.2025 15:20:20 w WC - rozmowy o wszystkim
atyde25 napisał(a):

Mam dylemat z wyższej półki. Piksy Gucci czy butki Emu. Tak za bony ale wiecie jak ja z terminami i mi przepadnie jak wiadomo co i za ile emotka  A drugi raz to bym chyba tego nie przeżyła. Chyba te piksy jak nie zgubię starczą na lata.

Co to są: piksy? Serio pytam, googlowanie nie pomaga. Wyświetl w wątku >>

joan

#7311379 Napisano: 05.11.2025 15:37:02 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Smolar -> La Lipa! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7311378 Napisano: 05.11.2025 15:34:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ILIKETOWINMONEY napisał(a):

Czyli przykładowo chodzicie do biedronki, pakujecie 100 puszek do koszyka i stoicie pół godziny przy samoobsługowej skanując 50 razy po 2 puszki?

Myślę, że to trwa kilka (max kilkanaście) sekund na transakcję, wystarczy płacić kartą.
Konkursy / loterie to akcje, gdzie grupą docelową nie są ludzie pracujący na etacie - chociaż agencje zawsze zarzekają się, że jest inaczej i w ogóle konsument naszym królem, hej!
Kto ma kasę na akcje promocyjne, może zlecić takie coś np. kuzynowi. Za czi dychy koleś podjedzie pod sklep autem, a potem będzie kasował colę i przekładał po 2. puszki z wózka do wózka. Następnie grzecznie przywiezie paragony. I cole. A Ty sobie wtedy siedzisz w brazylijskim fotelu na tarasie i rozpalasz w kominku banknotami NBP. Kto bogatemu zabroni? Wyświetl w wątku >>

joan

#7310835 Napisano: 03.11.2025 21:06:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

ja od dawna wpisywałam w google co potrzebuje. przed al wyskakiwały mi artykuły. czytałam analizowałam 
trochę wyciągnęłam z jednego troche z drugiego i klecilam odpowiedz. to tak jak kiedyś chodziło sie do biblioteki i szukało info w encyklopedii.

Chodziło mi o "udoskonaloną" formę wypowiedzi, nie treść / pomysł emotka Wyświetl w wątku >>
1 agakaz2 0

joan

#7310803 Napisano: 03.11.2025 19:18:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
notta napisał(a):

Ja nie testowałam. Nie mam zamiaru. Mam znajomą, która wprost mówi że ona nie pisze tylko chat i tetaz dopiero wygrywa nagrody. Więc jeden wniosek taki na plus, że to ktoś to czyta emotka

Wiem, że są programy i to dobre, gdzie AI analizuje... czy list motywacyjny nie napisało czasem inne AI emotka I też zasadą ogólną jest, że AI analizuje nadesłane CV.

Słyszałam od przedsiębiorców, że te darmowe wersje AI ponoć mało potrafią w porównaniu z płatnymi. Może trzeba płatną wykupić, żeby wygrywać?

"Mam znajomą, która wprost mówi że ona nie pisze tylko chat i tetaz dopiero wygrywa nagrody." -> W to akurat wierzę. Są ludzie, co JEDNEGO zdania miesięcznie poprawnie polszczyzną nie są w stanie napisać, a jednak w kółko coś wygrywają. Przypadek? niesadzem Wyświetl w wątku >>

joan

#7310791 Napisano: 03.11.2025 18:43:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
notta napisał(a):

Może włożę kij w mrowisko ale ale.. czy wiecie może jak agencje weryfikują zgłoszenia które pisane są przez AI? Wiem na 100% że nagrody wpadły dla chata gpt w hellenie, teraz w żywcu bilety...

Trudno powiedzieć, bo ja wszystkie zgłoszenia tworzę sama, a nie mam zestawu "zbędne dane + zbędne paragony", żeby robić jakiekolwiek testy w tym zakresie. To chyba pytanie podobne do "Czy agencje w ogóle! czytają nasze zgłoszenia?" Jedne czytają, inne nie. Albo może nawet: przy jednych konkach czytają, w innych: olewka & losowanie. Twoim zadaniem jest wyczaić, czego się w danej akcji prawdopodobnie możesz spodziewać, bo co zrobisz, jak nic nie zrobisz? Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#7310687 Napisano: 03.11.2025 15:38:18 w Czy informują/ informowali?
Czy Kikkoman wysłał mejle do laureatów? Strona konkowa & regulamin zniknęły...

https://www.e-kon...urs-bigger-size-2025 Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7310504 Napisano: 02.11.2025 21:08:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
gosia46 napisał(a):

Działa wam dobrze strona Miłki w Biedronce? Jak dodam tekst to nie mogę zdjęcia 🙄  liczba znaków się zgadza i zdjęcia też 😐

Tak to działa: ALBO zdjęcie, ALBO tekst emotka Wyświetl w wątku >>
2 andii, rooney 0

joan

#7309762 Napisano: 30.10.2025 12:57:41 w Carrefour konkursy
Do laureatów konka Milka: w którym miejscu oświadczenia laureata jest to magiczne "potwierdzam"?
Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7308810 Napisano: 26.10.2025 20:58:07 w Kaufland konkursy
fan-mandaryny napisał(a):

A ja dziś jakimś fartem otrzymałem dwie zdrapki. Sądzę, że się pani pomyliła. A i ja nie zauważyłem, jak mi dawała, że dała mi sklejoną z drugą. Dopiero jak wróciłem do domu. Co w takim razie mi radzisz? Mam wyrzucić tą  jedną dodatkową zdrapkę do kosza, czy ją zgłosić?

Ja bym wyrzuciła. Dodatkowa zdrapka pozostaje bez realnego wpływu na Twoje "szanse", a zgłaszając więcej zdrapek, niż wynika z Twojej aktywności via Kaufland Card, ryzykujesz utratę nagrody. Wyświetl w wątku >>

joan

#7307699 Napisano: 22.10.2025 12:06:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kanafapinifi napisał(a):

Wygrałem bon do Lidla na 200zł z Berkano Lidl Pringles konkurs... Czy na prawdę muszę organizatorowi wysyłać PESEL?...

Spróbuj podać samą datę urodzenia. Jeśli to im nie wystarczy, poproś o podanie podstawy prawnej. Wyświetl w wątku >>

joan

#7307598 Napisano: 21.10.2025 23:37:46 w teraz (tylko info, bez pytań i dyskusji !)
Do 22.10.2025 / Łódź:

https://www.faceb...et=a.432738215643076

Wygraj zestaw książek od Wydawnictwo Marginesy i trzydniowy karnet na Igrzyska Wolności 2025. Czas niepewności! Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7307414 Napisano: 21.10.2025 11:01:25 w Wkurza mnie...
FBsebastian3 napisał(a):

Koteczka rasowa. Przez 7 lat  miała ją młoda dziewczyna,której wcisnęła ją jej szefowa. Miala inne zwierzaki. Żywiona chyba tylko suchą karmą. Musiała ją wydać bo z chłopakiem zrobiło się za dużo zwierząt i problem z wynajmem mieszkania. Niedowaga straszna. Sam puch i kości. Wzięla ją z ogłoszenia córka. Na uszach stawała i taka karma, i specjalna,i puszeczki. Nic do przodu. Po niej zeżarła wszystko moja kotka,która wrąbie wszystko. Dostałam koteczke na ponad miesiąc do siebie. Myślę sobie cosik jeść ją nauczę. No i co? NIC. Niejadek i tyle. Nie mam już pomysłów jak ją zachęcić do jedzienia i zebychoc troche przybrała

A jakie ma wyniki badań laboratoryjnych? Jak weterynarz zidentyfikował źródło tej niedowagi? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#7306222 Napisano: 16.10.2025 11:53:24 w WC - rozmowy o wszystkim
elka01 napisał(a):

Witam,

Chciałabym zapytać czy mogę i w jakim wątku dodać grzecznościowo dla kogoś ofertę pracy.

Może tutaj?

https://www.e-kon...otnego-konkursowicza Wyświetl w wątku >>
2 elka01, cb656 0