Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18619
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
U mnie cisza podwójna:
1) nie dzwonią,
2) nie znalazłam nic nowego.
W razie zmiany, dam znać
Po prostu nie ma o czym pisać, to też nic nie piszę w temacie fajkowym
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Myślę, że poruszasz tutaj ważną kwestię, którą kojarzę, jako klauzule abuzywne. Kto nie zna tego terminu, temu polecam zajrzeć np.: https://uokik.gov...iedozwolone-klauzule
To nie jest tak, że organizator może wszystko wg swojego uznania wpisać do regulaminu konkursu i włala! zapis ten ma moc prawną i (z)obowiązuje wszystkich zainteresowanych. Regulamin loterii Coca-Cola mówi wyraźnie, że "3.13. Jeden Dowód zakupu może zostać zgłoszony do Loterii tylko raz (...)" I to jest zgodne z tzw. zasadami współżycia społecznego. A oto, co jest niezgodne z zasadami współżycia społecznego, godzi w prawa konsumenta i negatywnie wpływa na postrzeganie Albedo oraz Coca-Coli:
1) brak profesjonalizmu w tworzeniu formularza konkursowego - pomimo możliwości technicznych, Albedo nie dołożyło staranności przy tworzeniu formularza, który odrzuca różne dowody zakupu, ale posiadające ten sam numer zakupu. Weźmy pod uwagę, że w innych promocjach narzędzia AI sczytują całą treść paragonu, a Albedo nawet ścieżki data-numer-sklep nie potrafi w formularzu zawrzeć i obarcza klienta odpowiedzialnością za swoje zaniechania.
2) świadome działanie na szkodę konsumenta - do przewidzenia było to, że organizując promocję w jednej tylko, ogólnopolskiej sieci sklepów, numery dowodów zakupu będą się powtarzać. Albedo zupełnie to zignorowało, a teraz ignoruje informacje od konsumentów = uczestników loterii.
3) występowanie z pozycji siły - błędne przekonanie Albedo, że co nakapali w regulaminie, to rzecz święta. Otóż: nie. Konsument po dokonaniu prawidłowego zakupu ma jednokrotne prawo wziąć udział w loterii z danym dowodem zakupu. I Albedo zobowiązane jest zagwarantować realizację tego prawa; odsyłanie do punktu regulaminu, bo się dało d*... szkoda gadać. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Tak wynika z mojej praktyki - wbiłam tylko kilka kodów, bo mi się walały zakrętki po mieszkaniu. I wszystkie się naliczyły, jako śnieżynki do nowej promocji, bez względu na "świąteczność" etykiety. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Trudno powiedzieć, bo teraz masz mieć niby kody, ALE DODATKOWO również paragon za zakup napojów z tymi kodami od konkretnej daty, czyli posiadanie uprzednio zakupionych kodów samo w sobie nic nie daje. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
A o który konek chodzi? Bo na everydayme masz listę produktów konkursowych i jest tylko jeden produkt Fairy akceptowany:
U mnie w żadnej Biedrze nie ma tego jednego, jedynego produktu
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Czy to słownik slangu miejskiego? Uwielbiałam go kiedyś, mieliśmy niezły ubaw w pracy
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Co to są: piksy? Serio pytam, googlowanie nie pomaga. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Myślę, że to trwa kilka (max kilkanaście) sekund na transakcję, wystarczy płacić kartą.
Konkursy / loterie to akcje, gdzie grupą docelową nie są ludzie pracujący na etacie - chociaż agencje zawsze zarzekają się, że jest inaczej i w ogóle konsument naszym królem, hej!
Kto ma kasę na akcje promocyjne, może zlecić takie coś np. kuzynowi. Za czi dychy koleś podjedzie pod sklep autem, a potem będzie kasował colę i przekładał po 2. puszki z wózka do wózka. Następnie grzecznie przywiezie paragony. I cole. A Ty sobie wtedy siedzisz w brazylijskim fotelu na tarasie i rozpalasz w kominku banknotami NBP. Kto bogatemu zabroni? Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Chodziło mi o "udoskonaloną" formę wypowiedzi, nie treść / pomysł
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Wiem, że są programy i to dobre, gdzie AI analizuje... czy list motywacyjny nie napisało czasem inne AI
Słyszałam od przedsiębiorców, że te darmowe wersje AI ponoć mało potrafią w porównaniu z płatnymi. Może trzeba płatną wykupić, żeby wygrywać?
"Mam znajomą, która wprost mówi że ona nie pisze tylko chat i tetaz dopiero wygrywa nagrody." -> W to akurat wierzę. Są ludzie, co JEDNEGO zdania miesięcznie poprawnie polszczyzną nie są w stanie napisać, a jednak w kółko coś wygrywają. Przypadek? niesadzem Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Trudno powiedzieć, bo ja wszystkie zgłoszenia tworzę sama, a nie mam zestawu "zbędne dane + zbędne paragony", żeby robić jakiekolwiek testy w tym zakresie. To chyba pytanie podobne do "Czy agencje w ogóle! czytają nasze zgłoszenia?" Jedne czytają, inne nie. Albo może nawet: przy jednych konkach czytają, w innych: olewka & losowanie. Twoim zadaniem jest wyczaić, czego się w danej akcji prawdopodobnie możesz spodziewać, bo co zrobisz, jak nic nie zrobisz? Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
https://www.e-kon...urs-bigger-size-2025 Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Tak to działa: ALBO zdjęcie, ALBO tekst
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Ja bym wyrzuciła. Dodatkowa zdrapka pozostaje bez realnego wpływu na Twoje "szanse", a zgłaszając więcej zdrapek, niż wynika z Twojej aktywności via Kaufland Card, ryzykujesz utratę nagrody. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Spróbuj podać samą datę urodzenia. Jeśli to im nie wystarczy, poproś o podanie podstawy prawnej. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
https://www.faceb...et=a.432738215643076
Wygraj zestaw książek od Wydawnictwo Marginesy i trzydniowy karnet na Igrzyska Wolności 2025. Czas niepewności! Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
A jakie ma wyniki badań laboratoryjnych? Jak weterynarz zidentyfikował źródło tej niedowagi? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18619
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Może tutaj?
https://www.e-kon...otnego-konkursowicza Wyświetl w wątku >>