Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Ale dalej zwrotek nie będą słali, czy coś się w tej materii zmieni? Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wyślij mejla do producenta z opisem sytuacji. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Dbaj tylko o to, by w 1 akcji promo do 1 numeru była przypisana 1 osoba.
Może i lubią porównywać, ale ja się nad takimi sprawami nie zastanawiam; w każdym momencie możesz podarować starter koledze, to legalne.
Jednak oblukaj, co to dokładnie za piłka, może nie warto nawet odsyłać danych i komplikować sobie biurokracji. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
A gdybyście kiedyś szukały dobrego sera feta, mnie smakuje "tradycyjny ser BioFeta Rousssas" (po ok. 14 zł np. w Carrefourze). Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Takiego, co go znajdę w sieciówkach typu Carrefour, Kaufland, Tesco. Nie musi być tani.
Możecie mi coś polecić?
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Moje ulubione pociągi to te przedziałowe, gdzie nawet jadąc nad morze latem można było spokojnie wyciągnąć się na leżance. Chyba teraz takie składy posiada jedynie TLK. Leżanki posiadały przy wejściu również pociągi piętrowe (jeżdżą jeszcze takie?)
Teraz najczęściej pociągi są już dosyć nowoczesne, z siedzeniami w obu kierunkach, bezprzedziałowe, z dużą toaletą przystosowaną dla osób niepełnosprawnych. Przypominają nieco śląskie tramwaje.
Dodam jeszcze, że zawsze podróżuję II klasą, bo nie jestem przypisana do miejsca i mogę robić, co mi się podoba. Uwielbiam podróże pociągami
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wyczuwam bratnią duszę!
Polskim Busem jechałam z siostrą do Berlina i z powrotem. Koszmar. Trzęsło tak, że żołądek miałam na zębach. Ale to akurat najmniejszy problem. Wyjazd w listopadową noc, a autobus zapchany do granic możliwości, wszyscy ściśnięci, jak sardynki. Nawet na moment nie można było okaz zmrużyć, bo co chwilę ktoś głośno rozmawiał przez telefon; wokół szum ze słuchawek i bzyczenie laptopów, szeleszczenie jedzeniem, mlaskanie i ciamkanie. Ale największe "atrakcje" miały charakter zapachowy. Palacze na każdym postoju ćmili, a potem tacy śmierdzący wchodzili do busa; oczywiście ostatni wydech śmierdzielstwa musiał koniecznie następować już w środku. Non stop ktoś coś żarł, przeważnie to coś wcześniej zdechło śmiercią nienaturalną i fetor rozkładającego się mięsa wędrował między siedzeniami. Chipsy cebulowe, ostre sosy, pierdki, sama słodycz. I do kompletu: skarpetki, szwajki oraz buciory. W takiej zapachowej zalewie się człowiek kisi na własne życzenie, za własne pieniądze...
A w pociągach: przestrzeń, wiatr na twarzy, przejść się można, położyć i zdrzemnąć, z wc wygodnie skorzystać i zmienić miejsce, kiedy tylko coś nam nie będzie pasowało (np. towarzystwo bądź jego aromaty). Ło jak ja kocham pociągi, chyba nawet bardziej, niż Szwajcarzy
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Botoks likwiduje objawy, czyli blokuje pocenie - pod pachami. Ale nie likwiduje przyczyny pocenia. W dzisiejszym świecie każą nam maskować objawy, a przyczyny złej sytuacji nikogo nie obchodzą. To tak, jakby ktoś miał tzw. stopę cukrzycową i źle się czuł patrząc na nią, a aptekarz sprzedał tej osobie kocyk do zakrywania stopy - chyba nie o to chodzi
Osobiście bałabym się zajmować objawami bez poznania przyczyny problemu. Oczywiście, że są ludzie z różnymi chorobami i przypadłościami, ale raczej nie przeciętny Kowalski. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Słyszałam, moją opinię wyraża puknięcie się w z liścia w czoło
Uważam, że pocić się trzeba, ALE przede wszystkim, trzeba dbać o higienę. Kąpiele, a po nich np. soda oczyszczona i koniec zapachowych problemów. Pamiętajmy, że człowiek poci się, żeby obniżyć temperaturę organizmu. Logiczny wniosek? Przestaniesz się pocić, to zejdziesz na zawał/udar. Oczywiście organizm tak od razu się nie podda -> botoks zatrzyma pocenie pod pachą, więc się zaczniesz pocić gdzie indziej
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Fajne
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wygodniejsza? Chyba jeśli jedziesz 20 km
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Luzik, kilka lat temu jechałam sama do Gdańska. Z nieco podejrzanymi typami, ale wyglądałam na ubogą i w kółko powtarzałam, że nawet aparatu foto przy sobie nie mam, a nocleg rezerwowałam przez internet, żeby nie wozić ze sobą pieniędzy, bo to niebezpieczne. Pomaga też słanie smsów ze starej Nokii
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Paragon fiskalny jest dokumentem poświadczającym sprzedaż; uwzględnienie na nim rabatów, upustów, zniżek, kuponów, kart podarunkowych itepe nie powoduje nieważności paragonu.
Nie będę zgłębiała sprawy, to zadanie dla tych, co brali udział w konkursie piwnym
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Da... za sześć lat!
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Grunt, że wygrałaś, prestiż jest
A szalik latem... no sama powiedz... dasz radę bez niego!
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
A ja z kolei w czerwcu odesłałam paragony do 4 nagród w złym terminie - słońce mi się na mózg rzuciło