Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6177876 Napisano: 30.03.2016 12:11:48 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Może więc masz alergię na dom? Wszystko zaraz na kota, bo co, bo rudy?

Możliwe, aczkolwiek Mój nie kwapi się do przeprowadzki, a przecież w całej Polsce czekają na mnie hotele SPA! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177847 Napisano: 30.03.2016 11:23:43 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Alergia? To na pewno kot? Ja swoje też obwiniałam a okazało się, że wystarczy wywalić kwitnący kwiat z domu

Niestety, na bank kot. Aczkolwiek możliwe, że inne alergeny w domu nasilają reakcje, np. roztocza. W każdym razie, poza domem jestem okazem zdrowia emotka

PS: Ale i tak jest lepiej, kiedyś przez ok. rok nie przespałam ani jednej nocy. Nie ma to, jak duet: alergik i kot-przytulak emotka Przy czym kicia też alergik emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177820 Napisano: 30.03.2016 10:34:36 w SZUKAM....
ewelka1979 napisał(a):

ciężko będzie jej się wyprzeć bo sama pisała na kopercie ze to są bony

Musiałabyś chyba sporo regulaminów pocztowych poczytać i na nich bazować. Oczywiście warto omówić tę kwestię z rzecznikiem / prawnikiem, ale im już musisz gotowe cytaty przygotować, a nie że oni będą się ze wszystkim sami zapoznawali.

Pamiętam, że chciałam swój voucher wysłać DHLem, to pani z punktu DHLa kazała mi pokazać zawartość koperty emotka Potem stwierdziła, że DHL takich voucherów nie przewozi i ona mi tego nie przyjmie. No ciekawe, że do mnie voucher dotarł DHLem, ale ja go odesłać nie mogłam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177816 Napisano: 30.03.2016 10:29:19 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

Fioletowe plamy(łaty/ ciapki?) na czole. Opuchnięty łuk brwiowy. Wodniste bańki( na mleko?) nad oczami. Zarąbiaszczo, miałam się dzisiaj selfić, a zgubiła mnie miłość do sierściucha... emotka

Idealnie na Milkę emotka

Niestety, brak fotoszopa, więc mogę sobie strzelić selfie jedynie z kartonem na głowie. Tylko sama wiesz, że wtedy kot wlezie do kartonu emotka

No nic, idę wziąć prysznic, może przynajmniej twarz przestanie mnie swędzieć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177805 Napisano: 30.03.2016 10:21:58 w Wkurza mnie...
Fioletowe plamy na czole. Opuchnięty łuk brwiowy. Wodniste bańki nad oczami. Zarąbiaszczo, miałam się dzisiaj selfić, a zgubiła mnie miłość do sierściucha... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177801 Napisano: 30.03.2016 10:19:50 w SZUKAM....
ewelka1979 napisał(a):

sądziłam,że to pracownik sprzedając mi jakaś usługę powinien znać na tym co robi

Niby tak, ale to ma tyle sensu, co powoływanie się na słowa konsultanta. Przy czym rozmowy z konsultantem przynajmniej są nagrywane, a pani z okienka wszystkiego się wyprze i tyle.

Wydaje mi się, że można działać w tej sprawie tylko wtedy, jeśli wybrany przez Ciebie sposób wysyłki obejmował towary typu bony / vouchery / papiery wartościowe. Bo inaczej to tak, jakbyś wysłała okulary w zwykłej kopercie i domagała się odszkodowania za ich uszkodzenie w transporcie.
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177793 Napisano: 30.03.2016 10:09:17 w SZUKAM....
ewelka1979 napisał(a):

Osoby, która była w takiej sytuacji jak ja.... wysłałam pocztą polską bon o dużej wartości przesyłkę ubepieczyłam bo tak pani w okienku mi poradzila, oczywiście przesyłka zginęła, WZAJEMNE TOWARZYSTWO UBEZPIECZEŃ POCZTOWYCH  odpisało mi właśnie, że zgodnie z regulaminem bony nie mogą być ubezpieczane, ale w końcu pracownik poczty zaproponował mi to ubezpieczenie wiedząc co jest w środku, czy warto wchodzić z nimi na drogę sądową? proszę o podpowiedzi i dziękuję

Najpierw sprawdź w cenniku PP, co możesz przesyłać w danej opcji. Pamiętam, że kiedyś wysyłałam voucher do biura podróży i po zapoznaniu się z cennikiem wysłałam go na PP, ale Pocztexem. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177714 Napisano: 29.03.2016 22:25:11 w SZUKAM....
olunka napisał(a):

byłam dzisiaj, zapytałam i podobno trzeba miec zgodę kierownika emotka emotka

Łoraju emotka

A ja dziś byłam na filmie "Moje wielkie greckie wesele 2" i zaskoczyło mnie na plus, myślałam, że to słaba produkcja będzie. A jednak - ku własnemu zaskoczeniu - się śmiałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177709 Napisano: 29.03.2016 22:13:38 w SZUKAM....
79magda napisał(a):

Myślę, że to zależy od świadomości osoby za ladą i jej dobrych chęci. Wiele razy byłam w takiej sytuacji i kupowałam bilet z wyprzedzeniem bez problemu, raz w tym samym kinie ktoś mi powiedział, że "się nie da" i na nic były tłumaczenia, że ja już tak wiele razy... Spróbuj, co Ci zależy, zawsze możesz trafić na kogoś ogarniętego i życzliwego emotka

Plan mam taki, żeby pójść, kodzik podać i nie mówić o dacie ważności. Jeśli przejdzie, będzie ok emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177582 Napisano: 29.03.2016 15:40:39 w WC - rozmowy o wszystkim
defed napisał(a):

Czy tylko mi nazwa owego KONKURSU pasuje bardziej na tytuł filmu 18+ emotka  emotka

Nie, również o tym samym od razu pomyślałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177431 Napisano: 29.03.2016 10:20:14 w SZUKAM....
picola napisał(a):

Chciałam tak zrobić, ale w Mulitinkie powiedziano, że muszę te bilety wykorzystać na seans, który odbędzie się do 31.03.16.  Nie chcieli mi dać biletu na seans na 01.04.

Aha, dziękuję za odpowiedź. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177398 Napisano: 29.03.2016 08:45:19 w SZUKAM....
Szukam info, czy mogę jutro podejść do kasy w Multikinie z wedlowskimi kodami na bilety ważnymi do 31.03.2016 i wymienić je na bilet na seans kwietniowy (np. 04.04.) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177039 Napisano: 25.03.2016 22:17:26 w Czas na zmiany...
mczarna napisał(a):

A wygrana np w totku? Albo jakieś z Fcb - mega szybkie? Jest wiele wpisów o wygranych, w konkursach, których tu nie ma. Nadal pytam o pochwałę w konkursie na narodzone dziecko...??

Totek czy też Szybkie konkursy na FB mają swój osobny wątek - jest to również akcja, o której na forum pisano emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6177031 Napisano: 25.03.2016 22:04:25 w Czas na zmiany...
mczarna napisał(a):

A jak to jest jak ktoś się chwali urodzonym dzieckiem właśnie albo zwrotem podatku, a ktoś się chwali konkursem spoza bazy i dostaje karniaka? Nie mnie to dotyczy ale pytam, bo wiele razy tak bywało...

Tylko po co ktoś się chwali nagrodą spoza e-konków, dla poklasku? Żeby wrażenie zrobić? Żeby się dowartościować? Żeby pogłaskać kompleksy? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6176557 Napisano: 24.03.2016 17:01:15 w Biedronka
brudny napisał(a):

Te karty miały być wysłane chyba do 14 dni od otrzymania od nich, a już mija ile? 2 msc i dalej ich nie ma ... emotka

W ciągu 30 dni roboczych od otrzymania danych. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6176358 Napisano: 24.03.2016 10:38:47 w WC - rozmowy o wszystkim
kachakacha napisał(a):

(...) On mieszka kilka lat w Polsce, po polsku nie mówi, nie pracuje. (...)

Mój ulubiony typ obcokrajowca emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6176162 Napisano: 23.03.2016 16:38:05 w Wkurza mnie...
buncia88 napisał(a):

emotka To i tak dobrze. W zeszłym roku w lany poniedziałek w windzie jeździl sobie menel leżący w wlasnych siuśkach z gaciami po kolana, z namalowanym zającem na pośladku i...z pisankami na wierzchu! Naciskasz guzik, przyjeżdża winda, otwierasz i...taaaadam! "Święta Wielkanocne z jajkiem i zającem! Słoneczne, pachnące, święta Wielkanocne!" emotka
Na szczęście mamy dwie windy emotka

To był tzw. alkohimalaista - kolejką gondolową jechał emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6176147 Napisano: 23.03.2016 15:47:22 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

joan napisał(a):

Że czekałam na pewną babkę przed Rossmannem, gdy nagle podszedł do mnie jakiś czubol i wydarł mordę, że gdyby przyjaciel żył, to by tu tego sklepu nie było! A Pani wie, kto był moim przyjacielem?! Adolf Hitler!

I że wysłałam nowy mebelek kurierem, a dotarł zniszczony. Teraz się zacznie jazda.

Joan dzieki emotka  mam parszywy humor a Twoj czub sprawil,ze usmiechnelam sie.

A to zapraszam do Carrefoura, tam same tego typu "atrakcje" emotka Dzisiaj nie było przyjaciela Hitlera, za to menele poczuli klimat świąt, bo im więcej aut na parkingu, tym więcej meneli się kręci. Prawdziwym przebojem popołudnia była pani, co uparcie chciała dostać pieniądze, bo wczoraj wyszła z kryminału. Najwyraźniej nie wyglądaliśmy na przekonanych, bo powiedziała do nas "No bo chyba widać, że wyszłam z kryminału?!" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6175964 Napisano: 22.03.2016 23:02:09 w Wkurza mnie...
Że czekałam na pewną babkę przed Rossmannem, gdy nagle podszedł do mnie jakiś czubol i wydarł mordę, że gdyby przyjaciel żył, to by tu tego sklepu nie było! A Pani wie, kto był moim przyjacielem?! Adolf Hitler!

I że wysłałam nowy mebelek kurierem, a dotarł zniszczony. Teraz się zacznie jazda. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6175949 Napisano: 22.03.2016 22:40:02 w Konkursy ABC
Bilety należy sobie wygrać w innym konkursie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0