Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6172876 Napisano: 15.03.2016 09:53:37 w Wkurza mnie...
defed napisał(a):

(...) A przy okazji konkursu Amica zyska, oprócz hasła, sympatię wielu kobiet (i mężczyzn) emotka  

Moją sympatię zyskali natychmiast, gdy zobaczyłam dołączoną do blendera gwarancję na 2 lata + list gratulacyjny będący aneksem do tej gwarancji. Fajnie mieć taki zapasowy blender emotka

myszania napisał(a):

Wkurzona jestem...dostałam od męża prezent - kubek termiczny BODUM.
Nie kupił w sklepie tylko na allegro od jakiegoś gościa (moze konkursowicza;) ) i kuzwa....kubek przecieka.
I najlepsze jest to, że raz z nim była  juz na dworze i wydawało mi się, ze jest ok. A teraz cieknie jak nie wiem...mąż mówi, ze coś z uszczelką.
Wrrrrrrrr

Przecieka od góry? Kubki termiczne nie są szczelne, w założeniu masz siedzieć przy ognisku i siorpać z niego herbatę. Mój facet nie chciał w to uwierzyć, więc wlał do środka gorący napój i kubek wsadził w spodnie emotka Efekt był łatwy do przewidzenia...
PS: Aby kubek termiczny był szczelny, powinien mieć uszczelkę u góry, ale takiego jeszcze na oczy nie widziałam. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6172767 Napisano: 14.03.2016 21:13:24 w Zdjęcia naszych wygranych
Ja się dowiedziałam "od znajomego" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6172623 Napisano: 14.03.2016 16:32:45 w SZUKAM....
constanza napisał(a):

Potrzebuje porady - przyjaciółka pozwoliła pracodawcy zrobic xero swojego dowodu, umowa podpisana praca zacznie sie za kilka dni ale ona rezygnuje bo znalazła lepsza. Tzn ona nie podpisywała nic, ze sie zgadza na to xero, po prostu wzięli dowód, zamieszanie małe i nie zaprotestowala. Czy teraz może zażądać by jej to xero oddali?ewentualnie prz niej zniszczyli? Albo napisali oświadczenie jakieś?jak to rozegrać?nie chcemy by kłopoty miala przez to.

Najlepiej, żeby tam poszła osobiście - wtedy nie zdążą skopiować tego ksero i oddadzą jej jedyny egzemplarz.

Bardzo głupio zrobiła, tyle się mówi o oszustach kserujących dokumenty pod przykryciem "oferujemy pracę"... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171842 Napisano: 11.03.2016 17:14:26 w Wkurza mnie...
haz0r napisał(a):

(...) I szczerze powiem, że wolałbym żeby ktoś powiedział mi prosto w twarz, że nie ma kasy i nie może (nie chce) przyjść niż robić takie świństwo jak pusta koperta czy ścinki po papierach! I tu właśnie szanuje tą jedną osobą, która sprezentowała nam tą "małą sumę", bo tak właśnie postąpiła (brak pracy, partnera itp.) - gdzie ja powiedziałem, że kasa jest nieważna i jeśli go nie będzie to przyjadę po niego sam samochodem i wyciągne na imprezę!

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171825 Napisano: 11.03.2016 16:48:18 w Kaufland konkursy
kachakacha napisał(a):

Były wyniki tego video konkursu?

Nie było, a czas mają do 15.03. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171822 Napisano: 11.03.2016 16:46:43 w Wkurza mnie...
slonko365 napisał(a):

Słyszałam, że niektórzy dają puste, niepodpisane koperty - przy wręczaniu widać, że dali kopertę, a potem i tak nie wiadomo, co od kogo, jeśli nie ma kartki. To jest dopiero patent emotka  Nie mogłam uwierzyć, jak usłyszałam, że ludzie takie rzeczy robią emotka

Również słyszałam o takich sytuacjach, ale dla mnie pusta koperta czy też niezjawienie się na ślubie oznacza przeważnie, że zaproszono daną osobę bo wypada albo to przecież krewna, a nie ze względu na relacje między nią, a młodą parą. Lepszy ślub na 15 osób, niż weselisko na 150, z którymi nic nas nie łączy. A znam takich, co musieli mieć i wesele na 200 osób, dla szpanu i dopieszczenia swego ego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171617 Napisano: 11.03.2016 12:19:08 w Wkurza mnie...
kalafior napisał(a):

Wkurza mnie... Mam ślub w kwietniu. Na zaproszeniach delikatnie napisaliśmy że chcemy pieniążki zamiast prezentów. I co? Dowiaduje się że już trzecia osoba podaruje nam sztućce. Ciekawe ile osób się nie przyznało. Nie wiem o co chodzi z tymi sztućcami na prezent ślubny... Kiedyś rozumiem - te 20-30 lat temu i więcej trudno było dostać takie rzeczy, więc to były prezenty jak z nieba... Ale teraz? Chcemy z narzeczonym umeblować kuchnie i kupić sprzęt, a skończy się na tym że we własnej kuchni będziemy jeść obiady na walizkach... Ze sztućcami w środku.

Możliwe, że ci krewni kilka(-naście) lat temu sami dostali sztućce w prezencie i teraz tanim kosztem chcą mieć upominek dla Was emotka

Jestem osobą bezpośrednią i pewnie bym zapowiedziała, że wszystkie podarki rzeczowe sprzedam na allegro. Bo pieniądze nam są potrzebne, co jasno daliśmy do zrozumienia.

Moim zdaniem ślub to święto państwa młodych w 100%. I wręczanie sztućców jest całkowicie nie na miejscu, lepiej je sprzedać w lombardzie i dać młodej parze 50 zł. Mnie wkurza, jak państwo młodzi proszą, żeby nie kupować kwiatów, tylko zrobić przelew na jakąś dziecięcą fundację albo przynieść karmę dla bezdomniaków, a i tak połowa ludzi z kwiatami przyjdzie. Bo nikt nim nie będzie mówił, co mają robić, a z kwiatami w ręce każdy wygląda, jak młody bóg emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171588 Napisano: 11.03.2016 11:53:43 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Streamline emotka

I mnie niezmiennie, od kilku konkursów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171353 Napisano: 10.03.2016 20:36:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
skowronek napisał(a):

Nie znam się na oszustwach tego typu, ale każdy z "chętnych" na kosz, pisze w poście "zamawiam kosz",
to jak potem oszuści dopasują nowy fanpage do tych zamówień? Czego to ludzie nie wykombinują emotka

Posty usuną, ale będą mieli fanpejdź z 10000 fanami, se zarobią na cenzuraach. Kliknij w "Informacje", zobaczysz, że tam nic nie ma, bo to oszuści. Zresztą już ich zgłosiłam jako oszustów fejsbuczowi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171334 Napisano: 10.03.2016 20:18:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
skowronek napisał(a):

A co sądzicie o tym konkursie?
https://www.faceb...zy-1767135896850686/

Oszustwo! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171280 Napisano: 10.03.2016 17:35:41 w WC - rozmowy o wszystkim
skowronek napisał(a):

Potrzebuję porady w wyborze filmu na jutrzejszy wieczór.
Ze skromnego repertuaru wybieram dwa filmy:
7 rzeczy, których nie wiecie o facetach
Planeta singli
Który z tych filmów polecacie?

"Planetę singli" - widziałam, podobał mi się ten film, daje dokładnie to, czego oczekuje widz.

Tego drugiego nie zobaczyłam, bo już zwiastun jest jakiś niezbyt zachęcający.

Aha, ciekawym filmem jest "Pokój", jeśli ktoś się waha, czy warto pójść: moim zdaniem warto emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171229 Napisano: 10.03.2016 16:03:01 w Wkurza mnie...

Coś tu się kroi emotka (...)

W sumie zgadłaś, od dwóch godzin siedzę w kuchni i kroję warzywa na obiad + ciepłą kolację, bo potem enta wizyta u weterynarza, a nie po to zrezygnowałam z pracy, żeby obiad jeść o 20.

Wkurza mnie Biedra - kupiłam tam ziemniaki, bo pan prowadzący jedyny w okolicy przybytek warzywny wylądował w szpitalu już jakiś czas temu. Biedrowe ziemniaki pod skórką miały ohydne czarne plamy (?!) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171183 Napisano: 10.03.2016 15:07:29 w Wkurza mnie...

Mam nadzieję, że w tym roku też zrobią taki konek foto z jakąś dosiewką trawy, bo mam psa. Mam psa i całe podwórko skopane, bo pies jak to pies. Kość dostanie, kość pogryzie, kość zakopie. A później nie pamięta gdzie ta kość emotka emotka

Skonsultowałam to z weterynarzem i wygląda na to, że sprawdzą szkód są... wiewiórki :d Było się przeprowadzać pod las? ^_^ Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171175 Napisano: 10.03.2016 14:58:44 w Wkurza mnie...
elotta napisał(a):

Jeszcze niech ktoś napisze o tej szklance wody na starość...

Ooo, to mój ulubiony motyw emotka

zezowaty_kot - ale może kiedyś, w innym życiu, gdy będę zamożna wielce, zaadoptuję ze 3 bullowate i będziemy sobie żyli długo i szczęśliwie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171086 Napisano: 10.03.2016 13:03:52 w Wkurza mnie...
Oj wiedziałam, że gdy wrócę z zakupów, będzie jakaś jazda. Bo ktoś ośmielił się użyć słowa "dziecko", a to jest temat tabu.

Jestem z pokolenia, co ledwo słyszało o antykoncepcji i większość (o ile nie wszystkie) znane mi dzieciaki poczęte za mojej młodości to efekt pękniętej gumy i zawodnego kalendarzyka. Taki romantyzm odpowiedzialnego macierzyństwa, od którego mój styl życia jest gorszy zawsze i wszędzie.

Moje prywatne przemyślenie w kontekście "nie mam czasu": kiedyś rodziny były liczne i pod jednym dachem mieszkało kilka pokoleń. Jeden dbał o drugiego, a w domu siedziała często matka + babka + prababka, o ciotkach nie wspomnę. I każdy rodzeństwa miał przynajmniej szóstkę. To i nie problem był, żeby się jeden drugim zajął. Dziś jest zupełnie inaczej i to rodzi problemy.

Tak sobie myślę, że nie mam psa. Bo wydatki, bo brudno, bo wychodzić trzeba, bo nie mam jak zapewnić opieki na czas wyjazdu, bo szczekanie (a ściany u nas z papirusu, zaś właściciele budynku mieszkają pod nami). I tylko nie wiem, czy się przyznawać, bo może to nie są powody akceptowane społecznie  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170878 Napisano: 09.03.2016 21:11:32 w Biedronka
mariolakal napisał(a):

Czy ta rękawica jest jakaś "wypasiona",  warta 58 zł.  wg regulaminu ?  emotka

Nie znam się na rękawicach kuchennych, ale używam takich szmacianych. Jako jedyna w mojej rodzinie emotka Kilkanaście dni temu moja mama paskudnie się oparzyła przy smażeniu, bardzo brzydkie blizny, bodajże pięć sztuk na nadgarstku. Zostałam jednak po raz enty wyśmiana z moimi rękawicami, bo Jezuuu, kto w ogóle używa w kuchni rękawic? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170750 Napisano: 09.03.2016 15:27:45 w Pomocy!!!!
rettib napisał(a):

Czy ktoś z Was nie dostał biletów na mecz z Lays? Kolega nie dostał, mecz jest dziś (!). Kontaktu z agencją brak. Co radzicie? Reklamacja? Zupełnie się nie znam a chciałabym pomóc emotka

Trzeba się spieszyć, bo zaraz wszyscy pójdą do domu i nikt mu nie pomoże. Chociaż i tak meczu nie obejrzy. Najlepiej wysłać pismo do agencji + Lay's + na fejsie Lay'sów napisać, jak "wspaniałe" są takie konkursy, gdzie nagrodę dostajesz dzień przed jej realizacją emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170727 Napisano: 09.03.2016 14:44:15 w Wkurza mnie...
truskaweczka123 napisał(a):

grrr ale jestem zla na STRADIVARIUS! nigdy juz tam nic niekupie emotka ten sklep to jakas porazka!
kupilam botki na wyprzedazach , ubralam je 1 raz i obcas sie rozwalil, tzn zlamal sie w polowie. Reklamowalam 4 tygodnie temu. 2 tygodnie oczekiwania i decyzja: Odrzucili reklamacje uzasadniajac ze flek nie podlega reklamacji ;/ 2 tygodnie temu napisalam odwolanie od raklamacji, bo wszak nie reklamowalam fleka tylko obcas i znow odrzucili..... Porazka jakas ten sklep emotka emotka emotka

Wiele butików Z ZASADY orzuca każdą reklamację, nie mają nawet segregatora na takie pisma, bo wszystko ląduje w koszu. Nie przejmuj się zatem ich odpowiedzią, prześlij ostateczne wezwanie do zwrotu pieniędzy lub wymiany na inny model; wspomnij, że w przeciwnym razie zwrócisz się do rzecznika.

PS: "U mnie" rzecznik przyjmuje min. na terenie dużego marketu. Niestety, administracyjnie to już inne miasto, a obsługuje jedynie petentów z miejscowości, gdzie wybudowano market. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170720 Napisano: 09.03.2016 14:27:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
79magda napisał(a):

Coś mignęło mi przed oczami o Tena Lady emotka pytanie: czy lepiej witać podpaski czy tampony i jak długo ma trwać film?

Podpaski, bo ponoć uskrzydlają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170712 Napisano: 09.03.2016 14:12:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@asante napisał(a):

Ja też bym powitała syfem, przecież nie chlebem i solą (no, chyba że na podłodze)  emotka

Idąc tym tropem, w konkursie z produktami Velvet, produkty te należałoby przywitać... koopą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0