Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6171229 Napisano: 10.03.2016 16:03:01 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Coś tu się kroi emotka (...)

W sumie zgadłaś, od dwóch godzin siedzę w kuchni i kroję warzywa na obiad + ciepłą kolację, bo potem enta wizyta u weterynarza, a nie po to zrezygnowałam z pracy, żeby obiad jeść o 20.

Wkurza mnie Biedra - kupiłam tam ziemniaki, bo pan prowadzący jedyny w okolicy przybytek warzywny wylądował w szpitalu już jakiś czas temu. Biedrowe ziemniaki pod skórką miały ohydne czarne plamy (?!) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171183 Napisano: 10.03.2016 15:07:29 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Mam nadzieję, że w tym roku też zrobią taki konek foto z jakąś dosiewką trawy, bo mam psa. Mam psa i całe podwórko skopane, bo pies jak to pies. Kość dostanie, kość pogryzie, kość zakopie. A później nie pamięta gdzie ta kość emotka emotka

Skonsultowałam to z weterynarzem i wygląda na to, że sprawdzą szkód są... wiewiórki :d Było się przeprowadzać pod las? ^_^ Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171175 Napisano: 10.03.2016 14:58:44 w Wkurza mnie...
elotta napisał(a):

Jeszcze niech ktoś napisze o tej szklance wody na starość...

Ooo, to mój ulubiony motyw emotka

zezowaty_kot - ale może kiedyś, w innym życiu, gdy będę zamożna wielce, zaadoptuję ze 3 bullowate i będziemy sobie żyli długo i szczęśliwie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6171086 Napisano: 10.03.2016 13:03:52 w Wkurza mnie...
Oj wiedziałam, że gdy wrócę z zakupów, będzie jakaś jazda. Bo ktoś ośmielił się użyć słowa "dziecko", a to jest temat tabu.

Jestem z pokolenia, co ledwo słyszało o antykoncepcji i większość (o ile nie wszystkie) znane mi dzieciaki poczęte za mojej młodości to efekt pękniętej gumy i zawodnego kalendarzyka. Taki romantyzm odpowiedzialnego macierzyństwa, od którego mój styl życia jest gorszy zawsze i wszędzie.

Moje prywatne przemyślenie w kontekście "nie mam czasu": kiedyś rodziny były liczne i pod jednym dachem mieszkało kilka pokoleń. Jeden dbał o drugiego, a w domu siedziała często matka + babka + prababka, o ciotkach nie wspomnę. I każdy rodzeństwa miał przynajmniej szóstkę. To i nie problem był, żeby się jeden drugim zajął. Dziś jest zupełnie inaczej i to rodzi problemy.

Tak sobie myślę, że nie mam psa. Bo wydatki, bo brudno, bo wychodzić trzeba, bo nie mam jak zapewnić opieki na czas wyjazdu, bo szczekanie (a ściany u nas z papirusu, zaś właściciele budynku mieszkają pod nami). I tylko nie wiem, czy się przyznawać, bo może to nie są powody akceptowane społecznie  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170878 Napisano: 09.03.2016 21:11:32 w Biedronka
mariolakal napisał(a):

Czy ta rękawica jest jakaś "wypasiona",  warta 58 zł.  wg regulaminu ?  emotka

Nie znam się na rękawicach kuchennych, ale używam takich szmacianych. Jako jedyna w mojej rodzinie emotka Kilkanaście dni temu moja mama paskudnie się oparzyła przy smażeniu, bardzo brzydkie blizny, bodajże pięć sztuk na nadgarstku. Zostałam jednak po raz enty wyśmiana z moimi rękawicami, bo Jezuuu, kto w ogóle używa w kuchni rękawic? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170750 Napisano: 09.03.2016 15:27:45 w Pomocy!!!!
rettib napisał(a):

Czy ktoś z Was nie dostał biletów na mecz z Lays? Kolega nie dostał, mecz jest dziś (!). Kontaktu z agencją brak. Co radzicie? Reklamacja? Zupełnie się nie znam a chciałabym pomóc emotka

Trzeba się spieszyć, bo zaraz wszyscy pójdą do domu i nikt mu nie pomoże. Chociaż i tak meczu nie obejrzy. Najlepiej wysłać pismo do agencji + Lay's + na fejsie Lay'sów napisać, jak "wspaniałe" są takie konkursy, gdzie nagrodę dostajesz dzień przed jej realizacją emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170727 Napisano: 09.03.2016 14:44:15 w Wkurza mnie...
truskaweczka123 napisał(a):

grrr ale jestem zla na STRADIVARIUS! nigdy juz tam nic niekupie emotka ten sklep to jakas porazka!
kupilam botki na wyprzedazach , ubralam je 1 raz i obcas sie rozwalil, tzn zlamal sie w polowie. Reklamowalam 4 tygodnie temu. 2 tygodnie oczekiwania i decyzja: Odrzucili reklamacje uzasadniajac ze flek nie podlega reklamacji ;/ 2 tygodnie temu napisalam odwolanie od raklamacji, bo wszak nie reklamowalam fleka tylko obcas i znow odrzucili..... Porazka jakas ten sklep emotka emotka emotka

Wiele butików Z ZASADY orzuca każdą reklamację, nie mają nawet segregatora na takie pisma, bo wszystko ląduje w koszu. Nie przejmuj się zatem ich odpowiedzią, prześlij ostateczne wezwanie do zwrotu pieniędzy lub wymiany na inny model; wspomnij, że w przeciwnym razie zwrócisz się do rzecznika.

PS: "U mnie" rzecznik przyjmuje min. na terenie dużego marketu. Niestety, administracyjnie to już inne miasto, a obsługuje jedynie petentów z miejscowości, gdzie wybudowano market. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170720 Napisano: 09.03.2016 14:27:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
79magda napisał(a):

Coś mignęło mi przed oczami o Tena Lady emotka pytanie: czy lepiej witać podpaski czy tampony i jak długo ma trwać film?

Podpaski, bo ponoć uskrzydlają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170712 Napisano: 09.03.2016 14:12:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@asante napisał(a):

Ja też bym powitała syfem, przecież nie chlebem i solą (no, chyba że na podłodze)  emotka

Idąc tym tropem, w konkursie z produktami Velvet, produkty te należałoby przywitać... koopą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170696 Napisano: 09.03.2016 13:49:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
MartaZey napisał(a):

(...) czuje sie rozczarowana tym, ze wygrywa efekciarstwo, a nie wysiłek i pomysł (...)

Wysiłek nie ma nic dorzeczy, hasła typu "A tak się starałam, dlaczego mnie na nagrodziliście?!" są pozbawione sensu. Gdy idę do restauracji i zamawiam kawę, to kij mnie obchodzi, czy jest na wodzie z butelki, czy może kelner biegł po tę wodę do strumienia kilometr w dół stromym zboczem Pienin. Dla mnie liczy się kawa.

Pytanie brzmiało: Jak powitasz w domu Roombę?
Odpowiedź laureata: Syfem.
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170685 Napisano: 09.03.2016 13:30:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
79magda napisał(a):

MartaZey napisał(a):

Aha...no dobra, jestem widocznie bardziej wymagająca...

Noo... jak widać są nie tylko aktorzy drugiego sortu, ale i widzowie emotka

Ależ mamy tupolew emotka

PS: Filmik mi się nie podoba i to bardzo. Nie odpowiada na pytanie konkursowe + występuje przerost formy nad treścią. Autor miał dostęp do jakiegoś fajnego programu obrabiającego filmy i pomysł ok. Gorzej z wykonaniem, zmarnowana koncepcja. Na pewno bym go nie nagrodziła, ale nie siedzę w jury i jedynie luźne myśli wplatam w forum emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170614 Napisano: 09.03.2016 10:46:04 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

Teraz nie ma roznicy miedzy zdjeciami do dowodu czy do paszportu, czyli wygladam tak jak Ty. emotka
Mam nadzieje, ze jednak ladna jestes emotka    emotka

A to jaja! emotka

Jeśli o mnie chodzi, to - wbrew wnioskom na widok zdjęcia paszportowego - jednak nie mam w sobie aż tyle z Neandertalczyka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170609 Napisano: 09.03.2016 10:39:24 w Wkurza mnie...
dolly napisał(a):

A mnie moze nie wkurza, ale nie podoba się obecny wymóg en face na zdjeciach do dowodu. Kiedyś byly normalne, ładne zdjęcia,  a teraz czlowiek wyglada tak  emotka

Dowodu ostatnio nie wyrabiałam, za to paszport kilka lat temu - tak. Wyglądam, jak mutant z epoki kamiennej, chyba babka na foto musiała mi nieco porozciągać twarz, żeby się mieściła w tym ich zasr* kółku na głowę. A Mój poszedł w lutym zdjęcie do paszportu trzasnąć, menel pierwsza klasa. Tak czy siak, nie jesteśmy do siebie nic a nic podobni emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170433 Napisano: 08.03.2016 19:49:29 w SZUKAM....
lola.lola napisał(a):

W jakich cenach były dziś tulipany? Pytam o orientacyjny koszt (może ktoś wie)

W Biedrze po 6,99 zł (7 szt.) - oferta obowiązuje do jutra albo do wyczerpania zapasów, info z gazetki. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170370 Napisano: 08.03.2016 18:18:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
dede napisał(a):

Zdjęcie ciachnijselfie z 7 marca jest świetne. Właśnie takie foty chciałabym oglądać w galerii zwycięzców. Gratuluję pomysłu, konkret emotka

To nieuczciwe, ładnemu we wszystkim ładnie emotka

Mnie się z ostatnich podoba to w aucie, full selfie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170083 Napisano: 08.03.2016 12:16:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
constanza: a nie mówiłam? emotka
madziulka2434 napisał(a):

prawdopodobnie 3 blendery-mama,mąż i ja;-) 

jofe8484: weryfikacja będzie chyba polegała na sprawdzeniu, czy wpisano dane kobiety, dane te nie zostały już wpisane wcześniej, zaproponowane hasło spełnia założenia regulaminu, zmieściłaś się w pierwszych 5000 prawidłowych zgłoszeń. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170074 Napisano: 08.03.2016 12:12:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rachel napisał(a):

ja pomyślałam o tym że model może być niedopracowany albo się nie sprzedaje. (...)

Mój teść pojechał ostatnio na złomowisko, bo miał tam coś naprawić w elektryce. Przy okazji okazało się, że trafiają tam w ilościach hurtowych całkiem nowe i nieużywane rzeczy, przede wszystkim małe AGD typu ekspresy do kawy, suszarki do włosów, krajarki. I kto wie, czy nie blendery. A dlaczego? Bo się nie sprzedały, wyprodukowano już nowe modele i to te nowe mają być dopieszczone, rozreklamowane, prezentowane na półkach. "Stare" sprzęty idą na złom, nikomu się nawet nie chce bawić w przekazywanie ich instytucjom charytatywnym. Może Amica planuje wprowadzenie na rynek nowego modelu blendera emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170061 Napisano: 08.03.2016 11:58:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

przecież jak oni nie wysla tych blenderow, to ich tam na FB zasypia pytaniami i zniszcza....ciekawa wlasnie jestem czy to tak na poważnie zrobili tą akcję

W regulaminie jest info, że wyślą kurierem. Ale pewnie dosyć długo będzie trzeba poczekać. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170055 Napisano: 08.03.2016 11:52:52 w Wkurza mnie...
Vivacia napisał(a):

Wkurza mnie wyraz "wkrótce" emotka

Mnie w męskich ustach dodatkowo: zaraz / potem / później / nie teraz / we właściwym czasie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6170053 Napisano: 08.03.2016 11:51:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
constanza napisał(a):

Kurczę, odświeżylam stronę po wysłaniu zgłoszenia i było 5003. Znając życie to byłam 5001 emotka  ale w mailu pisali o weryfikacji i wysyłce nagrody. Chyba, ze każdy dostaje z automatu takiego, nawet teraz jak sie pula nagród wyczerpała?

Nic nie szkodzi - wierz mi, że z pewnością ktoś nie przeczytał regulaminu i posłał zgłoszenie na dane mężczyzny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0