Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Trudno powiedzieć, do mnie dzwonili z godzinę temu, a nie wiem, czy byłam na początku listy laureatów, w jej środku, czy na końcu
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Para 1: dochody bardzo przeciętne, nic specjalnego, żadna średnia krajowa warszawska czy coś. Adoptowali małą dziewczynkę. Potem on przestał kochać ją i ich zostawił.
Para 2: dochody nieco powyżej przeciętnej, ale również żaden szpan. Adoptowali małą dziewczynkę, razem do dziś.
Para 3: dochody przeciętne, on pracownik służby mundurowej. W czasie procedury adopcyjnej niespodziewanie ona zaszła w ciążę, zrezygnowali z adopcji. Razem do dziś. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Jedno, ale udało się wygrać
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Z Belvity jeszcze dzwonią, nie porzucaj nadziei
Niestety, znam ten ból, widocznie wygrane w loteriach z zasady nie są nam pisane... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
michałek13 - dzięki, że się wypowiedziałaś, chyba pierwsze słowa z sensem po tej stronie barykady
Ktokolwiek liznął tematu wie, że in vitro nie jest łatwą sprawą. Przede wszystkim całe mnóstwo razy się może nie udać, a czas płynie i stres rośnie. I wcale mi się nie wydaje, żeby było łatwiej, niż z adopcją - a taki argument był tutaj przytaczany. Na moją opinię może mieć wpływ fakt, że moja znajoma jest od lat rodziną zastępczą dla trójki dzieci. Nie wyobrażam sobie, żeby miały usłyszeć, że jednak mają pozostać w bidulu, bo lepiej mieć własne dziecko, bo takie bidulowe to wiadomo: zagrożenie FAS, upośledzeniem umysłowym i w ogóle rodzina nie jak z reklamy. A własne to zdrowe będzie przecież, idealne na pewno i najzdolniejsze.
W skrócie: in vitro = zrobienie czegoś dla siebie, adopcja = zrobienie czegoś dla dziecka.
PS: Nikt nie będzie się smażył w piekle dlatego, że zrobił coś dla siebie. Poza tym wystarczy się wyspowiadać i gotowe. Dawniej dzieci było więcej, a teraz - niestety - nawet młode pary mają problemy. I to jest straszne.
Z beczki obok: Tak się zastanawiam, czy następnym razem jak w psie g* wdepnę, będę się miała prawo wkurzyć i popsioczyć, czy też nie. W końcu psa nie posiadam, a kto nie posiada, niechaj się nie wypowiada...
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Znam nawet 2 przypadki, gdzie przy zgłoszonych plagiatach odebrano nagrodę. Obie panie zniknęły z naszego forum. Tzn.: OFICJALNIE ich tutaj nie ma
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Powiedziałabym tak: mała, ale intensywna
Zwykle trudno znaleźć sklep ABC, który będzie posiadał konkursowy towar. Czasami są to takie produkty, że sprzedawca patrzy na Ciebie, jak na UFO
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
W sklepie niczego się nie dowiesz - kasjerka nie będzie mieć pojęcia, czy aktualnie firma współpracuje z ABC w ramach franchisingu, czy nie.
Daaawno temu wygrałam w konkursie sklepów ABC; do paragonu dołączyłam wydruk PrintScreena z oficjalnym wykazem sklepów, nagrody dostałam bez problemu. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Inna sprawa, że nie błyszczy inteligencją ani zasobem talentu ten, co wysyła niemal ten sam opublikowany w sieci tekst na kolejny konkurs, gdzie prace są publikowane w sieci.
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
17.12.2015 Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
http://olx.pl/nakarm-psa/rankings
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
400 dziennie? A do wuce chodzi?
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
O właśnie, święta racja. Brak możliwości zmazania przypadkowo umieszczonej kreski sprawia, że ten formularz jest bardzo irytujący. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nie. Dziś dostarczano nagrody z akcji "Troszczymy się o jesienny budżet Waszej rodziny". Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zgadzam się z tym, że dzieci do adopcji często nie są w idealnym stanie zdrowotnym. Ale zobacz: nawet tutaj, na forum, ilu jest rodziców dzieci niepełnosprawnych albo ciężko chorych. Własne dziecko nie równa się zdrowiutki pączuś. Nowe życie to zawsze w pewnym sensie loteria i każdy rodzic się modli "byle tylko zdrowe było!" Jak się spojrzy na ogłoszenia fundacji czy choćby poogląda wiadomości, widać to wyraźnie.
zaczytana-pola - wkurzające jest to, że zamknięcie programu wynika nie z oszczędności, a z prywatnych przemyśleń decydentów. Następny krok? "Módlcie się o dziecko!"
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Być może wybierają procentowo, wtedy z pierwszego dnia zawsze będzie najwięcej laureatów - wiadomo, kiedy w konkursach leci najwięcej zgłoszeń, nietrudne do przewidzenia
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nieee, ponoć ma być jakiś program prokreacyjny - pewnie sprzedaż dziurawych gumek
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Nie ma, a były
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Super! Wyświetl w wątku >>