Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6124790 Napisano: 04.12.2015 12:17:31 w Carrefour konkursy
aerdna napisał(a):

Czyli rozumiem, że dzwonią dalej ?

Trudno powiedzieć, do mnie dzwonili z godzinę temu, a nie wiem, czy byłam na początku listy laureatów, w jej środku, czy na końcu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124784 Napisano: 04.12.2015 12:11:01 w Wkurza mnie...
Opiszę zatem przypadki moich znajomych:
Para 1: dochody bardzo przeciętne, nic specjalnego, żadna średnia krajowa warszawska czy coś. Adoptowali małą dziewczynkę. Potem on przestał kochać i ich zostawił.
Para 2: dochody nieco powyżej przeciętnej, ale również żaden szpan. Adoptowali małą dziewczynkę, razem do dziś.
Para 3: dochody przeciętne, on pracownik służby mundurowej. W czasie procedury adopcyjnej niespodziewanie ona zaszła w ciążę, zrezygnowali z adopcji. Razem do dziś. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124751 Napisano: 04.12.2015 11:38:38 w Carrefour konkursy
krseta napisał(a):

sporo zgłoszeń słaliście?

Jedno, ale udało się wygrać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124745 Napisano: 04.12.2015 11:35:55 w Wkurza mnie...
michałek13 napisał(a):

(...) I wcale nie uważam, że dzieci adoptowane są gorsze, głupsze... one po prostu miały głupich rodziców i zasługują na miłość i czułość, jak każde dziecko.

emotka

magnus napisał(a):

Wkurza mnie ciągle fakt, że w grach losowych NIC nie wygrywam, a jednak biorę udział, tracę i kasę tylko po to żeby rodzina, znajomi i nieznajomi byli obdzielani różnymi zupkami, świeczkami, pastami do butów i na śniadanie koniecznie jedli ciasteczka BelVita emotka

Z Belvity jeszcze dzwonią, nie porzucaj nadziei emotka
Niestety, znam ten ból, widocznie wygrane w loteriach z zasady nie są nam pisane... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124706 Napisano: 04.12.2015 10:53:07 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

A mnie wkurza jak przyjdzie taka jedna z drugą i Cię inwigilują, i sprawdzają na fb czy Ty aby na pewno potrzebujesz tego, co wygrywasz. Zajmij się swoimi wygranymi i nie rozliczaj nikogo. Jeśli ktoś wygrał, to znaczy, że się postarał i zasłużył. I dam sobie rękę uciąć, że nikt nagród nie wyrzuca. ZAWSZE są one w jakiś sposób użytkowane/wykorzystane. I g***o Cię powinno obchodzić w jaki.

emotka

michałek13 - dzięki, że się wypowiedziałaś, chyba pierwsze słowa z sensem po tej stronie barykady emotka

Ktokolwiek liznął tematu wie, że in vitro nie jest łatwą sprawą. Przede wszystkim całe mnóstwo razy się może nie udać, a czas płynie i stres rośnie. I wcale mi się nie wydaje, żeby było łatwiej, niż z adopcją - a taki argument był tutaj przytaczany. Na moją opinię może mieć wpływ fakt, że moja znajoma jest od lat rodziną zastępczą dla trójki dzieci. Nie wyobrażam sobie, żeby miały usłyszeć, że jednak mają pozostać w bidulu, bo lepiej mieć własne dziecko, bo takie bidulowe to wiadomo: zagrożenie FAS, upośledzeniem umysłowym i w ogóle rodzina nie jak z reklamy. A własne to zdrowe będzie przecież, idealne na pewno i najzdolniejsze.

W skrócie: in vitro = zrobienie czegoś dla siebie, adopcja = zrobienie czegoś dla dziecka.

PS: Nikt nie będzie się smażył w piekle dlatego, że zrobił coś dla siebie. Poza tym wystarczy się wyspowiadać i gotowe. Dawniej dzieci było więcej, a teraz - niestety - nawet młode pary mają problemy. I to jest straszne.

Z beczki obok: Tak się zastanawiam, czy następnym razem jak w psie g* wdepnę, będę się miała prawo wkurzyć i popsioczyć, czy też nie. W końcu psa nie posiadam, a kto nie posiada, niechaj się nie wypowiada... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124611 Napisano: 03.12.2015 23:25:47 w PLAGIATY
NosKruka napisał(a):

a tak zapytam, znacie jakikolwiek przypadek odebrania nagrody z powodu wątkowego?

Znam nawet 2 przypadki, gdzie przy zgłoszonych plagiatach odebrano nagrodę. Obie panie zniknęły z naszego forum. Tzn.: OFICJALNIE ich tutaj nie ma emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124421 Napisano: 03.12.2015 18:14:56 w WC - rozmowy o wszystkim
Ashedalka napisał(a):

(...) No i ciekawi mnie czy tam w konkursach duża konkurencja jest...

Powiedziałabym tak: mała, ale intensywna emotka

Zwykle trudno znaleźć sklep ABC, który będzie posiadał konkursowy towar. Czasami są to takie produkty, że sprzedawca patrzy na Ciebie, jak na UFO emotka Baterie paluszki AA firmy Duracell? Bombonierka Wedla z różą na opakowaniu? Rama gotuj jak szef kuchni z czarnuszką? Krem do stóp króliczych? Te właśnie produkty kojarzą mi się z konkursami w ABC emotka Np. u mnie zlikwidowali ostatni sklep ABC. A kiedy jeszcze był, nie mieli absolutnie żadnych produktów konkursowych. Stąd też wynika konkurencja mała, ale intensywna: tych, co mają dostęp do prawidłowych produktów w prawidłowym ABC, jest mało. Ale grają intensywnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124374 Napisano: 03.12.2015 17:10:14 w WC - rozmowy o wszystkim
Ashedalka napisał(a):

ahaaa , no bo niby nad sklepem jest Szyld ABC, ale czytam na paragonie, a tam Izabelka...
No na stronie jest podany pod tą ulicą i nr... Więc zaryzykuje, najwyżej w sklepie spytam emotka

W sklepie niczego się nie dowiesz - kasjerka nie będzie mieć pojęcia, czy aktualnie firma współpracuje z ABC w ramach franchisingu, czy nie.

Daaawno temu wygrałam w konkursie sklepów ABC; do paragonu dołączyłam wydruk PrintScreena z oficjalnym wykazem sklepów, nagrody dostałam bez problemu. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124235 Napisano: 03.12.2015 13:35:03 w PLAGIATY
Trzeba zapoznać się z kwestią praw autorskich itp. ujętą w regulaminach obu konkursów.

Inna sprawa, że nie błyszczy inteligencją ani zasobem talentu ten, co wysyła niemal ten sam opublikowany w sieci tekst na kolejny konkurs, gdzie prace są publikowane w sieci. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124220 Napisano: 03.12.2015 13:20:49 w Kaufland konkursy
kalka napisał(a):

To tak przy okazji tematu: kiedy mają być wyniki z "Troszczymy się o świąteczne wydatki" ?

17.12.2015 Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

joan

#6124192 Napisano: 03.12.2015 12:54:03 w Popraw sobie humor...
zaczytana-pola napisał(a):

Nie tylko my mamy świra emotka
http://o2.pl/arty...la-5935630927999617a

400 dziennie? A do wuce chodzi? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124168 Napisano: 03.12.2015 12:34:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ilonaaa93 napisał(a):

Sporo czasu trzeba poświęcić emotka tylko, czy się opłaci. Szkoda, że nie ma gumki do mazania.

O właśnie, święta racja. Brak możliwości zmazania przypadkowo umieszczonej kreski sprawia, że ten formularz jest bardzo irytujący. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124139 Napisano: 03.12.2015 12:03:05 w Kaufland konkursy
mama2006 napisał(a):

a te bony z Kauflanda to z "Troszczymy się po przedświąteczne wydatki"?

Nie. Dziś dostarczano nagrody z akcji "Troszczymy się o jesienny budżet Waszej rodziny". Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124134 Napisano: 03.12.2015 11:59:33 w Wkurza mnie...
czarnygreg - spokojnie, ilu ludzi, tyle poglądów. Nikt z nas nie jest przekonany o nieomylności swoich; gdyby tak było, smarowalibyśmy ich treść sprejem na murach, zamiast dyskutować na forum.

Zgadzam się z tym, że dzieci do adopcji często nie są w idealnym stanie zdrowotnym. Ale zobacz: nawet tutaj, na forum, ilu jest rodziców dzieci niepełnosprawnych albo ciężko chorych. Własne dziecko nie równa się zdrowiutki pączuś. Nowe życie to zawsze w pewnym sensie loteria i każdy rodzic się modli "byle tylko zdrowe było!" Jak się spojrzy na ogłoszenia fundacji czy choćby poogląda wiadomości, widać to wyraźnie.

zaczytana-pola - wkurzające jest to, że zamknięcie programu wynika nie z oszczędności, a z prywatnych przemyśleń decydentów. Następny krok? "Módlcie się o dziecko!" emotka I opiekę zdrowotną też najlepiej niech zlikwidują, będziemy się wszyscy modlić o zdrowie... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124100 Napisano: 03.12.2015 11:18:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
noisy0000 napisał(a):

Mnie tylko denerwuje w Jacobs, że nie wybierają każdego dnia takiej samej ilości kubków (albo chociaż zbliżonej) tylko z pierwszego dnia jest bardzo dużo a z końcówki raptem kilka..  emotka

Być może wybierają procentowo, wtedy z pierwszego dnia zawsze będzie najwięcej laureatów - wiadomo, kiedy w konkursach leci najwięcej zgłoszeń, nietrudne do przewidzenia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6123943 Napisano: 03.12.2015 00:03:28 w Wkurza mnie...
dotti25 napisał(a):

in vitro bez dofinansowania. PIS u władzy, niedługo akcyzę na środki antykoncepcyjne wprowadzą

Nieee, ponoć ma być jakiś program prokreacyjny - pewnie sprzedaż dziurawych gumek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6123899 Napisano: 02.12.2015 22:53:38 w Kaufland konkursy
bridget napisał(a):

czy sa u Was w kauflandach małe bryzy? 

Nie ma, a były emotka Najtańsza Bryza 14,99 zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6123891 Napisano: 02.12.2015 22:49:35 w Czas na zmiany...
pionas napisał(a):

Hej,

dodałem opcję cytowania tylko zaznaczonego tekstu.
Oczywiście przy takim cytowaniu usuwane są wszelkiego rodzaju formatowania i emotki zastąpione są opisem tekstowym...
Czy taki sposób Wam odpowiada?
Jeśli ktoś nie zaznaczy tekstu to zacytuje całą treść....

Super! Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6123866 Napisano: 02.12.2015 22:23:04 w Wkurza mnie...
Kule bele, nie znoszę reklamy z Lewandowskim, o której mówię uja wie. A przed chwilą puścili ją na Kabel 1 Austria emotka Wyświetl w wątku >>
0 0