Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6125166 Napisano: 04.12.2015 16:59:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zezowaty_kot napisał(a):

joan napisał(a):

shell napisał(a):

emotka czy te filizanki co lecą to 8. etap? 

Nie, na stronie napisano, że wyniki z etapu ósmego pojawią się za tydzień, czyli 11.12.2015 emotka

Ale maile są za 8 etap emotka

A to przepraszam za wprowadzenie w błąd, zasugerowałam się wpisem na stronce. Bo najwyraźniej mejla nie zamierzają mi wysłać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6125159 Napisano: 04.12.2015 16:56:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
shell napisał(a):

emotka czy te filizanki co lecą to 8. etap? 

Nie, na stronie napisano, że wyniki z etapu ósmego pojawią się za tydzień, czyli 11.12.2015 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6125153 Napisano: 04.12.2015 16:53:24 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
konkurs14 napisał(a):

i przez to właśnie, że główna nagroda przypadła użytkownikowi z forum, zamiast krytyki są gratulacje.- ton dyskusji zapewne byłby inny, gdyby nagroda trafiła w anonimowe ręce. oczywiście nie można winić osoby, której przyznano nagrodę główną, można mieć jednak żal do komisji konkursowej, która nie wspięła się na wyżyny swoich kompetencji i przypieczętowała swoim końcowym wyborem brak artystycznego zaangażowania w analizę imion dla leniwca oraz brak szacunku dla kreatywnej twórczości wielu pozostałych uczestników konkursu/loterii. propozycji imion dla leniwca było wiele, nagrodzone zostały nieliczne - jakie? kwestia gustu, jedne fajne inne dziwne albo wręcz kontrowersyjne. według mojego gustu imię Zasirello absolutnie nie zasługuje na nagrodę główną - jestem świadomy swojej negatywnej opinii, licząc się z tym, że zaraz i ja zostanę "skrytykowany za krytykę". uszanuję jednak gust innych, dla których wybór imienia wartego samochód był słuszny i nie budzi wątpliwości.

Nie zgadzam się emotka W pełnie się nie zgadzam emotka

Imiona w Leniwcu nagradzano mocno kontrowersyjnie. Wiele dobrych pomysłów przepadało, wiele zostało nagrodzonych tylko zasileniami. Królowało przekombinowanie i nijakość albo abstrakcja (sorki, ale Czaruś to może ewentualnie być imię dla magika). I dlatego właśnie logicznym jest dla mnie, że wygrało IMIĘ związane z ZASILANIEM telefonu. Nie żadna bełkotliwa kombinacja. Z góry było wiadomo, że nie wygra zgłoszenie ze słowem "leń" w środku, bo to byłoby masło maślane. Dla mnie ten wybór jest całkowicie oczywisty i marketingowo prawidłowy, choć każdy może powiedzieć, że miał/widział lepsze pomysły. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6125034 Napisano: 04.12.2015 14:57:07 w SZUKAM....
Pytanie o piwko   emotka

Zielona zawleczka / dwa rzędy kodu konkursowego -> które to piwko? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6125022 Napisano: 04.12.2015 14:49:21 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
1Hiacynta1 napisał(a):

Eeeeee, żle mnie zrozumielisciez tą główną w Łaciatym. Tylko się przekomarzam z kaskaderk. Bardzo bym chciała, ale niestety... cisza w telefonie

O Ty łajzo! A ja do piekarni szłam z nosem na kwintę i łzami w oczach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6125006 Napisano: 04.12.2015 14:39:00 w Gratulacje! Dla wygranych!
cc_investigator: gratulacje i ode mnie, niech się dobrze sprawuje na drodze! emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124835 Napisano: 04.12.2015 12:47:44 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
NosKruka napisał(a):

niektórzy z laureatów Glade:
Agnes, Konstancja, Gracja, Gracjana, Greta, Kasjusz, Pamela, Romulada, Sandra, Victoria, Zenobiusz, Ziemosława
przyznawać się emotka

emotka

A w kolejnym etapie: Pimpek, Azor, Mruczek, Snupi... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124820 Napisano: 04.12.2015 12:38:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
defed napisał(a):

emotka

Mogliby chociaż nagradzać życzenia bez błędów... tobie, cię... szkoda gadać. Powiem szczerze, że gdyby mi facet z taką poezyją wyskoczył, ponownie byśmy się nie spotkali emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124808 Napisano: 04.12.2015 12:28:04 w Pomocy!!!!
edytka301 napisał(a):

Dzięki Ci bardzo. Nic nie widać, no ale będę coś myśleć, zanim się poddam...
Nie wierzcie sposobowi z żelazkiem!

A nie zapisujesz zgłoszeń w pliku? Wtedy miałabyś numer systemowy... emotka Ewentualnie można spróbować obróbki w programach graficznych. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124796 Napisano: 04.12.2015 12:21:48 w Pomocy!!!!
edytka301 napisał(a):

Szukam ratunku emotka Przejechałam nieczytelny paragon na konkurs Kaufland 200 żelazkiem, bo utkwiło mi w głowie, że tak się robi, i została mi szara, pustka kartka emotka Dodatkowe 200zł na Święta poszło pa pa.Chyba, że jest jakiś czarodziej i zna sposób ....

A cokolwiek widać? Masz gdzieś spisane dane z paragonu, tzn. numer systemowy? Bo procesu zaciemnienia nie da się chyba odwrócić.

Możesz podejść do POKu w Kaufie, podać im ten numer i powinni Ci wydrukować tzw. paragon zastępczy. Można spróbować go wysłać do Kaufa z kwitkiem potwierdzającym płatność kartą (o ile kartą płaciłaś; można wygenerować potwierdzenie z konta bankowego). Jeśli opiszesz im w mejlu sytuację, może się udać. W końcu i tak potrzebny im tylko skan paragonu... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124790 Napisano: 04.12.2015 12:17:31 w Carrefour konkursy
aerdna napisał(a):

Czyli rozumiem, że dzwonią dalej ?

Trudno powiedzieć, do mnie dzwonili z godzinę temu, a nie wiem, czy byłam na początku listy laureatów, w jej środku, czy na końcu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124784 Napisano: 04.12.2015 12:11:01 w Wkurza mnie...
Opiszę zatem przypadki moich znajomych:
Para 1: dochody bardzo przeciętne, nic specjalnego, żadna średnia krajowa warszawska czy coś. Adoptowali małą dziewczynkę. Potem on przestał kochać i ich zostawił.
Para 2: dochody nieco powyżej przeciętnej, ale również żaden szpan. Adoptowali małą dziewczynkę, razem do dziś.
Para 3: dochody przeciętne, on pracownik służby mundurowej. W czasie procedury adopcyjnej niespodziewanie ona zaszła w ciążę, zrezygnowali z adopcji. Razem do dziś. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124751 Napisano: 04.12.2015 11:38:38 w Carrefour konkursy
krseta napisał(a):

sporo zgłoszeń słaliście?

Jedno, ale udało się wygrać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124745 Napisano: 04.12.2015 11:35:55 w Wkurza mnie...
michałek13 napisał(a):

(...) I wcale nie uważam, że dzieci adoptowane są gorsze, głupsze... one po prostu miały głupich rodziców i zasługują na miłość i czułość, jak każde dziecko.

emotka

magnus napisał(a):

Wkurza mnie ciągle fakt, że w grach losowych NIC nie wygrywam, a jednak biorę udział, tracę i kasę tylko po to żeby rodzina, znajomi i nieznajomi byli obdzielani różnymi zupkami, świeczkami, pastami do butów i na śniadanie koniecznie jedli ciasteczka BelVita emotka

Z Belvity jeszcze dzwonią, nie porzucaj nadziei emotka
Niestety, znam ten ból, widocznie wygrane w loteriach z zasady nie są nam pisane... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124706 Napisano: 04.12.2015 10:53:07 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

A mnie wkurza jak przyjdzie taka jedna z drugą i Cię inwigilują, i sprawdzają na fb czy Ty aby na pewno potrzebujesz tego, co wygrywasz. Zajmij się swoimi wygranymi i nie rozliczaj nikogo. Jeśli ktoś wygrał, to znaczy, że się postarał i zasłużył. I dam sobie rękę uciąć, że nikt nagród nie wyrzuca. ZAWSZE są one w jakiś sposób użytkowane/wykorzystane. I g***o Cię powinno obchodzić w jaki.

emotka

michałek13 - dzięki, że się wypowiedziałaś, chyba pierwsze słowa z sensem po tej stronie barykady emotka

Ktokolwiek liznął tematu wie, że in vitro nie jest łatwą sprawą. Przede wszystkim całe mnóstwo razy się może nie udać, a czas płynie i stres rośnie. I wcale mi się nie wydaje, żeby było łatwiej, niż z adopcją - a taki argument był tutaj przytaczany. Na moją opinię może mieć wpływ fakt, że moja znajoma jest od lat rodziną zastępczą dla trójki dzieci. Nie wyobrażam sobie, żeby miały usłyszeć, że jednak mają pozostać w bidulu, bo lepiej mieć własne dziecko, bo takie bidulowe to wiadomo: zagrożenie FAS, upośledzeniem umysłowym i w ogóle rodzina nie jak z reklamy. A własne to zdrowe będzie przecież, idealne na pewno i najzdolniejsze.

W skrócie: in vitro = zrobienie czegoś dla siebie, adopcja = zrobienie czegoś dla dziecka.

PS: Nikt nie będzie się smażył w piekle dlatego, że zrobił coś dla siebie. Poza tym wystarczy się wyspowiadać i gotowe. Dawniej dzieci było więcej, a teraz - niestety - nawet młode pary mają problemy. I to jest straszne.

Z beczki obok: Tak się zastanawiam, czy następnym razem jak w psie g* wdepnę, będę się miała prawo wkurzyć i popsioczyć, czy też nie. W końcu psa nie posiadam, a kto nie posiada, niechaj się nie wypowiada... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124611 Napisano: 03.12.2015 23:25:47 w PLAGIATY
NosKruka napisał(a):

a tak zapytam, znacie jakikolwiek przypadek odebrania nagrody z powodu wątkowego?

Znam nawet 2 przypadki, gdzie przy zgłoszonych plagiatach odebrano nagrodę. Obie panie zniknęły z naszego forum. Tzn.: OFICJALNIE ich tutaj nie ma emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124421 Napisano: 03.12.2015 18:14:56 w WC - rozmowy o wszystkim
Ashedalka napisał(a):

(...) No i ciekawi mnie czy tam w konkursach duża konkurencja jest...

Powiedziałabym tak: mała, ale intensywna emotka

Zwykle trudno znaleźć sklep ABC, który będzie posiadał konkursowy towar. Czasami są to takie produkty, że sprzedawca patrzy na Ciebie, jak na UFO emotka Baterie paluszki AA firmy Duracell? Bombonierka Wedla z różą na opakowaniu? Rama gotuj jak szef kuchni z czarnuszką? Krem do stóp króliczych? Te właśnie produkty kojarzą mi się z konkursami w ABC emotka Np. u mnie zlikwidowali ostatni sklep ABC. A kiedy jeszcze był, nie mieli absolutnie żadnych produktów konkursowych. Stąd też wynika konkurencja mała, ale intensywna: tych, co mają dostęp do prawidłowych produktów w prawidłowym ABC, jest mało. Ale grają intensywnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124374 Napisano: 03.12.2015 17:10:14 w WC - rozmowy o wszystkim
Ashedalka napisał(a):

ahaaa , no bo niby nad sklepem jest Szyld ABC, ale czytam na paragonie, a tam Izabelka...
No na stronie jest podany pod tą ulicą i nr... Więc zaryzykuje, najwyżej w sklepie spytam emotka

W sklepie niczego się nie dowiesz - kasjerka nie będzie mieć pojęcia, czy aktualnie firma współpracuje z ABC w ramach franchisingu, czy nie.

Daaawno temu wygrałam w konkursie sklepów ABC; do paragonu dołączyłam wydruk PrintScreena z oficjalnym wykazem sklepów, nagrody dostałam bez problemu. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124235 Napisano: 03.12.2015 13:35:03 w PLAGIATY
Trzeba zapoznać się z kwestią praw autorskich itp. ujętą w regulaminach obu konkursów.

Inna sprawa, że nie błyszczy inteligencją ani zasobem talentu ten, co wysyła niemal ten sam opublikowany w sieci tekst na kolejny konkurs, gdzie prace są publikowane w sieci. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6124220 Napisano: 03.12.2015 13:20:49 w Kaufland konkursy
kalka napisał(a):

To tak przy okazji tematu: kiedy mają być wyniki z "Troszczymy się o świąteczne wydatki" ?

17.12.2015 Wyświetl w wątku >>
0 0