Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#5978830 Napisano: 11.02.2015 19:20:44 w WC - rozmowy o wszystkim
barszcz napisał(a):

Dziękuję joan,napisałam do gościa ze sklepy modelarskiego i podałam mu podany przez Ciebie regulamin przewozowy.Wątpię, że zmienią zdanie,ale dziwię się ,że gostek tak kiepsko sie stara.Zaczynam podejrzewac,że mógł sam wysłać uszkodzony towar.Tak czy siak bójcie sie kurierzy z siódemki,już ja dam Wam popalić,jak tylko nadarzy sie sposobność

To, co Ci napisałam, to fragment prawa przewozowego i indywidualny regulamin Siódemki nie może być sprzeczny z tymi zapisami.

Może sprzedający za późno poinformował Siódemkę o zaistnieniu szkody? W sensie: minęło owe 7 dni?
Ja bym się nie poddawała jednak i molestowała sprzedającego, jest on zobowiązany dostarczyć Ci nieuszkodzony towar. Wynajęty przez niego przewoźnik nie wywiązał się z umowy, a do tego łamie prawo przewozowe.

Trzymam kciuki, żeby jednak zaświeciło jakieś światełko w tunelu... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5978824 Napisano: 11.02.2015 19:11:18 w WC - rozmowy o wszystkim
barszcz napisał(a):

Dzieki joan,tylko my jako odbiorca nie czytamy regulaminu kuriera,bo to jest sprawa wysylającego.Teraz nauczona doświadczeniem nie wypuszczę kurier póki nie otworzę paczki,a siódemke będę przetrzymywać na korytarzu minimum godzinę.Zamierzam baaardzo długo rozpakowywać każda przesyłke od nich.Trzymam kciuki,żeby przyszła jakaś nagroda siódemką.

Niestety, kurier nie musi czekać, aż otworzysz paczkę, powinien Ci ją wręczyć dopiero po podpisaniu świstka. Obawiam się, że tylko niepotrzebnie narazisz się na konflikty z kurierami.

Najlepiej obadać regulamin, ale on MUSI być dostosowany do prawa przewozowego i skoro ono mówi o 7 dniach, to nie ma mowy, by było inaczej. Udajcie się do rzecznika, może on pomoże. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5978819 Napisano: 11.02.2015 19:08:07 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Cudaczku, ja wychodziłam z domu o 5:30, wracałam o 18:30 i tak od poniedziałku do soboty pracując i studiując jednocześnie. W międzyczasie udało mi się nawet wyjść za mąż, więc nie jest tak źle emotka .

Cha cha, to prawie tak samo, jak ja: u mnie poniedziałek -> piątek.
Za mąż nie wyszłam, ale często Mój przychodził wieczorem, siadał obok mnie, a ja przytulałam się do niego i... zasypiałam. Więc tak siedział dwie godziny, po czym szedł do domu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5978816 Napisano: 11.02.2015 19:05:25 w WC - rozmowy o wszystkim
barszcz:

Prawo przewozowe
Rozdział 9

Ustalenie stanu przesyłki, dochodzenie roszczeń

Art. 74.
3. Jeżeli po wydaniu przesyłki ujawniono ubytek lub uszkodzenie niedające się z zewnątrz zauważyć przy odbiorze, przewoźnik ustala stan przesyłki na żądanie uprawnionego zgłoszone niezwłocznie po ujawnieniu szkody, nie później jednak niż w ciągu 7 dni od dnia odbioru przesyłki.

Poza tym, jeśli była ubezpieczona, to nie wiem, dlaczego robią problemy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5978813 Napisano: 11.02.2015 19:00:12 w WC - rozmowy o wszystkim
barszcz napisał(a):

Miała naklejkę ostroznie i była ubezpieczona,ale co z tego jak dostałam pismo,ze ponieważ nie otworzyłam przesyłki przy kurierze nie mam prawa do roszczeń.Sprzedawca ponoć zagroził siódemce,że zrezygnuje z ich usług ,ale dla mnie nie ma to znaczenia. Mam uszkodzoną rzecz za ponad 300 zlotych i nie wiem co dalej z tym poczać:-((

Jak już pisałam, poczytaj w necie ich regulamin - czy tam czasem nie ma zapisu, że przesyłkę z napisem "Ostrożnie" należy otwierać przy kurierze. Nadanie paczki oznacza przeważnie zawarcie umowy przewozu na warunkach opisanych we wspomnianym regulaminie.

Tak czy siak, najlepiej udać się do rzecznika praw konsumenta w swoim mieście, pomaga za darmo. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5978809 Napisano: 11.02.2015 18:57:12 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że od poniedziałku do piątku zazwyczaj wychodzę z domu do pracy tuż po ósmej i wracam około 18.30 emotka To nie jest żadne życie tylko jakaś wegetacja. Ja nie wiem w sumie po co w ogóle ludzie łączą się w pary, zakładają rodziny, skoro mają dla nich tak niewiele czasu,ech. Czasem błogosławię swój stan singielki i fakt,że po powrocie do domu muszę trochę ogarnąć chatę, pogadać z rodzicami, a potem mogę egoistycznie zająć się sobą emotka

Umówmy się tak:
- ludzie łączą się w pary = naturalne,
- ludzie wychodzą na 10 h z domu = nienaturalne.
Może więc nie pytaj, czemu ludzie łączą się w pary, a raczej: czemu wychodzą z domu na 10 h? emotka
Na plus jest to, że w ogóle zauważyłaś problem, wielu ludzi uznaje taki stan rzeczy za normę. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5978804 Napisano: 11.02.2015 18:46:59 w WC - rozmowy o wszystkim
barszcz napisał(a):

Szukam pomocy -mój mąż zamówił ze sklepu internetowego walizkę.Kurier jak to oni mają w zwyczaju przyjechał w godzinach rannych,wiec ja odebrałam przesyłkę.Nie otworzyłam ,bo nie była do mnie adresowana.Mąż wieczorem po pracy ją otworzył i okazało sie ,że jest wgnieciona.Następnego dnia spisałam protokół szkody.Sprzedawca złożył reklamację,ale w odpowiedzi kurier odrzucił reklamacje,bo nie otworzyłam przy nim przesyłki.Dla nas 300 złotych,to duże pieniądze,nie wiem co mogę teraz zrobić,jakie kroki podjąć.Czy mam sznsę coś wywalczyć??Może ktoś podpowie,będę wdzięczna!:-)

Bez przesady, kurier nie ma obowiązku czekać, aż odbiorca otworzy przesyłkę, kto takie kity pociska? Niech wskażą, w którym punkcie regulaminu świadczenia usług kurierskich jest o tym wzmianka.

Macie może jeszcze opakowanie z nalepką firmy kurierskiej? Trzeba obadać, jaką dokładnie usługę opłacił nadawca, obawiam się, że najtańszą.
Moja opinia: przesyłka została źle opakowana i oznaczona przez nadawcę, powinna mieć naklejkę "Ostrożnie". Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5978611 Napisano: 11.02.2015 12:45:45 w TESCO konkursy
ashley878 napisał(a):

Czy Zimowe Szaleństwo powiadomiło już zwycięzców emotka ? Jeśli ktoś chce się podzielić informacją proszę o PW emotka

Również się nad tym zastanawiam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976360 Napisano: 05.02.2015 16:28:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ivanotta napisał(a):

(...) A tak z innej beczki czy dużo osób zagrało w tlc o wycieczkę emotka ?

Myślę, że tak, info o konkursie było nawet na FB, a oni mają sporo fanów. Pewnie posłano też mnóstwo plagiatów. Mam nadzieję, że większość uczestników "zagrała o iPODy", a wycieczka trafi do mnie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976335 Napisano: 05.02.2015 15:43:57 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
marzenier - aha, wg mnie fajna opcja, można spróbować na tydzień, zobaczyć, czy się przyjmie. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976324 Napisano: 05.02.2015 15:23:47 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pionas napisał(a):

(...) Może by to dodał i na takiej samej zasadzie zrobił
Publikuj w "Moje dzisiejsze wygrane" Tak / Nie

Co Wy na takie rozwiązanie?

Wytłumacz łopatologicznie, o co chodzi, bo nie wiem, czy być za, czy przeciw, nic a nic nie rozumiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976208 Napisano: 05.02.2015 11:52:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
olivkap - może autorka zdjęcia jest na forum, więc nie będę ciągnęła tematu, moje zdanie się nie liczy przecież, a każdy ma inny gust. Ważne jest to, co spodoba się jury emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976205 Napisano: 05.02.2015 11:45:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zaczytana-pola napisał(a):

A mi podoba się zdjęcie z babcią emotka . Takie proste, zwykłe. Wafelek, który łączy pokolenia emotka

Mnie początkowo również. Ale potem pomyślałam, że od jakiegokolwiek zdjęcia z dzieckiem różni się tylko wiekiem osoby towarzyszącej. Chodzi o to, żeby wzruszyć. Po latach konkursowania żadne dziecko mnie już nie wzrusza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976197 Napisano: 05.02.2015 11:36:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adrian- mnie się podobają 3 szt.:
- Skazany za chrupkość,
- Torreador z damą,
- Miłośnik czosnku z damą.
Jest w tych zdjęciach tyle tego czegoś, ile potrzeba, że nie za dużo, ale i nie za mało.
Trzymam za Was kciuki  :)    Potrójne  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5975789 Napisano: 04.02.2015 13:48:38 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

wkurza mnie, choć w sumie raczej wywołuje uśmiech politowania (ale takiego tematu nie ma), gdy komuś nie wystarcza pochwalenie się nagrodą w mdw i musi dopisać, że wygrane owo jest "o wartości:xxx". emotka

U mnie to z kolei wywołuje niezrozumienie, bo co za różnica, jakimi liczbami plują regulaminy? Wg mnie znaczenie ma aspekt osobisty, czyli DLACZEGO cieszy mnie wygrana, a nie NA ILE WYCENIA JĄ ORGANIZATOR.

A co jest wkurzające: wlazłam jakiś czas temu na mugolski profil, żeby zobaczyć, co takiego na FB znaleźć się musi, żeby społeczeństwo uznało, że istniejesz i jesteś "normalny". A tam nie dosyć, że wszystko publicznie udostępnione (może poza zawartością majtek, ale nie chwalmy dnia...), to jeszcze mnóstwo zdjęć dzieci w strojach takich i owych (kompletny brak wyobraźni!). I najgorsze, oprócz tego całego syfu, lansu i tępodzidstwa: zamieszczanie zdjęć osób trzecich i odnośników do ich profili. Czyli coś w stylu w pubie Morda na piffeczku z X, Y, Z emotka
Bo rozumiem, że można udebilniać siebie, ale osoby postronne? I to publicznie? Ludzie się rozwodzą, aplikują o pracę, inwigilują sąsiadów; złodzieje z kolei szukają powtarzalności w zachowaniach oraz info, kogo i kiedy nie będzie w domu... informacje leżą podane na tacy, bierzcie i jedzcie z tego wszyscy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5975617 Napisano: 04.02.2015 09:49:43 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Nagroda z konkursu "Drugie życie butelki Fairy" -> kurier TNT.

Karton pierońsko lodowaty, ale kicia już się położyła w środku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5975153 Napisano: 03.02.2015 11:38:37 w Wkurza mnie...
asante napisał(a):

I myślisz, ze przestanie mnie to wkurzać? emotka  Na paragon wydałam 15 zł (nawet 20, bo akurat tyle kosztowała kawa), za list do agencji zapłaciłam 5 zł, na sms kolejne kilka złotych, bo składał się z 3, za wysyłkę Tobie zapłacę następne prawie 5 zł, rozumiem, że bon chcesz kupić taniej, czyli do nagrody o wartości 50 zł musiałabym dopłacić - nie jest to paranoja? 

Nie sprzedawaj bonu, tylko go wymień, wtedy będziesz ewentualnie w plecy o znaczek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5974883 Napisano: 02.02.2015 19:08:09 w Intermarche
Moja antypatia do ITM wzrasta z biegiem czasu emotka
A w międzyczasie:
- u Smolara jak zwykle Mniej, niż zerooo;
- na paragonie Pełnego wózka prawidłowe jaja w cenie nieprawidłowej.
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5974831 Napisano: 02.02.2015 17:34:59 w SZUKAM....
leelee - Tyś na głowę upadł?! emotka Wszak jesteśmy mafią konkursową, a mafii się o majątek i jego źródła nie pyta! emotka

Ale chętnie przeczytam tę pracę licencjacką emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5974758 Napisano: 02.02.2015 16:27:14 w Paragony
maa napisał(a):

Posiadam paragon La Petit. Chętnych zapraszam na pw.  

Konkurs zakończył się 28.01.2015, w zgłoszeniu podawało się numer paragonu. Wyświetl w wątku >>
0 0