Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#5976335 Napisano: 05.02.2015 15:43:57 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
marzenier - aha, wg mnie fajna opcja, można spróbować na tydzień, zobaczyć, czy się przyjmie. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976324 Napisano: 05.02.2015 15:23:47 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pionas napisał(a):

(...) Może by to dodał i na takiej samej zasadzie zrobił
Publikuj w "Moje dzisiejsze wygrane" Tak / Nie

Co Wy na takie rozwiązanie?

Wytłumacz łopatologicznie, o co chodzi, bo nie wiem, czy być za, czy przeciw, nic a nic nie rozumiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976208 Napisano: 05.02.2015 11:52:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
olivkap - może autorka zdjęcia jest na forum, więc nie będę ciągnęła tematu, moje zdanie się nie liczy przecież, a każdy ma inny gust. Ważne jest to, co spodoba się jury emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976205 Napisano: 05.02.2015 11:45:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zaczytana-pola napisał(a):

A mi podoba się zdjęcie z babcią emotka . Takie proste, zwykłe. Wafelek, który łączy pokolenia emotka

Mnie początkowo również. Ale potem pomyślałam, że od jakiegokolwiek zdjęcia z dzieckiem różni się tylko wiekiem osoby towarzyszącej. Chodzi o to, żeby wzruszyć. Po latach konkursowania żadne dziecko mnie już nie wzrusza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5976197 Napisano: 05.02.2015 11:36:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
adrian- mnie się podobają 3 szt.:
- Skazany za chrupkość,
- Torreador z damą,
- Miłośnik czosnku z damą.
Jest w tych zdjęciach tyle tego czegoś, ile potrzeba, że nie za dużo, ale i nie za mało.
Trzymam za Was kciuki  :)    Potrójne  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5975789 Napisano: 04.02.2015 13:48:38 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

wkurza mnie, choć w sumie raczej wywołuje uśmiech politowania (ale takiego tematu nie ma), gdy komuś nie wystarcza pochwalenie się nagrodą w mdw i musi dopisać, że wygrane owo jest "o wartości:xxx". emotka

U mnie to z kolei wywołuje niezrozumienie, bo co za różnica, jakimi liczbami plują regulaminy? Wg mnie znaczenie ma aspekt osobisty, czyli DLACZEGO cieszy mnie wygrana, a nie NA ILE WYCENIA JĄ ORGANIZATOR.

A co jest wkurzające: wlazłam jakiś czas temu na mugolski profil, żeby zobaczyć, co takiego na FB znaleźć się musi, żeby społeczeństwo uznało, że istniejesz i jesteś "normalny". A tam nie dosyć, że wszystko publicznie udostępnione (może poza zawartością majtek, ale nie chwalmy dnia...), to jeszcze mnóstwo zdjęć dzieci w strojach takich i owych (kompletny brak wyobraźni!). I najgorsze, oprócz tego całego syfu, lansu i tępodzidstwa: zamieszczanie zdjęć osób trzecich i odnośników do ich profili. Czyli coś w stylu w pubie Morda na piffeczku z X, Y, Z emotka
Bo rozumiem, że można udebilniać siebie, ale osoby postronne? I to publicznie? Ludzie się rozwodzą, aplikują o pracę, inwigilują sąsiadów; złodzieje z kolei szukają powtarzalności w zachowaniach oraz info, kogo i kiedy nie będzie w domu... informacje leżą podane na tacy, bierzcie i jedzcie z tego wszyscy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5975617 Napisano: 04.02.2015 09:49:43 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Nagroda z konkursu "Drugie życie butelki Fairy" -> kurier TNT.

Karton pierońsko lodowaty, ale kicia już się położyła w środku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5975153 Napisano: 03.02.2015 11:38:37 w Wkurza mnie...
asante napisał(a):

I myślisz, ze przestanie mnie to wkurzać? emotka  Na paragon wydałam 15 zł (nawet 20, bo akurat tyle kosztowała kawa), za list do agencji zapłaciłam 5 zł, na sms kolejne kilka złotych, bo składał się z 3, za wysyłkę Tobie zapłacę następne prawie 5 zł, rozumiem, że bon chcesz kupić taniej, czyli do nagrody o wartości 50 zł musiałabym dopłacić - nie jest to paranoja? 

Nie sprzedawaj bonu, tylko go wymień, wtedy będziesz ewentualnie w plecy o znaczek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5974883 Napisano: 02.02.2015 19:08:09 w Intermarche
Moja antypatia do ITM wzrasta z biegiem czasu emotka
A w międzyczasie:
- u Smolara jak zwykle Mniej, niż zerooo;
- na paragonie Pełnego wózka prawidłowe jaja w cenie nieprawidłowej.
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5974831 Napisano: 02.02.2015 17:34:59 w SZUKAM....
leelee - Tyś na głowę upadł?! emotka Wszak jesteśmy mafią konkursową, a mafii się o majątek i jego źródła nie pyta! emotka

Ale chętnie przeczytam tę pracę licencjacką emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5974758 Napisano: 02.02.2015 16:27:14 w Paragony
maa napisał(a):

Posiadam paragon La Petit. Chętnych zapraszam na pw.  

Konkurs zakończył się 28.01.2015, w zgłoszeniu podawało się numer paragonu. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5973801 Napisano: 30.01.2015 18:05:25 w Sport
bartula napisał(a):

Co za emocje emotka

Ja wyłączyłam głos, bo nerwowo nie dawałam rady emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5973560 Napisano: 30.01.2015 10:57:06 w Intermarche
trebor1 napisał(a):

Jakie emocje towarzyszą Ci, gdy widzisz swój zwiędnięty kwiat?
Takie same jak wtedy, gdy konar nie chce zapłonąć...
:)

emotka emotka emotka
Płacz i zgrzytanie zębów (ze śmiechu). Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5973538 Napisano: 30.01.2015 10:22:01 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

(...) skoro uczy się, to jest AMBITNY (...)

I dlatego się właśnie nie dogadamy emotka Czas porzucić wszelkie próby; akurat zjadłam na śniadanie śledziki po góralsku, na myśl o Snickersie aż mną telepło emotka

Co do "wieśniaków" - w pewnym momencie słowo to przestało oznaczać mieszkańca wsi i teraz ma wydźwięk zwyczajnie obraźliwy. Ale czy na pewno? Bo jak nazwiemy kobietę, która mieszka poza miastem? Wieśniaczką? Wieśniarą? Rolniczką? Kim będę, gdy już wygram te mnóstwo milionów i ucieknę hen hen daleko od mutantów zwanych miastami?

zaczytana-pola - Ty się nie przejmuj tym, co wyczytasz w internetach emotka Mój facet mi onegdaj wytłumaczył, co to jest "prowokacja" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5973059 Napisano: 29.01.2015 12:10:35 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

Rozumiem, że miałaś zły dzień i próbowałaś mnie (właśnie nie wiem jak to nazwać) sprostować/ pouczyć? nieważne zresztą.
Czy ja napisałam/ sugerowałam, że inni nie są ambitni?NIE ! czytaj ze zrozumieniem. No chyba, że studiowałaś filozofię, to możemy tak sobie pisać i pisać.

Nie miałam złego dnia, wszystkie moje dni są dobre emotka
Nikogo nie pouczam, wyrażam jedynie swoją opinię, która zachwytem piać nie może, gdyż wtedy nie pasowałaby do wątku.
Właśnie tego zrozumienia nie wykazałam, zbyt mało mówią mi słowa "grunt, że ma ambicje i się kształci". A może - zbyt dużo.
Filozofii nie studiowałam, zgodnie ze "Słownikiem języka polskiego PWN"... jestem pragmatykiem emotka

dolly napisał(a):

Skoro "odgrzewamy stare kotlety" to ja napisze tylko tyle- widać prawdziwym studentem nie byłam, skoro dwój z zaliczeń nie przynosiłam.
I wkurza mnie, takie kategoryzowanie - prawdziwy student, bo oblewa - dosłownie i w przenośni.

Bo Ty byłaś KUJONEM emotka No dobra, nie bij, tylko żartowałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5972458 Napisano: 27.01.2015 22:35:28 w Wkurza mnie...
turli - prawie zaczęłam wrzeszczeć, że to nie ja, to zmowa adminów tego forum, ale skumałam, że najpierw wpisałam techników, a potem nie zmieniłam wyrazu prawidłowo emotka

doalki - konkursy pokazują, że marzenia się spełniają i warto je mieć. Choć nie zawsze spełniają się wtedy, gdy tego chcemy i tak, jak tego chcemy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5972429 Napisano: 27.01.2015 21:50:28 w Wkurza mnie...
milax88 napisał(a):

Sama to zrobiła dając wykład wyżej, po czym dopisała, że ma podwójny tytuł.

Napisałam o swoich "wybitnych" tytułach, żeby mi nikt nie zarzucił, że nie mogę się wypowiadać, bo nie studiowałam   emotka      

Mój ulubiony kierownik nie miał studiów, był po technikóm samochodowym. A nie wiem, czy byłabym godna mu wiązać rzemyk u sandałów, taką miał wiedzę i doświadczenie. Najbardziej zadziwiało mnie to, że człowiek przychodził do niego z problemem, a on wchodził na jakąś nieziemską platformę kombinacji umysłowych i wymyślał po 4 rozwiązania ot tak. Pomijając sympatyczną osobowość, był naprawdę świetnym szefem, bardzo lubianym, na którego zawsze można było liczyć. I tylko taki nieambitny z niego facet, bez studiów, żenada, że żal.pl  emotka  

doalki - współczuję, mam nadzieję, że 2015 przyniesie zmiany na lepsze    emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5972395 Napisano: 27.01.2015 20:43:53 w Wkurza mnie...
milax88 napisał(a):

Teraz to ja się wkurzyłam. Jakim prawem kogoś oceniasz? Najlepiej to żeby nikt nie szedł na studia bo to przecież nic nie znaczy! Nawet jeśli rolnik pójdzie na studia antropologiczne to - według mnie - świadczy to o ambicji bo nie ogranicza się do siedzenia na wsi i uprawiania roli. Chce się wzbogacić o wiedzę, która być może mu się nie przyda na roli, ale może on będzie czuł się z tym lepiej, że wie lepiej i ze rozumie pewne zjawiska, które go intrygowały? Bo robi to dla samego siebie, nie dla zdobycia pracy czy możliwości powieszenia sobie tabliczki z "mgr" przed imieniem i nazwiskiem. Piszesz głupio, bo Cię wkurzył student? No proszę Cię. Nie oceniaj wszystkich swoją miarą.

Dokładnie tak: to nic nie znaczy emotka

Studiujący rolnik to dla mnie taki sam rolnik, jak niestudiujący. Normalny ludź. Jeden poczyta o czymś w Internecie, drugi pozna to samo na studiach, rozgraniczanie, że pierwszy jest ambitny, a drugi nie... jest krzywdzące.

Robienie czegoś dla siebie to zdecydowanie nie ambicja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5972377 Napisano: 27.01.2015 20:11:51 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

Prawdziwy student emotka  nie wkurzaj się, grunt, że ma ambicje i się kształci emotka

Zirytowałam się.
Sugestią, jakoby studiowanie świadczyło o ambicji - to się nawet nie mieści w pojęciu bzdury totalnej. Ludzie studiują z różnych powodów, a szczególnie popularne są:
- bo nie wiedzą, co zrobić z życiem, żeby było lepiej;
- bo im ktoś każe (mama, szef itd.);
- bo chcą się dowartościować (naprawdę sporo ludzi musi sobie studiami zrobić dobrze, np. mama mojej koleżanki miała słowo mgr na drzwiach razem z imieniem i nazwiskiem!);
- bo to ma sens - wąska, naprawdę wąska grupa zawodowa musi być powiązana ze studiami, bo przecież nie chcemy, żeby kroił nas chirurg, który znajomość anatomii opiera na prenumeracie Plejboja.

Jeśli rolnik pójdzie na studia, dajmy na to, antropologiczne, to co, stanie się ambitny? A kiedy tę jego ambicję zaczniemy uznawać za głupotę? Gdy po studiach wróci na wykopki? Bo ta jego ambicja w kontekście ziemniaka, to chyba coś nie ten tegez. Wkrótce nowe "ambitne" filmiki w sieci: jedzenie wodzionki bez wody, zjazd na nartach po trawiastym zboczu, przepisywanie podręczników sokiem z cytryny.

PS: Żaden z powyższych powodów studiowania nie jest związany z ambicją. Polska ambicja poleciała w przepaść, gdy pękła lina Jerzego Kukuczki i od tej pory rzadko jest widywana.

To pisałam ja, ex-studentka, posiadaczka dwóch tytułów.
Wk*rwiona niebotycznie, bo przed chwilą dostałam propozycję cenową nabycia mojego przedmiotu; cena kompletnie od czapy, a pan się tłumaczy, że "jest biednym studentem". To mógł wybrać kopanie rowów, byłoby go stać. K* mać. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5972234 Napisano: 27.01.2015 15:10:15 w Biedronka
Z ciekawostek: w Biedronce wafelki Manner Mio 120 g w cenie 3,99 zł; w Intermarche te same po 5,99 zł. Wyświetl w wątku >>
0 0