Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#5919827 Napisano: 19.09.2014 15:45:30 w Kaufland konkursy
zaczytana-pola napisał(a):

Znów w nocy będą przylatywać emotka

Noc.
Piiip. Piip. Piip. Piip. Piip.
Żona wychyla się spod kołdry i wyciąga karton spod łóżka.
Mąż: Z kim Ty o tej porze smsujesz?!
Żona: To z konkursu!
Mąż: No na pewno! A te wibracje jakieś takie, że aż łóżkiem trzęsie, to też pewnie "z konkursu"?! Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919815 Napisano: 19.09.2014 15:35:20 w Kaufland konkursy
Świetnie, jeszcze tylko tej porażki do kompletu mi brakowało... Gupi tydzień. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919798 Napisano: 19.09.2014 15:12:25 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
To było do przewidzenia: 4000 nagród z Vizira i nic emotka

I przeklęta rezerwa rolek Fa też mnie ominęła łukiem szerokim emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919782 Napisano: 19.09.2014 14:51:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kamilara84 napisał(a):

a ja jeszcze na temat Stokrotki : jak myslicie? jak ktoś podał nr kasy zamiast nr paragonu i został wylosowany to równie dobrze można wysłać tysiąc zgłoszeń z nr kasy na jeden paragon tyle ze z różnych numerów. oni tego nie sprawdzają??
w regulaminie jest napisane wyraźnie że sms wysłane w innym formacie niż podany nie będą brane pod uwagę czy jakoś tak emotka

Regulamin swoje, a wyniki - swoje emotka
Skoro w regulaminie wyraźnie i jednoznacznie zapisano, jaki powinien być format zgłoszenia, wszystkie pozostałe powinny dostać zwrotkę "Błędny format zgłoszenia, wpisz..." Przynajmniej tak by było, gdybym ja się tym zajmowała. I żadnych dubli emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919746 Napisano: 19.09.2014 13:53:37 w Wkurza mnie...
carissma napisał(a):

Wkurza mnie, że codziennie wydzwaniają do mnie jakieś agencje z badaniami opinii publicznej. Co telefon to inna agencja emotka też tak macie? Lecę do tego tel bo mam tam starter konkursowy włożony a tu babka jednolitym tonem bez żadnych emocji wyklepuje regułkę i za każdym razem mój numer generuje im się automatycznie "podobno" emotka

Do mnie nigdy nikt nie dzwoni, ewentualnie z zastrzeżonego Yves Rocher - rozłączam się od razu. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919691 Napisano: 19.09.2014 12:22:47 w Wygraj mi / Wygram za...
mirek2oo6 napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

Mam 2 kody z lays. Kto mi wygra na lays kartę temu dam ten drugi kod żeby sobie też wygrał te 50 zł:D

Kusząca propozycja, jednak wolę zainwestować te 2zł w chipsy i zgarnąć 2x50 emotka

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919665 Napisano: 19.09.2014 12:04:32 w Wkurza mnie...
ziolko napisał(a):

(...) i jeszcze wkurza mnie, że w wielu ankietach, szczególnie na gfk, czy epanelu jak zaznaczę opcję, że nie wiem, jakie mam dochody (bo u mnie jest to zmienne) albo odmawiam podania ich wysokości, to nie nalicza mi stawki za ankietę, tylko mam info, że "nie spełniam kryteriów". emotka Mimo, że przejdę większość ankiety

Co to jest e-panel? Chyba mnie tam jeszcze nie ma emotka

Nie zaznaczaj, że nie wiesz, zaznacz dochód z poprzedniego miesiąca. Przecież nikt z nas nie wie, jaki dokładnie będzie miał przyrost finansowy; w jednym miesiącu wygrasz grzebień, w drugim auto emotka Ja zawsze zaznaczam 2500-5000 zł emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919641 Napisano: 19.09.2014 11:39:52 w SZUKAM....
teodozja napisał(a):

Tak to rozumiem, ale to jest dobra wola kuriera, bo nie sposób wymagać od kogoś żeby czekał skoro nie musi,skoro nie ma podstawy prawnej ja nie mogę tego wyegzekwować.Natomiast już jak otworzę i zobaczę uszkodzenie musi przyjechać ponownie i spisać protokól bo taka jest procedura, wtedy już żadnej uprzejmości nie robi i moge tego wymagać. A czy dobrze rozumiem ta przesyłka przyjęcia paczki z zastrzeżeniem jest dodatkowo płatna przez nadawce?

PP? Sprawdzenie zawartości przesyłki przed odbiorem kosztuje ok. 6 zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919632 Napisano: 19.09.2014 11:21:47 w SZUKAM....
teodozja napisał(a):

Skąd jest ten pomysł firm wysyłających przesyłki że przesyłki mamy sprawdzać w obecności kuriera. Sprawdzałam w prawie przewozowym, nigdzie nie znalazłam takiego obowiązku kuriera.Jak jest coś nie tak wtedy dzwoni się po kuriera i spisuje protokół szkody.Kto mnie oświeci?

Nie wiem, to bzdura, kurier odpowiada za doręczenie przesyłki i w momencie podpisania listu przewozowego reszta go nie obchodzi. Najlepiej sprawdzić od razu dlatego, że kurier nie musi wracać, tylko natychmiast sporządza się protokół szkody. I to jedyny powód, ta "wygoda".

Pominę fakt domniemania uszkodzenia towaru w transporcie, jeśli stwierdzi się szkodę w czasie x dni, to tzw. szkoda niewidoczna.

Jeśli ktoś chce sprawdzić stan zawartość przesyłki przed podpisaniem dokumentu odbioru, gdzie jest jasno i wyraźnie nadrukowane "Przyjmuję przesyłkę bez zastrzeżeń", to jedyną opcję oferuje PP. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919611 Napisano: 19.09.2014 10:50:16 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

A mnie wkurza streetcom emotka czekam na kampanię z niecierpliwością, a tam info po raz n-ty "Przykro nam, ale.. bla bla bla", to po cholerę człowiek swój adres do wysyłki potwierdza, skoro osoba ze wsi nie może testować, bo jak widać trzeba być z wielkiego miasta, wrrrrr

Najsłabszy panel ever emotka Ze wszystkich pozostałych przychodzą doładowania albo pieniążki, a w Streetcom zawsze wielka łaska i punkty, za które nic nie dają emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919605 Napisano: 19.09.2014 10:48:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koniczynka123 napisał(a):

joan napisał(a):

Co to za dziwadła na listach laureatów loterii w Stokrotce? emotka

Regulamin wyraźnie precyzuje, co należy wklepać w smsie, jest tam przykładowy sms zgłoszeniowy. A tymczasem na listach laureatów smsy typu "Numer paragonu: 111111". Zaraz ludzie pełnymi zdaniami zaczną pisać. Trzynastozgłoskowca przyjmą?

Niektórzy nawet podają nr kasy fiskalnej (AET06...) zamiast nr paragonu emotka

To już mogę zrozumieć, skoro nigdzie nie jest wyraźnie wydrukowane: NR PARAGONU 12345.

Ale dublowanie zgłoszeń mnie wk* totalnie.
STOKROTKA.12345
STOKROTKA. 12345
STOKROTKA. PARAGON NUMER 12345
STOKROTKA. NR PARAGONU 12345
STOKROTKA. PARAGON NR 12345
STOKROTKA. NUMER MOJEGO PARAGONU TO 12345
.....
STOKROTKA. SUPER KONKURS ZROBIŁAM DZIŚ ZAKUPY DLA PSA ŚREDNIA TACKA MIELONKI I PEDIGREE DLA DUŻYCH RAS I PÓŁ KILO ŻWACZY WOŁOWYCH I 4 CIELĘCE JĘZORY WYKOSZTOWAŁAM SIĘ BARDZO ALE SKORO MOGĘ WYGRAĆ TO WIEDZCIE ŻE NUMER PARAGONU 12345. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919461 Napisano: 18.09.2014 20:58:22 w Kaufland konkursy
sosna napisał(a):

Czy wasze bony do Kauflanda są aktywne, bo mój jeden jedyny nie!!!

Tak, a byłam w markecie prawie od razu po ich otrzymaniu. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919336 Napisano: 18.09.2014 15:51:44 w Wkurza mnie...
malenka - daj znać, co będzie, trzymamy kciuki za powodzenie tej akcji! emotka

Nawet, gdyby okna miały nieprawidłowe wymiary, są Twoje i nikt nie może sobie nimi bezprawnie rozporządzać. Jak już pisałam, odbiór zamówionego towaru nie nastąpił. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919314 Napisano: 18.09.2014 15:12:36 w Wkurza mnie...
Nigdzie nie jedź. Skoro Twoi rodzice niczego nie podpisali, dostawy w ogóle nie było emotka

Zadzwońcie i powiedzcie, że czekacie na okna emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919307 Napisano: 18.09.2014 15:03:24 w Wkurza mnie...
malenka - okna Ci MUSZĄ przywieźć, zapłaciłaś za nie i tyle. Jeszcze Ci powinni oddać część kasy, skoro montaż nie nastąpił.

Nie bój się zapisów umowy, często nawet umowy wielkich banków zawierają klauzule niedozwolone, które są bezskuteczne emotka

Sprawdź, co podpisali Twoi rodzice. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919303 Napisano: 18.09.2014 14:58:46 w Wkurza mnie...
malenka - mnie to wygląda na 100% oszustwo.

Generalnie okna dzielą się na 2 rodzaje:
- o wymiarach standardowych, idziesz do Castoramy i se kupujesz okna, co tam stoją, mój znajomy potem wstawiał samodzielnie;
- o wymiarach niestandardowych (ja takie mam) - nie ma opcji, żeby komuś innemu pasowały!
Ja bym nie czekała do poniedziałku.

Czy Twoi rodzice podpisali jakiekolwiek papiery? Np. że okno źle wymierzyli, więc się go zrzekają? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919299 Napisano: 18.09.2014 14:54:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Co to za dziwadła na listach laureatów loterii w Stokrotce? emotka

Regulamin wyraźnie precyzuje, co należy wklepać w smsie, jest tam przykładowy sms zgłoszeniowy. A tymczasem na listach laureatów smsy typu "Numer paragonu: 111111". Zaraz ludzie pełnymi zdaniami zaczną pisać. Trzynastozgłoskowca przyjmą? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919288 Napisano: 18.09.2014 14:39:09 w Wkurza mnie...
mikki85 napisał(a):

(...) i jednymi oknami "obskakują" setki ludzi, bo nikt ich nie chce zatrzymać

No!

I nie rozumiem za bardzo, oni te okna zabrali z powrotem? Czy zostawili? Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919274 Napisano: 18.09.2014 14:26:36 w Wkurza mnie...
malenka - spróbuj poszukać info w necie, bo cała sytuacja wydaje mi się kuriozalna, mierzeniem okien powinni się zajmować specjaliści emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5919239 Napisano: 18.09.2014 13:45:54 w Wkurza mnie...
bc14 - powiem szczerze, że najgorzej robić jakiekolwiek "biznesy" ze znajomymi emotka Na kciukach rąk mogę policzyć, ilu mam - w tym kontekście - normalnych znajomych.

Mnie np. wkurza fakt, że gdy znajomy się dowiaduje, że mam coś na sprzedaż, od razu wali tekstem, ile za to? Daję cenę, jaka jest moim zdaniem atrakcyjna i fair dla wszystkich. I co słyszę? To daj mi jeszcze znać, ile ODE MNIE za to chcesz, daj jakiś rabat, co? Pstro!
Widać sam fakt bycia czyimś znajomym powinien automatycznie pociągać za sobą zysk finansowy. Może więc warto, żeby znajomi płacili +15% wymyślonej przeze mnie stawki? Bo ja również chcę, żeby mi ktoś "zrobił laskę", jak to mawiają posłowie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0