Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18660
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Poproszę więcej szczegółów
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Nie wiem, kto te mejle wysyła, ale to taki trochę pic na wodę. Kilka razy już dawno miałam nagrodę w domu, a przychodziły mejle, że wkrótce ją wyślą
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
BTW, czy dobrze rozumiem, że w tym konku jedna osoba może wygrać kilka nagród?
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
To chyba ten coś tam coś tam duet, Clear + Rexona. Były etapy, więc pewnie gracze się zastanawiają, czy z początku już informowali. Ale tego nie wiem, bo grałam tylko w ostatnim etapie. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Size:
1) Nie kupuje się żywych zwierząt na prezent, ani dla dziecka obojętnie w jakim wieku by nie było, ani nikomu. Zwierzę zawsze bierzesz, jako swoje i to na kilkanaście lat. Nikt normalny nie da Ci kota, bo pięciolatka bardzo chce go mieć.
2) Rasa kota ma małe znaczenie. Ja bym mc nie wzięła, bo im większe stworzenie, tym większe koszty. Lepiej przygarnąć dwa koty ważące po 3 kg, niż jednego 6 kg. Jeśli o wydatki chodzi, to nie mam na myśli tylko wydawania więcej na karmy; dla dużych kotów musisz mieć min. megamocne drapaki.
3) Dziecko zamęczy każde zwierzę, niezależnie od rasy. Bo to owszem, zależy, ale od podejścia rodziców.
4) Zwierzęta rasowe = z uznawanym rodowodem (a nie jakimś byle świstkiem!) zawsze dużo kosztują. A to dlatego, że koty w domu hodowcy mają vipowską opiekę, jedzenie, zabawki itp. A zwierzęta mają młode tylko kilka razy w życiu (w pseudohodowlach są mnożone, aż zdechną z wycieńczenia).
5) Jeśli kociak nie miałby u Ciebie towarzysza do zabawy, to pewnie i tak większość hodowców kotka Ci nie sprzeda.
6) Naprawdę chcesz wydać kilka tysięcy na kota? Zanim dokonasz zakupu, dopytaj, jaki rodowód kot otrzyma, a później poszukamy w necie, czy ktoś zwyczajnie nie chce Cię wyruuuhuhuhu. Książeczka kosztuje u weta ok. 3 zł, to psinco.
ACHTUNG: rozmnażanie zwierząt poza legalnymi hodowlami i ich sprzedaż jest w Polsce karalne.
7) Dobry drapak. Hmm, dla mc to chyba jakiś własnej roboty gigant przymocowany z 3 stron do ściany. Na pewno te sklepowe możesz sobie darować, są meganiestabilne i koty je olewają, pieniądze wyrzucone w błoto (zobacz np. na Olx, ilu ludzi się rozczarowało). Drapak powinien stać tam, gdzie kot chętnie drapie. Kotu musisz stworzyć takie trochę podsufitowe miasteczko, małpi gaj, ciekawie i po kociemu urządzić mieszkanie. Bo inaczej on sam je "urządzi", hehe.
8) Miałam kiedyś tymczasowo kotkę, co liczyła sobie ok. 3 - 3,5 tygodnia i bez nauki wiedziała, do czego kuweta służy. Skąd to wiedziała? Nie mam pojęcia! To tak, jakby Twoje półroczne dziecko stwierdziło, że chce siku, weszło do wc, podniosło klapę, zrobiło, co trzeba, wytarło pupę papierem, spuściło wodę, umyło ręce i wróciło do łóżeczka.
9) Sterylizacja kosztuje ok. 200 zł. Koty schroniskowe zazwyczaj dostaje się wysterylizowane, albo dają kupon na darmową sterylizację (ja tak miałam). Nic kotu nie zaszkodzi, a pomoże na pewno!
10) Relacje pies-kot to indywidualna sprawa. Żeby kot miał dobre relacje z czymkolwiek żyjącym, wskazane, by miał kontakt z tym gatunkiem od małego, to tzw. socjalizacja. Co ciekawe, czytałam, że hodowcy puszczają całkiem małym kotkom płyty z różnymi dźwiękami, żeby się szybciej oswoiły np. ze szczekaniem, krzykiem dziecka itp.
Osobiście nie jestem fanką kotów z hodowli, bo jakoś szkoda mi wydać kilka tysięcy złotych tylko po to, żeby mi się zwierzak z wyglądu podobał. Polecam branie zwierząt z domów tymczasowych, bo są za darmo + mają dokładnie prześwietlone zdrowie i charakter
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
A tymczasem wśród laureatów znów mutant: "kamila Boch23"
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
W konku Visy trzeba podać bank, który wydał kartę. To chyba niełatwo zgadnąć/zapamiętać... Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Jak Ajax, to pewnie nasze kochane MC
Przy okazji przypominam, że to, iż nigdzie oficjalnie nie zostało napisane, by w dany konkurs była zamieszana jakakolwiek agencja, nie znaczy, że nie jest. Bardzom się kiedyś zdziwiła, gdy pewien konkowy organizator zadzwonił z przeprosinami za opóźnienie wysyłki nagrody Rosska. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
No ba, to oczywista oczywistość. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
A coś Ty, przecież każdy klient chodzi po sklepie z iPADem podłączonym do neta i na bieżąco sprawdza, czy się pracownicy organizatora nie jeb* w materiałach reklamowych
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Skontaktuj się z nimi jak najszybciej, bo:
"21. Wszelkie reklamacje związane z przeprowadzeniem niniejszego konkursu należy zgłaszać wyłącznie
w formie pisemnej, listem poleconym na adres Organizatora w terminie doręczenia do 24.05.2014r." Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Możliwe, że ma, ale co mnie to obchodzi - na Rossku należy podać imię i nazwisko, a nie pseudonim artystyczny czy to, jak kogo ciemną nocą nazywa oblubieniec
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Można
Aha, jeszcze mnie wkurza konek Rosska, gdzie "nagrodą" jest jakaś durna sesja zdjęciowa w Warszawie, na którą trzeba przyjechać ze zwierzakiem. Ten, kto to wymyślił, chyba w życiu zwierzęcia w domu nie miał
Obżarłam się w weekend urodzinowymi przysmakami i jestem w walecznym nastroju (to pewnie wina poziomu cukru w korpusie)
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
- Dżołana Kłupa,
- Babon Z Brodą,
- Jeż Co Kcesz,
- Dziunia Bunia itp.?
Bo nie rozumiem, co na liście laureatów robi "Pati M"
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Nic, więc pewnie - tradycyjnie - laureaci zostali już poinformowani
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
PS: Myślałam, że rejbany to obciach, ale widzę, że jeszcze szpetniejsza moda nadchodzi, fuj
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Yes.
Ciekawiło mnie zawsze, ile zgłoszeń ludzie ślą ostatniego dnia konkursu - zapisałam sobie, że ostatnie zgłoszenie wczoraj miało nr ok. 1000. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18660
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
Ja grzeję nawet w lipcu, jeśli mam ochotę, a dosyć często mam