Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#5257564 Napisano: 26.06.2012 11:56:33 w Inne mniejsze markety
kotmarian napisał(a):

narazie to strona dc nie działa:)

To dobry znak emotka

maa - cierpliwości emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5257533 Napisano: 26.06.2012 11:45:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ilonar2301 napisał(a):

Lepiej od razu lawetę emotka

Laweta to za duży koszt; poczekam, może gdzieś będzie można ją wygrać emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5257520 Napisano: 26.06.2012 11:40:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ilonar2301 napisał(a):

Jeśli mi dadzą, to wezmę ze sobą skrzynkę z narzędziami emotka emotka

...a jeśli samochodem obdarują, to nawet lewarek sobie kupię i pompkę nożną emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5257512 Napisano: 26.06.2012 11:37:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ilonar2301 napisał(a):

joan napisał(a):

O ile dobrze pamiętam, w sprawie nagród I stopnia dzwonią.
Nagrody II stopnia odbiera się w sklepie; trzeba samemu sprawdzić listę laureatów i umówić się na odbiór nagrody. Chyba nie wysyłają SMSów do laureatów.

Ja tam mogę i na plecach ten rower nieść ze sklepu, byleby tylko mi go dali emotka

Obyś sobie nie wykrakała - ostatni rower, który stamtąd odbierałam, był całkowicie niedokręcony i ledwo wyszłam ze sklepu, przednie koło się potoczyłooo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5256913 Napisano: 26.06.2012 07:10:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nineczka17 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Może i nie był ale ja wpisałam, bo w regulaminie pisało, że mogą info na @ wysłać!

najważniejsze to jak najszybciej zobaczyć wyniki i oby coś nam wpadło emotka emotka

Dokładnie, jeśli ma dziś spaść deszcz, niech to będzie deszcz nagród! emotka
A tak poza tym, to dopiero teraz zauważyłam, że rowerów są 2 rodzaje. Napaliłam się teraz na górski rower; mój egzemplarz ma już ponad 15 lat... Jeśli ktoś wygra górala, a woli rowerki miejskie, niech się do mnie zgłosi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5256896 Napisano: 26.06.2012 06:56:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
PS: Chciałam przez to powiedzieć, że w przypadku nagród I stopnia najpierw informują telefonicznie, a przy nagrodach II stopnia po prostu pojawia się lista i stąd wiadomo, czy się wygrało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5256890 Napisano: 26.06.2012 06:54:41 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ilonar2301 napisał(a):

Mam pytanie ws. delikatesów centrum i tego konka wiosennego. Czy oni najpierw informują, czy wrzucają listę na stronkę?

O ile dobrze pamiętam, w sprawie nagród I stopnia dzwonią.
Nagrody II stopnia odbiera się w sklepie; trzeba samemu sprawdzić listę laureatów i umówić się na odbiór nagrody. Chyba nie wysyłają SMSów do laureatów. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5255081 Napisano: 25.06.2012 11:32:43 w Rossmann
grusia napisał(a):

Mialam nadzieje ze ktos sie obudzi i zacznie kasowac foty jednak nic sie nie zmienilo a kolejne zgloszenia nie spelniajace regulaminu napływaja.

Faktem jest, że Rossnet nigdy sam nie bawi się w weryfikację zgłoszeń, ale z drugiej strony usuwają każde nieregulaminowe zgłoszenie, jeśli im się zgłosi naruszenie. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5254899 Napisano: 25.06.2012 10:13:06 w Carrefour konkursy
olivkap napisał(a):

Nie chodzi o żaden z wymienionych konkursów. Pakuję się i jadę do Rzecznika Praw Konsumenta. Napisze Wam później co On na to.

Trzymamy kciuki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5254869 Napisano: 25.06.2012 10:01:08 w Carrefour konkursy
bartula napisał(a):

znam te sytuację i potwierdzam załamanie olivkip. A nie mogą zablokować vouchera? Bo coś jej tak wspominali?
Miałam ich za fajną agencje emotka

Trudno powiedzieć.

Najlepiej byłoby skonsultować się ze sponsorem, w przypadku Palette to pomogło. Skoro nagroda jest wartościowa, dziewczyna nie odpuści, a sponsorzy nie będą sobie psuli PRu z powodu jednego vouchera. W końcu, jak tu ktoś kiedyś napisał, w konkursach sponsorom nie chodzi o zysk, a o promowanie marki i budowanie pozytywnego PRu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5254805 Napisano: 25.06.2012 09:39:32 w TESCO konkursy
nocti napisał(a):

Tylko, że te agencje, które nie lubią stają się wyzwaniem i spędzają sen z powiek. emotka A jaka radość gdy się przełamie pasmo niepowodzeń? emotka Jak wreszcie wygrałam coś u Smolara to byłam z siebie niesamowicie dumna emotka

Tak właśnie jest emotka
Na Smolara wciąż czekam, nie ma lekko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5254686 Napisano: 25.06.2012 09:01:22 w Carrefour konkursy
asiasia napisał(a):

Joan ten gulasz to są pewnie podchody przed samochodem który Ci wpadnie z tego konkursu wiosennego emotka

Masz rację, to na pewno to emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5254666 Napisano: 25.06.2012 08:55:32 w Carrefour konkursy
ashley878 napisał(a):

asiasia napisał(a):

Poszly eski z pantene emotka

Pantene był w tesco! emotka Poszły poszły emotka

Do mnie również doszedł esek w tym momencie, już się chciałam cieszyć z wygranej, a tu... Delikatesy Centrum polecają mi gulasz w cenie 3,45 zł emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5250454 Napisano: 21.06.2012 07:17:28 w Wkurza mnie...
ilonar2301 napisał(a):

Mnie uczyli tak, że... jeśli stoi, to można jechać, jeśli wystawi chociaż nogę, to trzeba się zatrzymać. To samo na egzaminie. Facet oblał laskę, bo pieszy stał jedno nogą na pasach, chociaż nie przechodził, po prostu wystawił kopyto, a ona nie zatrzymała się tylko pojechała dalej emotka

Wg mnie: przy przejściach na pieszych osoba kierująca pojazdem powinna postępować zgodnie z zasadą ograniczonego zaufania. Do kogo? A do:
- seniorów -> niby powolni, a potrafią z głupia frant wejść na pasy; raz widziałam nagły sprint bardzo wiekowej babki, gdy dostała turboprzyspieszenia, jakby się miała na mszę spóźnić,
- dzieci -> nigdy nie wiadomo, czy nie polecą za piłką albo jeden drugiego nie wepchnie na jezdnię,
- ludzi w pobliżu przystanków autobusowych / tramwajowych -> choćby mieli przeciąć autostradę, muszą zdążyć na swój autobus, co zza rogu nadjeżdża,
- ludzi w godzinach rannych -> spieszą się do pracy, nie patrzą, gdzie idą, byle odbić kartę o właściwej godzinie,
- ludzi nie wymienionych powyżej -> cierpliwość nie jest cechą narodową Polaków; postoi rodak 5 minut na przejściu, rzuci przekleństwem i wejdzie na jezdnię, bo już go mierzi, że auta sznurkiem jadą i nikt go nie puści.
Konkluzja: może najbezpieczniej wszystkich przepuszczać. Byle tak, co by auto z tyłu nie oberwało emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249732 Napisano: 21.06.2012 12:26:00 w Wkurza mnie...
ewachem napisał(a):

Informacja od instruktora nauki jazdy (meza):
zgodnie z prawem o ruchu drogowym (polskim) pierwszenstwo ma pieszy bedacy na przejsciu. Natomiast w krajach Europy zachodniej pierwszenstwo ma pieszy zblizajacy sie do przejscia dla pieszych.

Ustapic pierwszenstwo pieszemu tzn:
nie zmusic go do przyspiueszenia kroku, zwolnienia lub zatrzymania podczas przechodzenia przez przjescie

Dzięki wielkie! Skopiuję to i zaraz poślę siostrze emotka

Mam tylko nadzieję, że w Polsce za przepuszczanie pieszych, którzy jeszcze na pasy nie weszli, nie grozi mandat emotka

Szkoda, że nie ma u nas takiej samej zasady, jak u zachodnich sąsiadów, byłoby mniej nerwów i wypadków, a więcej uprzejmości i uśmiechów emotka

PS: Mój facet by z chęcią przeczytał Twój doktorat; gdyby się dowiedział, na jaki temat piszesz, nie dałby mi żyć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249702 Napisano: 21.06.2012 12:11:42 w Wkurza mnie...
efelinkaaa napisał(a):

już pomijając tą aferę z abonamentem (która mnie wkurza emotka ), to denerwuje mnie to, że żaden kierowca nie zatrzyma się przed przejściem dla pieszych, chociaż leje deszcz.. Jak człowiek nie wymusi, to będzie stał i stał i moknął przy okazji...

Też mnie to denerwuje, ostatnio np. stała tak babcia z metalową protezą/laską pod łokciem i ten właśnie przedmiot mocno połyskiwał w słońcu, z daleka go było widać, a babcia stała i stała emotka

ALE, w ramach ciekawostki powiem, że siostra mnie w weekend pytała, jak to jest z tymi przejściami dla pieszych. Ona robi teraz kurs prawa jazdy i co się zatrzyma przed pasami, jej instruktor się rzuca, że po co ona staje, przecież pieszy nie wszedł jeszcze na pasy emotka Wg mnie obecność pieszego (przy pasach), który jest zwrócony twarzą do przeciwległego chodnika, jest wystarczającą przesłanką do wnioskowania, że lada moment stanie na jezdni. Czy naprawdę trzeba czekać, aż zrobi pierwszy krok? Jak to jest? Pytanko do osób, które właśnie zrobiły prawko albo niedawno ukończyły kurs. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249588 Napisano: 21.06.2012 11:17:49 w Wkurza mnie...
cb656 - ciekawe, ciekawe, bo jeden odbiornik rzeczywiście mam niepodłączony... Mam nadzieję, że do końca tygodnia przemyślimy sprawę i coś postanowimy.

PS: Nie twierdzę, że programy biorą się z niczego, ale ja ich nie oglądam, więc niech płaci ten, co go oferta programowa TVP zadowala.

postscript - osoba prywatna nie płaci abonamentu na podstawie liczby posiadanych odbiorników. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249410 Napisano: 21.06.2012 10:07:52 w Wkurza mnie...
pola731 napisał(a):

ziolko napisał(a):

w dodatku pracownicy poczty będą chodzić po domach do godz. 20, a jak ktoś ich nie wpuści z róznych powodów to sporządzą odpowiednią notatkę i wtedy ponosi się konsekwencje.

Np. nie ma właściciela mieszkania, jest dziecko, czy współmałżonek i co? nie wpuści i później problem

a na jakiej podstawie mam kogoś obcego wpuścić do domu ?

Zamacha papierkiem i pokaże legitymację pracownika poczty. Masz go wpuścić, albo okazać potwierdzenie zapłaty abonamentu. Kto tego nie zrobi, na tego idzie donos do Urzędu Skarbowego i zaczyna się karuzela z debilami... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249383 Napisano: 21.06.2012 09:58:10 w Wkurza mnie...
ziolko - ironią losu jest to, że w piątek dzwonił do mnie gostek z Netii z ofertą telewizyjną, ale przemyśleliśmy sprawę i w poniedziałek dałam znać, że nie jestem zainteresowana. Bo szczerze, to uważam, że TV jest złodziejem czasu i staram się ograniczać oglądanie. Tymczasem abonament jest opłatą za samo posiadanie odbiornika - pewnie osoby odpowiedzialne za ten nonsens zamierzają też skontaktować się z sieciami komórkowymi i uzyskać od nich informację, kto wziął do abonamentu telefon z radiem, żeby od razu karę wlepić.

PS: Również się zgadzam, że operatorzy kablówek powinni się w ten sposób rozliczać. A w ogóle, to niech zakodują wszystko i kto będzie chciał oglądać, zapłaci.

hittmanka - racja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#5249341 Napisano: 21.06.2012 09:42:02 w Wkurza mnie...
yuliya25 napisał(a):

A właśnie.... Trzeba teraz płacić abonament RTV czy nie?... No bo jeżeli bez tego dodatkowego dekodera czy jak mu tam, nie da się oglądać telewizji naziemnej, to jak? Mam cyfrę od kilku lat, ale abonament płacimy bo trzeba, a teraz???

Podobno trzeba płacić za to, że w domu stoi telewizor - nieważne, czy sprawny, nieważne, czy da się oglądać polskie programy, nieważne, czy w ogóle go włączasz emotka
Zresztą, co to za ABONAMENT - abonament jest wtedy, gdy podpisze się umowę z dostawcą usług, a nie przypominam sobie, żebym coś podpisywała. To kolejny podatek, tylko nie chcą tego tak nazywać, żeby się nie łapało pod przepisy prawa podatkowego. Wyświetl w wątku >>
0 0