Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6660460 Napisano: 25.11.2019 13:36:30 w Smolar
gizoon napisał(a):

A ja mam takie pytanie? Czy często wygrywacie w loteriach/opisówkach SMOLARA? Odkąd rok temu wygrałem coś wartościowego, to teraz nawet jak jest kilkaset nagród do wygrania (jakieś badziewia) to nie mogę u nich wygrać. 

W opisówkach? Nigdy - jedna wygrana na kilka lat podchodzi pod błąd statystyczny emotka Ale co jakiś czas odbijam to sobie w ich loteriach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6660432 Napisano: 25.11.2019 12:14:54 w SZUKAM....
Albedo coś / komuś odpisało w temacie braku zwrotek & braku regulaminu? Czy może chcą się dyskretnie teleportować w czasie do 21.11.2019? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6660266 Napisano: 24.11.2019 18:49:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
nitka310 napisał(a):

Również zauważyłam ten napisz, tylko co na to regulamin jak ktoś wyżej napisał. Mogą sobie wybrać kiedy zakończą jeśli nie ma w regulaminie godziny?

No nie wiem, czy mogą - chyba w przypadku niepodania godziny w regulaminie... przyjmuje się jako moment zakończenia konkursu / loterii godzinę 23:59:59. Ale mogę się mylić, głowy nie dam (ani ręki). Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

joan

#6660087 Napisano: 23.11.2019 21:39:06 w Wkurza mnie...
Wygrałam dziś audiobooka w loterii InPost, więc nagrody jeszcze są  emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6659771 Napisano: 22.11.2019 15:39:58 w WC - rozmowy o wszystkim
pikawka napisał(a):

Czy komuś z Was zmieniła się szata graficzna strony na fioletowa i jest bardzo nieczytelna?  Nie wiem czy ja cis namiwszalam  emotka

Ja nie widzę swojej stopki - sprawdzałam na 3 różnych wersjach strony emotka

@pionas - ?  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6659703 Napisano: 22.11.2019 11:59:05 w Wkurza mnie...
nanajka81 napisał(a):

w ostatnim czasie na kilka paczek inpostu w ani jedną bramkę nie trafiłam - może im się już nagrody skończyły? emotka

Raczej nie, bo to bramki - po prostu coraz więcej ludzi gra, bo automatycznie pojawia się info o loterii, każdy odbiorca paczki jest nim bombardowany. A będzie coraz gorzej, bo Polacy zaczną robić zakupy na Mikołaja / Boże Narodzenie emotka Wyświetl w wątku >>
0 1 karkocka

joan

#6659546 Napisano: 21.11.2019 20:32:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
ivanotta napisał(a):

rozkminiał ktoś laysy w żabce  emotka ? Wcinam drugą paczkę zieloną i kompletnie nie wiem co to jest w tej zielonej paczce  emotka

Taki jest ich sprytny plan - trzeba zjeść 30 paczek, żeby coś wymyślić emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6659543 Napisano: 21.11.2019 20:25:43 w Wkurza mnie...
Organizator zamierza poinformować laureatów podczas rozmowy telefonicznej oraz wysyłając smsa.
No to chyba nikt nie wygra, skoro nie podaje się numeru telefonu, a e-mail.
Wkurza mnie, że chyba tylko ja czytam regulaminy konkursów / loterii, nawet organizatorom się nie chce emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6659522 Napisano: 21.11.2019 19:14:05 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
Czy jest możliwa opcja dodania w tytule wątku "Moje dzisiejsze wygrane" wyrażenia tylko info!

Skoro jakakolwiek dyskusja jest wykluczona i powoduje przydzielenie karniaków, byłoby to ułatwienie dla nowych użytkowników forum, którzy bezwiednie te karniaki kolekcjonują emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6659482 Napisano: 21.11.2019 17:57:37 w WC - rozmowy o wszystkim
bubba napisał(a):

W życiu nie wysyłałam nic za pobraniem  emotka . Wytłumaczcie mi proszę jak to jest. Wiem, że taka przesyłka jest troszkę droższa i kupujący ma prawo sprawdzić sobie zawartość przed zapłaceniem. Moje pytanie: co jeśli przesyłki nie odbierze? A jeśli odbierze i zapłaci to kiedy i w jaki sposób pieniądze będą mi dostarczone? I czy ogólnie polecacie taką formę płatności jako sprzedający?

Trzeba to rozróżnić:
a) przesyłka za pobraniem - opcja dostępna chyba u każdego kuriera / przewoźnika / poczty. Kupujący nie ma prawa zajrzeć do przesyłki przed jej odbiorem, uiszczeniem zapłaty za transport i podpisaniem papierów.
b) przesyłka ze sprawdzeniem zawartości - opcja dostępna jedynie u Poczty Polskiej, jako dodatkowo płatna usługa. Kupujący ma prawo zobaczyć zawartość przesyłki przed odbiorem (czy np. w paczce zamiast telefonu nie leży cegła); wynik kontroli zawartości kupujący wpisuje do protokołu, który nadawca wypełnia jako pierwszy i załącza do paczki.

Jeśli o mnie chodzi, opcji "a" nie stosuję w ogóle, choćby-nie-wiem-co. Wyświetl w wątku >>
2 kreatia, bubba 0

joan

#6659354 Napisano: 21.11.2019 12:58:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
xena napisał(a):

bardzo proszę: https://konkurs.c...egulamin-konkurs.pdf

Z regulaminu wynika, że:
1) uczestnik konkursu powinien zachować oryginał paragonu,
2) z laureatami deklarującymi dokonanie zakupu w sklepie X kontaktują się pracownicy sklepu X,
3) laureat nagrodę odbiera w sklepie, w którym dokonał zakupów - wydaje mi się zatem logiczne, że pracownik sklepu przy wydaniu nagrody ma prawo sprawdzić w/w paragon, czy dotyczył on właśnie tego sklepu. Ponieważ jednak regulamin nie wskazuje, by trzeba było odesłać oryginał paragonu, laureat powinien mieć prawo go zachować - przesłać można skan/zdjęcie przed odbiorem nagrody + okazać oryginał przy wydawaniu nagrody, tyle. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6659344 Napisano: 21.11.2019 12:39:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
xena napisał(a):

a ja mam pytanko odnośnie Coolpacka, a mianowicie: Agencja życzy sobie odesłać oświadczenie wraz z paragonem a w regulaminie jest zapis zupełnie inny tzn to oświadczenie mają odsyłać tylko laureaci nagród głównych a w przypadków nagród w sklepach partnerskich powinny być wydawane w tychże sklepach, bez paragonu!!! tyko podpis na zbiorczej liście i tak właśnie odebrałam już dzisiaj nagrody z colorino.
Czy więc agencja może sobie uprawiać taką samowolkę i robić zupełnie inaczej niż zapis w regulaminie???  Proszę o radę mądre głowy emotka  a do agencji już napisałam, zobaczymy jak się ustosunkują...i czy w ogóle 

Poproszę o link do regulaminu, wtedy poszukam info i Ci odpowiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6659336 Napisano: 21.11.2019 12:31:02 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lolzek napisał(a):

Dzwoniłam dopytać do sklepu Converse jak to jest z tym dowodem zakupu i dowiedziałam się, że reklamacja tych butów i tak nie uwzględnia...

To ciekawe - może rzeczywiście takie były warunki realizacji vouchera? Warto to sprawdzić. Bo normalnie przychodzę do sklepu i kupuję buty - niezależnie od tego, czy płacę gotówką / kartą / bonem / voucherem, dostaję paragon i mam pełnię praw, jak każdy inny klient. Wyświetl w wątku >>
3 nkba, darog, lolzek 0

joan

#6659314 Napisano: 21.11.2019 11:59:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lolzek napisał(a):

Ja np nie dostałam paragonu czy jakiegoś potwierdzenia transakcji i teraz tak myślę, że przecież w przypadku ewentualnej reklamacji nic z tym nie zrobię... Ktoś coś wie? emotka

W dzisiejszych czasach posiadanie paragonu nie jest już chyba obowiązkowe, ważny jest dowód sprzedaży, którym może być nawet Twoje zeznanie. Jeśli prowadziłaś korespondencję w sprawie tych butów i można z niej wywnioskować, że buty nabyłaś... powinno wystarczyć. Oni zresztą będą mieć w systemie numer tego vouchera - o ile sobie go zapisałaś / sfotografowałaś, to również jest dowodem sprzedaży. Wyświetl w wątku >>
2 nkba, lolzek 0

joan

#6659271 Napisano: 21.11.2019 10:41:28 w Wkurza mnie...
monia0303 napisał(a):

Ja odebrałam paczkę jak tylko kurier odjechał czyli w jakieś 2 min po włożeniu do paczkomatu. I wiecie co? nawet audiobooka nie wygrałam emotka

Bo nagrody natychmiastowe przyznawane są na zasadzie BRAMEK i nie zależą od czasu odebrania przesyłki, a od momentu rejestracji Twojego zgłoszenia -> nie wstrzeliłaś się w bramkę wypełniając formularz. Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

joan

#6659132 Napisano: 20.11.2019 22:06:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
as32572 napisał(a):

W Cafeloterii miejscowość mam wpisać adres zamieszkania?
Bo kubki są z innej miejscowości, u mnie nie ma  emotka

Wg mnie wpisuje się: nr telefonu, mejl i miasto... swoje emotka Wyświetl w wątku >>
1 as32572 0

joan

#6658792 Napisano: 20.11.2019 10:14:39 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Na dzień dobry -> brak natychmiastowej wygranej w InPoście emotka Fortuno - rzucam Ci wyzwanie! emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6658711 Napisano: 19.11.2019 22:03:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kalajf napisał(a):

Chciałam zapytać może ktoś wie,jak jest wygrana  z Milki Biedronki i jest podany jeden dzień roboczy o 11 wiadomość to czy można wysłać rano do nich @.To jest agencja Karlsbad to nie wiem jak oni to potraktują?

Ja w ogóle nie patrzę na info od organizatorów, tylko zawsze szukam info w regulaminie. Czasami zdarza się, że chcą coś na już, a wg regulaminu mam 3 dni robocze emotka

A wg mojej oceny "jeden dzień roboczy" w Twoim przypadku oznacza, że np. gdy dostałaś info dziś, to masz czas do jutra do godziny 23:59:59. Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

joan

#6658620 Napisano: 19.11.2019 17:31:56 w WC - rozmowy o wszystkim
Przy okazji powyżej omawianej loterii bez zezwolenia, zapraszam do lektury:
https://loteria.o...eria-bez-zezwolenia/

Szczególnie zwracam uwagę na zapis: "Minister Finansów ma prawo zakwalifikować działanie zawierające element losowości jako kolejny typ loterii nie opisany w ustawie. A do weryfikacji loterii stosuje się bardzo prostą definicję: loterią jest wszystko co uzależnia wynik (choćby w części, na dowolnym etapie) od przypadku."

Apeluję więc do osób, które nałogowo biorą udział w loteriach na FB, żeby sobie przemyślały to i owo... Wyświetl w wątku >>

joan

#6658616 Napisano: 19.11.2019 17:19:59 w WC - rozmowy o wszystkim
ziolko napisał(a):

awi napisał(a):

Poczytałam sobie o nim. No faktycznie mało to wszystko ciekawe. A początkowo nawet mnie kusiło to ryzyko. Dzięki Joan za otwarcie oczu. Ziółko, jak chcesz to wykasuj te posty.

Własnie nie wiem, czy kasować.. mogą być ostrzeżeniem dla innych.

A możesz usunąć tylko linki i nazwę profilu? Wtedy w razie czego ten temat będzie można odnaleźć w wyszukiwarce postów. Wyświetl w wątku >>
2 brucee, ziolko 0