Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika joan

joan

#6539010 Napisano: 16.10.2018 22:44:06 w WC - rozmowy o wszystkim
ameryka napisał(a):

W przyszłym roku należy spodziewać się podwyżek papieru toaletowego o 10-30 proc. Wpłyną na nie m.in. rosnące od ponad dwóch lat ceny celulozy. Dotychczas brali je na siebie producenci, ale dłużej nie dadzą rady. Wiadomość z neta 

Hmmm... ale celuloza pochodzi z wycinanych drzew, prawda? Zakładam, że je specjalnie w tym celu sadzą, niemniej kiedyś sobie porównałam / przemyślałam i wyszło mi, co następuje:
1) papier celulozowy -> chlorowany, jakiś taki napowietrzony, nasiąknięty barwnikami oraz substancjami zapachowymi, zero wydajności, nieprzyjazny dla planety,
2) papier w całości z makulatury -> bez chloru / barwników / substancji zapachowych, bardzo wydajny, przyjazny planecie.

Dla mnie wybór jest prosty i nie przejmuję się podwyżkami emotka Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

joan

#6538970 Napisano: 16.10.2018 20:42:23 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
defed napisał(a):

Bakalland wydał blisko 120000 zł (słownie: sto dwadzieścia tysięcy złotych) na 5000 słoików  emotka  Byłyby za to ze 3 Aygo  emotka

Napisałabym, że dzieci w chińskich fabrykach lubią to, ale jeszcze by mnie sponsor po sądach ciągał... więc nie napiszę emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6538822 Napisano: 16.10.2018 15:35:41 w Dyskusje o wynikach konkursu
superloser napisał(a):

(...) A podane wyżej hasło, jest proste i zrozumiałe. Nagrodzone przez prostych ludzi z myślą o prostym kliencie. (...)

Jeszcze nie widziałam regulaminu, który przewidywałby nagrodzenie hasła prostego. Ale po akcjach z "Dodaj do ulubionych!" czy "Mam bony jestem zadowolony"... mało co mnie zdziwi emotka  Uważam jednak, że absurdem jest dyskryminacja jakiegokolwiek uczestnika konkursu tylko dlatego, że dostrzega różnicę między "wziąść" a "wziąć".

PS: Jeśli chodzi o sprzedawanie wygranych, to można je ukrócić -> niech nagrodami będą pieniądze / bony, a sprzedaż zniknie. Wyświetl w wątku >>

joan

#6538766 Napisano: 16.10.2018 13:47:27 w Czy informują/ informowali?
joasiajulia napisał(a):

Pudliszki Auchan czy już informowali?

Nie, zgodnie z regulaminem mają czas do 19.10.2018. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6538765 Napisano: 16.10.2018 13:43:05 w Loterie bramkowe
superloser napisał(a):

Loteria bramkowa Smolar Kubek pełen nagród. (...)

Ponoć "13.3 Po dokonaniu prawidłowego zgłoszenia do loterii uczestnik natychmiast otrzymuje wynik gry o nagrody natychmiastowe (informację czy jego zgłoszenie jest zgłoszeniem zwycięskim czy nie), poprzez komunikat wyświetlony na stronie internetowej loterii."

Cóż... zgłosiłam kody z dwóch kubków, ani razu nie wyświetliło się info o natychmiastowej wygranej bądź jej braku emotka Pojawił się jedynie komunikat, że zgłoszenie bierze udział w (późniejszych) losowaniach. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6538718 Napisano: 16.10.2018 12:05:56 w Dyskusje o wynikach konkursu
stamp2 napisał(a):

Takim hasłem niejaki Pan Waldemar emotka łyknął Forda Ka.Hasło może nienajgorsze,ale śmiem wątpić że było najlepsze emotka

@superloser - pierwszy z brzegu przykład obalający teorię, jakoby konkursy zdominowali gracze typu Mickiewicz i Picasso emotka

Dodam jeszcze, że w konkach siedzę od lat i jest sporo osób, które (chyba?) uważają, iż ortografia to jakaś operacja nogi, a interpunkcja... znieczulenie przed tą operacją. I owi ludzie wygrywają over & over again w konkursach organizowanych przez popularne agencje. Czy konkursy osiągnęły etap, gdzie żeby wygrać, trzeba okaleczyć język ojczysty? Chyba tak. Przynajmniej taką wizję Polaka mają pracownicy niektórzy agencji reklamowych. Za dużo patrzenia w lustro i za dużo chińskiej bylejakości w przestrzeni. Wyświetl w wątku >>

joan

#6537411 Napisano: 12.10.2018 10:27:46 w Sport
iwona0103 napisał(a):

Kraków emotka

Mój pomysł dla osób jadących z Krakowa:
1) minibus na dworzec autobusowy w Katowicach,
2) po wyjściu z DA idziesz pieszo 3 minuty do Teatru Śląskiego im. Stanisława Wyspiańskiego, po lewej stronie od wejścia głównego znajduje się pasujący Ci przystanek tramwajowy,
3) wsiadasz w dowolny tramwaj, który na rozkładzie będzie miał wypisany przystanek "Chorzów Stadion Śląski".

Z biletem na mecz przejazd masz za darmo. Ponoć w dni meczowe przekierowują większość tramwajów właśnie na tę trasę, więc powinien być spory wybór.
https://www.kzkgo...adionie-slaskim.html Wyświetl w wątku >>
1 iwona0103 0

joan

#6537403 Napisano: 12.10.2018 10:07:48 w Sport
iwona0103 napisał(a):

W niedzielę wybieram się na mecz Polska-Włochy. Nigdy nie byłam na aż tak dużej imprezie, więc mam pytania do osób, które dzisiaj były na meczu z Portugalią (może być na pw):
- jak wygląda sprawa powrotu do domu po meczu? Zastanawiam się czy jechać tam samochodem i wykupić miejsce parkingowe czy raczej jechać czymś z Chorzowa do Katowic i później busem do domu? 
- czy na stadionie było ciepło? emotka

A skąd jesteś? Mogę coś podpowiedzieć.

PS: Radzę unikać wszystkiego poza tramwajami. Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6537298 Napisano: 11.10.2018 21:09:19 w Wkurza mnie...
„Zgarnij nagrody z automatów NESCAFÉ” -> te ich bilety na Śląsku można zrealizować w jednym kinie. W Żorach. Kto w ogóle wymyśla takie nagrody? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6537230 Napisano: 11.10.2018 18:24:03 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
tereniagno napisał(a):

(...) Jak tu żyć, bo nie mam szczęścia w bramkę się wbić emotka

Kibicuj piłkarzom, jeśli trafią w bramkę, może i Tobie się uda - szczęścia chodzą parami emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6536993 Napisano: 11.10.2018 10:14:52 w SZUKAM....
Monika11 napisał(a):

Ktoś czeka jeszcze na bony z Kaufland (budżet ) ? Jeden nie dojechał ....

Dzisiaj z samego rana zawitał kurier. A raczej: kurierka. Czy też: pani kurier. Sama nie wiem, która wersja jest poprawna w tych dziwnych czasach... Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6536751 Napisano: 10.10.2018 16:23:02 w SZUKAM....
edzia21 napisał(a):

Sa patelnie w C4 nawet i po 149 zl (tefal)

Ja z kolei się zastanawiam, czy mają jakiekolwiek zestawy Ingenio... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6536727 Napisano: 10.10.2018 15:13:12 w Dziś cieszę się z.....
cudaczek121 napisał(a):

Dziś cieszę się jutro i pojutrze mam wolne, bo szefostwo jedzie na konferencję i dzięki temu mogę jutro uczestniczyć jako statystka- pacjentka w zakładzie psychiatrycznym.Prosili,aby wziąć ze sobą na plan szlafrok i klapki albo dres.Może być ciekawie emotka emotka

Czekam na relację z planu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6536604 Napisano: 10.10.2018 10:39:45 w Wkurza mnie...
mamimamu napisał(a):

Wkurza mnie fakt, że jeden z dwóch wbitych przeze mnie kodów nestle został "zinterpretowany" jako "wykorzystany lub niepoprawny"  emotka  skontaktowałam się z organizatorem i okazało się,że i owszem, został on wykorzystany i nie została do niego przypisana nagroda, ale... do systemu został wprowadzony na dwie godziny przed tym, jak ja dokonałam zakupu opakowania promocyjnego! godzina na paragonie zdaje się potwierdzać moją "rację", ALE skoro nie podawało sie wraz z kodem numeru paragonu, to mogę sobie tą wiedzą... sami wiecie co.... emotka  

Czyli ktoś ma listę z tymi kodami i sobie wbija bez dokonania zakupu? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6536594 Napisano: 10.10.2018 10:18:26 w Wkurza mnie...
kasiaj110 napisał(a):

(...) mam "presję" na wygraną nagrodę do końca roku emotka - jakiekolwiek plajstajszon abo iksboksy na wagę złota! Syn nazbierał sobie kasy (...) Miesiąc minął w skarbonce został "osad" z drobniaków i zdziwienie- kaj je mój tysiak? Przejedzony i udany na pierdoły!!!!!!! (...) jego 360 szwankuje, chyba za chwil kilka przejdzie za tęczowy most i syn zostanie z niczym emotka   i teraz wznosi modły - mama pomocy! Ratuj i wygraj coś! (...) Na dobranoc zasłyszałam jeszcze- że do świąt powinnam się wyrobić emotka ach coż czuję że te święta będą wyjątkowe emotka - skarpetki też są mega fajne! 

Nawet nie wiem, jak to skomentować, żeby nie dostać karniaka za "obrazę uczuć rodzicielskich" emotka

PS: Co do skarpetek, polecam te ze strony www.planplaneta.com emotka Wyświetl w wątku >>
1 onmyown 0

joan

#6535975 Napisano: 08.10.2018 16:22:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Niebieska_Laguna napisał(a):

Czy ktoś też nie dostał dziś bonów od Happen House z Blend-a-med w C4?

Ja nie dostałam. Ale mają czas do 31.10.2018, a dzwonili z info, że docs ok, więc nie przejmuję się wcale emotka Wyświetl w wątku >>

joan

#6535966 Napisano: 08.10.2018 16:13:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rogaliczek napisał(a):

Mi Pan że Smolara powiedział że zamawiali wcześniej i dlatego więcej zapłacili heh dobra ściema 

Niech fakturę pokaże, to żadna tajemnica - czasami organizator przysyła kserokopię zbiorczej faktury za sprzęt razem z nagrodą i tam wszystko widać, jak na dłoni... Wyświetl w wątku >>
1 darog 0

joan

#6535963 Napisano: 08.10.2018 16:09:46 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
agakaz2 napisał(a):

różnice powinni na konto przelać haha

Dokładnie emotka

Pamiętam konkurs, gdzie nagrodą był weekend w SPA o wartości rynkowej 2000 zł, ale w regulaminie podano jego cenę: 1000 zł. Przy czym zaznaczono, że laureat ma przelać organizatorowi 200 zł na podatek (10%), bo liczony jest on od wartości, a nie od ceny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

joan

#6535960 Napisano: 08.10.2018 16:05:37 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magie1982 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

bilety na mecz Polska - Portugalia z Dino cena biletu 180 różne rzędy czad. będą się moi faceci szukać po stadionie

Dobre! To co z reszta kasy, bo wartość nagrody to 1000 zł niby!

Bo dla organizatora "wartość" to coś innego, niż "cena nominalna". Dlatego wolę przelewy i bony... Wyświetl w wątku >>
1 agakaz2 0

joan

#6534646 Napisano: 03.10.2018 22:35:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
soulfly napisał(a):

Co raz droższe te konkursy emotka  Henkel w Tesco za zakupy chce już 40 zł.

Kiedyś takie zakupy w zwykłym konkursie dotyczyły tylko Makro emotka Wyświetl w wątku >>
0 0