Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18653
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Zgadzam się z info w necie:
"Okulista (...) zajmuje się diagnostyką oka, jego schorzeniami, chorobami, zwyrodnieniami oraz podejmuje specjalistyczne leczenie i opiekę nad pacjentem.
(...) Zadaniem optyka jest dobór odpowiedniego rodzaju soczewek okularowych zgodnych z receptą i np. wykonywaną pracą bądź trybem życia. Optyk służy pomocą w doborze odpowiednich opraw okularowych oraz jest odpowiedzialny za prawidłowy montaż soczewek korekcyjnych w oprawach."
Nie wiem, jak tam u Ciebie lokalnie, ale w dużych miastach idziesz do sklepu z okularami, a tam na zapleczu profesjonalnie badają Ci wzrok i dobierają szkła / soczewki kontaktowe. Tych badań nie wykonują pracownice sklepu!
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Ciekawe pytanie - poza badaniami okresowymi z zakładu pracy, nigdy nie byłam u okulisty
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Tu nawet nie chodziło o zdrowie i mądrość, ale odkąd pamiętam, każdą sugestię otulam pytaniem "A po co?" I jeśli ktoś nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć, kij mu w oko. Dlatego właśnie nigdy nie paliłam papierosów, to oczywista wina niekompetencji bliźnich
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
U mnie bardzo wiało, więc musiałam zamknąć okna, co oczywiście jeszcze mocniej podwyższyło temperaturę w mieszkaniu. Padało może z 5 minut
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
U nas tylko dwie koszulki, ale zgłoszenia z zupełnie różnych pór dnia
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Za taki boroczy mugolizm na bank dostaniesz nagrodę
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
To gramyyy!
A tak na serio, to ktoś z Was uważa, że każdy uczestnik każdego konkursu/loterii powinien każdego dnia i o każdej godzinie uważnie czytać każdy wpis na profilu FB każdego podmiotu z daną akcją związanego (organizator, koordynator, sponsor itp.)? Noł kidyn; kto regulaminu prawidłowo sporządzić nie potrafi, niech branżę zmieni
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Uczestnik konkursu nie jest zobowiązany zapoznawać się z JAKIMIKOLWIEK wpisami na FB, które dotyczą konkursu. Jedynym dokumentem regul-ującym konkurs czy loterię jest (co logiczne!) regul-amin. A tam nie ma słowa o konieczności zakupu czy też nawet zachowania paragonu albo jego późniejszego odesłania.
babska - nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale planuję tam zagrać i absolutnie niczego kupować nie zamierzam
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Absolutnie nie pochwalam zatajania pozostałych sprawców, czemu to niby miałoby służyć? Wg mnie nie ma w tym żadnej szlachetności, charakteru, honoru czy dumy.
moniazr - najważniejsze chyba, żeby Twoja córka przemyślała tę sprawę i prawidłowo ją zrozumiała. I oczywiście pozostałe dzieci w klasie również
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
A gdzie ostatnio był podobny konkurs, też u Leszka? Bo pamiętam te pytania totalnie z d*, które na głowę biły "Wielką grę". W stylu: w gangsterskim filmie z lat 90' zagrał pewien raper, którego mąż drugiej żony został przyłapany na dilowaniu narkotykami, co też wspomniał Eminem w swojej piosence - podaj prawdziwe nazwisko reżysera tego filmu (zanim zmienił płeć).
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Wierz mi, że fest się zdziwiłam, bo nie po to człowiek idzie do restauracji, żeby jeść to, co ma w lodówce. Ale to moje zdanie, bo usłyszałam też opinię, że było warto - przynajmniej nie musieli obiadu gotować, tylko dostali wszystko ładnie podane
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Chyba owo "gadanie" to element niezbędny każdorazowo, ale fajnie, że poszła i dobrze się bawiła
I wcale się jej nie dziwię, bo na żywo o wiele lepiej widać
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
A ja z kolei nie lubię dostawać kosmetyków (chyba, że sama je wskażę) -> bo opakowanie plastikowe razi mnie w oczy / bo to nie mój rodzaj cery / bo nie podoba mi się skład kosmetyku (to powód nr 1)
To wybierz kabarety, razem się pośmiejecie
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Ostatnio czytałam (chyba w okolicach Dnia Matki), że są pewne przedmioty, których nie daje się w prezencie. Min.: suplementy diety, lekarstwa itp. ORAZ kosmetyki typu krem, maseczka, szampon itd. Dla mnie to logiczne, żeby sobie takie coś odpuścić, chyba że solenizant sam wskaże, że chce dokładnie to-a-to.
Może sprawdzi się rodzinna wyprawa do kina / teatru / na kabarety? Albo jednodniowa wycieczka połączona ze zwiedzaniem (koniecznie z przewodnikiem)? Wtedy nie fundujesz niczego szwagierce, zaś integrujesz rodzinę. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Princepolowe bluzy mam i ja, ciężko się z nimi rozstać
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Możesz podać PESEL, nie podawaj natomiast numeru dowodu osobistego, imion rodziców itp. Wyświetl w wątku >>
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
To jest standard w ITM, od lat te same historie
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
I Duracell
joan
Postów 18653
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Z tego, ale wszystko jest na bieżąco zgłaszane do usunięcia, więc nie wiem, po co w dalszym ciągu zaśmiecają forum