Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalka

kalka

#6313911 Napisano: 24.01.2017 11:12:40 w Przedszkolaki i przedszkola :)
Moja 5-letnia córeczka zaczęła chodzić do nowego przedszkola. Gdy w niedzielę wieczorem zła na cały świat oznajmiła, że ona nigdzie jutro nie idzie, wyprowadzaliśmy ją z błędu,  emotka  więc mówię: 
Córeczko, musisz chodzić do przedszkola, tam jest fajnie, możesz nauczyć się  tam wielu ciekawych rzeczy, a gdy skończysz przedszkole pójdziesz do szkoły, a potem na studia, a potem wybierzesz sobie ciekawą pracę … i w tym momencie słyszę : „ Mamusiu, nie licz na moje pieniążki ! ”   No i masz Ci los!  emotka  
Mój mąż pękał ze śmiechu emotka Wyświetl w wątku >>

kalka

#6313609 Napisano: 23.01.2017 12:07:39 w Czy informują/ informowali?
agniecha1985 napisał(a):

agusia222 napisał(a):

czy informowali już z tego konkursu?
Olśnij sensacyjnym kolorem Hebe. Natura, Super-Pharm

Jeszcze nie  emotka

Informowali na stronie: http://www.akonmp...df/wyniki_olsnij.pdf , ale jeszcze nie dzwonili Wyświetl w wątku >>

kalka

#6313599 Napisano: 23.01.2017 11:42:45 w Informują
Sms z konkursu Palmolive w Tesco - kosmetyki Wyświetl w wątku >>
1 bethan 0

kalka

#6313065 Napisano: 20.01.2017 22:31:01 w Gratulacje! Dla wygranych!
Wow! Krzysiu, bardzo się cieszę!!!! emotka  emotka  emotka  Gratulacje MISTRZU emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6313062 Napisano: 20.01.2017 22:24:12 w Paragony na trwające konkursy
Jutro będę przejazdem w mieście, gdzie jest Mila, jeśli ktoś chętny  to mogę zrobić zakupy. Koszt paragonu, to połowa wartości (17,50), a jeśli z Fairy to plus 6 zł .Chętnych zapraszam na pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6312412 Napisano: 19.01.2017 09:37:53 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anula81 napisał(a):

czy komuś smolar z delikatesów centrum razem na święta, przelał za duzo kasy ? ograniczenie na gospodarstwo było, dostałam przelew 200zł 4.01.2017 a dziś patrzę z 17.01.2017 znów 200zł na koncie emotka mają bajzel ciekawe co teraz ?

emotka  Może poświąteczna premia  emotka Wyświetl w wątku >>
1 donia7 0

kalka

#6312374 Napisano: 19.01.2017 07:16:41 w Wkurza mnie...

cb656 napisał(a):
A policjantom tak trudno stwierdzić, czy widziana na fotce charakterystyczna ściana za garnkami jest w kuchni tego gostkaemotka  
Nie wierzę. No niby wiem, że są leniwi i głupi, ale żeby AŻ tak i do tego ślepi??! 

emotka   emotka

W czym jest tak strrrrasznie gorsze przetrzymanie królika przez chwilę (do zrobienia zdjęcia) w garnku, bez wykęcania rączek i nóżek przecież, bo jest spory gar, od codziennego trzymania tysięcy, milionów takich samych królików w domowych KLATKACH przez "miłośników" futrzaków? 

Niby masz rację, ale jednak natura królika jest specyficzna-dla płochliwego królika zamknięcie go pod przykrywką w garze może być bardzo stresujące, podobnie zresztą dla kota-generalnie "żarcik" niesmaczny, a i los owego królika zastanawiający. Co do cyt: trzymania milionów takich samych królików w domowych KLATKACH przez "miłośników" futrzaków", to całkowicie się z Tobą zgadzam cb656, na szczęście takich miłośników jest coraz mniej, a fundacje przekazując zwierzaka do adopcji uświadamiają, że królik powinien mieć możliwość chodzenia i dostęp do wolnej przestrzeni- wrażliwość i świadomość ludzi już się zmienia, co oczywiście nie zmienia faktu, że zdarzają się "miłośnicy" o których piszesz (na szczęście tego typu "opiekunowie" znudzeni "opieką" nad stworzonkiem oddają równie szybko swego "pupila" jak go wzięli) Wszystkie znane mi osobiście króliczki domowe chadzają sobie po domu, choć z moich obserwacji wynika, że po zwiedzeniu domowych kątów same wybierają klatkę, bo są śpiochami, leniuchami i łakomczuchami   emotka       Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6312251 Napisano: 18.01.2017 18:41:30 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

joan napisał(a):

kalka napisał(a):

No rzesz kuźwa  emotka  rzadko się wkurzam, ale tym razem tąpnęło mną na maxa! emotka

http://www.zetchi...ylko-glupi-zart-3161

Ale czemu się denerwujesz? Przecież wiadomo, że zwierząt się z futrem nie zjada; po prostu ów pan miał kiepskie poczucie humoru. Jestem wegetarianką i nie (wz)rusza mnie w/w zdjęcie. Natomiast te wszystkie obdarte z futra trupy w gazetkach marketowych i na stołach i na blogach i w konkursach... to już zupełnie inna sprawa emotka

Ja niedawno oglądałam na FB szokujący film o bestialskim biciu na śmierć zawieszonego psa przez jakichś zwyrodnialców ze Wschodu, dlatego takie okrucieństwo (niestety, nie: poczucie humoru) jest coraz częstszym zjawiskiem emotka , natomiast co do Twoich słów o spożywaniu jakiegokolwiek mięsiwa, to znowu mam potworne wyrzuty sumienia na kolejne ileś-tam dni. emotka

Moja 13-letnie dziecko, właśnie z  powodu/ dzięki takim obrazkom i filmom przestało jeść mięso (z tego powodu w ramach tzw"mięsnych obiadów" jadamy ryby emotka ), teraz "czekam" na bunt 5-latki-równie zagorzałej zwolenniczki wszelkich zwierząt (póki co Panie z przedszkola jeszcze się nie skarżyły emotka
Joan, przeraża mnie cierpienie wszystkich zwierząt, również tych zabijanych w nieludzkich warunkach w ubojniach, transportowanych w masakryczny sposób itp . Rozumiem, że człowiek (ten mięsożerny) nie jest w stanie wyżywić się tylko z polowań, ale nie potrafię zaakceptować współczesnych metod stosowanych w hodowlach i ubojniach. Równie bardzo oburzają mnie "żarty" jak ten z króliczkiem emotka             Wyświetl w wątku >>
2 brucee, nkba 0

kalka

#6312242 Napisano: 18.01.2017 18:22:05 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

kalka napisał(a):

No rzesz kuźwa  emotka  rzadko się wkurzam, ale tym razem tąpnęło mną na maxa! emotka

http://www.zetchi...ylko-glupi-zart-3161

Ale czemu się denerwujesz? Przecież wiadomo, że zwierząt się z futrem nie zjada; po prostu ów pan miał kiepskie poczucie humoru. Jestem wegetarianką i nie (wz)rusza mnie w/w zdjęcie. Natomiast te wszystkie obdarte z futra trupy w gazetkach marketowych i na stołach i na blogach i w konkursach... to już zupełnie inna sprawa emotka

Joan, przeczytałaś cały artykuł? emotka  
cyt: "....Ta historia mogłaby mieć właśnie swój finał, jednak ze względu na liczne wiadomości napływające od internautów, wymaga szczegółowego sprawdzenia. Okazuje się bowiem, że sąsiedzi mężczyzny przyznali, że w jego domu występuje bardzo duża rotacja zwierząt, a ich dalszy los jest nieznany. Dodatkowo nie jest pewne, czy mężczyzna, jak twierdzi, faktycznie znalazł opublikowane zdjęcie w sieci...."
Oby ta fotka okazała się ściągniętą z netu,choć intuicyjnie trudno mi w to uwierzyć,  emotka   zdjęcie jest równie kiepskiej jakości, jak i żart emotka  
A poza wszystkim, to takie "zabawy" ze zwierzętami mogą naprawdę wkurzyć . Kiedyś pisałam już o tym, jak ktoś postanowił wykąpać królika emotka  a następnie wysuszyć jego futerko SUSZARKĄ DO WŁOSÓW emotka  Królik oczywiście zdechł ze strachu na zawał serca (być może i z przegrzania). O tym, że tak się nie postępuje wiedzą nawet 5-latki - moje dziecko było przerażone, gdy niechcący przez ramię zobaczyło fotkę  emotka    Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

kalka

#6312209 Napisano: 18.01.2017 17:01:44 w Wkurza mnie...
No rzesz kuźwa emotka  rzadko się wkurzam, ale tym razem tąpnęło mną na maxa! emotka

http://www.zetchi...ylko-glupi-zart-3161 Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

kalka

#6312093 Napisano: 18.01.2017 11:21:28 w Paragony na trwające konkursy
Jutro wybieram się na zupy do sklepu MILA. Jeśli ktoś jest chętny na paragon to zapraszam na pw emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6311593 Napisano: 17.01.2017 00:14:43 w Żegnamy zmarłych
Tomek Kalita - mimo walki, wielkiego optymizmu, wiary i radości życia nie udało się  emotka   Wyświetl w wątku >>
[*] 0

kalka

#6311256 Napisano: 16.01.2017 11:37:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
kalka napisał(a):

Czy w konkursie płynu do chłodnic MaxMaster dostajecie ma maila zwrotkę po wysłaniu zgłoszenia przez formularz zgłoszeniowy? 

regulamin stanowi, że ...Uczestnik otrzyma po każdym zgłoszeniu Hasła wiadomość zwrotną z potwierdzeniem przyjęcia zgłoszenia, na co wyraża zgodę.... a u mnie NIC   emotka

A dzisiaj przysłali formularz konkursowy na maila, mam go wypełnić i odesłać wraz ze skanem par. Też tak macie?  emotka Wyświetl w wątku >>
1 dorothy 0

kalka

#6311150 Napisano: 15.01.2017 23:51:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy w konkursie płynu do chłodnic MaxMaster dostajecie ma maila zwrotkę po wysłaniu zgłoszenia przez formularz zgłoszeniowy? 

regulamin stanowi, że ...Uczestnik otrzyma po każdym zgłoszeniu Hasła wiadomość zwrotną z potwierdzeniem przyjęcia zgłoszenia, na co wyraża zgodę.... a u mnie NIC   emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6310950 Napisano: 14.01.2017 18:29:41 w Perełki czyli Małż -owiną zasłyszane
apoccalipsa napisał(a):

Uwielbiam perełki Wałęsy:
Dodatnie i ujemne plusy
Dokonałem zwrotu o 360 stopni
Furman nie może być koniem i odwrotnie
Jestem za, a nawet przeciw
Miała być demokracja, a tu każdy wygaduje co chce!
Mnie można zabić, ale nie pokonać.
Nie chcem, ale muszem.
Szłem czy szedłem, ale doszedłem.
Takiego mamy prezydenta, na jakiego sobie zasłużyliśmy.
To są ostatnie godziny naszych pięciu minut.
Tonący brzytwy chwyta się byle czego.
Widzę to jasno na białym.
itp itd emotka emotka emotka emotka  

emotka
Aż się popłakałam ze śmiechu emotka   Wyświetl w wątku >>

kalka

#6310897 Napisano: 14.01.2017 13:25:44 w Paragony na trwające konkursy
Jadę dzisiaj po płyn MaxMaster - cena 37 zł za 5 l , jeśli ktoś jeszcze chętny, to proszę o info na pw     Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6310834 Napisano: 13.01.2017 22:12:27 w Udane wymiany - polecane nicki:)
Polecam Rani7 emotka   Nie dosyć, że konkretna i miła osoba, to jeszcze potrafi miło zaskoczyć ! emotka   emotka Wyświetl w wątku >>

kalka

#6310833 Napisano: 13.01.2017 22:06:14 w NIE polecam wymiany z....
Nie polecam wymiany/transakcji z  mirek4  vel  Kate92 emotka

Historia ma w mym odczuciu dwa negatywne wymiary: 
~1) Na forum osoba o nicku mirek4  "chciała sprzedać" vouchery do CC na konkretny film, których ważność dobiegała końca -zdecydowałam się na kupno (dla siostry, bo dla siebie kupiłam je wcześniej od Rani7- z którą wymiany i transakcje szczerze polecam emotka ) i już miałam zrobić przelew mirkowi4, gdy zorientowałam się, że osoba ta zarejestrowała się na naszym forum kilkanaście dni wcześniej. Wtedy grzecznie wyjaśniłam obawy i zaproponowałam, by w tej sytuacji najpierw przesłała mi fotki z biletami, a ja wtedy zrobię przelew i prześlę potwierdzenie. No i wówczas poczułam, że rzuciłam płachtę bykowi!  emotka  - mirek4 bez żadnych pytań i dociekań oznajmił(a), że woli wyrzucić bilety do kosza niż pierwszy(a) wysłać mi fotki. Oniemiałam,  emotka podziękowałam w tej sytuacji za "współpracę" i poczułam ulgę emotka   To właściwie byłby koniec historii, gdyby ....~2) (i tu drugi niemiły aspekt sytuacji) następnego dnia mirek4  nie okazał się jednocześnie Kate92 emotka  
gdy moja Siostra tuż przed końcem ważności tych kodów znalazła nowe ogłoszenie, w którym Kate92 pisze, że chce je oddać (pomyślała, że kody najprawdopodobniej przepadną, a jej znajomi mieszkający tuż obok kina chętnie skorzystają) Napisałam wtedy do Kate92  że jestem właśnie w kinie i chętnie skorzystam również z tych kodów. Kate92 zapytała z sarkazmem czy teraz już nie obawiam się, że mnie oszuka emotka Odpowiedziałam, że gdybym wiedziała, że mirek4 to Kate92,a Kate 92 to mirek4 to z pewnością bym nie napisała emotka , zważywszy, że bilety mirka4 są już dawno w koszu.  emotka  Ogłoszenie zniknęło równie szybko jak się pojawiło, zresztą zaraz po moim odzewie, tak jak by czekało prowokacyjnie na mój ponowny odzew. 

Lubię jasne sytuacje, nie kombinuję, mówię wprost, na forum jestem od kilku lat i NIGDY nie przyszedł mi do głowy pomysł, by zakładać dodatkowe konta i działać "na kilka frontów", a zauważyłam ostatnio, że teraz nowe osoby rejestrują się pod kilkoma nickami emotka  i po co? Mam wrażenie, że z góry zakładają co najmniej "cwaniakowanie" emotka Wyświetl w wątku >>

kalka

#6310344 Napisano: 12.01.2017 16:44:47 w Zakupy na konkursy - usługi
karkocka napisał(a):

Zrobię zakupy w Carrefour, Tesco, Superpharm, Kaufland, Hebe, Drogeria Natura, Stokrotka, Lidl, Biedronka, Żabka/Freshmarket, Rossmann, Odido, DAYLI, Lewiatan, Chata Polska, Piotr i Paweł, Auchan/Arel, TOYS'R`US, BP, Orlen, Subvay ... emotka

A w tych wszystkich sklepach są aktualnie konkursy?  Wyświetl w wątku >>
0 0

kalka

#6310037 Napisano: 11.01.2017 23:19:11 w Wkurza mnie...

joan napisał(a):
Co mnie się pomerdało, że na konek w Kaufie kupiłam Calgon + Finish?! 

Joan, nie Ty pierwsza- zrobiłam kiedyś w Kaufie (porę konków wcześniej) tak samo emotka
 (a nawet lepiej, bo kupiłam tylko Finish  )   Wyświetl w wątku >>
1 joan 0