Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika edzia21

edzia21

#5983316 Napisano: 21.02.2015 23:12:09 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

edzia21 napisał(a):

koper napisał(a):Edzia21 tak z czystej ciekawości, co Twoim zdaniem mają zrobić rodzice tego kilkudniowego dziecka? 

nie wiem koper rozumiem, co chcesz powiedzieć emotka  Ale sąsiedzi też mają swoje życie...sąsiedzi obok wstają o 5 rano i wracają o 21 do domu, na prawdę nie wiem jak dają radę po takich "koncertach". To jest trochę na fair w 2 strony. Z tym dzieckiem "sąsiadów" z góry jest taka sprawa, że mają antersole, na której śpią, a dziecko "wywalili" do pokoju na dole, który znajduje się nad moją sypialnią...i NIE SLYSZĄ PŁACZU DZIECKA. Nikt do niego nie chodzi i sobie tak płacze, dopóki nie zabraknie mu siły. Wkurzające to jest. Ale czego tu się spodziewać po tak nieodpowiedzialnych "mlodych" ludziach emotka

A nie pomyslalas, ze byc moze taki noworodek ma kolki?  Szczerze watpie by rodzice zostawiali takiego malucha samiutkiego na cala noc,a sami spali w najlepsze... Troche zrozumienia dla innych ludzi naprawde. Ja sama nie mam dzieci i jak mowilam tez za sciana czesto placze maluch i mnie budzi i tez pracuje,ale jakos zyje i mam sie dobrze emotka

Nie wiem co ma...ale nie schodzą do niego. Akurat jak chodzą po schodach w swoim mieszkaniu caly sufit mi dudni i słychać ich każdy krok. W nocy tym bardziej slychać, a jak dziecko płacze - nikt do niego nie schodzi (jedynie w dzień slychać jak przychodzą, wowczas szybko przestaje plakać). Oni mają sypialnie zupelnie w innym pionie bloku, a mieszkanie jest dlugie. Ludzie ogólnie wyglądają na nieodpowiedzialnych, więc nic dziwnego. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5983311 Napisano: 21.02.2015 23:08:18 w Wkurza mnie...
buncia88 napisał(a):

Ja najeżdżać nie będę, bo dopóki nie wyszłam za mąż(wróć!) nie miałam pierwszego dziecka (bo nawet z mężem balowałem ostro) to tez mi dzieciarnia przeszkadzała ganiajaca się przed blokiem (lato, otwarte okna, ja po imprezie), ale....do głowy mi nie przyszło zeby Łupać basen aby zrobić na złość noworodkowi.... 

widocznie nie jesteś z natury tak zlośliwa jak ja. Ja po prostu nie lubię sąsiadów, którzy "remontowali" mieszkanko przez 8 miesięcy, wiercąc co weekend wiertarką od 7 rano do północy. A jak skończyły się wierty, nastąpił płacz dziecka. Może byloby inaczej, jakby nie zaszli mi za skórę. Ale narazie starsznie mnie to wkurza, może z biegiem czasu przejdzie emotka  Wiem, że mnie nikt nie zrozumie i wyjdę na jakąś "walniętą", ale sytuację trzebabyłoby poznać na własnej skórze. Wiertarka - cudowny sprzęt. Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5983310 Napisano: 21.02.2015 23:05:32 w Wkurza mnie...
koper napisał(a):

Edzia21 tak z czystej ciekawości, co Twoim zdaniem mają zrobić rodzice tego kilkudniowego dziecka? 

nie wiem koper rozumiem, co chcesz powiedzieć emotka  Ale sąsiedzi też mają swoje życie...sąsiedzi obok wstają o 5 rano i wracają o 21 do domu, na prawdę nie wiem jak dają radę po takich "koncertach". To jest trochę na fair w 2 strony. Z tym dzieckiem "sąsiadów" z góry jest taka sprawa, że mają antersole, na której śpią, a dziecko "wywalili" do pokoju na dole, który znajduje się nad moją sypialnią...i NIE SLYSZĄ PŁACZU DZIECKA. Nikt do niego nie chodzi i sobie tak płacze, dopóki nie zabraknie mu siły. Wkurzające to jest. Ale czego tu się spodziewać po tak nieodpowiedzialnych "mlodych" ludziach emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5983305 Napisano: 21.02.2015 22:57:01 w Wkurza mnie...
Wiesz ile bym dała, żeby to dziecko miało 5 lat i nie darło japy po nocach?! Ma kilka dni, a dało mi już tak popalić, że wstając rano do pracy nie wiem jak się nazywam. Nie wiem czy ono ma takiego "powera" w głosie, czy blok ma tak cienkie ściany, ale jest kosmos. Rozumiem dziecko, fajnie...ale dlaczego ja mam być poszkodowana i chodzić pół dnia nieprzytomna? Coś jest nie tak... Oczywiście zaraz zacznie się najazd "matek-polek" a niech się zaczyna... emotka  a mi to tam. emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5983297 Napisano: 21.02.2015 22:43:15 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

ziolko napisał(a):u mnie jak sąsiad głośno grał to policja czy straż miejska nic nie zrobiła. Bo wtedy grał w dzień. A że wszystko w mieszkaniu chodziło, ja dostawałam nerwicy i histerii, bo pacan nie otwierał drzwi, mimo walenia, to szlag ciężki mnie trafiał. Przyjechali dopiero jak było głośno w nocy.
Powiedzieli, że w dzień nie ma ciszy nocnej i każdy może robić co chce. 
Teraz na szczęście się wyprowadził i w tym mieszkaniu mieszka przemiła para w średnim wieku. 

To policjanci nie wiedza co mowia, bo nawet w dzien mimo, ze nie ma ciszy nocnej nikt nie ma prawa zaklocac spokoju sasiadow i rowniez mozna wezwac policje i moga dac mandat. Jest taki zapis cos w stylu - uporczywy halas .A jeszcze kazda wspolnota ma swoje regulaminy, u mnie np w klatkach ,jezeli mieszka dziecko do chyba 5 roku zycia cissza nocna trwa od 20-7 rano.

To świetnie emotka  dobrze, że nikt nie bierze pozostałych sąsiadów pod uwagę...którym właśnie to dzieco (do 5 roku życia) zakłóca spokój w ciągu dnia i nocy. Dziecko sąsiadów budzi mnie w nocy, a ja budze je i szanownych rodziców w dzień ;] dzisiaj im tak przysunęłam 5-godzinnym bassem na full, że mam teraz spokój jak makiem zasiał. Chyba, że gdzieś się ewakuowali...w każdym bądź razie, czekam na nich z nową dawką łupanki  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5983232 Napisano: 21.02.2015 18:01:33 w Paragony
Kupię paragon ABC z wodami żywiec-zdrój emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5982974 Napisano: 20.02.2015 18:57:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aerdna napisał(a):

nouvelle napisał(a):

Myślicie, że lokówki z Leclerca już całe obdzwonione? emotka

Ja sądzę, że tak. Parę osób się pochwaliło, z czego widziałam liczbę mnogą "lokówki" + te, co się nie pochwaliły = rozdane... 

Albedo przeważnie informuje wg dni emotka  na pewno były telefony "z środka" i z ostatniego dnia konkursu emotka  Być może idą "od końca" i jeszcze początkowych dni nie było, tego nie wiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5982520 Napisano: 20.02.2015 00:41:10 w Wkurza mnie...
asante napisał(a):

Długo by opowiadać, ale po kilku latach walki z nim (i nasłuchania się że jestem porąbana, bo mi wszystko przeszkadza) marzę tylko o świetnych zatyczkach do uszu (i własnym mieszkaniu) Czy ktoś takie zna - zatyczki a nie mieszkanie? 

eee...z wlasnym mieszkaniem też nie jest tak kolorowo. Ja 1,5 roku temu wywaliłam kilkaset tysięcy na "wymarzone mieszkanie" i co? Nade mną zamieszkała parka, która non stop wierci w ścianach, tłupie w podłogę, drą się nawzajem na siebie...a na dodatek spłodzili sobie dziecię, które dzisiaj przywieźli ze szpitala i aż się boję emotka  Teraz pluję sobie w twarz, że zdecydowałam się na mieszkanie, a nie na szeregówkę. Nic przyjemnego. 

BTW. w temacie - niezmiernie wkurzają mnie sąsiedzi "z góry" grrr  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5982517 Napisano: 20.02.2015 00:29:29 w Wkurza mnie...
asante napisał(a):

To nie takie proste, mieszkanie wynajmuje i właścicielka panicznie boi się takich akcji, nie pozwoliła mi dzwonić, bo przecież "inni mogą zadzwonić". Problem polega na tym, że sąsiadem, który najbardziej cierpi jestem ja, obok i pod jego spodem nie ma nikogo. naciskam na złożenie pisma w spółdzielni, ale z tym też jest problem. Zostaje wyprowadzenie się, co chwilowo nie jest realne. 

Jakie dziwne podejście tej właścicielki emotka  ...ciekawe czy jakby jej chatę obrobili to również by nie zadzowniła, bo się boi dżizas... przecież policja/straż nie "zdradzi" panu wirtuozowi kto dzwonił. W takim razie nie mam pomyłu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5982514 Napisano: 20.02.2015 00:17:30 w Wkurza mnie...
asante napisał(a):

Wysiadam psychicznie z moim sąsiadem, na którego nie ma sposobu i nocami ćwiczy śpiew operowy przy głośnej muzyce lub akompaniuje sobie na fortepianie. Nie mam na niego sposobu. Od trzech nocy nie śpię. Pomimo zatyczek w uszach słyszę go nadal, nie jestem w stanie się skupić. Moje pytanie brzmi - czy ktoś miał do czynienia z zatyczkami, przy których nie będę słyszeć kompletnie nic i jak wygląda sprawa z takimi słuchawkami, których używają przy robotach budowlanych - czy one całkowicie wyciszają i są na tyle lekkie, że można ich używać do pracy przy komputerze?
Ewentualnie szukam dwóch rosłych panów, żeby mu wp....ć.

Przecież to zakłócanie ciszy nocnej...to tak samo jakby imprezował. Ja bym się nie pieściła i waliła pod 997 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5981994 Napisano: 18.02.2015 22:46:16 w Paragony
sprzedam paragon na konkurs WAWEL w DC (dzisiaj koniec) za polowę ceny. brak czasu...i weny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5981960 Napisano: 18.02.2015 21:36:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
karolkas napisał(a):

mia napisał(a):

joan napisał(a):Znasz, tylko o tym nie wiesz, nie czytasz między wierszami emotka

No widzisz, toć jeszcze wyszło na to, że tępa jestem w dodatku.emotka Albo leniwa, też niedobrze.

W sumie i tak dobrze, że takie zdjęcia wybrali. emotka
Znaczy że nie poszli z nurtem modnej konkursowej twórczości, typu zdjęcia, które widzę w prawie każdym zdjęciowym konkursie: facjata obklejona produktami promocyjnymi a la słoneczko, albo rodzinka rozkrzyżowana na glebie jak zdechłe nietoperze, z rozanielonymi paszczami jakby im kto worek złota rzucił, a centralnie rzucony nie worek, ino produkta promocyjne...emotka
Zmieniają się tylko mentosy na spaghetti, spaghetti na wafelki itd. Sorry, jak jakiś produkt promocyjny pomyliłam. emotka

przez grzeczność nie skomentuję, bo mniemam że o moim zdjęciu mówisz , choć mogę się mylić, bo dużo rodzin leżących na podłodze tam jest. Tak jak i poprzebieranych, z przyklejanymi wafelkami tu i ówdzie itp. Raczej bym sie nie przyrównała do nietoperzy rozklapciałych na podłodze.... ale co tam każdy inaczej interpretuje zdjęcia, teksty, cokolwiek

Każdy orze jak może emotka  prawda? ... i nie ma się co obrażać emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5981873 Napisano: 18.02.2015 19:05:37 w Kaufland konkursy
mikki85 napisał(a):

Sądzę, że szukają nowej formuły i nowej agencji i za jakiś czas coś się pojawi

Takie rzeczy, jak szukanie agencji i wszelkie formuły, przygotowuje się i planuje duzo wcześniej (kilka mies). Wg mnie w tym roku nie będzie tej akcji, ponieważ jej nie zaplanowali. emotka  W sumie, też bym jej nie planowała...przy ciągłych donosach i użalaniu się na agencje, a to 4frame lipne, a to TQG nie lepsze i tak w kółko. Jakoś mnie to nie dziwi. Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5981249 Napisano: 17.02.2015 17:15:12 w Paragony
Kupię paragon WEDEL z ABC emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5980810 Napisano: 16.02.2015 21:41:56 w TESCO konkursy
xpac napisał(a):

A czy przypadkiem dzisiaj nie mieli powiadamiać z konkursu "Zimowe szaleństwo"??

i pewnie powiadomili emotka  oni trzymają się terminów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5980585 Napisano: 16.02.2015 13:41:43 w TESCO konkursy
aerdna napisał(a):

edzia21 napisał(a):

aerdna napisał(a):Na co mogę przeznaczyć punkty z karty Clubcard ? Nie otrzymuję żadnych wyciągów z kuponami promocyjnymi, tak jak to pisze na stronie programu.

Zadzwoń do nich na infolinię i wyjaśnij sprawę emotka  Nie zapominaj, że co okres rozliczeniowy, spora część punktów przepada (zostaje wymieniona na papierowe kupony).

A jaki jest przelicznik ? Bo 2 zł wydane = 1 punkt na karcie.
Ile punktów to COŚ w bonie ? Nie potrafię doszukać się w regulaminie.

100 pkt na karcie = 1 zł w bonie papierkowym do realizacji Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5980581 Napisano: 16.02.2015 13:31:12 w TESCO konkursy
aerdna napisał(a):

Na co mogę przeznaczyć punkty z karty Clubcard ? Nie otrzymuję żadnych wyciągów z kuponami promocyjnymi, tak jak to pisze na stronie programu.

Zadzwoń do nich na infolinię i wyjaśnij sprawę emotka  Nie zapominaj, że co okres rozliczeniowy, spora część punktów przepada (zostaje wymieniona na papierowe kupony). Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5980347 Napisano: 15.02.2015 21:09:07 w Wkurza mnie...
ela napisał(a):

wkurza mnie ze zbierałam  głosy od pierwszego dnia na rossnet  i jeszcze wczoraj mieściłam się w rankingu  az wkroczyło kilka osób  (jedna nawet wczoraj dodała prace) i przepiła mnie głosami o 70   . emotka emotka

Tak to już jest w konkursach na glosy...szkoda nerwów i czasu emotka  Kiedyś też się w to bawiłam...strata czasu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5980292 Napisano: 15.02.2015 19:08:05 w SZUKAM....
ladyinred napisał(a):

szukam info czy jeden i ten sam paragon moge zglosic na loterie timotei i tesco? Logika podpowiada mi, ze nie (chyba, ze na wlasne ryzyko), ale ta ich zakladka na fb jest dla mnie mylaca. 

Można zglosić...nawet gdzieś tam na plakacie był zapisek, że kupując Timotei w TESCO masz aż 2 szanse na nagrody (loteria + Facebook) Wyświetl w wątku >>
0 0

edzia21

#5980243 Napisano: 15.02.2015 16:01:48 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

są dzis wyniki z maki?

jutro. Wyświetl w wątku >>
0 0