Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika isiulka

isiulka

#5808193 Napisano: 17.01.2014 11:37:02 w Wkurza mnie...
asante napisał(a):

ziolko napisał(a):

a ja uważam, że jeśli nie znam nadawcy, który by mi przelał taką sumę, to znaczy, że nastąpiła pomyłka w numerze konta. Szczególnie, że w tytule przelewu z reguły jest informacja, za co to.
I zwróciłabym.
Bo gdybym to ja się pomyliła i komuś przelała przez pomyłkę jakąś kwotę, to też bym chciała, żeby te pieniądze wróciły do mnie.

Postawcie się na miejscu osoby stratnej.
Chcielibyście płacić za coś 2 razy??

Tutaj masz rację, jeśli w tytule było, że to jest rata lub cokolwiek innego świadczącego o pomyłce ok, ale tak czy siak, to osoba wpłacająca popełniła błąd i to w jej gestii leży znalezienie posiadacza konta, któremu zrobiła prezent i poproszenie o zwrócenie pieniędzy. Nie pojmuję, jak może podlegać karze osoba, której ktoś omyłkowo przelał pieniądze. Przeciez ona może nawet o tym nie wiedzieć, nie wszyscy zaglądają na konto codziennie.
Ktoś tu kiedyś opisywał sprawę, ze wpłacał przez wiele miesięcy na stare konto pieniądze za gaz czy za prąd. Przyszło mu ponaglenie, że nie płaci. I co? Tamto było zaksięgowane na poczet przyszłych wpłat, a zaległości musiala zapłacić. Przecież elektrownia powinna za to pójść siedzieć na 5 lat, bo nie zwróciła pieniędzy...

Dla m,nie to trochę naciągana historia. Bo żeby pomylić się przy przelewie to trzeba się postarać, z tego co mi kiedyś tłumaczyła koleżanka, to jeżeli wpisze się pomyłkowo 2 cyfry źle to na pewno pieniądze wrócą, bo numery kont są tak skonstruowane, że nie ma konta z podobnym numerem. Więc pewnie miała nr konta w historii (może allegro). I teraz w sytuacji gdzie ktoś ma konto na które wpływają takie kwoty codziennie bo np. sprzedaje coś na allegro to troszkę czasu zajmuje zanim się zorientuje że jest nadwyżka. Poza tym jeszcze jak komuś wpłynie 4 tyś zł to dla mnie jest to dużo i bym zauważyła, ale jakby mi ktoś wpłacił 100 zł omyłkowo to w życiu bym się nie zorientowała.
I jeszcze jedna kwestia mnie zastanawia, że bank zrealizował przelew jak dane się nie zgadzały. Nie raz robiłam płatność pracownicy która podała nr konta mamy, bo sama nie miała- cała reszta danych się zgadzała i za każdym razem przelew i tak wrócił bo dane właściciela konta były inne. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5808175 Napisano: 17.01.2014 11:20:10 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

sneerr - wytykanie kucharkom, że oblizały łyżkę przy gotowaniu, gdy samemu się do garów nie wrzuciło NIC!, jest nietaktem z najwyższej półki. A może: najniższej.

emotka emotka Bo nie wolno kucharkom oblizywać łyżeczek! Znaczy oblizać mogą, ale nie mogą połknąć ( zawartości łyżeczki). W takim cudownym kraju żyjemy. Nawet kraj mi nie przeszkadza, co ludzie którzy potrafią donieść do urzędu skarbowego, że kucharka ich dzieci kosztuje jedzenie za które nie zapłaciła. Troche odbiegłam od tematu ale to też mnie wkurza więc w sumie pasuje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5807884 Napisano: 16.01.2014 18:14:45 w Wkurza mnie...
radosna napisał(a):

sanitas napisał(a):

marlena083 napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

jkkp napisał(a):

ale Wy jesteście, ja tu koszmar przeżyłam, przez miesiąc będę go miała przed oczyma a Wy tu se jaja ze mnie robicie emotka
Ale przyznam się zakatrupiłam stwora emotka

Jesteś pewna, że był tylko jeden?
http://img4.demot..._by_dantul_inner.gif

emotka

emotka emotka emotka emotka emotka

Śliczna pajęcza rodzina emotka

bleeeeeeeee emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5807880 Napisano: 16.01.2014 18:06:00 w TESCO konkursy
melissa napisał(a):

asante napisał(a):

maria1980 napisał(a):

wygrywac napisał(a):

Mogli już dać wycieczkę dwuosobową...po co jechać samemu do Chin emotka

Żeby tam kogoś poznać, żeby pozwiedzać? ? ? Żeby nagroda była tańsza ?

Żeby schudnąć, bo jak się zagłębić w opis wycieczki, to wyżywienie nie jest wymienione emotka

Oj, wczasy odchudzające to chyba nie dla mnie. I w co tu grać
emotka

Schudnąć można bez problemu, zwłaszcza jak się załapie gliste ludzką.
PS. nie polecam skorpionów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5807559 Napisano: 16.01.2014 10:43:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koza.k90 napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

radosna napisał(a):

bruce napisał(a):

Gdyby ktoś z Was chciał już dziś zakupić, to właśnie dodałam do bazy:
http://tangona4ostrza.pl/regulamin.html
Seksowny konkurs z maszynkami Wilkinson. emotka emotka

A to nie Media Contact? emotka Tylko PMT Marketing z ul. Ptasiej w Poznaniu. Nie znam ich, a przynajmniej nie pamiętam, by organizowali konkurs. Czy znacie ich wymagania tzn. upodobania?

Brałam udział ale opisówek nie organizowali-przynajmniej ja nie pamiętam
http://www.pmt.com.pl/aktualnosci/

emotka

Dawno nie robili nic fajnego, ale wcześniejsze promocje były super zorganizowane. Nagrody były fajne,dużo, wygrywały fajne hasła, ja jestem na tak. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5807552 Napisano: 16.01.2014 10:32:46 w WC - rozmowy o wszystkim
Dla mnie nie ma czegoś takiego jak spokojny pies, czy łągodna rasa. Pies to pies, w każdej chwili może mu coś odbić. Ja jak widze dziecko biegnące za przyzwolniem swojej mamuśki w strone mojego Bernardyna to zawsze mówie: Zobacz Bruncio, sniadanko biegnie i Mamuśka urażona zabiera dzieciaka.
Może i niefajne, ale ludzie nie mają za grosz wyobraźni. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5806882 Napisano: 14.01.2014 22:20:55 w Pomocy!!!!
ziolko napisał(a):

edi999a - formatowanie, czyli kasowanie wszystkich danych, obojętnie, czy jest to dysk, czy pamięć usb (zależy co wybierzesz)

W najgorszym wypadku możesz sformatować i spróbować wtedy programikiem przywrócić. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5806879 Napisano: 14.01.2014 22:17:04 w Carrefour konkursy
edzia21 napisał(a):

ziolko napisał(a):

czy ktoś ma poprzedni regulamin zapisany?? gdzie były te warzywniaki??

właśnie cały czas żałuje, że nie zapisałam tego emotka

Ja widzę ją w podglądzie:

http://webcache.g...mp;ct=clnk&gl=pl

Znaczy to jest załącznik nr 1 , nie regulamin. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5806692 Napisano: 14.01.2014 16:18:03 w Carrefour konkursy
abodak napisał(a):

oj tam oj tam wlasnie moze media chce byc uczciwym i dali liste sklepow gdzie albo nie ma produktow albo nie ma sklepow-nie narazaja nas na koszty bo i tak nagrod nie budiet

\
Może to oni sprzedają u nas paragony emotka to byłby dopiero deal emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5806661 Napisano: 14.01.2014 15:42:34 w Carrefour konkursy
Już mało jest fajnych agencji reklamowych, moich faworytów zjadła konkurencja, a teraz ta konkurencja niszczy rynek. Przykre, trzeba grac póki jeszcze można coś wygrać, bo niedługo pewnie jakakolwiek wygrana będzie graniczyła z cudem. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5805301 Napisano: 11.01.2014 19:29:41 w Carrefour konkursy
edzia21 napisał(a):

Anonima napisał(a):

Dlatego o to nie mam pretensji, bo maja jeszcze czas (do jutra bądź wtorku, choc powinno być to wyraznie okreslone w regulaminie). Mam pretensje do ich konkursu z Podravki, gdzie regulamin jest blednie napisany, nie ma na stronie zadnego formularza w zakladce konkursy by zglosic odpowiedzi(kto czytal ten wie), a ciagle wyskakuje czas 15.49 jako najlepszy, mimo ze mialam czas o kilka sekund szybszy i nikt go nie zaktualizowal...tak samo konkurs Żywca w realu, wczoraj minał czas weryfikacji wyników, a nigdzie nie opublikowali wyników. Dlatego na tej podstawie dokonalam swojej oceny owej agencji.

Wydaje mi się, że w obecnym czasie mają wiele konkursów do rozwiązania i się nie wyrabiają. Ale lepiej żeby mieli opóźnienia i małe nagięcia regulaminu, niż mieliby urządzać losowania, "kłaść laskę" na weryfikację i inne tego typu rozwiązania. Jak masz wygrać, to na pewno wygrasz...

Skoro już tyle razy grałaś w podravce to znaczy że musiałas zrobić dużo zakupów. O ile nie oszukujesz bo to byłby powód tego że nie wyświetla Ci sie prawidlowo ranking emotka
A jeśli kupiłaś tyle produktów to przynajmniej możesz odebrać nagrody gwarantowane za kody emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5805123 Napisano: 11.01.2014 11:01:28 w Wkurza mnie...
petunija1 napisał(a):

bloomcia napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Kiedyś Nivea robiło fajne konkursy, teraz nie trzymają terminów, nagradzane prace w 50% są... poniżej poziomu kreatywności mojego kota, wysyłają z obrzydliwym opóźnieniem i traktują ludzi jakby byli niegodni zerkać w stronę przefantastycznej marki.

No ja miałam tam samo po loterii Nivea. Ale dużo się zmieniło, jak dali mi nagrodę główną w świątecznym konkursie, a zaraz potem dwie nagrody pocieszenia w drugim. Denerwuje mnie tylko to, że są mili jak do mnie piszą, ale mają tak jakby wylane, że tracę swój czas przez ich postawę, zamiast czerpać radość z układania wspomnianej listy (już chyba dziesiąty raz).

PS: zezowaty_kot - Twój komentarz sugeruje, że być może i ja wygrałam chłamem, skoro przyznali mi tyle nagród emotka

bloomcia,ale Ty przecież pięknie śpiewałaś- a nawet jak śpiewałaś z błędami to i tak nikt nie wie. emotka

emotka

Mi też się podobało, nawet zdarzyło mi się zanucić podczas gotowania emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5804780 Napisano: 10.01.2014 15:16:34 w PLAGIATY
Dom Wydawniczy REBIS
Drodzy Uczestnicy konkursu MINI ŚWIAT NA ŚCIANIE,
Po weryfikacji linków przesłanych przez Was oraz kwerendzie dotyczącej autorstwa zgłoszenia konkursowego Barbary Liwowskiej, dotarliśmy do strony źródłowej autora aranżacji. Jest to profesjonalny designer Daniel M Pafford, http://www.daniel...rd.com/project3.html

Chcemy z przykrością zakomunikować, iż p. Barbara Liwowska dokonała oszustwa i próby wyłudzenia korzyści majątkowych. Organizator Konkursu - Media Format, który na zlecenie Domu Wydawniczego REBIS przeprowadza akcję konkursową, dołoży wszelkich starań, by autor D.Pafford dowiedział się o plagiacie oraz by p. Barbara Liwowska poniosła tego konsekwencje.
Jest na bardzo żal, że naprawdę fajna zabawa, w którą wszyscy byliśmy zaangażowani, zmieniła się w przykrą sytuację. Wierzymy, że dzięki czujności i współpracy coraz skuteczniej będzie się udawało nam unikać nieuczciwych zachowań internautów.

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5804772 Napisano: 10.01.2014 14:48:12 w Kaufland konkursy
serene napisał(a):

filippo napisał(a):

a ja nie gram bo za dużo koszty trzeba ponieść a za mala nagroda.

jakie koszty? emotka

flippo pewnie śle masowo smsy to go koszty przerażają emotka ale tutaj wystarczy wysłać jednego smsa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5804581 Napisano: 10.01.2014 11:25:25 w Carrefour konkursy
https://www.faceb...refourPolska?fref=ts może ktoś się włączy do dyskusji?

Ja dopadłam jeden sklep z listy ale to stacja benzynowa i uznałam że nie będę sobie wstydu robić i na stacji mydła kupować. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5804409 Napisano: 09.01.2014 22:54:57 w MC - Agencja inna niż wszystkie
anialistopad napisał(a):

isiulka zapomnialas dodac zabojczo przystojny emotka

Uuuuu to trzeba będzie zgłosić jakaś reklamacje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5804402 Napisano: 09.01.2014 22:47:38 w MC - Agencja inna niż wszystkie
moskala22 napisał(a):

radosna napisał(a):

A może ktoś z Was zna nazwisko pana Sławka? Może znajdziemy go na facebooku, naszej klasie lub chociażby w kronice policyjnej?

Domaniecki???? to ten???

Dobra to teraz pora na portret psychologiczny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5804397 Napisano: 09.01.2014 22:43:53 w MC - Agencja inna niż wszystkie
anialistopad napisał(a):

nazwisko ma na literke D........i

To chyba mamy inne info emotka Ja zawsze myślałam że szefem wszystkich szefów jest p. Jacek a właścicielka pani D.M. Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5804390 Napisano: 09.01.2014 22:35:22 w MC - Agencja inna niż wszystkie
magnus napisał(a):

radosna napisał(a):

magnus napisał(a):

radosna napisał(a):

A może ktoś z Was zna nazwisko pana Sławka? Może znajdziemy go na facebooku, naszej klasie lub chociażby w kronice policyjnej?

kornicki emotka

mia boisz się ?
to kumpel od piwka emotka emotka emotka

Kornicki to był od Media Contacts. Tak wynika z plotek internetowych emotka

a kogo szukacie nie Media ?

Podpowiem Wam , nazywa się DżejDżej emotka raczej nie znajdziecie bo ma baaardzo sławne nazwisko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

isiulka

#5804146 Napisano: 09.01.2014 16:58:22 w PLAGIATY
babariba napisał(a):

i nowa perełka:

porównajcie ten konkurs:
https://www.facebook.com/mixmediasklep

i 2 miejsce z tego:
https://www.faceb...467939593270340&

Kiedy porówna się zdjęcia "autorów" na ich kontach fb, to dzieli je ocean jakości od tego wygranego, więc zapewne autor tego zdjęcia to jeszcze inna osoba...

Obstawiam autora 1 zdjęcia bo ma całą serie z tej sesji, chociaż autor 2 zdjęcia to prawdopodobnie rodzina pani nr 1. poonieważ ma kilka osób z nazwiskiem pani nr 1 w znajomych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0