Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika @gnieszk@

@gnieszk@

#6696748 Napisano: 14.04.2020 21:20:25 w WC - rozmowy o wszystkim

@gnieszk@

#6696353 Napisano: 12.04.2020 23:53:38 w Wkurza mnie...
aurorcia napisał(a):

Zasiłki owszem jak było się na pełnym etacie lub wynagrodzenie min. Najniższa krajowa, a jak np. 1/2 etatu to już lipa, zęby w ścianę emotka

Niestety tak, tylko jeśli była składka na fundusz pracy czyli wynagrodzenie przynajmniej minimalne. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#6696182 Napisano: 10.04.2020 22:33:45 w Wkurza mnie...
gosiak351 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

gosiak351 napisał(a):

to, że straciłam pracę i przed samiuśkimi świętami nie mam nawet na jedzenie i czynsz - bo miałam je dostać ze zleceń które nie zostały zrealizowane - rodziny nie mam, oprócz ojca z którym mam  zły kontakt i to nie z mojej winy- jeszcze wirus, czy wiecie co mogę teraz zrobić? czy są środki pomocowe dla takich sierot jak ja? 

Jeśli zawarłaś umowę zlecenie przed 01.02.2020 r. to mimo tego, że nie doszła do skutku możesz ubiegać się pod pewnymi warunkami o świadczenie postojowe z ZUS (tarcza antykryzysowa).
https://www.zus.p...ywilnoprawne/2551448
Świadczenie zgodnie z najnowszymi zmianami będzie wypłacane przez 3 m-ce.
Jeśli była to umowa o pracę to po prostu Urząd Pracy. Zasiłki dla bezrobotnych nie są niestety zbyt duże, ale zawsze to coś.                                                                                                                                                                            

W przypadku umowy o dzieło również można starać się o świadczenie postojowe.   Napisz do mnie (mogę Ci pomóc np w wypełnieniu wniosku)
https://www.zus.pl/documents/10182/3264150/RSP-C.pdf/794238fe-b829-63ec-1c5c-5a04639f9fee
https://www.zus.pl/baza-wiedzy/biezace-wyjasnienia-komorek-merytorycznych/firmy/-/publisher/details/1/swiadczenie-postojowe-dla-osob-wykonujacych-umowy-cywilnoprawne/2551448 Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#6696049 Napisano: 10.04.2020 07:00:46 w Wkurza mnie...
gosiak351 napisał(a):

to, że straciłam pracę i przed samiuśkimi świętami nie mam nawet na jedzenie i czynsz - bo miałam je dostać ze zleceń które nie zostały zrealizowane - rodziny nie mam, oprócz ojca z którym mam  zły kontakt i to nie z mojej winy- jeszcze wirus, czy wiecie co mogę teraz zrobić? czy są środki pomocowe dla takich sierot jak ja? 

Jeśli zawarłaś umowę zlecenie przed 01.02.2020 r. to mimo tego, że nie doszła do skutku możesz ubiegać się pod pewnymi warunkami o świadczenie postojowe z ZUS (tarcza antykryzysowa).
https://www.zus.p...ywilnoprawne/2551448
Świadczenie zgodnie z najnowszymi zmianami będzie wypłacane przez 3 m-ce.
Jeśli była to umowa o pracę to po prostu Urząd Pracy. Zasiłki dla bezrobotnych nie są niestety zbyt duże, ale zawsze to coś. Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

@gnieszk@

#6695723 Napisano: 08.04.2020 17:14:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
edi999a napisał(a):

Czy po wygraniu 100 zł z Wawelu przychodzi potwierdzenie na maila?

Tak Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#6693905 Napisano: 31.03.2020 23:11:32 w SZUKAM....
0 0

@gnieszk@

#6693517 Napisano: 30.03.2020 18:04:22 w Wkurza mnie...
FBilona napisał(a):

Najnowsze wiadomości :Volksvaden zatrudniający i kooperujący z setki ludzi zwalnia Ukraińców i umowy różne tzw śmieciowe oraz wszyscy pracownicy otrzymają równe przetrwaniowe pensje 1900,00zl firma sprzątająca u koleżanki połowa zamówień tylko i hit, są plany zamknięcia na święta miast. 

A skąd ta informacja odnośnie zamknięcia miast? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#6692840 Napisano: 26.03.2020 20:18:29 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
anaesth napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

anaesth napisał(a):

Niesamowite, ile porażek konkursowych zaliczyłam w ciągu 2 dni emotka  Ale to wszystko nieistotne. Limit szczęścia wykorzystany podczas porodu emotka  Tak więc pozdrawiam ze szpitala i czekam na owocny konkursowo-nagrodowo kwiecień emotka

No to chyba nie ten wątek w takim razie emotka Gratulacje emotka

Aaa bo to wygrana z wczoraj... emotka  Dziękuję! emotka

No ale po takiej słodkiej wygranej nie wypada się skarżyć już następnego dnia prawda? Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#6692830 Napisano: 26.03.2020 19:54:46 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
anaesth napisał(a):

Niesamowite, ile porażek konkursowych zaliczyłam w ciągu 2 dni emotka  Ale to wszystko nieistotne. Limit szczęścia wykorzystany podczas porodu emotka  Tak więc pozdrawiam ze szpitala i czekam na owocny konkursowo-nagrodowo kwiecień emotka

No to chyba nie ten wątek w takim razie emotka Gratulacje emotka Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#6692639 Napisano: 26.03.2020 13:27:18 w SZUKAM....
Kodu InPost gabaryt A. Ma ktoś na sprzedaż? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#6691771 Napisano: 23.03.2020 10:38:07 w Wkurza mnie...

@gnieszk@

#6691702 Napisano: 22.03.2020 22:55:14 w SZUKAM....
zarania napisał(a):

Szukam rzetelnej informacji (nie gdybania) - czy jeśli pracodawca pisał w PIT-11 koszty uzyskania przychodu w wysokości wyższej niż obowiązujący limit (bo zmianę miejsca zamieszkania pracownik wskazał mu dopiero w marcu, a od początku roku mieszka w miejscowości gdzie pracuje) to w PIT należy wpisać koszty zgodnie z obowiązującym limitem (niepodwyższone), czy te obliczone przez pracodawcę?

Trzeba wpisać prawidłowe (czyli w tym przypadku zwykłe, nie podwyższone). Wyświetl w wątku >>
1 madllen 0

@gnieszk@

#6691602 Napisano: 22.03.2020 09:49:25 w Kupię...
Kupię kod na paczkomat gabaryt A Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#6691391 Napisano: 20.03.2020 18:29:19 w Pomocy!!!!
ramaja napisał(a):

po prawej stronie jest tzn była ta strzałka za która sie odklejało  i pokazywał sie kod i jej nie mam już bo  sie blondynce urwałaemotka bedą jutro walczyc w ciągu dnia,ale dzieki sprobuje jakos bo serki mam dwa emotka )))))o w drugim nie wyglada lepiej

Trzeba zdjąć cały ten "papierek" (etykietę) bo kod jest na jego odwrocie. Wyświetl w wątku >>
1 ramaja 0

@gnieszk@

#6690866 Napisano: 18.03.2020 14:44:02 w Wkurza mnie...
la-princessa napisał(a):

A mnie wkurza, że z powodu paniki ludzie chcą usypiać zdrowe zwierzęta domowe emotka  I już dochodzi do tragedii, widziałam informację, że po tym jak weterynarz odmówił uśpienia, to facet odrąbał psu głowę i twierdzi, że to wypadek przy rąbaniu drewna. Sprawa zgłoszona na policję, ale oni twierdzą, że się tym nie zajmą, bo nie udowodnią, że to nie był wypadek. 

https://weterynar...tanazji-na-zyczenie/ Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#6690788 Napisano: 18.03.2020 12:19:05 w Gratulacje! Dla wygranych!
Ja również gratuluję emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

@gnieszk@

#6690674 Napisano: 17.03.2020 22:33:08 w Wkurza mnie...
Mysia napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Ja tez nie wychodzę nigdzie, ale widze przez okna staruszki siedzące na ławkach to mnie krew zalewa. Znajoma przez tel mowiła mi, bo pracuje w biedronce,ze codziennie widzi całe rodziny z dziecmi przychodza na zakupy. Masakra, zero odpowiedzialnosci. A ja siedzę w domu i się stresuję. Od 1,5 miesiąca czekam na info odnosnie reklamacji z banku - dalej maja mnie w cenzura. A po drugie  jak jużkiedys mowiłam spłacam za kogos duuuzy kredyt i nei wyrabam, liczylam, ze banki sie zlituja teraz i coś odroczą ale cichosza ;( 

emotka
Czy ktoś może ma info jak powinny wyglądać wypłaty u osób zatrudnionych na umowę o pracę w momencie zawieszenia działalności? Ja rozumiem oczywiście pracodawców i im współczuję, natomiast co do wypłat i zasad mam zupełnie różne informacje, jedni mają dostać 100% (bez premii i dodatków) innym powiedziano 60% wypłaty, dzisiaj słyszałam że panie sprzątaczki w szkole mają wypisany urlop bezpłatny i nie dostaną nic... Straszne zamieszanie, a tu kredyty człowieku płać i kupuj jedzenie które drożeje emotka Ja mam aktualnie l4 przymusowe, choć w mojej firmie praca zdalna wchodzi w grę, natomiast moi znajomi mieli zaplanowany ślub za kilka miechów, a tu takie jaja nie dość że z pracą to jeszcze nikt nie wie czy planów nie będą musieli zmienić...

Pracodawca nie może formalnie zawiesić działalności jeśli zatrudnia pracowników na podstawie umów o pracę.
Jeśli firma w obecnej sytuacji tymczasowo nie funkcjonuje (nie mówimy o zawieszeniu działalności gospodarczej) pracodawca może zwolnić pracownika z obowiązku świadczenia pracy, ale wówczas pracownik zachowuje prawo do wynagrodzenia. Pracodawca nie może wysłać pracownika na urlop bezpłatny (ten rodzaj urlopu jest udzielany wyłącznie na wniosek pracownika).
W przypadku przestoju w firmie wynagrodzenie może zostać obniżone do 60% ale nie może być niższe od obowiązującego wynagrodzenia minimalnego. Wyświetl w wątku >>
2 madllen, mysia 0

@gnieszk@

#6690570 Napisano: 17.03.2020 14:13:25 w SZUKAM....
zaczytana-pola napisał(a):

Czy działa Wam poczta na WP?

No właśnie nie... Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#6690545 Napisano: 17.03.2020 13:03:23 w Czy informują/ informowali?
Kubuś z Twojego Marketu? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#6690313 Napisano: 16.03.2020 13:44:52 w SZUKAM....
Reni napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

rare85 napisał(a):

Szukam gdzie i jak i nie za miliony monet można kupić żele antybakteryjne do rąk.. 
Bo spirytusu nigdzie w mojej mieścinie nie ma. 
Ktoś coś? A może ktoś miałby na sprzedaż? 

Podobno można już kupić na Orlenie z tym, że bardzo duże opakowania 5l i 1l, ale nie sprawdzałam osobiście. To duże opakowanie 95 zł. No ale w przeliczeniu to wychodzi 0,95 zł za 50 ml.
https://www.googl...-na-orlenie-od-kiedy

Od dzisiaj na Orlenie są płyny do dezynfekcji rąk 1l za 15zł i 5l za 49zł emotka  

Tak wiem. Słyszałam, że pod naciskami obniżyli cenę emotka Wyświetl w wątku >>
1 Reni 0