Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika @gnieszk@

@gnieszk@

#7249948 Napisano: 28.03.2025 10:07:25 w Kupię...
Kupię karty Lidl Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7249913 Napisano: 28.03.2025 08:30:34 w SZUKAM....
Jakiejś zniżki, kodu na nadanie Inpost Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7249320 Napisano: 25.03.2025 21:37:20 w Czy informują/ informowali?
@Kwiat napisał(a):

czy z milki z biedronki za sobotę 22.03 też już poszły smsy?

Poszło do końca. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7249311 Napisano: 25.03.2025 20:59:10 w moje dzisiejsze wygrane :)
500 zł do Biedronki z Milki z ostatniego dnia konkursuemotka Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7249085 Napisano: 25.03.2025 10:00:28 w Smolar
Milka poszła do końca? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7249015 Napisano: 24.03.2025 21:47:54 w Kupię...
Netflix jakiś niski nominał Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7249007 Napisano: 24.03.2025 21:06:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
uzuri napisał(a):

Bierze ktoś udział w grze "Ocal jajo" w T-mobile? Jakie tam trzeba mieć wyniki?

Jak skończysz grać możesz przecież sprawdzić ranking. Widać tam ile pkt mają osoby z czołówki, ile ma osoba na setnym miejscu i które miejsce masz Ty. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7248691 Napisano: 23.03.2025 13:23:46 w Paragony na trwające konkursy
Kupię Pedigree Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7248553 Napisano: 22.03.2025 11:48:02 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

emotka Tak mogę zrobić tylko ja.Poszłam do bankomatu wypłacić Blikiem kasę z Pawełków(z rezerwy).
I co zrobiłam? zamiast wybrać 100zł-wybrałam 20, bankomat wypluł 20.
80 zł do tyłu. Wypłata jednorazowa i nic już z tym nie zrobię, przepadło resztę.emotka

Napisz do agencji. Może są się wygenerować nowy czek na resztę Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7248510 Napisano: 21.03.2025 23:37:08 w moje dzisiejsze wygrane :)
Opiekacz Tefal z Nutelli  emotka  na pierwsze zgłoszenie w loterii emotka Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7248385 Napisano: 21.03.2025 14:33:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Emememe napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Jakimi dobrymi sąsiadami jesteście że udaje Wam się pincet ustrzelić ? 😅 U mnie torby a pisałam prawdę 🤪

Dobry sąsiad nie jest wścibski i częstuje Milką 😆 😀

Niekoniecznie. Ja wygrałam 500zl zgłoszeniem bez lokowania. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

@gnieszk@

#7248313 Napisano: 21.03.2025 12:54:11 w WC - rozmowy o wszystkim
bianka33 napisał(a):

niunio napisał(a):

maryal napisał(a):

cb656 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

I te zmiany na plus ale czy wejdą w życie.
Zmiany w reklamowaniu alkoholuResort zdrowia chce także doprecyzować przepisy dotyczące zakazu promocji napojów alkoholowych. Definicja promocji napojów alkoholowych będzie uzupełniona o: sprzedaż napojów alkoholowych z zastosowaniem upustów, rabatów, bonifikat, pakietów i programów lojalnościowych, darowizn, nagród, wycieczek, gier losowych, zakładów wzajemnych, wszelkich form użyczeń, transakcji wiązanych, wszelkiego rodzaju talonów i bonów oraz udzielania innych niewymienionych z nazwy korzyści majątkowych lub osobistych dla nabywcy napojów alkoholowych.Projekt zakłada podniesienie kar za nielegalną reklamę i promocje napojów alkoholowych. Po zmianach minimalna wysokość grzywny wyniesie 20 tys. zł, a maksymalna - 750 tys. zł. Ponadto możliwa będzie kara ograniczenia wolności. Obecne sankcje to grzywna w wysokości od 10 tys. do 500 tys. zł.

Czyli skończą się wszystkie loterie "miliony piw do wygrania, szukaj pod kapslem/zawleczką"?
I te promocje typu "kup 12 piw w naszym sklepie i odbierz drugie 12 gratis"??
emotka emotka emotka

No tak, nie zapomnijcie się uśmiechać   emotka

Racja. Lepiej promować uzależnienia, byleby się nie uśmiechnąć. emotka

Kto ma się napić, ten i tak się napije. Zakazy i ograniczenia zazwyczaj działają na ludzi jak płachta na byka. Należy zająć się edukacją w tym temacie od najmłodszych lat, bo to w Polsce kuleje. Poza tym ludzie nie rozpijają się przez promocje, zazwyczaj gdzie indziej jest pies pogrzebany. Albo wynosi się to z domu, jako kontynuację zachowań kogoś z rodziny, albo ludzie wpadają w alkoholizm przez trudną sytuację życiową, samotność, itp... Patrząc na to jak trudno prowadzi się w Polsce choćby JDG, jak ciężko kupić mieszkanie, jak rosną koszty życia, jak ciągle przypiera się społeczeństwo do muru: tym nie ogrzewaj domu, bo kara; tym samochodem nie wjedziesz do miasta; tego nie pisz w internecie, bo kogoś urazisz; to ludzie i tak będą zaglądać do kieliszka. Trzeba gdzie indziej zacząć pracę u podstaw, aby był jakieś pozytywne efekty. Ja mam z domu wyniesione zdrowe podejście do alkoholu, więc gdy teraz kupuję na konkursy, to wszystko stoi i nie mam potrzeby, aby się napić. Z kolei sąsiad moich rodziców na wsi z alkoholizmu uczynił sposób na życie, ostatnio Panie z MOPS-u osobiście się do niego pofatygowały powiadomić, że dostanie podwyżkę zasiłku. Czy ktoś go wysłał na odwyk? Nie. Czy ma obowiązek uczestniczyć w spotkaniach AA? Nie. Czy ktoś go próbuje resocjalizować? Nie. Czy jakoś rozwiązały się jego problemy alkoholowe? Nie. Po prostu dostaje pieniądze i inne rzeczy na przeżycie (na całkiem wysokim poziomie jak na kogoś, kto nie pracuje). I nawet go trudno winić, bo pochodzi z rodziny alkoholików, nigdy innego życia nie znał, a system zawodził go od najmłodszych lat, bo nie zresocjalizowano tej rodziny, ani nie wyciągnięto dziecka z tego środowiska. Takimi rzeczami należy się zająć, a nie jakieś pozory: tu komuś rzucimy zapomogę, tu zakażemy promocji i niech społeczeństwo myśli, że wszystko gra.

Uważam, że każde działanie, które może w jakikolwiek sposób działać prewencyjnie w tym zakresie jest potrzebne. Zachęcanie do kupna alkoholu poprzez promocje, loterie, rabaty jest złym pomysłem i tyle.
I nie oznacza to, że to rozwiąże problem i na tym należy poprzestać. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7248309 Napisano: 21.03.2025 12:43:27 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

atyde25 napisał(a):

I te zmiany na plus ale czy wejdą w życie.
Zmiany w reklamowaniu alkoholuResort zdrowia chce także doprecyzować przepisy dotyczące zakazu promocji napojów alkoholowych. Definicja promocji napojów alkoholowych będzie uzupełniona o: sprzedaż napojów alkoholowych z zastosowaniem upustów, rabatów, bonifikat, pakietów i programów lojalnościowych, darowizn, nagród, wycieczek, gier losowych, zakładów wzajemnych, wszelkich form użyczeń, transakcji wiązanych, wszelkiego rodzaju talonów i bonów oraz udzielania innych niewymienionych z nazwy korzyści majątkowych lub osobistych dla nabywcy napojów alkoholowych.Projekt zakłada podniesienie kar za nielegalną reklamę i promocje napojów alkoholowych. Po zmianach minimalna wysokość grzywny wyniesie 20 tys. zł, a maksymalna - 750 tys. zł. Ponadto możliwa będzie kara ograniczenia wolności. Obecne sankcje to grzywna w wysokości od 10 tys. do 500 tys. zł.

Czyli skończą się wszystkie loterie "miliony piw do wygrania, szukaj pod kapslem/zawleczką"?
I te promocje typu "kup 12 piw w naszym sklepie i odbierz drugie 12 gratis"??
emotka emotka emotka

To akurat bardzo dobrze. Niepotrzebne jest promowanie % w kraju alkoholików... Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7247889 Napisano: 19.03.2025 19:37:07 w moje dzisiejsze wygrane :)

@gnieszk@

#7247530 Napisano: 18.03.2025 15:21:43 w Gratulacje! Dla wygranych!
Miętowa Brawo 🙂 Wyświetl w wątku >>
1 nienia 0

@gnieszk@

#7247376 Napisano: 18.03.2025 11:03:28 w moje dzisiejsze wygrane :)

@gnieszk@

#7246651 Napisano: 14.03.2025 14:13:07 w Dziś cieszę się z.....
cb656 napisał(a):

Bardzo lubię oznaki wiosny w przyrodzie. Dziś na przykład znalazłem pierwszą zieloność pąków na krzewach. uwielbiam to po prostu! To tak, jakbym się nawdychał rozweselającego helu! emotka emotka

Gaz rozweselający to nie hel tylko mieszanina podtlenku azotu i tlenu. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7246492 Napisano: 13.03.2025 19:33:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
W Wedlu (bilety do muzeum) są bramki czy losowania? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7246433 Napisano: 13.03.2025 15:07:24 w Czy informują/ informowali?
fan-mandaryny napisał(a):

agaluna napisał(a):

fan-mandaryny napisał(a):

Z Tchibo itm ktoś wygrał już bonik?

Wczoraj poszły smsy

Chyba tylko jeden wpis na forum był na 100 nagród. Dostałaś tego smsa?

Co najmniej kilkanaście osób się wpisało w MDW Wyświetl w wątku >>
0 0