Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika @gnieszk@

@gnieszk@

#7113156 Napisano: 01.08.2023 08:51:36 w Czy informują/ informowali?
mandarynka16 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

stalowiak1979 napisał(a):

https://www.e-kon...legnacje-z-nivea   Czy otrzymaliście na maila weryfikacje paragonu?

nie

A to już były wyniki?emotka

Nie, ale powinnaś dostać weryfikacje zgłoszenia w ciągu 2 dni po wysłaniu

Hmm to nie dostałam. Miałam 2 damskie dezodoranty, więc powinno być wszystko ok Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7113154 Napisano: 01.08.2023 08:42:55 w Czy informują/ informowali?
mandarynka16 napisał(a):

stalowiak1979 napisał(a):

https://www.e-kon...legnacje-z-nivea   Czy otrzymaliście na maila weryfikacje paragonu?

nie

A to już były wyniki?emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7112782 Napisano: 30.07.2023 18:25:14 w WC - rozmowy o wszystkim
cb656 napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

Jeśli został uruchomiony i używany przez kilka dni to też?

A jaki to problem przywrócić ustawienia fabryczne? emotka

Żaden. Pytanie czy inny klient kupi telefon, który był już użytkowany. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7112761 Napisano: 30.07.2023 17:27:34 w Paragony na trwające konkursy
Piwo Dino sprzedam za 10 zł lub wymienię na inny Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7112760 Napisano: 30.07.2023 17:26:46 w WC - rozmowy o wszystkim
rufus napisał(a):

dany-duszek napisał(a):

mugolinka napisał(a):

Czy ktoś kupował telefon przez internet , po czym go zwracał bez podania przyczyny po kilku dniach po przetestowaniu ? Jak wygląda ewentualny zwrot gotówki? Odliczają jakiś procent ?

chyba nie ma takiej możliwości, ponieważ powinieneś mieć taką samą możliwość sprawdzenia jak w sklepie stacjonarnym, a w sklepie stacjonarnym chyba nikt ci  nie włączy telefonu bez zakupu, jedynie w salonach operatora sieci komórkowej tak robią. Więc w takim wypadku mogą ci zwrócić kwotę jaką otrzymają za sprzedaż jako telefon używany.

Jest taka mozliwosc. Moze zwrocic jesli byl zakupiony przez internet i jako osoba fizyczna.

Jeśli został uruchomiony i używany przez kilka dni to też? Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7112725 Napisano: 30.07.2023 14:17:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koszalek napisał(a):

Ale tutaj trzeba było dać zdjęcie paragonu przy zgłoszeniu. Czyli paragon był przed zgłoszeniem.

No to zmienia postać rzeczy. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7112720 Napisano: 30.07.2023 14:09:58 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
magdalena-chili napisał(a):

notta napisał(a):

rufus napisał(a):

Cynamon28 napisał(a):

rufus napisał(a):

Kalisz w familijnych od 1 dnia do teraz ma wpisanych ponad 5000 paragonow.
Jak to mozliwe?
Codzien nawet kilkaset moze byc

Może ktoś ma sklep

I pozniej zwrot?

a co US nie widzi takich zagrywek? Nie wierzę, że się zgłasza miesięcznie 1000 paragonów, z czego 900 jest zwrotów i tak systematycznie..  bo co miesiąc to można taką jedną loterię dokleić.

Sorry za durne pytanie, ale jak jest zwrot po 5 minutach to chyba nie ma "transakcji" kupna, od tego też trzeba podatki odprowadzać? Wtedy US nie ma chyba czego tu robić?  Taki bzdurny obrot-nieobrot chyba nie ma tu nic do roboty dla US? Czy jest jakiś paragraf? emotka

Nie ma czegoś takiego jak brak transakcji jeśli zwrot jest po 5 minutach czy w jakimś innym czasie. Każdy wydrukowany (nie anulowany przed wydrukiem) paragon potencjalnie rodzi konieczność odprowadzenia podatków. Natomiast można przyjąć na jego podstawie zwrot. Na podstawie protokołu zwrotu podlega on wyksięgowaniu z raportu fiskalnego. Naprawdę nie sądzę, żeby jakakolwiek księgowa czy to własna czy z biura rachunkowego na takie coś się zgodziła jeśli tych paragonów byłoby kilkaset. Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7112600 Napisano: 29.07.2023 13:15:45 w Paragony na trwające konkursy
Sprzedam Dino Garage za 10 zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7112322 Napisano: 28.07.2023 11:20:06 w Czy informują/ informowali?
joan napisał(a):

Skoro wczoraj pół dnia klęczałam pochylona nad sedesem, zwrotki czyniąc z jeb* wafli "familijnych" emotka  zapytuję dziś: czy Teamcraft już dzwoniło z kajakami & plecakami...?
/ Rusz po nagrody, a przygoda sama Cię znajdzie / Intermarche /

Czyli zakup już Ci się zwrócił? Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7112286 Napisano: 28.07.2023 09:34:57 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
monisss napisał(a):

czy były wysyłane bony do dino z Grillowy konkurs z Dino? bo chyba podałam zły kod pocztowy..

Jeszcze nie. Mają wysłać najpóźniej do 18.08 Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7112124 Napisano: 27.07.2023 16:31:00 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
malgosia74 napisał(a):

Chcę się tylko upewnić czy dobrze zrozumiałam regulamin piwnego konkursu w Dino, w dziennych nagrodach 1osoba z jednego adresu=100zl w całym konkursie? emotka

Niestety Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7112121 Napisano: 27.07.2023 16:16:32 w moje dzisiejsze wygrane :)
Stówka z Dino z 24.07 emotka   emotka Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7111707 Napisano: 26.07.2023 12:23:59 w moje dzisiejsze wygrane :)

@gnieszk@

#7111701 Napisano: 26.07.2023 12:04:04 w Kupię...
Monety lub kartę allegro 50 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

@gnieszk@

#7111582 Napisano: 25.07.2023 20:46:53 w moje dzisiejsze wygrane :)
Leżaki Somersby Lista na stronie  emotka Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7111575 Napisano: 25.07.2023 20:32:19 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
harnas napisał(a):

Nadkusia napisał(a):

otter napisał(a):

Poniżej 20minut? Mi rozwiązanie na 500pkt zajęło prawie dwie godziny

No grałam łącznie 2h, mam na myśli zliczony czas samego odpowiadania na pytania 21 min = 1,75 sekundy na pytanie

dobrze rozumiem, że odpowiedziałaś na wszystkie pytania, które zajęły 2h, żeby wygrać leżak za 3 dychy? Ten konkurs stał się absurdalny

Za tyle punktów to już raczej kosz piknikowy. Z kolei leżaki wygrywa się 2 o wartości łącznej około stówki. Dla mnie ten quiz jest zwyczajnie przyjemny, a jego rozwiązywanie sprawia frajdę. Nagroda to  raczej taki dodatek. A i nie trzeba pić piwa, kody można niedrogo kupić na forum. Wyświetl w wątku >>
1 kimberly 0

@gnieszk@

#7111528 Napisano: 25.07.2023 17:21:55 w moje dzisiejsze wygrane :)
Ochłonęłam i mogę się wpisać
Thermomix z Lodów Milka w Biedronce  emotka Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7111462 Napisano: 25.07.2023 15:11:57 w Informują
Informują z Konkurs "Delektuj się chwilą i graj o nagrody z Milką"

Rodzaj powiadomienia: mail
Dodatkowe informacje:
mail z prośbą o dane Wyświetl w wątku >>

@gnieszk@

#7111367 Napisano: 25.07.2023 12:02:01 w WC - rozmowy o wszystkim
radziosny napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

radziosny napisał(a):

joan napisał(a):

radziosny napisał(a):

Czyli co uważasz, że marketowa karma truje koty czy jak?

Wiesz, to trochę jak zapytać, czy żywienie dziecka chipsami, batonikami i colą je truje, czy nie. Można je legalnie nabyć w każdym sklepie z żywnością! W sumie to "tylko" warzywa (ziemniaki), przyprawy, tłuszcze (olej), kakao z magnezem, słodziutki cukier z roślin i życiodajna woda. I teraz dasz dziecku cukinię z ogrodu, kalafior ugotowany na parze plus kompot z grejpfruta... nie zawsze się spotkasz z entuzjazmem.

Karmy marketowe = shit. To odpowiednik najtańszych produktów dla ludzi, tych najgorszej jakości. Czy można coś takiego jeść całe życie? Można. Czy warto to robić z premedytacją? Sobie? Kotu? W mojej opinii: nie.

PS: Nawet schroniska (oprócz tych najbiedniejszych) wskazują, jakich karm absolutnie nie kupować. Szczególnie w okresie ślubów, bo goście weselni kupują najtańszy towar i przywożą do schronisk na zasadzie "kto kupił większy wór".

Wybacz, ale nie zgodzę się z Tobą. Trochę przesadziłeś z tą colą, chipsami.. gdyby tak było to moje koty już dawno nie miałyby zębów (koty nie myją ich pastami jak człowiek po spożywaniu syfu)  emotka  Ta karma w odróżnieniu od niektórych konserw w puszkach dla człowieka całkiem przyzwoicie pachnie. Poza tym duże firmy, mają dużą kontrolę nad procesem produkcji, wiem bo trochę pisałem z tymi firmami. A to, że nie daję im droższej karmy nie wynika z chęci oszczędzenia na kocie. Sam jem bułki z carrefoura za 35 groszy za sztukę i nie mogę sobie pozwolić na bułeczkę z piekarni.

No i fakt są karmy podejrzane, jak te z biedronki, lidla itp., ale ten Winston uważam, że jest całkiem ok.

Tylko, że to akurat nie jest oszczędność  a przekręt stulecia. Winston zawiera np. "Mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego (m.in. 4% drób), zboża, substancje mineralne, cukier". Produkty pochodzenia zwierzęcego czyli po prostu odpady. Cena pewnie z 4 zł za 100g? Kilogram w takim razie 40 zł. A ile kosztuje teraz kg piersi z kurczaka? Tanie karmy to McDonald's  dla kota. Ładnie pachnie i większości smakuje, a cena tak naprawdę wysoka.

1,29 zł za 100g

To faktycznie niska cena. Widzę natomiast, że jest jakiś Winston Nature, który ma nieco lepszy skład i też jest tanihttps://www.rossm...iem-85-g,411882,8379
To może chociaż ten emotka ?
A odnośnie bułek z marketu (tych z mrożonego ciasta) warto poczytać z czego pozyskiwana jest cysteina.
https://hipoalerg...zym-jest-l-cysteina/ Wyświetl w wątku >>
1 radziosny 0

@gnieszk@

#7111348 Napisano: 25.07.2023 11:33:47 w WC - rozmowy o wszystkim
radziosny napisał(a):

joan napisał(a):

radziosny napisał(a):

Czyli co uważasz, że marketowa karma truje koty czy jak?

Wiesz, to trochę jak zapytać, czy żywienie dziecka chipsami, batonikami i colą je truje, czy nie. Można je legalnie nabyć w każdym sklepie z żywnością! W sumie to "tylko" warzywa (ziemniaki), przyprawy, tłuszcze (olej), kakao z magnezem, słodziutki cukier z roślin i życiodajna woda. I teraz dasz dziecku cukinię z ogrodu, kalafior ugotowany na parze plus kompot z grejpfruta... nie zawsze się spotkasz z entuzjazmem.

Karmy marketowe = shit. To odpowiednik najtańszych produktów dla ludzi, tych najgorszej jakości. Czy można coś takiego jeść całe życie? Można. Czy warto to robić z premedytacją? Sobie? Kotu? W mojej opinii: nie.

PS: Nawet schroniska (oprócz tych najbiedniejszych) wskazują, jakich karm absolutnie nie kupować. Szczególnie w okresie ślubów, bo goście weselni kupują najtańszy towar i przywożą do schronisk na zasadzie "kto kupił większy wór".

Wybacz, ale nie zgodzę się z Tobą. Trochę przesadziłeś z tą colą, chipsami.. gdyby tak było to moje koty już dawno nie miałyby zębów (koty nie myją ich pastami jak człowiek po spożywaniu syfu)  emotka  Ta karma w odróżnieniu od niektórych konserw w puszkach dla człowieka całkiem przyzwoicie pachnie. Poza tym duże firmy, mają dużą kontrolę nad procesem produkcji, wiem bo trochę pisałem z tymi firmami. A to, że nie daję im droższej karmy nie wynika z chęci oszczędzenia na kocie. Sam jem bułki z carrefoura za 35 groszy za sztukę i nie mogę sobie pozwolić na bułeczkę z piekarni.

No i fakt są karmy podejrzane, jak te z biedronki, lidla itp., ale ten Winston uważam, że jest całkiem ok.

Tylko, że to akurat nie jest oszczędność  a przekręt stulecia. Winston zawiera np. "Mięso oraz produkty pochodzenia zwierzęcego (m.in. 4% drób), zboża, substancje mineralne, cukier". Produkty pochodzenia zwierzęcego czyli po prostu odpady. Cena pewnie z 4 zł za 100g? Kilogram w takim razie 40 zł. A ile kosztuje teraz kg piersi z kurczaka? Tanie karmy to McDonald's  dla kota. Ładnie pachnie i większości smakuje, a cena tak naprawdę wysoka. Wyświetl w wątku >>
2 joan, kimberly 0