Allegro.pl - bez linków

Gość: osinho18

#2264049 Napisano: 25.03.2009 12:46:08
ismena napisał(a):

osinho18 napisał(a):

kurcze koleś kupił u mnie nowe rękawice bramkarskie i po aukcji pisze ze ich nie chce...na mojego maila odpisuje,ze kupił sobie inne i tych nie chce i nie zapłaci..no jaja..a wygrał licytację
co zrobić z tym fantem emotka

chyba pozostaje ci tylko wystawić za jakiś czas negatyw i napisać do allegro o zwrot prowizji, a koleś przy okazji dostanie ostrzeżenie

wystawiając jemu negatywa ..dostanę od niego też,bo wymyśli sobie jakiś powód i mi spieprzy 100% pozytywów..
emotka
po 7 dniach mogę dopiero zgłosić o zwrot prowizji..ehh co za leszczyk!!
0 0

josefina

#2264070 Napisano: 25.03.2009 12:50:47

Gość: melisa

#2264251 Napisano: 25.03.2009 01:20:36
osinho18 napisał(a):

ismena napisał(a):

osinho18 napisał(a):

kurcze koleś kupił u mnie nowe rękawice bramkarskie i po aukcji pisze ze ich nie chce...na mojego maila odpisuje,ze kupił sobie inne i tych nie chce i nie zapłaci..no jaja..a wygrał licytację
co zrobić z tym fantem emotka

chyba pozostaje ci tylko wystawić za jakiś czas negatyw i napisać do allegro o zwrot prowizji, a koleś przy okazji dostanie ostrzeżenie

wystawiając jemu negatywa ..dostanę od niego też,bo wymyśli sobie jakiś powód i mi spieprzy 100% pozytywów..
emotka
po 7 dniach mogę dopiero zgłosić o zwrot prowizji..ehh co za leszczyk!!

tu już musisz wybrac co jest lepsze: twoje 100% pozytywów, czy ostrzeżenie innych przed cwaniactwem.

Ja wystawiam negi, ale jak już jestem zmuszona tak jak ty w sytuacji powyżej. Nie szczyp się, bo ci na głowę wejdą.
0 0

apoccalipsa

#2273116 Napisano: 27.03.2009 05:02:55
Facet kupił coś za 8 zł ( kup teraz)
po minucie dostaję maila iż własnie odkrył, że nie posiada takiej kwoty na koncie emotka emotka
0 0

Gość: aneczka155

#2277240 Napisano: 29.03.2009 04:17:01
Słuchajcie a jak ja chcę kupić 2 rzeczy na różnych aukcjach,ale u jednego faceta to mogę raz zapłacić za koszt przesyłki czy muszę dwa razy?A może to zależy od drugiej strony czyli od tego faceta? emotka
0 0

Gość: piter0073

#2277241 Napisano: 29.03.2009 04:18:07
aneczka155 napisał(a):

Słuchajcie a jak ja chcę kupić 2 rzeczy na różnych aukcjach,ale u jednego faceta to mogę raz zapłacić za koszt przesyłki czy muszę dwa razy?A może to zależy od drugiej strony czyli od tego faceta? emotka

napisz do niego albo zadzwon i sie dogadajcie co do kosztow przesylki emotka
0 0

asiam

#2277242 Napisano: 29.03.2009 04:19:08
aneczka155 napisał(a):

Powinnaś zapłacić raz.
Wyślij to zapytanie do osoby sprzedającej to się dowiesz dokładnie.
0 0

asiam

#2277244 Napisano: 29.03.2009 04:20:07
apoccalipsa napisał(a):

po minucie dostaję maila iż własnie odkrył, że nie posiada takiej kwoty na koncie emotka emotka

Powiedz,że zaczeksz do wypłaty
emotka
0 0

Gość: nineczka17

#2277249 Napisano: 29.03.2009 04:22:08
aneczka155 napisał(a):

lepiej zapytaj czy mozesz dostac jedna przesylka bo mnie kiedys gosc zalatwil kupila 5 rzeczy i nie chcial mi polaczyc wszystko jednym kosztem, wyslal wszystko oczywiscie jedna paczka ale doliczyl oddzielnie do ceny kazdego towaru tyle ile podal na allegro za przesylke czyli 5 kosztow przesylek i 5 towarow zliczyl zaplacilam 45zł za sama przesylke od tamtej pory najpierw pytam czy jest mozliwosc jedna paczka i ile to bedzie kosztowac emotka
0 0

#2277250 Napisano: 29.03.2009 04:22:09
Ok,dziękuję wam za odpowiedzi emotka emotka
0 0

#2277254 Napisano: 29.03.2009 04:25:48
nineczka17 napisał(a):

aneczka155 napisał(a):

lepiej zapytaj czy mozesz dostac jedna przesylka bo mnie kiedys gosc zalatwil kupila 5 rzeczy i nie chcial mi polaczyc wszystko jednym kosztem, wyslal wszystko oczywiscie jedna paczka ale doliczyl oddzielnie do ceny kazdego towaru tyle ile podal na allegro za przesylke czyli 5 kosztow przesylek i 5 towarow zliczyl zaplacilam 45zł za sama przesylke od tamtej pory najpierw pytam czy jest mozliwosc jedna paczka i ile to bedzie kosztowac emotka

no to nieźle pojechał...Dobra to zapytam się przed kupnem,żebym potem nie miała.Dziękuję emotka
0 0

asiam

#2277259 Napisano: 29.03.2009 04:27:06
yaro2004 napisał(a):

krzyszu napisał(a):

http://paa.pl/detektyw/ emotka Ciekawe skąd mają dostęp do tych danych emotka

poprostu mnie zatkało emotka

Ciekawe czy Allegro o tym wie?
0 0

annna84

#2277278 Napisano: 29.03.2009 04:37:39
asiam napisał(a):

yaro2004 napisał(a):

krzyszu napisał(a):

Oczywiście, że wie
emotka To dobrze znana na Allegro i potrzebna rzecz. Mi często ratuje życie jak chce wystawić przedmiot, którego nie sprzedalam jakiś czas temu i zniknał juz z zakładki niesprzedane. Tam odzyskuję opis aukcji emotka
0 0

apoccalipsa

#2277283 Napisano: 29.03.2009 04:40:15
asiam napisał(a):

apoccalipsa napisał(a):

Powiedz,że zaczeksz do wypłaty
emotka

emotka
0 0

Gość: melisa

#2277323 Napisano: 29.03.2009 04:55:36
annna84 napisał(a):

asiam napisał(a):

yaro2004 napisał(a):

krzyszu napisał(a):

Oczywiście, że wie
emotka To dobrze znana na Allegro i potrzebna rzecz. Mi często ratuje życie jak chce wystawić przedmiot, którego nie sprzedalam jakiś czas temu i zniknał juz z zakładki niesprzedane. Tam odzyskuję opis aukcji emotka

Dokładnie. Robię tak samo, poza tym fotki po zakończonej aukcji usuwam, a tam są wszystkie emotka

nineczka17 napisał(a):

aneczka155 napisał(a):

Nienawidzę takich cwaniaków, od razu wystawiłabym mu negatywa. Policzył za pięć? Niech wysyła 5. Też zawsze pytam przed aukcją.

Apo nieźle, ja miałam ostatnio taką sytuację, że mój dawny kolega dopiero rozpoczynający przygodę z allegro kupił na moich aukcjach filmy. All miało padaczkę i nie przeniosło się z zakładki licytuję do zakładki wygrałem. Zdenerwował się chłopak, bo myślał, że to ja ręcznie zatrzymałam aukcje w zakładkach licytuję emotka emotka
0 0

Gość: nineczka17

#2277340 Napisano: 29.03.2009 05:03:10
melisa napisał(a):

annna84 napisał(a):

asiam napisał(a):

yaro2004 napisał(a):

krzyszu napisał(a):

Oczywiście, że wie

Dokładnie. Robię tak samo, poza tym fotki po zakończonej aukcji usuwam, a tam są wszystkie emotka

nineczka17 napisał(a):

aneczka155 napisał(a):

Nienawidzę takich cwaniaków, od razu wystawiłabym mu negatywa. Policzył za pięć? Niech wysyła 5. Też zawsze pytam przed aukcją.

Apo nieźle, ja miałam ostatnio taką sytuację, że mój dawny kolega dopiero rozpoczynający przygodę z allegro kupił na moich aukcjach filmy. All miało padaczkę i nie przeniosło się z zakładki licytuję do zakładki wygrałem. Zdenerwował się chłopak, bo myślał, że to ja ręcznie zatrzymałam aukcje w zakładkach licytuję emotka emotka

dlatego teraz wole zapytac o koszt i czy da sie w jednej paczce emotka
0 0

baja31

#2277407 Napisano: 29.03.2009 05:40:13
asiam napisał(a):

yaro2004 napisał(a):

krzyszu napisał(a):

Swietna sprawa też nie wiedziałam ze takie coś istnieje. Dzięki za taką przydatną informację.
0 0

annb

#2277410 Napisano: 29.03.2009 05:41:29

Monika11

#2281854 Napisano: 31.03.2009 03:04:04
Ja też mam małe pytanko- kupiłam na allegro od gościa 5 dni temu rzecz za 100 zł podał mi numer konta i wczoraj chciałam wysłać te pieniądze -weszłam na jego konto i okazało się ze jego konto jest zawieszone .Oczywiście nie wysłałam tych pieniędzy -napisałam do gościa @ a on nic mi nie napisał .Nie chcę żeby mi negatywa później nie wwalił jak mu konto odblokują ze się nie wywiązałam z transakcji- co zrobić? emotka
0 0

asiam

#2281861 Napisano: 31.03.2009 05:05:48
Monika11 napisał(a):

Ja też mam małe pytanko- kupiłam na allegro od gościa 5 dni temu rzecz za 100 zł podał mi numer konta i wczoraj chciałam wysłać te pieniądze -weszłam na jego konto i okazało się ze jego konto jest zawieszone .Oczywiście nie wysłałam tych pieniędzy -napisałam do gościa @ a on nic mi nie napisał .Nie chcę żeby mi negatywa później nie wwalił jak mu konto odblokują ze się nie wywiązałam z transakcji- co zrobić? emotka

Przecież masz do niego numer telefonu.Zadzwoń pogadaj.Zapytaj dlaczego mu zawiesili.Wtedy zorientujesz się może czy te pieniądze wysyłać.Ja bym się raczej wycofała z transakcji ale to zależy co kupowałaś.Przejrzyj co sprzedawał,jakie ma komentarze.Jeżeli handlował sprzętem elektronicznym i ma zawieszone konto to bym chyba nie wpłacała.
0 0