Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: melisa
tak, ale jeśli wada sprzętu leżała po stronie Sprzedawcy jest on zobowiązany zwrócić koszt przesyłki Kupującemu. Kupujący poniósł koszt związany z reklamowanym przedmiotem, wobec czego należy mu się zwrot także za przesyłkę.
Gość: krzyszu
I chciałbym się dowiedzieć czy można jakoś sprawdzić na allegro ile ma się ostrzeżeń?
fryz
Postów 2270
Data rejestracji 14.07.2005
Punkty karne 1
Konkursy dodane
2015:krem BB,
apoccalipsa
Postów 6460
Data rejestracji 15.09.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chyba nie
a po co Ci ta wiedza?
Gość: blood
Ciesz sie, ze chociaz za towar ci zwrocili, bo to nie jest normą na Allegro. A gardłowanie się o kilka zł z nieuczciwymi firmami jest wg mnie bez sensu.
annb
Postów 4836
Data rejestracji 25.06.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 21
Codzienny klik
bo ktoś mi mówił kiedyś że po trzech ostrzeżeniach blokują konto a kiedyś miałem jakiś problem jak sprzedawałem wózek od koleżanki i mi aukcje usuneli. Niepamietam tylko czy dostałem wtedy jakieś ostrzeżenie
Teraz dostałęm ostrzezenie przez moja głupote
annna84
Postów 282
Data rejestracji 11.10.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Napisz do nich, to powiedzą Ci ile masz ostrzeżeń. Konto blokują po 3 ostrzeżeniach za niesfinalizowanie transakcji. W przypadku ostrzeżeń za inne przewinienia można mieć ich więcej.
Ankiety: http://imasonline.../fromReference/36643
http://reaktoropinii.pl/ref/a3eab
https://www1.surv...2721&hhid=159501
agicho
Postów 2905
Data rejestracji 25.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 2
Niby tak ale po odczytaniu negatywów u tego użytkownika to szczęka mi opadła-uczynili sobie proceder z zatrzymywania nalezności-to jest przywłaszczenie, za małą przesyłkę (mysz komuterowa) liczą sobie 10 zl ( niech zatrzymaja 10 osobom to mają na czyto 100) a nadana zwykłym ,poleconym,wyrzuta koperta,nijak zabezpieczona!!
annna84
Postów 282
Data rejestracji 11.10.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chyba pomyliłaś zwrot z reklamacją. Jeśli skorzystałaś z możliwości zwrotu bez podania przyczyn, to sprzedawca oddaje tylko za towar.
Jeśli towar był trefny, to powinnaś wysłać go z pisemną reklamacją, opisem co jest nie tak z towarem. Wtedy, jeśli sprzedawca uzna Twoje roszczenia, zwraca Ci wszystkie koszty jakie poniosłaś.
Gość: iwi7
Sprzedam ubrania:-)
Gość: scofield17
cos nie chce sie otworzyc
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
hmm... ja kiedyś miałam sytuację, że w opcji kup teraz kupiłam jakiś drobiazg, po czym okazało się, że pomyliłam się z ilością i sprostowałam to później bezpośrednio ze sprzedającym. Dodam, że kupowałam jeszcze na wielu aukcjach u tej samej osoby. Sprzedający uwzględnił moją pomyłkę ale wystąpił o zwrot prowizji do allegro i jako powód podał pomyłkę w ilości - allegro przysłało mi maila informującego o tym i jednocześnie, że to jest ostrzeżenie. Więc wystąpienie o zwrot prowizji jest ostrzeżeniem dla kupujących, żeby ludzie nie kupowali czegoś pod wpływem chwili a później nie odmawiali zapłaty itp.
Gość: kasiamatmsncom
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
S¡ INNE W¡TKI OD TEGO TYPU RZECZY
Gość: yaro2004
poprostu mnie zatkało
monia24
Postów 4198
Data rejestracji 10.05.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane
\"Gdy kochasz i podążasz właściwą drogą, to wiatr wieje we właściwą stronę i zawsze jest z górki. A nawet jeśli jest pod górkę, to jak kochasz, ktoś cię za sobą w górę pociągnie\" - M.Witkiewicz
Gość: osinho18
co zrobić z tym fantem
ismena
Postów 577
Data rejestracji 12.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
chyba pozostaje ci tylko wystawić za jakiś czas negatyw i napisać do allegro o zwrot prowizji, a koleś przy okazji dostanie ostrzeżenie