Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

masza

#5875335 Napisano: 14.06.2014 18:08:30
czy wszyscy już dostali ręczniki z Tic-Taca?
0 0

maria1980

#5875336 Napisano: 14.06.2014 18:09:31
jolcia12 napisał(a):

Czy otrzymaliście maile dot. wygranej w loterii Nivea?
z losowania z dnia 12.06

nie jeszcze nie - pewnie będą w poniedziałek emotka
0 0

Gość: humanista

#5875338 Napisano: 14.06.2014 18:14:54
masza napisał(a):

masza napisał(a):

darog napisał(a):

staszek napisał(a):

petunija1 napisał(a):

aendrius1 napisał(a):

Czy ktoś coś wie na temat konkursu Monnari??tam gdzie były 2 autka i telefony do wygrania?? emotka

To Mysiorki...więc niestety wielka niewiadoma co się naprawdę stało z nagrodami.Nauczka by ich omijać z daleka...po raz kolejny. emotka

na fb napisali, że we wtorek były smsy, tyle że nikt ich nie dostał

na Fb napisali też, że protokół do wgladu w siedzibie ich firmy...OMIJAĆ MYSIORKÓW, nawet na rabaty -50% sie połakomili?? ludzie 62 nagrody!

pewnie autka wygrała znów ich rodzina, tak jak było w Lidlu - zastanawiałem się, czy nie napisać do Monnari, by następnym razem organizację konkursów nie powierzali pani Mysiorek po sławetnej aferze z Lidla, tylko np. Smolarowi - również z Łodzi - ale jakże uczciwemu i rzetelnemu podmiotowi, który publikuje listy, jawnie ogłasza, terminowo wysyła nagrody i jest OK. Swoją drogą dziwię się, że agancja Pani Mysiorek ma klientów i ktoś powierza jej jeszcze organizowanie loterii i konkursów... Ciekawi mnie tez, jak skończyła się ta afera z autami w Lidlu sprzed kilku lat. Pewnie wszystko rozeszło się po kościach...
0 0

assal

#5875377 Napisano: 14.06.2014 20:55:38
masza: jakiś tydzień temu przyszedł emotka
Oni tam mieli, przynajmniej z początku, lekki bałagan.
Z początku miałam informację, że danego dnia gram o ręcznik, a przy grze wyskoczyła ikonka koszulki.
Ręcznik mi bardziej odpowiadał emotka
0 0

aendrius1

#5875388 Napisano: 14.06.2014 21:42:44
humanista napisał(a):

masza napisał(a):

masza napisał(a):

darog napisał(a):

staszek napisał(a):

petunija1 napisał(a):

aendrius1 napisał(a):

Czy ktoś coś wie na temat konkursu Monnari??tam gdzie były 2 autka i telefony do wygrania?? emotka

To Mysiorki...więc niestety wielka niewiadoma co się naprawdę stało z nagrodami.Nauczka by ich omijać z daleka...po raz kolejny. emotka

na fb napisali, że we wtorek były smsy, tyle że nikt ich nie dostał

na Fb napisali też, że protokół do wgladu w siedzibie ich firmy...OMIJAĆ MYSIORKÓW, nawet na rabaty -50% sie połakomili?? ludzie 62 nagrody!

pewnie autka wygrała znów ich rodzina, tak jak było w Lidlu - zastanawiałem się, czy nie napisać do Monnari, by następnym razem organizację konkursów nie powierzali pani Mysiorek po sławetnej aferze z Lidla, tylko np. Smolarowi - również z Łodzi - ale jakże uczciwemu i rzetelnemu podmiotowi, który publikuje listy, jawnie ogłasza, terminowo wysyła nagrody i jest OK. Swoją drogą dziwię się, że agancja Pani Mysiorek ma klientów i ktoś powierza jej jeszcze organizowanie loterii i konkursów... Ciekawi mnie tez, jak skończyła się ta afera z autami w Lidlu sprzed kilku lat. Pewnie wszystko rozeszło się po kościach...

gdzie jest ten zapis na Fb bo jakos nie widze....dajcie link
0 0

Gość: delvitto

#5875411 Napisano: 14.06.2014 22:49:32
mam pytanie do osób, które grały w konkursach Makro. Powiedzcie, czy w przypadku wygranej, trzeba jakieś dane firmowe jeszcze wysyłać? Czy weryfikują to, czy się wgl jakąś działalność prowadzi?
0 0

staszek

#5875414 Napisano: 14.06.2014 22:57:00
dalej na orange nie przychodzą zwrotki z 7043
0 0

mia

#5875418 Napisano: 14.06.2014 23:14:18
delvitto napisał(a):

mam pytanie do osób, które grały w konkursach Makro. Powiedzcie, czy w przypadku wygranej, trzeba jakieś dane firmowe jeszcze wysyłać? Czy weryfikują to, czy się wgl jakąś działalność prowadzi?

Nie rozumiem pytania.
O jaką weryfikację działalności chodzi? emotka
Weryfikują to, czy ma się kartę Makro wystawioną na swoje dane i jej zgodność z paragonem (na każdym paragonie jest numer karty), a to z jakiego powodu została wystawiona ich przecież nie interesuje...
0 0

masza

#5875426 Napisano: 14.06.2014 23:49:21
assal napisał(a):

masza: jakiś tydzień temu przyszedł emotka
Oni tam mieli, przynajmniej z początku, lekki bałagan.
Z początku miałam informację, że danego dnia gram o ręcznik, a przy grze wyskoczyła ikonka koszulki.
Ręcznik mi bardziej odpowiadał emotka

dziękuję , chyba muszę się z nimi skontaktować, bo tylko ja bym chyba została bez ręczników emotka
0 0

Gość: jolcia12

#5875451 Napisano: 15.06.2014 09:49:18
mia napisał(a):

delvitto napisał(a):

Nie rozumiem pytania.
Weryfikują to, czy ma się kartę Makro wystawioną na swoje dane i jej zgodność z paragonem (na każdym paragonie jest numer karty), a to z jakiego powodu została wystawiona ich przecież nie interesuje...

Ja często biorę udział w konkursach w Makro i w Selgrosie i zdarzało się aby poprosili mnie o skany dokumentów z GUSu potwierdzające prowadzenie działalności.

Ostatnio mają konkursy dla przedsiębiorców i zapis w regulaminie, że zakupy konkursowe muszą być zrobione na firmę i w związku z jej działalnością- tym samym wykluczając z gry osoby, które mają karty "pracownik Makro", lub zwykłych użytkowników kart.
0 0

Gość: bloblebla2

#5875456 Napisano: 15.06.2014 10:34:20
Widzieliscie że w konkursie(loterii)nivea w piątek 13.06 wygrała voucher pani sRanisława s pierwszy raz słyszę o takim imieniu emotka :-Q
0 0

lusienka

#5875474 Napisano: 15.06.2014 11:49:05
bloblebla2 napisał(a):

Widzieliscie że w konkursie(loterii)nivea w piątek 13.06 wygrała voucher pani sRanisława s pierwszy raz słyszę o takim imieniu emotka :-Q

A mi się wydaje że ta pani po prostu pomyliła literki w formularzu,a imie powinno być STANISŁAWA,ale kto wie.... emotka
0 0

#5875480 Napisano: 15.06.2014 12:12:00
jolcia12 napisał(a):

mia napisał(a):

delvitto napisał(a):

Nie rozumiem pytania.

Ja często biorę udział w konkursach w Makro i w Selgrosie i zdarzało się aby poprosili mnie o skany dokumentów z GUSu potwierdzające prowadzenie działalności.

Ostatnio mają konkursy dla przedsiębiorców i zapis w regulaminie, że zakupy konkursowe muszą być zrobione na firmę i w związku z jej działalnością- tym samym wykluczając z gry osoby, które mają karty "pracownik Makro", lub zwykłych użytkowników kart.

Po prostu wgryzam się w regulamin, i jak widać, zbyt mądrze są zapisane niektóre sformułowania.
"Poprzez określenie Klient Makro rozumie się podmiot uprawniony do dokonywania zakupów na terenie obiektów handlowych Makro, na cele ZWIĄZANE Z PROWADZONĄ DZIAŁALNOŚCIĄ, nie będący KONSUMENTEM, którego dane osobowe umieszczone są na Karcie Klienta Makro. Poprzez kartę Klienta Makro rozumie się kartę uprawniającą do dokonywania zakupów na terenie Makro."
Nie rozumiem tych zależności, bo wynika, że muszę zrobić zakupy na firmę?
Co to znaczy: nie będący konsumentem, którego dane osobowe umieszczone są na Karcie?
0 0

mia

#5875484 Napisano: 15.06.2014 12:29:51
delvitto napisał(a):

Po prostu wgryzam się w regulamin, i jak widać, zbyt mądrze są zapisane niektóre sformułowania.
"Poprzez określenie Klient Makro rozumie się podmiot uprawniony do dokonywania zakupów na terenie obiektów handlowych Makro, na cele ZWIĄZANE Z PROWADZONĄ DZIAŁALNOŚCIĄ, nie będący KONSUMENTEM, którego dane osobowe umieszczone są na Karcie Klienta Makro. Poprzez kartę Klienta Makro rozumie się kartę uprawniającą do dokonywania zakupów na terenie Makro."
Co to znaczy: nie będący konsumentem, którego dane osobowe umieszczone są na Karcie?

To pewnie 4Frame tak namieszało? emotka
Wg mnie "nie będący KONSUMENTEM", to wtrącenie, czyli dalszy ciąg "którego dane osobowe umieszczone są na Karcie" odnosi się do Klienta Makro po prostu.
Jeżeli chodzi im natomiast o zakup stricte związany z działalnością (co też jest nieraz bardzo skomplikowane do sprecyzowania), to sprawdź, czy w regulaminie jest wymagana faktura.
A jeśli jest paragon lub faktura, to i tak wszystko sprowadza się do tego, żeby być Klientem Makro i kupić na własną kartę. emotka
0 0

#5875487 Napisano: 15.06.2014 12:40:10
mia napisał(a):

delvitto napisał(a):

To pewnie 4Frame tak namieszało? emotka
Wg mnie "nie będący KONSUMENTEM", to wtrącenie, czyli dalszy ciąg "którego dane osobowe umieszczone są na Karcie" odnosi się do Klienta Makro po prostu.
Jeżeli chodzi im natomiast o zakup stricte związany z działalnością (co też jest nieraz bardzo skomplikowane do sprecyzowania), to sprawdź, czy w regulaminie jest wymagana faktura.
A jeśli jest paragon lub faktura, to i tak wszystko sprowadza się do tego, żeby być Klientem Makro i kupić na własną kartę. emotka

tak, dokładnie, to 4Frame.
Trochę to zawiłe emotka a nawet bardzo.
Wymagają paragon lub fakturę.
0 0

patijm

#5875490 Napisano: 15.06.2014 12:47:46
JAK DŁUGO CZEKALIŚCIE NA ZWERYFIKOWANIE PARAGONÓW Z PALMOLIVE,COŚ STRASZNIE DŁUGO TO TRWA!
0 0

selenes

#5875494 Napisano: 15.06.2014 13:04:22
jolcia12 napisał(a):

mia napisał(a):

delvitto napisał(a):

Nie rozumiem pytania.

Jola, a orientujesz sie jak podchodza do dzialalnosci zawieszonej?
0 0

#5875496 Napisano: 15.06.2014 13:12:57
selenes napisał(a):

jolcia12 napisał(a):

mia napisał(a):

delvitto napisał(a):

Nie rozumiem pytania.

Jola, a orientujesz sie jak podchodza do dzialalnosci zawieszonej?

Ostatnio w Makro wygrałam w zeszłym tyg. Zakupy robiłam swoją kartą wydaną na firmę męża. W rozmowie zapytałam właśnie o ten punkt regulaminu i dostałam odpowiedź, że w takim wypadku mam podać dane firmowe (czyli męża) i później jeszcze trzeba rozliczyć tą nagrodę, tzn zapłacić podatek samodzielnie do US.

Jak masz działalność zawieszoną to raczej już się nie rozliczasz... Więc nie jestem pewna co w tej sytuacji. Może ktoś inny ma wiedze na ten temat.
0 0

kunlu

#5875505 Napisano: 15.06.2014 13:33:52
co jest z tym konkursem? bo nie mogę wejść na stronę, pisze, że domena na sprzedaż emotka

https://www.e-kon...le.html#.U52DoZTV9jA

0 0

#5875506 Napisano: 15.06.2014 13:34:55
kunlunija napisał(a):

co jest z tym konkursem? bo nie mogę wejść na stronę, pisze, że domena na sprzedaż emotka

https://www.e-kon...le.html#.U52DoZTV9jA

to zeszłoroczny konkurs
0 0