Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

migi

#6087402 Napisano: 05.10.2015 12:46:19
erychta00 napisał(a):

emotka w życzeniach na końcu miałam dodane "Wszystkiego Łaciatego!" skasowałam to i od razu przeszło zgłoszenie!

A widzisz, nie chcieli życzeń, które już sami sobie pożyczyli emotka
0 0

Gość: erychta00

#6087406 Napisano: 05.10.2015 12:49:44
migi napisał(a):

erychta00 napisał(a):

emotka w życzeniach na końcu miałam dodane "Wszystkiego Łaciatego!" skasowałam to i od razu przeszło zgłoszenie!

A widzisz, nie chcieli życzeń, które już sami sobie pożyczyli emotka

to miała być kwintesencja moich życzeń emotka Zobaczymy przy następnych zgłoszeniach emotka

0 0

Gość: Foto-front

#6087417 Napisano: 05.10.2015 13:00:17
Otrzymałem odpowiedź z Kauflanda dot. konkursu "Nagrody marzeń" i ewentualności użycia muzyki na licencji CC w filmie. Oto ona :

"Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość z 2015-09-25.
Pragniemy poinformować, iż otrzymaliśmy odpowiedź od naszej kancelarii prawnej.

W naszej opinii uczestnicy konkursu nie mogą wykorzystywać utworów pozyskanych na zasadach licencji Creative Commons do stworzenia filmów, które miałyby stać się pracami konkursowymi, jeżeli Kaufland ma otrzymać prawa autorskie do tych prac zgodnie z § 9 Regulaminu.
Na stronie http://creativeco...je-creative-commons/ odnaleźć można informacje o sześciu rodzajach licencji Creative Commons (dalej jako „Licencje CC”).
Żadna z Licencji CC nie daje uczestnikowi na tyle szerokich praw do utworów nią objętych, aby mógł on przekazać je Kaufland zgodnie z § 9 Regulaminu. Przy Licencjach CC nr 3 – nr 6, kwestia ta jest bardziej oczywista ze względu na zakazy komercyjnego wykorzystania utworów lub braku możliwości tworzenia utworów zależnych. Przy Licencjach CC nr 1 i nr 2 o niemożności przekazania Kaufland utworów na warunkach Regulaminu przesądzają: zakaz sublicencjonowania, niewyłączny charakter licencji oraz węższe pola eksploatacji. "

No to lipa, filmik bez muzyko to trochę "mało efektowny" jest emotka  Chyba muszę poćwiczyć i stworzyć jakąś "impresję muzyczną"  przy pomocy jakiegoś Garage Bandu czy czegoś podobnego emotka

0 0

marzenier

#6087465 Napisano: 05.10.2015 13:23:11
Foto-front napisał(a):

Otrzymałem odpowiedź z Kauflanda dot. konkursu "Nagrody marzeń" i ewentualności użycia muzyki na licencji CC w filmie. Oto ona :

"Dzień dobry, dziękujemy za wiadomość z 2015-09-25.
Pragniemy poinformować, iż otrzymaliśmy odpowiedź od naszej kancelarii prawnej.

W naszej opinii uczestnicy konkursu nie mogą wykorzystywać utworów pozyskanych na zasadach licencji Creative Commons do stworzenia filmów, które miałyby stać się pracami konkursowymi, jeżeli Kaufland ma otrzymać prawa autorskie do tych prac zgodnie z § 9 Regulaminu.
Na stronie http://creativeco...je-creative-commons/ odnaleźć można informacje o sześciu rodzajach licencji Creative Commons (dalej jako „Licencje CC”).
Żadna z Licencji CC nie daje uczestnikowi na tyle szerokich praw do utworów nią objętych, aby mógł on przekazać je Kaufland zgodnie z § 9 Regulaminu. Przy Licencjach CC nr 3 – nr 6, kwestia ta jest bardziej oczywista ze względu na zakazy komercyjnego wykorzystania utworów lub braku możliwości tworzenia utworów zależnych. Przy Licencjach CC nr 1 i nr 2 o niemożności przekazania Kaufland utworów na warunkach Regulaminu przesądzają: zakaz sublicencjonowania, niewyłączny charakter licencji oraz węższe pola eksploatacji. "

No to lipa, filmik bez muzyko to trochę "mało efektowny" jest emotka  Chyba muszę poćwiczyć i stworzyć jakąś "impresję muzyczną"  przy pomocy jakiegoś Garage Bandu czy czegoś podobnego emotka

Pozwolisz,ze sobie to zachowam i być może wykorzystam,gdy pojawia się zwycięskie filmy z całą lista przebojów w tle emotka
0 0

magisterek

#6087506 Napisano: 05.10.2015 13:44:17
aleksiak napisał(a):

erychta00 napisał(a):

Czy miał ktoś problem z posłaniem życzeń z mleka Łaciate? Wszystko uzupełniłam gdy dotarłam do życzeń to musiałam nawet skrócić zaplanowaną wersję bo zwyczajnie dalej nie mogłam pisać a na koniec wyskakuje mi info, że moje życzenia są za długie! A tak naprawdę to są nawet krótsze... Zmieniałam również przeglądarkę i nic emotka Ktoś miał podobny problem?

Ja wysłałam na 108 znaków i ładnie poszło zgłoszenie, potw. na mejla przychodzi.

Zgłoszenie poszło, ale potwierdzenia na emailu brak emotka
0 0

Gość: forumowiczka

#6087508 Napisano: 05.10.2015 13:44:54
Witajcie emotka Może ktoś mi wytłumaczyć jak wygląda sprawa z testowaniem na stronie https://www.testu....biedronka.pl/index? Jestem zarejestrowana, jednak nie orientuję się, czy zgłaszanie do testów już się zaczęło/skończyło? emotka
0 0

lolka182

#6087513 Napisano: 05.10.2015 13:46:43
forumowiczka napisał(a):

Witajcie emotka Może ktoś mi wytłumaczyć jak wygląda sprawa z testowaniem na stronie https://www.testu....biedronka.pl/index? Jestem zarejestrowana, jednak nie orientuję się, czy zgłaszanie do testów już się zaczęło/skończyło? emotka

jeszcze się nie zaczęło - trzeba odświeżać, jak się zacznie to zamiast "Zostań testerem" pojawi się przycisk z napisem " Weź udział w teście Yerba Mate" emotka
0 0

jokan

#6087517 Napisano: 05.10.2015 13:48:48
migi napisał(a):

erychta00 napisał(a):

Czy miał ktoś problem z posłaniem życzeń z mleka Łaciate? Wszystko uzupełniłam gdy dotarłam do życzeń to musiałam nawet skrócić zaplanowaną wersję bo zwyczajnie dalej nie mogłam pisać a na koniec wyskakuje mi info, że moje życzenia są za długie! A tak naprawdę to są nawet krótsze... Zmieniałam również przeglądarkę i nic emotka Ktoś miał podobny problem?

Ja z 3h temu wpisywałam, ze znakami polskimi i prawie wszystkie wykorzystane i bez problemu przeszło.

a trzeba z polskimi?
0 0

#6087520 Napisano: 05.10.2015 13:51:08
lolka182 napisał(a):

forumowiczka napisał(a):

jeszcze się nie zaczęło - trzeba odświeżać, jak się zacznie to zamiast "Zostań testerem" pojawi się przycisk z napisem " Weź udział w teście Yerba Mate" emotka

Dziękuję ślicznie za informację emotka z moim szczęściem - nie zdążę, ale zawsze warto wiedzieć jaka jest procedura emotka
0 0

Gość: barti978

#6087524 Napisano: 05.10.2015 13:56:44
informowali juz dzisiaj z win?
0 0

Gość: Foto-front

#6087525 Napisano: 05.10.2015 13:56:59
Ale z Public Domain, też nie jest tak prosto jak widzę, bo trzeba by znaleźć WYKONANIE utworu, którego upublicznienie nastąpiło ponad 70 lat temu. Bo tylko takie prawa wygasły. Jeżeli ktoś nagra na nowo utwór, którego partytura jest dostępna na licencji Public Domain, to to wykonanie jest chronione prawem autorskim na ogólnych zasadach  i wg. mnie nie można go wykorzystać.
0 0

Gość: barti978

#6087528 Napisano: 05.10.2015 13:58:56

co wy tam piszecie, ze tak wygrywacie? Zdradzi ktoś? emotka
0 0

ladyinred

#6087529 Napisano: 05.10.2015 13:59:02
magisterek napisał(a):

aleksiak napisał(a):

erychta00 napisał(a):

Ja wysłałam na 108 znaków i ładnie poszło zgłoszenie, potw. na mejla przychodzi.

Zgłoszenie poszło, ale potwierdzenia na emailu brak emotka

też bez potwierdzania - wysyłają w łaty czy co;)
0 0

gryszelm

#6087532 Napisano: 05.10.2015 14:00:11
Hej, czy w konkursie Łaciate trzeba zostawiać karton po mleku, tak jak to było w konkursie z Bródką, czy wystarczy sam kod? Nie mam teraz jak sprawdzić na komputerze.
0 0

Gość: cherry_coke

#6087534 Napisano: 05.10.2015 14:00:47
gryszelm napisał(a):

Hej, czy w konkursie Łaciate trzeba zostawiać karton po mleku, tak jak to było w konkursie z Bródką, czy wystarczy sam kod? Nie mam teraz jak sprawdzić na komputerze.

na kartonie jest napisane, że można wyciąć kod emotka
0 0

aleksiak

#6087535 Napisano: 05.10.2015 14:00:56
gryszelm napisał(a):

sam kod wyciąć
0 0

holala

#6087537 Napisano: 05.10.2015 14:02:14
barti978 napisał(a):

podlaczam sie  emotka .
0 0

gryszelm

#6087539 Napisano: 05.10.2015 14:03:33
Dzięki dziewczyny...świetnie, że nie trzeba zbierać kartonów emotka
0 0

#6087543 Napisano: 05.10.2015 14:08:57
holala napisał(a):

barti978 napisał(a):

podlaczam sie  emotka .

Też się zastanawiam, ja już próbowałam wszystkiego - rymowanki, wiersze białe... hahaha emotka
0 0

jokan

#6087546 Napisano: 05.10.2015 14:09:58
forumowiczka napisał(a):

holala napisał(a):

barti978 napisał(a):informowali juz dzisiaj z win?

podlaczam sie  emotka .

Też się zastanawiam, ja już próbowałam wszystkiego - rymowanki, wiersze białe... hahaha emotka

i ja rowniez
0 0