Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

ziomal102

#6143604 Napisano: 12.01.2016 09:35:53
Hej wszystkim w nowym roku emotka  Po urlopie wracam pomału do obowiazków emotka  I mam takie wrażenie, że jakoś w tym nowym, 2016 roku pusto się zrobiło jeśli chodzi o konkursy... to tylko wrażenie, czy faktycznie jest taka prawidłowość, że po rozpoczęciu roku konkursów jest mniej niż zazwyczaj? 
0 0

assal

#6143607 Napisano: 12.01.2016 09:41:37
Ziomal102: Co roki styczeń jest w konkursy ubogi.
Po piętnastym ruszą konkursy walentynkowe, ale, znając życie, pytania będą te same co zawsze. I powieje nudą emotka
Promocyjne powoli będą się pojawiać, choć z reguły rok zaczyna się loteriami.
0 0

lager

#6143608 Napisano: 12.01.2016 09:46:44
edzia21 napisał(a):

dolly napisał(a):

rogalino napisał(a):

luko922 napisał(a):

dolly napisał(a):

@asante napisał(a):

A z czego zasłynęła ta agencja, ze ma być wesoło? emotka  

O to samo miałam pytac, bo nie gralam u nich..

Też jestem ciekaw. A brak miejsca na numer paragonu... emotka

na początku nagrodzili bardzo mało osób, twierdząc że to już wszyscy, a nagród było aż 700. Dopiero po interwencjach nagle dziwnym trafem poszły smsy z gratulacjami do reszty emotka

700 nagród? który to konkurs?

Lech w żabce... tam były 2 telefony + kilka setek zgrzewek piwa Shandy/Diesel (pakowanych w kartonach)

A nie wiecie czy mają prawo żądać w tym konku i nipu i peselu żeby odprowadzić podatek? W deklaracji podaję albo nip albo pesel, a tu żądają oby dwu, czy mają prawo, orientuje się ktoś w tych przepisach?
0 0

nkba

#6143609 Napisano: 12.01.2016 09:49:05
osoby fizyczne nie prowadzące działalności gospodarczej nie posługują się NIPem od 01.09.2011. Jedynym identyfikatorem jest PESEL!!! emotka
0 0

nkba

#6143611 Napisano: 12.01.2016 09:53:10
Nie mają żadnych podstaw prawnych aby tego żądać. a ich prawników wysłałabym do szkoły!!! emotka
0 0

lager

#6143612 Napisano: 12.01.2016 09:54:27
nkba napisał(a):

osoby fizyczne nie prowadzące działalności gospodarczej nie posługują się NIPem od 01.09.2011. Jedynym identyfikatorem jest PESEL!!! emotka

Dzięki za odp. emotka ale chyba każdy z nas NIP ma nadany. A jak go nie wpiszesz w formularz zwycięzcy to nie obawiasz się, że nie przyznają Ci nagrody? (przyjmuję, że wygrasz emotka )
0 0

nkba

#6143618 Napisano: 12.01.2016 10:03:13
Właśnie się obawiam, i pomimo tego, ze niezgodne z przepisami to dla nagrody pyszczyć nie będę emotka
0 0

Gość: defed

#6143628 Napisano: 12.01.2016 10:14:18
lager napisał(a):

nkba napisał(a):

Dzięki za odp. emotka ale chyba każdy z nas NIP ma nadany. A jak go nie wpiszesz w formularz zwycięzcy to nie obawiasz się, że nie przyznają Ci nagrody? (przyjmuję, że wygrasz emotka )

Nie każdy ma nadany NIP - z NIPem się nie rodzisz, jak ktoś nie pracował przed zmianami przepisów, to nigdy nie składał wniosku o numer identyfikacji podatkowej NIP, bo do bycia numerem identyfikacji podatkowej został nominowany PESEL - a twórcy wzorów formularzy laureatów nie mają kompletnej wiedzy w tym temacie emotka
0 0

nkba

#6143631 Napisano: 12.01.2016 10:18:03
defed napisał(a):

lager napisał(a):

nkba napisał(a):

Nie każdy ma nadany NIP - z NIPem się nie rodzisz, jak ktoś nie pracował przed zmianami przepisów, to nigdy nie składał wniosku o numer identyfikacji podatkowej NIP, bo do bycia numerem identyfikacji podatkowej został nominowany PESEL - a twórcy wzorów formularzy laureatów nie mają kompletnej wiedzy w tym temacie emotka

zgadza się!! emotka a dziwi mnie to bo przecież sami też się rozliczają i w PIT NIPu nie wpisują, no chyba, że swoich PITów nie robią, bo tez pojęcia o tym nie mają emotka
0 0

Gość: giuliettaX

#6143641 Napisano: 12.01.2016 10:45:50
nkba napisał(a):

Nie mają żadnych podstaw prawnych aby tego żądać. a ich prawników wysłałabym do szkoły!!! emotka

ale jak to nie mają żadnych podstaw? jak uczestnicy grają na fikcyjne dane w celu wyłudzenia nagród, na nieistniejące osoby to mogą się tak zabezpieczyć i nie oni pierwsi emotka  to Ty widząc regulamin masz wybór czy grasz na takich warunkach czy nie emotka  
0 0

Gość: defed

#6143644 Napisano: 12.01.2016 10:52:06
giulietta napisał(a):

nkba napisał(a):

ale jak to nie mają żadnych podstaw? jak uczestnicy grają na fikcyjne dane w celu wyłudzenia nagród, na nieistniejące osoby to mogą się tak zabezpieczyć i nie oni pierwsi emotka  to Ty widząc regulamin masz wybór czy grasz na takich warunkach czy nie emotka  

giulietta - no nie mają podstaw, bo NIP to średniowiecze, to numer, którego sie juz nie używa*   to tak jakby chcieli numer z dziennika z 1 klasy szkoły podstawowej do identyfikacji - bez sensu - nieaktualne

*nie używa - w odniesieniu do osób nie prowadzących działalność gosp. 
0 0

lager

#6143645 Napisano: 12.01.2016 10:52:33
nkba napisał(a):

defed napisał(a):

lager napisał(a):

nkba napisał(a):

zgadza się!! emotka a dziwi mnie to bo przecież sami też się rozliczają i w PIT NIPu nie wpisują, no chyba, że swoich PITów nie robią, bo tez pojęcia o tym nie mają emotka

Już kumam. Pamiętam, jak składałam wniosek o NIP, a o zmianie przepisów nie słyszałam, myślałam, że to nadal funkcjonuje emotka Natomiast jeśli chodzi o PIT to tam nadal jest rameczka do wpisu "NIP lub PESEL" i jeśli ktoś wpisze NIP mimo, iż nie prowadzi działalności to chyba nic się nie stanie. Ale mniejsza o to emotka
0 0

milkaaa13

#6143647 Napisano: 12.01.2016 10:55:09
cherry_coke napisał(a):

Czy wie ktoś gdzie stacjonarnie kupię Dosię w opakowaniach 9 kg ?

w kaflu do jutra w promocji po 26,99
0 0

#6143650 Napisano: 12.01.2016 11:01:26
defed napisał(a):

giulietta napisał(a):

nkba napisał(a):

giulietta - no nie mają podstaw, bo NIP to średniowiecze, to numer, którego sie juz nie używa*   to tak jakby chcieli numer z dziennika z 1 klasy szkoły podstawowej do identyfikacji - bez sensu - nieaktualne

*nie używa - w odniesieniu do osób nie prowadzących działalność gosp. 

ale to oczywiste i tak jest w obowiązujących przepisach, więc nie podlega dyskusji  emotka  ja mówię o tym, że agencja może się zabezpieczyć przed oszustami wymagając np. PESELU czy innych danych emotka  tylko jak widać po generatorach lewych PESELI to trochę nie autentyczne zabezpieczenie
0 0

nkba

#6143652 Napisano: 12.01.2016 11:05:45
giulietta napisał(a):

nkba napisał(a):

Nie mogą się tym zabezpieczać bo w żaden sposób tego nie sprawdzą, bo US zaświadczenia aktualnego nie wyda, chyba, że prowadzisz dział.gosp. !!! No chyba, że ktoś ma  takie pożółkłe zaświadczenie z czasów dinozaurów o nadanym numerze NIP emotka
0 0

nkba

#6143655 Napisano: 12.01.2016 11:09:44
lager napisał(a):

Już kumam. Pamiętam, jak składałam wniosek o NIP, a o zmianie przepisów nie słyszałam, myślałam, że to nadal funkcjonuje emotka Natomiast jeśli chodzi o PIT to tam nadal jest rameczka do wpisu "NIP lub PESEL" i jeśli ktoś wpisze NIP mimo, iż nie prowadzi działalności to chyba nic się nie stanie. Ale mniejsza o to emotka

Za użycie nieprawidłowego identyfikatora można dostać karę !!!  emotka Jeszcze nie słyszałam o jej użyciu ale możliwość taką US mają emotka
0 0

aerdna

#6143659 Napisano: 12.01.2016 11:15:31
milkaaa13 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Swoją drogą:
"Uczestnik promocji zobowiązany jest podać pełne, poprawne i uaktualnione dane osobowe. W przeciwnym wypadku, RB może odmówić wypełnienia warunków promocji i zostać zwolniona od wszelkich konsekwencji z tym związanych." - w tym łącznie z numerem dowodu tożsamości.
Szkoda zachodu dla tych 27 złotych...

0 0

Gość: cherry_coke

#6143662 Napisano: 12.01.2016 11:20:09
milkaaa13 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

dzięki za info. polecę jeszcze dziś emotka
0 0

#6143664 Napisano: 12.01.2016 11:26:57
nkba napisał(a):

giulietta napisał(a):

nkba napisał(a):

Nie mogą się tym zabezpieczać bo w żaden sposób tego nie sprawdzą, bo US zaświadczenia aktualnego nie wyda, chyba, że prowadzisz dział.gosp. !!! No chyba, że ktoś ma  takie pożółkłe zaświadczenie z czasów dinozaurów o nadanym numerze NIP emotka

nie musisz prowadzić działalności żeby musieć posługiwać się NIP-em  emotka  konkursy/loterie są najczęściej dla konsumentów ale, aż weszłam teraz w reg. konkursu, ten jest dla osób fizycznych, a nie tylko konsumentów, więc i NIP mogą chcieć emotka  nie wnikam kto go pisał  emotka  tu takie w miarę czytelne zestawienie z Gazety Podatkowej  
0 0

Gość: Dragomira30

#6143671 Napisano: 12.01.2016 11:44:14
nkba napisał(a):

lager napisał(a):

Za użycie nieprawidłowego identyfikatora można dostać karę !!!  emotka Jeszcze nie słyszałam o jej użyciu ale możliwość taką US mają emotka

gdy przez pomyłkę wpisałam NIP, to nie przyjęli mi deklaracji i musiałam poprawić
0 0