Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

trampek,

#6222694 Napisano: 29.06.2016 21:24:27
basku napisał(a):

wlasnei wyslalam sms na kaufland KAUFLAND.XX-XXX.XXXXXXXXXXXX.Odpowiedz
i dostalam zwrotke ze bledny format smsemotka
poradzcie co zrobilam zle? dostajecie normalne zwrotki?

edit. tzn Kaufland napisalam malymi literami czy to ma znaczenie? emotka emotka

A zero dałeś bo czasami ten nr paragonu jest za krotki
0 0

Gość: basku

#6222698 Napisano: 29.06.2016 21:36:55
trampek, napisał(a):

basku napisał(a):

moj ma 12 cyfr... a ile powinno byc?
0 0

megery

#6222706 Napisano: 29.06.2016 22:05:41
Nie wiem czy temat się już przewijał widziałam właśnie regulamin, w którym organizator zawarł informację o karze w wysokości 18 000 zł w przypadku plagiatu, pierwszy raz spotykam się z takim zapisem emotka
0 0

magdal14

#6222711 Napisano: 29.06.2016 22:13:57
basku napisał(a):

trampek, napisał(a):

basku napisał(a):

moj ma 12 cyfr... a ile powinno byc?

12 to ok, tyle moj ma zawsze. A może limit znaków przekroczony?
0 0

Gość: calle

#6222714 Napisano: 29.06.2016 22:16:45
norweska20 napisał(a):

mysz-s napisał(a):

calle napisał(a):

mysz-s napisał(a):

calle napisał(a):

Dzwoniła dzisiaj do mnie Pani z loterii wyskocz z kapci (z zastrzeżonego). Pytała o dane, w tym e-mail i numer telefonu. Nie jestem pewna czy podałam właściwy email (moja pierwsza wygrana w loterii emotka ) , więc mam pytanie: po jakim czasie dostaliście emaila od nich?

nie wysylaja nic na @

a  nie dowiem się którym numerem paragonu wygrałam? emotka

niestety nie emotka

ja tez usilnie próbowałam się dowiedzieć o numer paragonu- bo nie opisałam sobie dobrze paragonów a wysyłałam na 3 osoby zgłoszenia ..i niestety musze wysłać wszystkie. Podałam nawet numery paragonów z prośą o wskazanie który to i też nie udzielają takich informacji ..i niby to nie problem -ale pozostaje jeszcze kwestia głównej..jak wylosują na osobę której paragony też odesłałam 

Dziękuję za informację, odeśle im wszystkie paragony. Mam jeszcze jedno pytanie, czy jeśli napiszę na kartce te dane, które wymagają oraz formułkę "zapoznałam się z Regulaminem..." to wystarczy, czy są jakieś specjalne oświadczenia?
0 0

szindy

#6222727 Napisano: 29.06.2016 22:47:41
megery napisał(a):

Nie wiem czy temat się już przewijał widziałam właśnie regulamin, w którym organizator zawarł informację o karze w wysokości 18 000 zł w przypadku plagiatu, pierwszy raz spotykam się z takim zapisem emotka

Oooo a co to za konkurs?
0 0

Gość: katiaqa

#6222808 Napisano: 30.06.2016 07:34:24
witam, czy ktoś dostał cos takiego?
Twoje zgłoszenie w promocji „Spróbuj za darmo! Smaż jak szef kuchni” zostało zweryfikowane negatywnie ze względu na niezgodność z regulaminem promocji . W razie pytań zachęcamy do kontaktu przez formularz na www.smazjakszefkuchni.pl lub do złożenia reklamacji na adres: [email protected]
Z poważaniem Zespół Rama Smaż Jak Szef Kuchni Regulamin promocji: www.smazjakszefkuchni.pl
Wypełniłam wszystko zgodnie z regulaminem.
0 0

Gość: tusienka

#6222809 Napisano: 30.06.2016 07:39:56
bruce napisał(a):

szindy napisał(a):

megery napisał(a):

Oooo a co to za konkurs?

Super sprawa, pogratulować organizatorowi przezorności! emotka

rmf fm spisało się na medal- ciekawe czy to pomoże emotka
0 0

monisss

#6222814 Napisano: 30.06.2016 07:58:15
tylko wiecie co tak się zastanawiam.. bo sporo ludzi bierze udział w konkursach, przecież jest szansa, że można popełnić plagiat nie wiedząc o tym? tak myślę... . na pewno wiele osób robi to celowo.. ale myślę, że to jest prawdopodobne, że 2 osoby wpadną na bardzo podobny pomysł. jak myślicie?
0 0

paula9891

#6222817 Napisano: 30.06.2016 08:02:50
monisss napisał(a):

tylko wiecie co tak się zastanawiam.. bo sporo ludzi bierze udział w konkursach, przecież jest szansa, że można popełnić plagiat nie wiedząc o tym? tak myślę... . na pewno wiele osób robi to celowo.. ale myślę, że to jest prawdopodobne, że 2 osoby wpadną na bardzo podobny pomysł. jak myślicie?

Podobny pomysł, to nie plagiat emotka  Ale jak piszesz słowo w słowo to samo, to już plagiat.
Tak samo jest ze zdjęciami. Jak ściągniesz czyjąś pracę z internetu, to jest plagiat, ale jak zrobisz bardzo podobne zdjęcie, to już nie.
0 0

Gość: barbe_66

#6222818 Napisano: 30.06.2016 08:15:41
paula9891 napisał(a):

monisss napisał(a):

Podobny pomysł, to nie plagiat emotka  Ale jak piszesz słowo w słowo to samo, to już plagiat.
Tak samo jest ze zdjęciami. Jak ściągniesz czyjąś pracę z internetu, to jest plagiat, ale jak zrobisz bardzo podobne zdjęcie, to już nie.

to zależy jak podobny:) nadmierne zapożyczenie/inspiracja też może być uznane jako plagiat, zgadzam się że pomysły mogą się powtarzać, ale dobór słów i sposób prezentacji jest zazwyczaj inny
0 0

monisss

#6222830 Napisano: 30.06.2016 08:50:40
Barbe nie no oczywiście, że słowo w słowo to istny plagiat, ale sama zauważyłam powielanie schematów np. krzyżówka ze słowa, czy wieszanie różnych rzeczy na sznurku ze spinaczami. Osobiście sama nie powielam takich schematów, wolę wymyślić coś słabszego, ale swojego. Ale nie oglądam wszystkich konkursów, więc nie wiem czy do czyjegoś pomysłu moja praca nie jest podobna...
p.s. uważam jednak,że każdy konkurs powinien mieć taki zapis o bezapelacyjnych plagiatach emotka
0 0

paula9891

#6222834 Napisano: 30.06.2016 08:58:38
No dokładnie monisss, mam tak samo jak Ty emotka  Też uważam, że powinien być zapis o plagiacie, chociażby tylko dla przestrogi. Myślę, że nikt nie będzie się czepiał podobnego pomysłu, ale raczej właśnie jawnych plagiatów, które powinny być tępione emotka
0 0

baxter

#6222853 Napisano: 30.06.2016 09:45:39
katiaqa napisał(a):

witam, czy ktoś dostał cos takiego?
Twoje zgłoszenie w promocji „Spróbuj za darmo! Smaż jak szef kuchni” zostało zweryfikowane negatywnie ze względu na niezgodność z regulaminem promocji . W razie pytań zachęcamy do kontaktu przez formularz na www.smazjakszefkuchni.pl lub do złożenia reklamacji na adres: [email protected]
Z poważaniem Zespół Rama Smaż Jak Szef Kuchni Regulamin promocji: www.smazjakszefkuchni.pl
Wypełniłam wszystko zgodnie z regulaminem.

Moze zla data paragonu tz.  chyba jest zapis, ze zgloszenie powinno byc wÿslane w ciagu 14 dni od zakupu
0 0

Gość: dang21

#6222866 Napisano: 30.06.2016 10:10:32
Czy ktoś chce dziś wygrać pralkę z tego konkursu?emotka
http://www.bosch-...rs-activeoxygen.html
0 0

Gość: cleopatra

#6222869 Napisano: 30.06.2016 10:11:35
dang21 napisał(a):

zgłaszam się nieśmiało...
0 0

Gość: dang21

#6222870 Napisano: 30.06.2016 10:13:04
cleopatra napisał(a):

dang21 napisał(a):

zgłaszam się nieśmiało...

mogli dać z 50 tych pralek, byłaby większa szansa emotka
0 0

rwas

#6222888 Napisano: 30.06.2016 10:41:47
http://www.superp.../04/13/regulamin.pdf
„Przygoda z Oral-B i Blend-a-med”  Super-Pharm
-czy wraz z nagroda otrzymaliscie protokół odbioru?
-czy znacie date realizacji Prezentu Marzeń?
0 0

Gość: logos89

#6222891 Napisano: 30.06.2016 10:48:00
paula9891 napisał(a):

No dokładnie monisss, mam tak samo jak Ty emotka  Też uważam, że powinien być zapis o plagiacie, chociażby tylko dla przestrogi. Myślę, że nikt nie będzie się czepiał podobnego pomysłu, ale raczej właśnie jawnych plagiatów, które powinny być tępione emotka

I co z tego, że jest zapis pewnie tylko po to aby odstraszyć mugoli. Tej kary i tak dochodzić musieliby przed Sądem i udowodnić to, że rzeczywiście praca jest plagiatem. Zresztą wydaje mi się, że roszczeń dochodzić może wyłącznie autor pracy.
0 0

ewunia

#6222892 Napisano: 30.06.2016 10:48:08
rwas napisał(a):

http://www.superp.../04/13/regulamin.pdf
„Przygoda z Oral-B i Blend-a-med”  Super-Pharm
-czy wraz z nagroda otrzymaliscie protokół odbioru?
-czy znacie date realizacji Prezentu Marzeń?

Protokołu nie było, ważne są tylko do 24.08.2016 (informacja z infolinii Prezentu Marzeń)
rezerwację trzeba zrobić co najmniej trzy tygodnie wcześniej, więc trochę lipa z taką nagrodą, bo vouchery powinny być ważne przez rok.
0 0